Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helyszíni zsemle

0 bejegyzést írt és 418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wagmg A Delta főcímzenéje 2020.07.25 09:42:13
Elég negatív voltam mostanában, itt az ideje, hogy valami pozitív dologról is szó essen. Még a végén azt hiszik rólam, hogy valami negatív alak vagyok, megkeseredett, házsártos, mittudomén... Szóval egy ajánló. Amikor még nagyon fiatal voltam ment a tévében egy sorozat, amit úgy hívtak, hogy…..
Már szabad szemmel is pislákoló csillagok ezreit pillanthatjuk meg az égen, de távcsőbe nézve ez a csillagfalu sztelláris megapoliszként tárul elénk, és ilyenkor felmerül a kérdés: "No de milyen messze látunk el ezzel a távcsővel?". Az égitestek térbeli elhelyezkedését az égbolton nem tudjuk…..
Helyszíni zsemle 2020.07.09 13:07:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja erdekes hogy a mai technikaval a Hubble urteleszkopot nem kene felloni, mert a foldiek is kozelitik azt a tisztasagot. Persze ehhez kellett 20-25 ev fejlodes.
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Egy új tanulmány szerint kétoldalú napelemekkel és a nap pályájának egytengelyes követésével lehet a legnagyobb hatásfok növekedést lehet elérni a költségtakarékosság szempontjából, írja a Anthropocene Magazine. Forrás: Google A most alkalmazott átlagos napelemek rendszerint egy oldalon…..
Helyszíni zsemle 2020.06.25 03:58:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valoszinu, hogy akkor a musorban is az egesz vilagra vonatkozott az 500 milliard. De igazabol konkret osszegek nelkul is tudja az ember, hogy minimum 60 eve az olajipar mozgatja a vilagot, kormanyokat buktatnak, haborukat inditanak, kedvuk szerint rangatjak a vilaggazdasagot, a lehetosegeik korlatlanok. Rakeresve az amerikai tamogatasokra, csak ilyen 20-30 milliardrol irnak, de szerintem siman hozza lehetne szamolni a katona segitseget es kiadasokat.
Az Iraki haboru ami egyertelmuen egy olaj uzlet, idaig 2000 milliard dollarba kerult. Jelenleg egy 1 GW teljesitmenyu napelemes eromu nagysagrendileg 1 milliard dollarba kerul. Nyilvan nem mindegy hogy hol epitik, de a nagysagrend jo. Vagyis csak az Iraki olajhaborura elkoltott penzol 2000 gigawattnyi naperomuvet lehetett volna epiteni, ami a HAROMSZOSA a foldon jelenleg mukodo osszes naperomunek. Es ez csak egyetlen haboru az olajert. Sacc per kb, tuti hogy az elmult 50 ev osszes fosszilis energia forrasaert folytatott haboruk koltsegeibol, megoldhato lett volna az egesz foldi civilizacio energia ellatasa naperomuvekkel, beleertve az akarmilyen technologiaju tarolast is.
Helyszíni zsemle 2020.06.25 04:21:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Itt egy lista a jelenleg mukodo megawattos akkumlatorokrol.
Van kozte par 100 mWh kapacitasu, es mar kozelitik a GWh nagysagrendet.

en.wikipedia.org/wiki/Battery_storage_power_station
Helyszíni zsemle 2020.06.27 01:46:11
Na tessek, ezt nektek aljas napelemfobiasok. :)) Itt van az ejszaka is termelo napelem. Vagyis a napelemes repulok akar ejszaka is fognak tudni repulni. Es lehet hogy igy az egesz akkumlator problema egycsapasra, megoldodik, mert napi 24 oraban fognak aramot eloallitani a napelemek.

