Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szép új világ...

129 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korábbi posztban a vidéki legjobbak újranyitását már megírtam, most jöjjönek a legjobb budapestiek, csillagostól a bisztróig!  ..
szép új világ... 2020.05.27 09:26:08
szép új világ... 2020.05.27 11:36:20
@világevő: koszonom, a kritika termeszetesen nem is Neked szolt.
Kocsmablog A pesti borozók világa 2020.04.30 14:30:00
Szeretek a budapesti kocsmák tapasztalt szakértőjeként tetszelegni, de koromnál fogva a XXI. századon inkább innen, miközben nagyon is érdekel a túl. Így találtam rá Tomasz Gábor: A pesti kocsmák világa című írására az academia.edu oldalon 2001-ből, mi terjedelménél fogva egy szuszra elolvasható, én…..
szép új világ... 2020.05.01 06:46:03
10 dolog, amit a Harry Potter és az azkabani fogoly filmadaptációból kihagytak. Ezek az érdekességek nem láthatók sem a filmben, sem kihagyott jelenetekben. Kommentben írjátok meg, ha kihagytam valami fontosat! ;)..
szép új világ... 2020.04.09 19:23:40
  Természetesen a bagelt lyukas zsömlének nevezni egyszerű barbárság, de egy hangzatos címért mindent. Ugyan hazánkban nem terjedt el igazán, de az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában közel és távol, a legjellegzetesebb zsidó ételnek nem feltétlenül a sóletet vagy a gefilte fish-t (töltött…..
szép új világ... 2020.03.17 05:58:43
@Aglaya: lehet ket helyen biztosan. A KAlvin teren a konvytar fele, draga, de finom;
es a Vaci uton a Dozsa Gy ut esaz Arpad hid (M3) kozott feluton (bar itt regebben voltam) olcsobb, de kevesbe jo.
Magyarország legkisebb vármegyéjével alaposan elbánt a sors, kétszer Bécsből egyszer Budapestről számolták fel, kettévágták, hozzátoldottak, lefokozták, új országhatárt húztak rajta keresztül, majd végül a földrajzi nevek közül is eltüntették. Eltűnt vármegyékről szóló sorozatunk második részében a…..
Havi 500 dollárért már Budapesten is keresgélni kell a színvonalas belvárosi lakásokat, New Yorkban pedig hangosan ki is röhögnének, ha ennyi pénzből szeretnénk bármilyen kis lyukat is bérelni. Ehhez képest igazi bravúr volt évtizedekig ennyi pénzért háromszobás lakosztályban…..
szép új világ... 2016.03.30 18:08:44
megvannak az…..
Kedves Barátunk, Kollégánk,   Március 2-án (szimpátiaszavazás) és 7-én (választás) 6 NEA testület (a Tanács és az 5 kollégium) 9 tagjából 3-at a civil szervezetek bízhatnak meg. Mint bemutatkozó levelünkben jeleztük heten közösen indulunk a választásokon, ketten közülünk a Tanácsba és egy-egy fő…..
„A civil szektor nem lehet várólistán” Március 2-án és 7-én újraválasztjuk a Nemzeti Együttműködési Alap Civil delegáltjait a Tanácsba és az öt kollégiumba. A szavazás a kormányablakoknál (bármelyik, de nyitvatartási időben) történik, összesen 1360 jóváhagyott elektor/szervezet…..
Kedves Barátunk, Kollégánk,     Lejárt a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) első ciklusa, s ez több tanulsággal is szolgált mindannyiunk számára.   A NEA testületei és működtetői számára érzékelhetően nem kiemelten fontos a nyilvánosság, a civil szervezetek minél szélesebb körű tájékoztatása. A…..
NEA civil szemmel Ezt is megéltük 2015.11.27 09:32:49
az EMET elnézést…..
szép új világ... 2016.01.15 11:05:27
@teroli: bocs, veletlen kinyirtam a kommented. Igen, jelentkezni kell elektornak. Szervezetenkent 1 elektor lehet, azt hiszem barmely szervezet bejelentkezhet. Ket szavazasi fordulo van, az a kormanyablakoknal lesz (most mar 200 folott van az orszagban, szoval talan elerheto)
szép új világ... 2016.02.16 11:49:51
@teroli: igen, akkor nem ad modot a rendszer.
HA modositjak regionalisra, akkor meg fog nyilni a lehetoseg (a regnyil bekuldese utan)
  Kiírták a NEA választásokat (a 6 testület 9-9 tagjából 3-3 főt válazthatnak meg a civilek, ún. elektori rendszerben). Első lépésként az EPER rendszeren keresztül kell a választásra jelentkezni (annak is lehet, aki eddig nem pályázott). Minden nem helyi szervezetnek (megyei, regionális,…..
Még ezekben a percekben is az Andrássy-Bajcsy kereszt környékén parkol kanyarodósávban az a fasztalicska, aki miatt írom a cikket. Természetesen DT rendszámmal veri a csalánt. Ha ugyanezt a manővert én csinálom, akkor nagyon sok dezsővel díjjazzák a mutatványomat. Történt…..
Isztambulról sokaknak gyönyörű történelmi belvárosa jut eszébe. A világon az egyik legtöbb turistát vonzó település képe azonban az utóbbi időkben igencsak átalakulóban van: óriási autópályák, felhőkarcolók, plázák épülnek mindenfelé. Isztambul célja, hogy…..
Hétvégén felrobbant az internet geekebbik fele, miután egy rajongó elképesztő elmélettel állt elő arról, hogy valóban kicsoda az SW univerzum főgonosza és legnagyobb manipulátora. A hihetetlen részletességgel alátámasztott összeesküvés-elmélet elolvasása után én azonnal…..
szép új világ... 2015.11.03 18:48:32
  A mai napon (remélhetőleg) cikluszáró ülést tartott a Tanács (hiszen lejár a négy éves mandátum).  A lényegi pontok: Bemutatkozott az új helyettes államtitkár (igen, egyet már elfogyasztott tavaly óta a civil világ). Fülöp Attila bár a feltett kérdések egyikére sem…..
szép új világ... 2015.09.30 20:35:25
Tanácsi irányelvek a 2016-ös költségvetési évhez kapcsolódó pályázati kiírásokhoz
1. A NEA-16-M pályázatok keretében nyújtható támogatás legnagyobb összege 3.000.000,- Ft.

