Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ATCG

15 bejegyzést írt és 2656 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Diák pr 2023.02.10 11:07:50
jegyzéke két ülésben” [József Attila] az Építészetelmélet története 1. c. tárgy féléves feladatának készítése ürügyén „Minden Egész eltörött, Minden láng csak részekben lobban, Minden szerelem darabokban” [Ady Endre]Bevezetésként: A félév során elhangzott előadásokból néhány gondolatot, idézetet,…..
Diák g 2021.11.18 22:41:58
                                               „Szabad - ötletek                                     jegyzéke két ülésben” [József Attila]                           az Építészetelmélet története1. c. tárgy féléves feladatának                                                           …..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
ATCG 2021.02.28 23:38:14
@mafi mushkila: Ja, vakcinaturizmus. Egyébként néhány szemfüles ember már otthon is hozzájutott a maradékokhoz...
Sebaj, majd megvesszük pénzért a nekünk tetszőt, előbb-utóbb ez lesz, a kínai vakcianügynök és fullajtárja pedig trónoljon az 'ötezer flipper géppel érkező vakcinahegyeken" és piaci kofaként szólongassa az arra tévedő embereket: oltást vegyenek, ingyen adjuk, tessék-tessék szezonvégi szavazatszerző akció...
ATCG 2021.02.28 23:53:24
@labrys: Aki csak teheti cseszegesse is őket. Csak rajtunk múlik. Levélcímük nekik is van. Személyesen is lehet velük találkozni. Még van rá tizenhárom hónapunk.
Aztán ha azt látod, hogy mégsem úgy alakulnak a ki- és be- és hozzánkszólásaik, akkor újból és újból szembesíthetjük őket azzal, hogy vigyázzatok mert elfogy körületek a levegő, elfut gályáitok alól a víz (mármint mi, a változást váró, akaró, követelő tömeg), egyedül maradtok.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
ATCG 2021.02.27 22:19:49
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: Az irokézek fia engem meg ráébresztett arra, hogy az irokéz is ember, nemcsak Cooper mohikánjai.
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
ATCG 2021.01.06 11:58:39
@rdos: Szándékosan, de a nevető-jeledet látva talán az is kiderül ebből, hogy egy költeményre egy csillagászati,asztrofizikai hírre mindenki a bensője szerint is reagál, az elsődleges reakció talán a költő, vagy jelen esetben az űr "szándékai" szerinti, a másodlagos meg, amit az egyén hozzátesz.
A kettőzött hírben nem Domokos a szenzációhajhász, bár az igaz, hogy azonnal reagált a hírre és a dolog sajátja szerinti magyarázatát rögtön elküldte a
szakterülettel foglakozó NASA-nak, más intézményeknek és folyóiratoknak.
Azt sem állítja, hogy az ő válaszuk az egyetlen, hiszen azt a valamit kézzel nem tudtuk megtapintani és már nem is fogjuk, mert messze jár.

Az eddigiek alapján az Oumuamua-nak a Gömböchöz közelítő alakúnak kellene lennie a végső - de Domokosék eredményei alapján soha el nem érhető - állapotában.

A szabályos kockák helyett meg inkább piros Ferrarik vagy egy nikkel szamovár röpülne át a Naprendszeren.
Következtetésed után nem tetted oda a nevető-jelet, pedig nagyon szellemes és érzékelteti a két hír kutatási, és kutatási eredmény közötti eltelt időt, meg különben is
a kocka a kezdet, a valóság barlangfalra vetülő halvány árnya, a Gömböc pedig a halott vilg, beteljesületlen végállapota.
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
ATCG 2021.01.05 22:44:21
@labrys: Igen, a párom olvasta föl nekem ma délután: Karikó annyit mondott erre az egészre, hogy nem foglalkozik vele, ez számára egyszerűen csak: zaj.
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
ATCG 2021.01.03 18:04:19
@eszti.....: Ismerted a Betlehemi királyok Ján Smer általi fordítását?
ATCG 2021.01.04 01:24:03
@eszti.....: Köszönöm. A szlovák pincérlánynak is tetszett. Te pedig abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy szlovákul is tudsz.
ATCG 2021.01.04 01:33:56
@eszti.....:Most látom itt és a válaszodból a másik poszt alatt, hogy fejből hibásan írtam Ján Smrek nevét, bocsánat.
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
ATCG 2020.12.31 21:24:03
@Muad\\\'Dib: Az út túloldalán a DeSpar bejáratánál minden nap ott áll egy Nigériából menekült néger srác. Az öregasszonyoknak segít eltolni az autójukig a bevásárlókocsit. Ezért kap egyiküktől-másikuktól egy-két tízcentest, húszcentest.
Nigéria, Niger-folyó és néger srác. Mindig nagyokat köszön, ma délután boldog új évet (buon capo d'anno) kívánt.Tudja, hogy én is idegen vagyok itt.
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
ATCG 2020.12.29 18:34:43
@labrys: A választás éjszakáján még nem mondták azt, hogy a haza nem lehet ellenzékben.
Már leírtam itt ezt régebben.: Az apám ott csápolt az első sorban az MSZP választási csarnokában, este fél tíz után fordult a kocka: minden egyes megszerzett képviselői mandátum után vidáman lengette a karjait.

Az öcsém másnap reggel telefonon keresztül rontott rám a munkahelyemen: Most örülsz, mi?! (ő is látta a TV-ben az apánkat). És vagy egy órán keresztül minden mérgét rám ontotta. Nagyon felkavart az a telefonból áradó gyűlölet.
Nekem bizony ez emlékezetes nap volt.

Török és Lakner a választás előtti Gyurcsány-Orbán vitát és lehetséges hatásait is együtt elemezték hitetlenkedve. Szépség? én nem mondtam azt, hogy szépség, de kb. addig az éjszakáig
még el lehetett mondani József Attila versét:
„Mikor az uccán átment a kedves,
galambok ültek a verebekhez."

megváltoztatva a megváltoztatandókat, addig még tudtunk beszélgetni egymással közös dolgainkról olyanokkal is, akikről tudtuk, hogy ők nem annak az oldalnak a hívei, amelyiknek mi.