www.octogon.hu/epitoipar/jonnek-az-ejjel-is-mukodo-napelemek/

Persze viccelek, es ez csak elmelet, de elkepeszto, hogy mar ez is felmerult. Es lehet hogy ami most szinte elkepzelhetetlen, az 20 ev mulva bevalt altalanos technika lesz.
20 eve meg a ketoldalas napelem is elkepzelhetetlen lett volna, mert senkinek nem jutott volna eszebe, hogy a megfizethetetlenul draga napelemeket a foldrol visszaverodo keveske feny begyujtesere hasznalja. Most meg ott tartunk hogy nem dragabb a ketoldalas napelem az egyoldalasnal.
Ezúttal a Warthog bemutatja képességeit az öbölháborúban, ami meghatározónak bizonyul a jövőjére nézve. Ezt követően a '90-es évek kivonásairól és kisebb konfliktusairól, illetve a feltárt szerkezeti problémákról lesz szó. Az új évezred elhozza a korszerűsített A-10C verziót, ami oroszlánrészt…..
Hogy kicsoda George Floyd? Aki olvas újságot, néz híreket, biztosan találkozott vele, vagy legalábbis látta azt, hogy mi robbant ki azután, hogy a 46 éves afroamerikai férfi május 27-én, letartóztatás közben elhunyt Minneapolisban. Floyd a legfrissebb orvosszakértői vélemény szerint azért halt meg,…..
Az emberi test viszonylag jól működik, vannak azonban részei, amelyeket tökéletesíteni lehetne. Elvégre fajtánk még fiatal, csak 2,4 millió éves, míg pl. a medúzák 500 millió, a krokodilok 250 millió évre tekinthetnek vissza és még sorolhatnánk. A hosszú természetes kiválasztódási folyamat alatt…..
Helyszíni zsemle 2020.05.12 02:33:08
@tireless treehugger: Igen a jo hutes miatt tud az ember ilyen kitartoan futni. Az osi vadasztechnika abbol allt, hogy egyszeruen halalra futattak a predat. 10 kilometereken at kergettek az alatokat amig azok kifuladtak, tul melegedtek es osszeestek a kimerultsegtol.
  Nagy irodalma lesz ennek a járványnak -- mind a költészetben mind a pszichológiában.  Szindrómákat neveznek el róla. Fázisai lesznek az otthonbakényszerült embernek -- első héten mémek száguldoznak, ingyen koncertek neten, nagy közös taps az erkélyen, aztán ez elhal, besüppedés,…..
Hatalmas sikert ért el a napokban egy házibarkács Doom-videó, amelyben Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD bemutatta, hogyan lehet egy kis kreativitással és pár aktualitással feldobni egy GZDoomban készített pályát úgy, hogy azt azonnal felkapja a fél internet! Az ő pályája ugyanis a koronavírus…..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
IDDQD Checkpoint Mini #126: Banshee 2020.03.09 20:55:47
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Helyszíni zsemle 2020.03.11 09:36:38
@manson karcsi: Pedig pont ugyan az a ket jatek. Csak a pc-s verzio mar modernebb kicsit jobb.
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
Helyszíni zsemle 2020.02.09 04:57:29
@Captain Admin: "Ide tartozik még, hogy egy mai 30+ szingli nő ekkorra már túl van számtalan szexpartneren. Ez az a szám, ami ha minél magasabb, magával vonja a kötődési képesség csökkenését. Ez így egy ördögi kör végső soron, és nincs megoldás a helyzetre. Fiatalon kell jól választani, nem pedig a faszkörhintán kergetni az elérhetetlent! "

Ha a kormánynak volna esze, akkor ilyesmit kéne megtanítani, megértetni a lányokkal már az általános iskolában, mert már akkor kezdődik a faszkörhintázás. Mire 20 éves lesz, a legtöbb nő megvan győződve arról, hogy puncijáért cserében alanyi jogon MINDEN jár. Mindegyik halálosan biztos abban hogy punciért, luxusjakt, helikopter, magán sziget, kisbolygó, de akár az egész NAPRENDSZER is jár. Ennek felfogása, átlátása 100-szor hatékonyabb volna, mint a családtámogatásra elköltött 1000 milliárdok.
Mióta tavaly belemerültem kicsit a hifi világába, azóta ámulattal tölt el, hogy bármilyen barátságos fórumot pillanatok alatt véres harcmezővé tud változtatni egy olyan, elsőre ártatlannak tűnő kérdés: milyen kábelt vegyek a hangfalamhoz? Vagy: mivel kössem össze a CD lejátszótmat az erősítővel? Ezt…..
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Olvasónk karácsonyi ajándéknak szánt okosórája sehogy sem bírta a strapát. Hamar lemerült, akárhogy is próbálkoztak a használatával. Az ünnepek miatt nem sikerült az elállási időn belül visszavinni, az üzlet pedig nagyon szabálykövető, nem is vették vissza, úgyhogy megkezdődött a garanciális javítás…..
Rosszfiúk egy életre Egészen 1995-ig kell visszamenni, ha az első Bad Boys film születésének szeretnénk utánajárni. Will Smith és Martin Lawrence még nagyon fiatalon osztották az észt, de tették mindezt olyan jól, hogy az ember még azt is hajlandó volt elfelejteni, hogy akciófilm, de főleg inkább…..
Bevásárlókocsik a lépcsőházban? Miért? Hogy kerültek oda? Kicsit sem szokványos eset vagy gyakoribb mint elsőre gondolnánk?..
Ma szinte senki nem edzi magát Bruce Lee módszerével. Sőt nagyon úgy tűnik, hogy egy fantasztikus módszer tűnik el a felejtés feneketlen gyomrában, miközben nemzedékek sora nőtt fel a mester filmjein. Na, de nézzük meg, hogy miben is volt rendhagyó Lee edzésmódszere! Az oké, hogy zsákolt, meg…..
Akinek négylábú tag is bővíti a családját, azt jól tudja, hogy a szilveszter este bizony különösen sok veszélyt rejt rájuk nézve. Most olyan tippeket hoztam, amiket ha betartasz gond nélkül fogjátok átvészelni az évnek ezt az időszakát...
Helyszíni zsemle 2019.12.29 20:17:23
@ze11: Hat ez az, elkepeszto ez az aggresziv pofatlansag, amibe persze a bulvarmedia hiszteria keltese is benne van. Egy evben fel napot nem hajlandok elviselni, mikozben az ev 365 napjan terdig gazolunk a kutyaszarban, es szenvedjuk el a gyerek helyett tartott vegletekig elkenyeztetett luxus kutyak minden hatranyat.