2. A NEA-16-SZ pályázatok keretében nyújtható támogatás legnagyobb összege 3.000.000,- Ft

3. A NEA-16-M pályázati kategória esetében pályázónként 1, a NEA-16-SZ pályázati kategória esetében – kollégium döntésétől függően – legfeljebb 2 pályázat benyújtására van lehetőség.

4. A kollégiumok a 2016. évi működési pályázatok esetében a pályázati keretösszegből 4 %-ot, a szakmai pályázatok esetében pedig 1-5%-ot különíthetnek el szövetségek részére.

5. A 2016. évi költségvetési forrás terhére kiírt Nemzeti Együttműködési Alap pályázatok esetében a rangsor megállapítása az alábbiak szerint történjen:
• az azonos pontszámú pályázatok közül azt kell előnyben részesíteni, amely szervezet még nem részesült támogatásban NEA forrásból,
• amennyiben ez alapján a rangsor nem dönthető el, akkor a rangsort a pályázat benyújtásának ideje alapján kell megállapítani (az előbb benyújtott pályázat a rangsorban előbbre kerül).

6. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016-os költségvetési év forrása terhére kiírt pályázatainál a kollégiumi bírálat előkészítésénél úgy kell eljárni, hogy:

• a bírálatot két testületi tag végzi. A két értékelő testületi tagot és az általuk értékelendő pályázatokat véletlenszerűen kell összerendelni,
• az értékelések számtani átlaga jelentse a bírálati előterjesztést, amennyiben az nagyobb 15 pontnál a bírálatot a kollégium végzi el.

7. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016-os költségvetési év forrása terhére kiírt működési pályázatainál a normatív kiegészítésre rendelkezésre álló, de fel nem használt támogatási forrás a működési pályázatok várólistás pályázatai között kerül felosztásra.

8. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016-os költségvetési év forrása terhére kiírt pályázatainál a pályázóktól nem kérhető - az együttműködési megállapodás kivételével - a pályázatokhoz jogszabályban meg nem határozott külön melléklet.

9. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016-os költségvetési év forrása terhére kiírt pályázati kiírásait úgy kell előkészíteni, hogy amennyiben a támogatási döntés a pályázatot 100%-ban támogatja, a támogatói okirat az eredmény közlésével egy időben – újabb dokumentum bekérése nélkül – kiadható legyen.

10. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016-os költségvetési év forrása terhére kiírt pályázatainál különösen nem elszámolható kiadások:

Beruházási kiadások
Ingatlan beszerzés, létesítés
Gépjármű beszerzés, készítés
Felújítási kiadások
Bérelt ingatlan felújítás költsége (pl.: élettartam hosszabbítás, korszerűsítés, alapterület változtatás, használhatóságának jellegváltása)
Gépjármű felújítás költsége (pl.: élettartam hosszabbítás, korszerűsítés, főalkatrész csere, használhatóságának jellegváltása)
Adók
Vagyonszerzéshez kapcsolódó adók
Ingatlanszerzés, gépjárműszerzés
Vagyonadók (pl. vagyonadó, ingatlanadó, gépjárműadó)
Jogkövetkezmények
Bírságok, büntetések
Késedelmi pótlék/kamat
Kötbér
Személyi jellegű kifizetések
Tiszteletdíjak
Szervezet választott tisztségviselőinek fizetett tiszteletdíjak
Jutalom (természetbeni, pénzbeni)
Adósságszolgálat teljesítése
Hitel-, kölcsön tőketörlesztése
Pénzügyi lízing tőketörlesztése
Dohányáru
szép új világ... 2015.09.30 20:38:10
11. A Nemzeti Együttműködési Alap 2016-os költségvetési év forrása terhére kiírt pályázatainál az a pályázó, aki a megelőző lezárt üzleti évben 3.000.000 Ft feletti támogatásban részesült a TAO-ból, nem pályázhat a NEA keret terhére.

12. Az egyes szakmai pályázatok kiírásakor a kiíró kollégium szűkítheti az elszámolható kiadások körét, meghatározhat %-os korlátokat, figyelemmel a szakmai kiírás jellegére és a rendelkezésre álló keretre.

13. A bírálatok során a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a pályázatok 60 pontos skálán értékelendők.

14. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a Pályázó eddigi tevékenysége 10%-os súllyal értékelendő.

15. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a Társadalmi szükséglet, amit a pályázó / pályázat kielégíteni kíván (pl.: családsegítés, szociális segítségnyújtás) 20%-os súllyal értékelendő.

16. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a Pályázat kidolgozottsága, áttekinthetősége 15%-os súllyal értékelendő.

17. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a Költségvetés megalapozottsága 10%-os súllyal értékelendő.

18. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében az Elérendő társadalmi hatás (pl.: közösségépítő tevékenység) 15%-os súllyal értékelendő.

19. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a Támogatás szervezetre gyakorolt hatása (szervezet fenntarthatósága, különös tekintettel a foglalkoztatás fenntartására és bővítésére, önkéntesek bevonására) 20%-os súllyal értékelendő.