Más, hogy egy kicsit felvidítsalak:

Pár napja álmomban nagy sokaság közepén ültem. Egyszer csak valaki felállt mögöttem és beszélni kezdett. Olaszul beszélt. A szövetségi kapitány volt: Rossi.
Aztán hirtelen átváltott magyarra. Rögtön tudtam, hogy a hangja ettől kezdve géphang (olyan volt mint Hawkingé, mert aazt álmomban is tudtam, hogy magyarul csak fordítógépen keresztül beszélhet). Megindultan beszélt arról, hogy ő mostantól legalább annyira magyar, mint olasz. De mielőtt ezt még végig mondhatta volna a körülöttem ülő sokaság minden tagja felállt és úgy hallgatta, mintha a Himnuszt hallaná. Csodálkozva néztem körül, nem tudtam, hogy ilyenkor fel kell állni. De azután én is felálltam.

Az álom után azt gondoltam rögtön megírom neked, hiszen kedvenc tételedet
...f@szom a foodballba ... híven illusztrálja ez az álom.
De a történet egy kicsit folytatódik:

A valóságban Rossi azt mondta egy interjúban ama meccsek után, hogy jövőre meg fog tanulni magyarul. Eddig is meg akart, de eddig nem boldogult vele, mert szerinte a magyar a világ legnehezebb nyelve.

Két hete Lénárd Sándor egyik írásában Rómába érkezéséről ír. Lénárd már odaérkezésekor is legalább három nyelven beszélt (ez az Anschluss után nem sokkal történt). Még az elején az olasz helyzettel való ismerkedésekor egy társaságban magányosan üldögélve búsan megállapította magában, hogy az olasz a világ legnehezebb nyelve, mert egy kukkot sem ért belőle, pedig szorgalmasan tanulgatja esténként egy olasz költő és politikus könyvét olvasgatva, szótárazva.
Ezt elpanaszolta ott a társaságban egy németnek. A német megkérdezte milyen könyvből tanulsz? Marinetti egyik könyvéből.- felelte Lénárd. A legrosszabb könyvet választottad, amit csak lehet- mondta a német - Marinetti futurista költő kerüli az írásjeleket, a szabályos nyelvi formákat.
Gondoltam ezt a Lénárd idézetet meg elküldöm Rossinak, hogy ne érezze magát annyira elveszettnek.

Aztán mielőtt megkapnám, hogy th meg kétf y nemzethy és hazaffy, ködös múltba révedő önbecsapó magyarkodó vagyok É.Kiss Katalint kellene idéznem, — ezt most nem tudom előkeresni —, aki erre olyasmit mondott, hogy a világon sok-sok ezer nyelv van (lehet, hogy sok tízezret mondott), ebből szisztematikusan kb. 7000 van tudományosan leírva,és ebből a leírt kb. 7000-ből a magyar tényleg — az idegen nyelven tanulók számára —a nehezebbek közül való.

Legyen boldogabb évünk, és azután is még, amennyi csak lehet.
Orbán és bandája, a NER-rendszere nem versenyezhet velünk (A Körhinta-beli Soós Imre szavait használva, aki a hoppon maradt, az összeszorított markában a bicskát már éppen nyitni akaró vőlegénynek ezt mondta: Nem versenyezhetsz te
vélem...).
ATCG 2020.12.29 18:48:44
@kemény keleti kommentelő: Lakner és Török nem egyazon oldalon álltak.
A Fidesz választási veresége a közvéleménykutatóké volt, nem a politológusoké.
A politológus a politikai eseményeket elemzi, az esemény, például egy választás folyamata és kimenetele - saját pártszimpátiáját tekintve: lehet vereség és győzelem is, — az ő dolguk az elemzés. Nincs ilyen emberekre szükség?akkor vegyük ki az egyetemek képzési rendszeréből? Kéry László is politológus. Semmirekellők lennének a társadalomtudósok, a szociológusok, filozófusok?
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
ATCG 2020.12.12 11:01:56
@libernyák: kb. ugyanez volt az érzésem a minapi Tölgyessy-beszéd HVG-s interpretációjánál is. Sorról-sorra végig lehetne menni rajta, de az komoly pepecselős munka, meg a hozzáértőknek ez sokkal jobban menne. Pedig valahogyan mindenre így kellene reagálnunk: ízekre szedni és cáfolni ami hamis(ítás), és - az írás céljától függetlenül - elismerni azt, ami tény (ez utóbbi nem azt jelenti, hogy az írás közlendőjével egyet értek, csak azt: valamennyire ellenálltam a manipulációnak).
Ja leírtam már ide valahol egyszer: a BME-hez közel (a Bertalan Lajos utcában azt hiszem), az egyik házfalon ott virít a felirat: 'A művészet=manipuláció"...
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
ATCG 2020.12.11 20:25:38
@libernyák:
„„Persze lehetséges, hogy ezek után elhiszi, vagy a környezetében túl sokan (pl. Kubatov) elhiszik, hogy már nem veszíthet, de azért elég szomorú, hogy ebben kell reménykednünk... :(”
Ez is egy összetevője lehet a bukásnak, a másik az ellen-oldal elszántsága,
a harmadik talán az, hogy a fiataloknak a "nagyok" eddigi játékában való járatlansága olyan szokatlan, meghökkentő, elgondolkodtató. humoros, kinevettető akciókat hoz elő: amire bólogatni, vagy hümmögni kezdenek az emberek és egymást közt - még a választások előtt - egyre többen és egyre többször meg is beszélik az eseményeket. Az is lehet, hogy egyáltalán nem kap majd - nemhogy tizenöt percet, mint Chilében, hanem egyetlen egyet sem - megszólalási lehetőséget a közszolgálatinak csúfolt TV és rádiócsatornákon az összefogott tábor, de akkor azt a helyzetet kell a maga javára fordítania (lásd a SZFE-s diákok akcióit, vagy a lengyel szolidaritás akcióit).
ATCG 2020.12.11 21:00:09
@Kettes: kb. Orbánon is így kellene nevetnünk, mindnyájunknak, nevetnünk, nem geciznünk, nem tolvajoznunk, hanem csúfondárosan, csúfolódva nevetnünk és a nevetés mellett teleszórni a padokat, lámpaoszlopokat, szemetesládákat és minden felhasználható utcai felületet olyasféle mondatokkal, amik kicsit a Jobbik választás előtt ellentétpárjaira hasonlítanának (amíg Ti dolgoztok, ők lopnak) azzal a lényeges különbséggel, hogy a lop, meg a kurvaanyád, meg a geci szavakat kihagynánk. Inkább csak a száraz tényeket közölnénk: „tudtad, hogy a Dunaújvárosért a kisujját sem mozdította meg a kormány? ennyi és ennyi ember került utcára?"
—„tudtad, hogy a magyar iskoláskorú gyerekek szövegértési, feladatmegoldó képessége évről-évre egyre jobban elmarad az alábbi országokétól: és itt fel lehet sorolni, hogy kiktől, grafikonokon bemutatni"
—„grafikonokon bemutatni az egyes halálozási okok alakulását, hányadik helyen is állunk az EUN belül."
—Idézni Kubatov tegnapi mondását, de mellé odatenni, hogy Zsigmond király azért ennél sokkal nagyobb ember volt, mert ő - ugyan anyagi és katonai potenciál tekintetében hasonló helyzetben volt mint Orbán, kilógott a hátsója a gatyából, szegény volt az államkincstár, kevés a hadra fogható embere - de ő nem "visszacsatolhatta" volna Trianont, hanem hathatós közreműködésével, diplomáciai manővereivel ténylegesen megköttetett a több éves európai háborúságot lezáró egyezség a szemben álló világi és egyházi hatalmak között;na de Zsigmondnak könnyű volt, hiszen volt egy olyan bizalmasa, támasza, mint ozorai Pipo, aki azzal emelkedett ki kortársai közül, hogy negyvenezerig el tudott számolni."

Tessék, van erre még mondjuk 420 napunk: jöhetnek az ötletek a cetlikre, az általam felsoroltaknál ezerszer jobbak is, példa van elég.
Az önmagunk állandó lesajnálása biztosan jó sokáig nyakunkon tartja még a felkentet.
ATCG 2020.12.11 21:08:51
@ATCG: „...a Dunaújvárosért...”: „...Dunaújvárosért...”
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
ATCG 2020.11.30 15:11:55
@ATCG: „...a Don-kanyarig jutotak ...”: „...a Don-kanyarig jutottak...”
ATCG 2020.11.30 15:45:59
@Mogorva (): Meg különben is ez az ország a rokonok világa, a kapcsolati hálók, az ügyeskedők a mutyizók országa.
Látod fentebb és alább mit feleselgetnek egymásnak a rokoni szálakról, származásról, klikkekről, jogász-maffiáról, a ti-magyarok-, mi-magyarok- vagy csak székelyek, az „Anyám kún volt, az apám félig székely, félig román”-ról.

Költői képbe sűríted ezt a bódult haláltáncot, az ókori Róma véres gladiátorjátékait idézően, ahol az őrült császár (vagy majd az idő) lefelé mutató hüvelykujjal hoz ítéletet felettünk.:

„Mintha lenne valami verseny, egy féktelenül idióta vetélkedés... Az egyik sarokban az a banda áll, ami végtelen gőgjében totálisan a nyakunkba varrja az egész járványt, és közben világméretű összeesküvésekről és állandó háborúról delirál, holott saját kezűleg trükközte ki magának a MINDENT IS eldöntő irányítás összes jogát és lehetőségét, beleértve ebbe az ellenségek önkényes (és gyakran hótt logikátlan) kijelölésének kizárólagos jogkörét is. A másik sarokban pedig szinte egymást törve szaladnak a népek anyázni és egymásnál durvábbakat mondani, jobban tudni, egy-egy kósza túloldalit (szerintük) porba alázni, és egy egészen kicsit felmenti őket az, hogy nem övék a hatalom, de tényleg csak kicsit, mert azért ez nem indokol meg minden viselkedést. Középen még van pár ezer józan, a talajba kapaszkodó bíró, ők igyekeznek az igazsághoz ragaszkodni, de esélytelenek, mert aki középen akar maradni, azt két oldalról marják ugyanazzal a gyűlölettel, mint amivel egymást.

Nem, én nem egy bíró vagyok középről, hanem egy névtelen senki a legtávolabbi sorból, az ölembe ejtett színházi távcsőről megfeledkezve meredek a ringre, bár magának a ringnek a létezését sem értem, ezt az egész őrjöngő tébolyt nem értem, csak ülök szótlanul, de indulni kéne, szeretném visszakérni a jegy árát, hazaérni időben, és csomagolni, jóllehet ne hazudjam magamnak azt, hogy megint újra tudnám kezdeni nulláról, mert már nem volnék erre képes, ezalatt odalent egy Demeter Szilárd szerzett magának tizenöt jólfizetett percnyi figyelmet, idefent talán fütyülni kéne valamit, hogy ne az újonnan elszabaduló őrülettel foglalkozzak, mellettem felcsapódik egy ülés, egészen csinos volt a vissza sem nézve távozó nő, de feladta, talán mégsem kellett volna még nekem is fütyörésznem, de már olyan mindegy az egész, akkor voltunk hülyék mindannyian, amikor beültünk nézni a tébolydát

Hogy normális ország, itt...? Majd úgy ötszáz év múlva, esetleg, amikor a maiaknak még a sírköve is a föld alatt lesz."