20. A bírálati szempontsorban a NEA-16-M és a NEA-16-SZ pályázati kategóriák esetében a kollégium által meghatározott szempont 10%-os súllyal értékelendő.
szép új világ... 2015.10.14 15:21:32
@blundza: iden valoszinuleg igen. A tanacselnok meg a jovo evi palyazatokat is ki akarja iratni 2015-ben.
Nem is tudom, hogy mikor jártam utoljára a Kertész utcában egy jó evési szándékkal, de most ennek a kényszerű hiatusnak a végére pontot tettem, ráadásul nem is akárhogy. Már akkor meglepetés várt, amikor beléptem az ajtón, ugyanis a földszinten még csak apróbb jelek…..
szép új világ... 2015.09.23 08:40:31
@Jancsa Jani: ketsegtelen. Mikepp a hamburger izvilag is az ;)
szép új világ... 2015.09.23 08:58:10
@Jancsa Jani: mellesleg a viszkivilagban (pl. wh. bible stb.) igyekeznek objektivebb pontozasi elemeket belevinni (bar ettol ketsegtelen megmarad a szubjektivitas, lasd borkostolas). Na ott a glenfiddich a fasorban sincs.
Egyre több szervezettől érkezik a hír, hogy bár azonnal visszaküldték a szerződés szövegét aláírva, sem az eperbeli státuszuk nem változik (szerződéskötés alatt), sem nem…..
szép új világ... 2015.08.18 06:27:35
@blundza: mellesleg osszeall az uldozesi manias kep: szepen kikuldenek HP-t, hogy ne kelljen szerzodni, meg utalni, aztan hogy-hogynem elerhetetlen az EPER, hog ne tudd teljesiteni (mert az EPER tenyleg nem elerheto, most probaltam)
szép új világ... 2015.08.24 09:55:45
@blundza: hogyne lehetne. Penz az, ami a rendelkezesedre all, a tobbi csak igeret (szerintem). De legabb mar biztos megkapod, csak nem tudjuk mikor. Azert tul hosszan nem kell mar talan varni
Szavazzon ön is! Lelketlen puliszörny vagy vak komondor? Önök szerint mire hasonlít a 2017-es vizes világbajnokságra szánt kabalaállatunk? Azt még nem tudni, milyen gikszerekre lehet számítani majd a…..
szép új világ... 2015.08.11 12:48:42
szép új világ... 2015.08.11 13:22:44
@Ballib Cenzúra: ez erős tévedés, a ballib összefogás kutyamódra szaporodik (már vagy hatot kölkedztek)
  http://abcug.hu/egy-ugyes-fideszes-csaladnak-huszmillio-is-leeshet-az-allamtol/ ..
A kutyák és a kert (azon belül is elsősorban a gyep) inkompatibilitási problémáiról már írtam korábban, de akkor főleg a kutyák dúlásáról volt szó, ásásról, kaparásról, elpottyantott csomagokról. A kutya és a kert sokszor bonyolult és problémákkal terhelt kapcsolatában…..
szép új világ... 2015.06.28 07:43:02
@swfla: ja sotet egy vilagkep, de tudod, etetve a troll....
Az utóbbi egy hónap eseményeiből feltehető, hogy nem az EMET-ben van a legtöbb Nobel-díj várományos, vagy Mensa-tag. Szóval miután az EMET szájzárat kapott és a vegetatív neurózis kortikális eredtű elváltozásainak jeleit is mutatja, ezért kiszámoltam: Március 31. volt az…..
szép új világ... 2015.06.16 16:20:20
@Sasfióka: kikerni ki lehet, de kifogasnak nem nagyon van helye (nincs jogszabalyserto lepes benne)
szép új világ... 2015.06.16 16:21:01
@Sasfióka: mondjuk azert erdemes, hogy lasd mennyire veszik komolyan a pontozast
szép új világ... 2015.06.19 10:03:42
@Sasfióka: hogyne kene. Nyomtam mar fol oket a NAIH-nal, ki is adtak vegul. Csak eltart egy ideig
NEA civil szemmel A megnémult EMET 2015.05.26 05:40:33
Hiába hangzik el minden héten(!) kérdés az EMET felé (Tisztelt EMET, mikor lesznek nyilvánosak az eredmények-tőll, a Parasztkáim, nem gáz, hogy majd egy hónapja kotlotok az eredményeken-ig), újabban már válaszra sem méltatnak. Biztos megnémultak. Amikor persze őket számoltatja be…..
Íme az EMET-es levelezese (az egyik tanacstaggal  :)))  ), név nélkül persze, nehogy már  a pályáztató nekiálljon csaholni  és addig se a munkáját végezze.  Nyilván alulról olvasandó. Kifejezetten szórakoztató     ******************************************   május…..
szép új világ... 2015.06.01 06:18:36
@Sasfióka: párhuzamosan folyik a kifogaskezeles, tehat minden palyazatot ertekelnek. Azert nncs eredmeny, mert a formailag kizart-kifogasolt palyazatokrol meg nem dontottek (azaz a listan meg lejjebb levok is kaphatnak penzt, ha sok lesz a kizart)