Az utolsó mondatodnál azért én egy kicsit fehérebbnek látom a jövőt,
pontosan az őrületből kimaradók számossága miatt.
ATCG 2020.11.30 16:46:13
@Mogorva ():

—Egyszer egy fiatal építész mesélte: beszélt olyan hajléktalannal aki azt mondta ő a többség számára nem létezik, ezért saját magát halottnak tekinti.
—Tegnap Jimmy Hendrixről olvastam,volt olyan koncertje, ahol a koncert felénél - vad szólói egyikének közepette - egyszer csak lesétált a színről a döbbent közönségnek csak ennyit mondott: 'én már régóta halott vagyok'.
www.youtube.com/watch?v=SJBUs0djk4M József Attila „Talán eltűnök hirtelen..."je
vagy
—Weöres Sándor Bolero-ja
www.youtube.com/watch?v=Sh10pcWiD6M

A kimaradók, az úgynevezett elitek számára nem létező, lesajnált,
sorsa alakítására képtelennek tartott, tudatlannak vélt tömeg pontosan az a réteg, amelyet az általam fentebb idézett cikkben szereplő Krasso György minden áron szeretett volna a rendszerváltás folyamatába bevonni, hiszen nagyon jól látta, hogy ők kimaradnak majd az "elitek" játékából, őruluk magasságosaimék szépen elfelejtkeznek majd, és ha ezt számon kérjük rajtuk csak mossák kezeiket...
De eljön még az ő idejük.
Nagyon elcsodálkoztam, amikor az idézett cikk szerzőjének nevét elolvastam, hiszen a Momentumról és így Kerpel-Fronius Gáborról is az az előítéletes vélemény, hogy ők az érzéketlen új undokok, a yuppiek, a menedzser kalkulátorok, akik ügyet sem vetnek a fentebb említett népre.
a "mintha elmentek volna", 'mintha nem is léteznének' rétegekre.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
ATCG 2020.11.29 16:55:25
@Rhonin: Azt mondtam el kell kezdeni, nem azt, hogy ebben a 10 évben kellő erejű ellenállás alakult volna ki:
—a kaszán és kapán és a szélesedő civil ellenálláson kívül tudsz mást javasolni?

Szia @labrys! az "ülni fogsz Viktor!" maszkod már ilyen civil ellenállás-féle volt.

Volt egy főnököm, a Középületépítő Vállalat ácsmestereként a privatizáció során összelapátolt egy több száz fős építőipari Kft.-t [a Gazdagrét panelházait karéjozó nem panelházas lakótelep házait húztuk fel akkor. Ácsmesterként M.I. feltehetőleg jó szakember volt, előtte nem ismertem, de itt egy kicsit "nagy lett neki a kabát"].Reggelente, ahogy rázúdultak a napi teendők majd szétment a feje; az ordításától zengett az Ecseri úti metrómegálló közelében lévő telephely.
Sokszor nem jutott eszébe a cégünket foglalkoztató nagy kivitelező vállalat
(egyébként ők is bőven megérték a pénzüket, sőt még inkább, mint M.I., az Arcadom Rt. módszereit alkalmazták a kis építőipari cégekkel szemben (sok mérnök, sok jogász, fizikai munkás létszámuk alig volt)) egy-egy emberének a neve.
"Hívd föl azt a faszt!" jött be ilyenkor vöröslő fejjel a szobánkba.
"Melyiket?kérdeztem vissza, de azért jobb volt, ha mindjárt négy-öt szóba jöhető névvel is kisegítem.

A mi "felkentünknek" is nagy a kabát.
De képzeljük el, amikor egyre többen olyan feliratos maszkokban fogunk utazni, amelyen nem ez áll, hogy "Ülni fogsz Viktor!", hanem az, hogy:
"Ülni fogsz gazember."

És mindenki tudja, aki majd olvassa, hogy kiről van szó. Nem kell a megfejtéséhez segítség.
ATCG 2020.11.29 17:03:39
@ATCG: „...feliratos maszkokban...: „...feliratos maszkban...”
ATCG 2020.11.29 20:36:30
@Rhonin: Kettőnk között az egész beszélgetés abból indult ki, hogy
1./— azt írtam:.saját dolgunkat saját magunknak kell rendbe hoznunk, nem pedig kívülről várni a segítséget.
és azt, hogy:
2./—miközben ezt tesszük ne minősítsünk másokat olyan szavakkal, mint amit @Érvsebész is kifogásolt.
erre elég például a "pocsék alak" jelzős szerkezet is.
Ezt puhánynak érezhetted, mert azt írtad rá:

„a pocsék alakkal kapcsolatos észrevételeitek eredményeként pedig a pocsék alakot ideidézve: "A közeljövőben ehhez tartom magam."”

Hogy milyen valami is az, amit a pocsék jelzővel illetünk ... nekem
a szó Demeterre illesztésekor Teleki Pál öngyilkossága előtt Horthynak írt szavai jutottak eszembe:
„Hullarablók leszünk! A legpocsékabb nemzet”

És ez ellen valóban, minden lehetséges módon és eszközzel harcolnunk kell,
hogy ne váljunk ismét "a legpocsékabb nemzet"-té : adott a feladat, hogy mi ellen, és talán megtaláljuk hozzá - ki-ki a magáét hozzátéve - a jó stratégiát is.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
ATCG 2020.11.24 20:45:39
karizma és talizma(n)

A hozzászólások első harmadában @nerángass beidézett egy Körösény tanulmányt.
Gondoltam ebből jó kis ötletroham támad majd a 'hogyan teremtsünk "szép új világ"-ot megvalósítási módozataira, a különféle jó és nem annyira jó, kevésbé rossz vagy egészen rossz stratégiákra, arra hogyan lábaljunk ki ebből a lassan mindannyiunkat mélybe húzó posványból, ami itt van árkok földjén ahol úgy nézünk egymásra (@nerángass egy talán öt-hat éves hasonlatával), mint az ínyüket vicsorító, egymás torkának ugrani készülő kutyák, nem úgy mint a szabad világ gyermekei, a farkasok, hanem csak úgy, mint akik elfelejtették, hogy mik is vagyunk, vagy lehetnénk valójában.

@hálátlan gazember a következő felvezetéssel ugrott neki az idézett tanulmánynak is és más hasonló elemzéseknek:
„ elveszik a helyes értelmezés lehetőségét, és fenntartják a félelmet és/vagy a gyűlöletet. Pedig amíg félsz az ellentől, addig csak reagálni fogsz, vagy arra fogsz játszani, hogy ne sérülj meg nagyon. Esetleg el akarod pusztítani, és ezek mind-mind rossz stratégiák.”

Ezután adott egy sommás leírást arról, hogy mi is a mai Magyarország népe,
hogyan valósította meg ez a fordított lelkületű, antinéptribun a jelenkori hűbéri társadalmunkat,
hogyan "konszolidálta" a népet, hogyan oltott ki belőlük minden tüzet, az ellenállás minden szikráját.
Azt hittem elsőnek saját látlelete, önmaga által helyesnek vélt értelmezése nyomán előáll egy olyan stratégiával, ami levezethető a helyzetértelmezéséből és nem sorolható a rossz stratégiák közé.
Eddig nem tette.

A Körösényi tanulmány egyik kulcsszava a karizma.

—'Tudsz olvasni?' - kérdezte Hajván a tevehajcsárból lett szabad katona.
—'Tudok.'-felelte a másik.
Erre a katona teveszőr mellénye belső zsebéből apróra hajtogatott pergamenlapokat vett elő és mutatta Gergelynek.

—'Sötét van nem látom, hozzál világot'- meresztgette a szemét az apró betűkkel és rajzokkal sűrűn teleírt lapokra és Gergely.
Amíg az óriás elment valami fáklyáért, Gergely a lapokat böngészte és
ijedten látta, hogy azokon magyarországi várakról készített rajzok vannak,
egy török kém feljegyzései, a várak gyenge és erős pontjainak az ábrázolásával. Zsebéből egy óndarabkát vett elő
és gyorsan belejavított a rajzokba, kitörölte és más helyre rakta a jeleket.
A háttérből a boncsokos sátrak fölé magasodó Hajvánt látta, egy karvastagságú
lángoló fáklyával közeledni. Az egyik papírlapot (Eger váráét), gyorsan a zsebébe
dugta.
—'Na?!' - kérdezte izgatottan Hajván.
—'Egy szent ember irataid őrzöd.- mondta Gergely - 'Senkinek se mutasd meg, mert elveszi tőled, ez a te csodálatos jövőd záloga. Vágd apró darabokra és
erősítsd a ruhád belsejébe. Ahová rögzíted őket ott megvéd mindentől, többé se kard se puska nem fog rajtad. Legyőzhetetlen hős leszel. Magyarország
beglerbégje leszel.'- Hajván a boldogságtól és az izgalomtól tágra nyílt szemmel
hallgatta.
—'Tudtam!Mindig arról álmodtam, hogy egyszer ez valóra válik.
Mit kérsz cserébe, hogy ezt elmondtad nekem?'
—'Egy turbánt, egy lovat és egy lándzsát, meg azt, hogy vedd le
a lábamról a bilincseket.'
Hajván a tigris gyilkos tekintetével meredt a diákra. Megragadta a nyakát,
aztán mégsem fojtotta meg,hanem teljesítette amit kért.
Tizenegy évvel később Eger vár ostrománál az utolsó mindent eldönteni
hivatott ostrom őrjöngő viharában már a bégek és az agák is az ostromlétrákra
rohantak. Mögöttük kúszott fölfelé a töméntelen sokaság.
Az egyiken hHajván kúszott legelől, bal kezében a félholdas lobogó, jobb kezében
szablya, pajzsot nem is csatolt a karjára.
—"Hajván, te címeres ökör, te isten barma, te tényleg azt hitted, hogy rajtad nem fog ahalál?! - kiáltott rá Gergely és lándzsáját a török vállába döfte. Majd csákányával is nagyot sújtott a sérült karra. A török döbbenten nézett a magyarra és halálordítással hullott vissza a húsz öles mélységbe.

Nem védte meg a talizmánja.

Mint ahogyan Orbánt se fogja a karizmája.

Azt mondja a Körösényi tanulmány, hogy az van neki, a hívei körében jól eladható karizmája, ezért emelik maguk fölé újra meg újra.
Fogadjuk ezt el, és mindenhol minden lehetséges fórumon felületen, minden velünk beszédbe elegyedőnél, minden bennünket olvasónál érjük el valamiképp: humorral, száraz, könnyen felfogható, cáfolhatatlan tények imamalomszerű ismételgetésével e karizma erodálódását, mállását.
Ha kitartóak leszünk a bálványról lehull a lepel, egyszer csak semmivé válik a karizma.
Nézzétek, a király meztelen.
ATCG 2020.11.24 20:53:49
@ATCG: az eljéről ...Körösény: Körösényi
Ja még betehettem volna ide ezt a József Attila verset is:

VILÁGOSÍTSD FÖL
Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.
És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó.
S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.
1936. okt.
ATCG 2020.11.25 11:23:19
@Hálátlan Gazember: Köszönöm a válaszodat.
A szöszölős elemzések miatt elvesző "helyes értelmezés" lehetőségének elvesztését és az elemzések nyomán belőlünk kiváltott rossz reakcióink miatt felállított rossz stratégiáinkat Te kezdted el emlegetni.
Szerencsére itt nem politikusok beszélgetnek.
Ha azt mondod hűbéri rendszer volt van és lesz Magyarországon, akkor ebből is felállítható egy stratégia, kezdjük el már valahonnan ennek a mindannyiunk által táplált "rokonok, kapcsolati hálók világának" a lebontását, először a magunk szintjén:

Persze ehhez először ezt már az iskolában utána pedig a munkahelyeinken kellene elkezdenünk fokról-fokra, lépésről lépésre.
—Kérdőre vonni a középiskolai tanárt, aki azzal az indokkal nem ad ötös az érettségin ragyogóan teljesítő gyereknek: mert négy éven keresztül nem tanultál, csak hármas-négyes voltál, vagyis nem lépheted át azt a skatulyát, kasztot, ahová én betettelek (megj.: nem én voltam ez a diák).
—Kérdőre vonni azt az általános iskolai tanárt aki a csillagászati szakörre jelentkezni akaró lelkes egypetéjű ikerpárnak (akik történetesen félcigányok) azt
felei, nem jöhettek, mert ez nem nektek való.
—Visszabeszélni az öltözőben kettőtöket a többiek előtt fröcskölő dühhel alázó
tornatarnak, aki azért dühöng, amiért nem adhat olyan jegyet nektek, amit megérdemelnétek, mert a tantestületi osztályozó ülésen nem engedték neki, hogy a jegyeinket lerontsa. A lehajtott fejű (és önmagamban félig a tanárnak igazat adó énemmel) fel kellett volna emelni a fejem, és azt mondani neki: -Miért rajtunk tölti ki a mérgét tanár úr, miért nem szállt szembe a tanári karral, miért nem adott csak azért is rosszabb jegyet nekünk?
—Szembeszállni a gyakorlótéren rovancsoláskor a sátorlapra lerakott cuccaink halmaza mellől a mellettem állóval üvöltöző századossal aki azt kéri számon a szerencsétlentől, hogy miért hiányzik a kanálkészletéből (kés, villa, kanál, és a tokja konzerv és sörnyitó) a kanál, miközben a habzó szájú százados mögött ott vigyorog a szolgálatvezető főtörzs (a század anyagi javainak felelőse). Na itt megtettem:
'A mögötte álló emberen kell számon kérni az eltűnt dolgokat, nem rajtunk! (nyílt titok volt, hogy amíg nem voltunk a körletben az alatt az idő alatt a főtörzs holmijaink közül vígan begyűjtötte a leltárból hiányzó cuccait).
Beszólásomért megkaptam, hogy ez a fegyelmi szabályzat szerint kimeríti a lázadásra szítás fogalmát. Fogdába azért nem kerültem érte.
—Odaszólni a két rendőrnek, amikor az újpesti metro-végállomáson a szerelvényből kidobja a hajléktalant műanyag szatyrait is utána hajigálva: 'Inkább a bűnözőkkel foglalkozzanak, ne az ártatlanokkal!'Na erre rögtön engem kezdtek igazoltatni.
Nem nagy dolgok, nem hőstettek ezek, de az önbecsülésünkhöz a civil öntudatunk kialakításához nagyon kellenének.
-Úgy, ahogy például a miskolci ambulancián a betegek előtt a kiírt fogadási idő ellenére órákig zárva rendelő tartó ajtajához érkező fehér köpenyest vonta kérdőre az egyik ismerős, hogy micsoda disznóság ez,ennyi ideig várakoztatni a betegeket?!- Mire az orvos nagy hangon és dühösen: —Tudja ki vagyok én, én vagyok az intézmény főorvosa.! -'Felőlem lehet maga az atyaúristen is, de mi meg itt a betegek vagyunk!- felelt vissza a polgár.
—Vagy a hetven feletti barát, akit a pénztártól fizetés után megtelt kosarát cipelőben imígyen állít meg a biztonsági őr: -'Álljon meg, mutassa mi van benne!'
Mire az öreg:—Na kezdjük előlről, Jó napot kívánok!
Ugyanő - még a járvány elején, az öregekre érvényes időzónában átbiciklizett a haverjaival Békásmegyerről Vácra, és ott egy élelmiszerüzletbe akart bemenni sört venni. '—Hány éves vagy?!' -rivallt rá a bejáratnál az őr. Na itt is megkapta az ember '—Kezdjük előről, jó?! Jó napot kívánok, megmondaná kérem hány éves, mert ugye...ez és ez a szabály. és én önt meglehetősen fiatalnak látom...'
—Vagy ahogyan tihanyi pincér tette, aki az asztalunknál ülő M.-nek, aki szokásos az én_vagyok_itt _a vendég-státuszát túltoló produkciójával hülyeségekkel és pikírt megjegyzéseivel ugráltatta a nagydarab jóindulatú pincérgyereket, mire az megelégelve a dolgot ennyit mondott neki: '-Nyugodjon le, asszonyom!
M. erre rögtön abbahagyta a piszkálódást.
— Vagy Orbánnak és Kövérnek aki az őket kérdező ellenzéki újságírónak azt válaszolja ő csak igazi újságok riportereinek válaszól, visszavágni: Jól van, köszönjük válaszát, ezután mi is csak igazi miniszterelnököket és házelnököket fogunk kérdezni.
—Kérdőre vonni az építőipari cégünk főnökét amikor az általunk az ajánlatba betet jobb minőségű csapadékvíz elleni szigetelő anyag helyett az egy vagykét fokozattal gyengébb műszaki paraméterekkel rendelkezőt építteti be, hogy miért tette, ez a megrendelő becsapása.
Nem protekcióvl bejutni orvosi vizsgálatra, állásokba.
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
ATCG 2020.11.18 19:28:41
@kemény keleti kommentelő: A dekázgatós hölgy szájvonala erőszakos.
ATCG 2020.11.18 19:47:59
@HaKohen: Így még jobb, de egyelőre úgy látszik sem egyik, sem másik nem megy,
csak cselekvésképtelenül darvadozunk.
ATCG 2020.11.18 23:39:02
@kemény keleti kommentelő: Hát azért mégis csak a mi ügyünk, ezt senki más nem fogja elvégezni helyettünk.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
ATCG 2020.11.17 13:24:29
@ATCG: ja és a sógornőm meg az öcsém is koronavírusos lett. Karanténban ülnek otthon. Már gyógyulófélben vannak.
ATCG 2020.11.17 16:37:26
@rdos: Köszönöm szépen - a nevükben is - ;nem tartozik a témához az árkok emlegetése, de ők sajnos az árok túlpartjáról ezt a blogot és hozzászólásait soha nem olvassák és olvasnák.
ATCG 2020.11.18 14:47:54
@kemény keleti kommentelő: Igen rajta az segített, hogy meghalt. A lánya mondta utána: talán jobb is neki így. Nem az egészségügyben dolgozókat, nem is a négy kórházat akartam bántani. Az állami egészségügyünk struktúrája, eszköz és munkaerő ellátottsága a szar. Ezrével, milliószám tudnánk hozni saját történeteinkben a rosszat, de azért ha kevesebbszer is, a jóra is akad példa.
Bár azért az onkológiai fájdalomambulanciáról - miután az ottani MR-vizsgálat megállapította a sokszoros áttétet - nem egy fájdalomcsillapító felírásával, és majd "keressen fel egy tüdőre szakosodott intézményt" javaslattal kellett volna hazaküldeni a beteget, hanem...

Egy-két éve olvastam egy interjút, nem biztos, hogy Káslerrel készült, lehet, hogy valamelyik főorvossal a Kékgolyóból, az illető azt állította, hogy Európában Franciaországon kívül csak Magyarországon létezik a rákbetegek diagnosztizálására, kezelésére és a gyógyulási folyamatok utókövetésére komplex rendszer, azaz ha már odajutsz: "sínen vagy", mindenből az országban fellelhető, ide behozható legjobbat kapod (lehet, hogy mégis Kásler mondta).

Szóval ha már olyan szuper komplex a rendszer...

De Kásler* és a főnöke**

Az **-hoz: mai cím az indexen a tegnap esti spanyol-német meccs hat nulljáról:
'na de hol van Torres Kockához képest?!' Torres tegnap este három gólt rúgott,
Kocka, Kocsis az Aranycsapat tagja volt, az ő góljai (4) hatvanhat évvel ezelőtt estek,
azon a 8:3 ide meccsen.

A *-hoz: tegnap egy hosszú posztot olvastam a franciaországi Croy-családról
'mégis vannak még fiúági leszármazottai az Árpád-háznak?', vagy valami ilyesmi címmel. Az olvasása miatt meg lehet kövezni,a poszt bár hosszú, de meglepően alapos, érdekes, tudományos igényű és objektív volt (a hozzászólások kb. fele azért a mai magyariak uralkodó szellemiségét tükrözte). Legjobb a vége, amikor a szerző felteszi a kérdést, hogy mégis mi lenne annak a jelentősége, ha élnének még egyenes fiúági leszármazottai az Árpádháznak?:
Meg is válaszolja, hogy az érdekességen kívül semmi, hiszen Magyarország nem királyság, de...azt mondja a témával kapcsolatban a kormány egyik minisztere a múltkoriban azt nyilatkozta, és belinkelte hogy mit. Ki lehet találni melyik miniszter
volt, és nagyjából azt is, mit: Kásler azt mondja ott, hogy valahol - azt hiszem Újvidéken olyan 4500 éves DNS szekvenciákat találtak, amely árpádházi eredetre vall, és a miniszter egy másik "nagyívű" megállapítása szerint az Árpád-ház eredete tízezer éves múltra tekint vissza.

'Kíváncsian várjuk a a fejleményeket.' Zárja az egészet a szerző,
lehet hogy ironikusan úgy írta a 'közjogi fejleményeket'.
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
ATCG 2020.11.10 10:49:36
@mecsekijeti: Valamit csak úgy lehet kimondani, ábrázolni, ha apró részletességgel körülírjuk. Te nem élted át azt amit ők, mi a hetvenes években innen odavágyva és néha-néha odajutva boldogan - és visszafelé a határon izgulva, vajon nem veszik-e el azokat a román határőrök -hoztuk haza az ottani könyvesboltokban talált kincseket,
közéjük tettünk egy-egy Ceausescu kötetet is, hogy majd itthon olvasva jókat nevessünk a nagy ember írásain,

nekünk egy kis izgalom és nevetés (a szűkösségben megmaradt jókedvükön is: nagynéném karosszériának nevezte a hentesboltban kapható (kevés húsától is megfosztott) csirke far-hátakat);

nekik viszont az általunk - e rövid látogatásokon - fölfoghatatlan
mindennapi lét.
ATCG 2020.11.10 15:34:08
@jan: Köszönöm én is, hogy idézted ezeket.
ATCG 2020.11.16 19:22:31
@kemény keleti kommentelő: Talált, süllyedt.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
ATCG 2020.11.12 10:04:04
@kisa:Szint alatt szint fölött... Ücsörgünk itt a "lavor alján" egy "egy mennyei csöves vízmérték" két szára között...
A hozzászólásodról jutott eszembe az alábbi történet még a boldog békeidőkből
(helyszín a VÁTI egyik nagyteres irodája, idpont: valamikor a hetvenes évek eleje-közepe táján):

Budapest leendő főépítésze 'poétikusan ifjú korában' (Rejtő kifejezése) egyik nap nagyot tüsszentett az irodában. Párom anyukája - aki a Lónyay utcában egy kilencgyermekes család hatodik gyermekeként igazi túlélőművész lett, kamaszos humorát haláláig megőrizve - így kiáltott a tüsszentőre:

- "Lajhárkám! inkább fingjon, mint tüsszentsen!"
Mire a jól nevelt úri gyerek, SCh.I:
-"Klári néni kérem, ne tessék nekem azt mondani, hogy lajhár."
Örülünk, Vincent? A helyzet 2020.11.06 11:30:59
          Amikor az ember a githubon nézi a bejövő párezres "batch"-okat éjjel fél ötkör, akkor baj van. És amúgy tényleg baj van, az amerikai republikánus vezetők egyelőre beálltak a konfabuláló idióta Trump mögé, nagyon kevesen merik kimondani, hogy ez az ember teljesen vállalhatatlanul…..
ATCG 2020.11.07 20:17:28
@ATCG:a vége lemaradt a mondatomból: ...Beethoven Örömódája jutott eszembe.
ATCG 2020.11.07 20:43:17
@ATCG: „...egy dokumentumfilmet, amelyben - még annyi év után is - egymás nyakába borul az őket megtaláló hajós és az egyik hajótörött fiú.” „Peter Warner ma 83 éves, és az egyik fiúval, Manóval azóta is barátok.”
       Ebben a részben Kertész Mentés másként címmel publikált naplójából próbálok következtetni arra, hogy mi lehetett a véleménye Kertész Imrének az orbánizmusról illetve a magyar jobboldal antiszemitizmusáról. Egyébként Kertész hagyatékát a haldokló Kertész Magdától szerezte meg az a Schmidt…..
     "Miután a válasz ismét csak konok fogadkozás volt, hogy csütörtökön lesz, mert az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazza, Rosenberg úr körülnézett övéi során. A tekintetével először azt kérdezte, hogy jó helyen járnak-e, ez volna-e a régi, kedves Judapest, majd azt, hogy „mi az az…..
ATCG 2020.09.11 18:54:52
@labrys:
III.rész:
III.rész:
A "jóindulat megnyerése":
Most olyan országban élünk egy pár hónapig - megvan rá az okunk -,
ahol tegnap az étterem teraszának asztalára kitett evőeszköz
zacskóján a következő - szinte rejtői - szöveget olvastam:
"Meno internet,
piú cabernet!!"

Ugyanezen okból sajnos nem láthattam a török-magyar meccset sem.
Szoboszlai szép szabadrúgásgólját is csak az Indexre kitett
videón nézhettem meg.
Láttam viszont az ugyanebben az időpontban játszott spanyol-német meccset(1:1).
Másnap a portugál-horvátot, ahol a portugálok - különösen az első félidőben -
úgy játszottak, ahogy még nem láttam egyetlen csapatot sem focizni: kétpercenként
kerültek gólhelyzetbe, záporoztak a kapuralövések, fejesek, sorjáztak a gyönyörű
háromszögelések, kiugratások de a horvát kapus - egyetlen kivétellel - mindent
kivédett. Sokszor maga is mosolyogva ámult el azon, hogy ez most hogyan sikerült.
A vége 4:1 a portugálok javára. Két nap múlva a német-svájcit (1:1), azt követően
pedig a francia-horvát meccset (4:2 a franciák javára, de ez inkább döntetlen közeli
meccs volt, mert a bíró egy jogtalan tizenegyest ítélt meg a horvátok ellen).
A német, portugál, francia hármasból a német válogatott tűnt
- fantasztikusan gyors, fiatal, gólveszélyes csatársorával és kapujában a világ egyik
legjobb kapusával együtt is - a leggyengébbnek.

Tekintsünk most a magyar focira úgy, mint a NER-bomlasztásának egyik
lehetséges eszközére. Október nyolcadikán a válagott Bulgáriával EB-pótselejtezőt játszik.
Elágazások:

A: a csapat legyőzi a bolgárokat, majd itthon is nyer a következő pótselejtezőbeli
ellenfele ellen. Kijut az EB-re. A nép őrjöng. Aztán eljön az igazság pillanata:
csoportbeli ellenfeleink itthon Franciaország és Portugália, idegenben Németország.
Az eredményekre lehet tippelni: a nép csalódott, dühös.
B: a csapat győz Bulgáriában, de kikap itthon. Nem jut ki az EB-re. A nép csalódott, dühös.
C: a csapat már az első selejtezőn kikap. A nép őrjöng.
Akárhogy is lesz azonban,- akár látta a nép az EB-n 2021 nyarán a magyar csapatot játszani
(és milyen eredménnyel), akár nem- a 2022-es országgyűlési választásokon a mindent a
foci szemüvegén keresztül látóknál ez biztosan hatni fog egy kicsit arra, hogy hová
tegyék az x-et.
Mi pedig, akik nem Orbán létezésétől tesszük függővé a fociszeretetünket, a válogatott
minden meccsén- akár az A, akár a B, akár a C eset következzék is be szurkolni fogunk
a mieinknek, mert gyerekkorunktól kezdve ezt tesszük, mert apánk átadta nekünk az élményt.
És az A eset bekövetkezésekor, a vesztett meccsek után is csak annyit fogunk mondani, hogy milyen
jó, hogy ilyen nagyszerű csapatok ellen játszhattunk.
(Nem kellene ideírnom, de a nagyszerűt nem Orbánra és csapataira értettem).
ATCG 2020.09.12 19:29:54
@labrys: Sokszor mondtam már ilyenkor, hogy kár értünk.
Sullivan taoista bölcséhez hasonlóan kívül szeretnék kerülni az "ateisták és a hívők" ádáz egymást térítésének szélmalomharcán" és ecsetekkel, festékkel, papírral, vászonnal, állvánnyal egy csillámló vízű patak partján ülni egy pohár jó borból időnként kortyolva, de nem megy ez a kívül-levés.

Egyet biztosan tudok: vannak és voltak is Magyarországon olyan emberek, gondolkodók, tanítók,tanárok művészek, kőművesek, öntőmunkások, vasbeton szerelők, ácsok és asztalosok, még papok és szerzetesek is, padon ülő öregasszonyok nagymamák, akik nem váltak egyetlen hatalom kurváivá sem, akiknek a szavára akkor is figyelek, ha másként látom a világot, mint ők.

Nem az én tisztem megmutatni másoknak, hogy hol vannak mit tesznek ezek az emberek, egyet-kettőt példaként említettem: Bod Péter Ákos úgy gondolom semmiféle Fidesz pixisből nem esett ki, bár a taxisblokád idején, az éjszakába nyúló tárgyalásokon tett kifakadása után "az embernek vannak biológiai szükségletei is" azt mondtuk rá, hogy ez az ember nem látja mi forog ott akkor kockán (a gyógyszergyári igazgató Orbán keményen oda is vágott ezért neki), azért ő nem a vorsatzDianácska, vagy a Skrabsky Fruzsina kategóriája. Aztán itt volt Bogdán László is.
          Demeter Szilárd, aki írt pár nem túl izmos novellát és egész életében szolga volt, képes volt a következőt leírni.          "Amikor Palkovics László miniszter elkezdte újjászervezni a magyar tudományos kutatást, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a…..
ATCG 2020.09.05 13:17:32
@mafi mushkila: Nem akarlak bántani.
JT A PS.-ben írt a hazátlanságról, a nemzetből való kidobásról.
Te pedig ezt:
" Ami miatt én elfogadhatónak tartom a posztot az egyik fejemmel és szájammal, az az, hogy az izomból üvöltött magyarkodásra és nemzetből kiközösítésre reflektál."
Én meg azt, amit írtam.
ATCG 2020.09.06 10:33:44
@kemény keleti kommentelő: Köszönöm. És nem biztos, hogy tévút az, amire lépnek. A megérzések, ösztönök néha többet érnek a hideg logikánál, de azért jó, ha TGM érvelését is ismerik.