Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rémbódess

0 bejegyzést írt és 531 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van ez a szokásos körünk minden évben, általában a végefelé, hogy az év végi besztofokra melegítve felveszünk egy Checkpoint Retrográdot, vagyis visszatekintünk arra, hogy mivel is játszottunk 10, 20, 30, és 40 éve. Meg 50 vagy akár még több éve, mert most már értelmezhető időtáv ez is a…..
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) Jöhet egy két és negyed órás adás? Ennyit beszélgettünk egy szuszra a Commodore Világban csak rút kiskacsaként... oppardon, fellegekben szárnyaló flamingóként emlegetett Plus/4-ről. A platform a Commodore egyik nem túl szerencsésen kezelt projektje…..
Rémbódess 2020.09.23 18:20:37
@scherier: Összeérnek a véletlenek :D
“Joey, láttál már falon pókot?” Az 1980-as Airplane! szinte bármelyik mondatát idézhetném, valószínűleg akkor is mindenki rávágná a film címét. A Leslie Nielsen hírnevét megalapozó mozi a repülős katasztrófafilmek paródiája, pontosabban szólva a Zero Hour! és az Airport című filmek kifigurázása…..
Rémbódess 2020.07.03 14:11:57
@maxval bircaman (cenzúrázott): Amúgy én is foglalkoztam anno fordítással és bizony gyakori, hogy vannak olyan elemek, amik csak az adott kulturális közegben működnek. Pl. az amerikai postaládákon felcsapott zászló kifejezetten ilyen, az erre épülő szóvicceket/helyzeteket hiába ülteted át szó szerinti fordításban, az európai kultúrkörnek nem esik le, hogy mi akar ez lenni. (Esetleg a "postásnak áll a zászló" működhet, de egyéb képzettársításokat is behozhat, ami nem mindig szerencsés :D)
Rémbódess 2020.07.03 19:52:42
@Lord_Valdez: Szerintem azért lett Hoffából Petőfi, mert a kontextus arra ment ki, hogy nincs meg a holttest. Ebben az esetben teljesen jól jöhet a poén, ha például az az eredeti mondás, hogy "ismeretlen, mint Jimmy Hoffa sírhelye", akkor ezt a mondást teljesen jól helyettesíti ugyanez Petőfivel, esetleg itt be lehet hozni az "eltűnt, mint Petőfi a ködben" poént is. Persze ez bizonyos helyzetekben disszonáns lehet, mert ha amerikai maffiózók beszélgetnek, akkor miért is emlegetnék Petőfit, ugye...
Rémbódess 2020.07.03 21:33:24
@maxval bircaman (cenzúrázott): Azért azt talán nem. Ha történelmi kontextus van, akkor annak hitelesnek kell maradnia. Ha popkulturális, akkor szerintem belefér... De minden eset más. Szerintem az Airplane fordításai teljesen beleférnek...
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
Rémbódess 2020.06.29 12:49:07
@droid_: Ez csak billentyűzetbotlás volt :D
Nálunk erre külön sor van, Material-Labour néven, ami az élőmunka-költségeket eszközként számolja el, amennyiben azt alvállalkozók végzik számla ellenében és erre közös keret van a munkabérköltség soron könyveltekkel. A Material sortól megkülönböztetve, ahol csak az eszközjellegű kiadások vannak, szintén számlával.
Rémbódess 2020.06.29 22:02:46
@P1sty: Ha ennyire tisztán látod a helyzetet, akkor miért nem leszel te is KATÁ-s vállalkozó? Mert látod, hogy mennyire gáz a helyzet még alkalmazottként is. Akkor miért nem csökkentet a saját adódat te is legális módon?
Rémbódess 2020.06.29 22:12:36
@na ki?: "Én azt mondtam, hogy aki mindössze egy helyre az bújtatott munkavállaló. Ha te 4 vagy 5 helyre akkor te nem vagy az, nem rád vonatkozik, ugorjunk."
Látod, itt mondasz ellent magadnak. Te is látod, hogy ő nem lehet bújtatott munkavállaló, de a törvény mégis akként tekinti, mert a 4-5 partneréből legalább egytől 3 millió felett szerez bevételt. És mivel emiatt rejtett munkavállalónak tekinti a jogszabály, ennek megfelelően meg is bünteti emiatt...
"Csak én érzem magam átverve, vagy ez már a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat határát feszegeti."- teszi fel a költői kérdést Gábor, akibe erősen befészkelte magát a gyanú, hogy a weboldalon az általa kiszemelt termék ára csak mézesmadzag volt, nem ármegjelölés. A…..
Rémbódess 2019.01.04 13:10:02
@Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány: Teljesen korrekt volt a kolléga hozzászólása. Megrendelem utánvéttel, 70 ezerért a terméket. Ott már nem teheti meg a cég, hogy a futár 80-at kér tőlem, "mert időközben felmentek az árak", mert akkor egyszerűen nem veszed át és a visszaszállítás is pénzbe került a boltnak. Tehát ha egy bolt belemegy abba, hogy utánvéttel vehesd meg a cuccát, akkor valószínű, hogy nem fog trükközni a végső árral.
Ha egy webáruházban azonban csak előre utalással lehet vásárolni, akkor az felettébb gyanús, messzire kerülendő, hacsak nem régi ismerősöd és már vásároltán mondjuk az offline boltjukban is többször...
Vadai Ágnes azt tanácsolja az Európai Néppártnak, hogy az sürgősen szabaduljon meg a Fidesztől, ha segíteni akar a magyar ellenzéknek. A magyar ellenzéki pártok látják, hogy az EU nem tudja megállítani korunk Arturo Ui-ját, ezért inkább az Európai Bíróságban bíznak. Orbán Viktor hivatalos…..
Rémbódess 2018.12.21 09:50:04
@antiinternáci: Azért színjátékból van a másik oldalon is bőven:

www.youtube.com/watch?v=d8zHXTMkMzc
A csomagküldési malőrök aranyfokozatú eleme a sérült csomagok esete. Az, hogy egy küldemény épségben érkezik-e meg, sok mindenen múlik. Ezek egy részére nincs ráhatásunk, amire viszont feladóként van, az a csomagolás. A pakkban lapuló holmi épségét és a címzett…..
Rémbódess 2018.12.13 12:09:46
@Terézágyú: Az évek, meg a rutin, ugye...:)
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
Rémbódess 2018.12.07 08:56:42
@Berelhetoreklamfelulet: A Nokia és a Rovio is finn, pl...
A pártsajtó fogalmának újraértelmezése folyik ma Magyarországon azzal, hogy egyetlen akolba terelték azokat az újságokat, reklámkiadványokat, rádiókat, televíziókat és egyéb propagandaterméket, melyek a Fidesz, illetve Orbán Viktor hatalmon maradásáért dolgoznak erejüket megfeszítve. A szocializmus…..
Rémbódess 2018.12.02 15:12:38
@maxvaI baIcán bircaman: Te már csak tudod...
Alaposan felbolygatta a hazai képregénykedvelők vasárnap délutánját a Vitanum kiadó vezetője, amikor egy hónappal előre hozta az idei karácsonyt, és mindenkinél szélütést meg szívbillentyű-zavarokat okozva bejelentette a Facebookon: ismét lesz Rahan a Kockásban!..
Rémbódess 2018.11.26 20:29:57
@PizzaPityu: Az én lányom se gerjedt rá... :(
A Csongrád megyei kiskirályt találta el a szegedi polgármesterre kilőtt golyó...
Rémbódess 2018.11.23 10:46:26
@szepipiktor: Mert ha silány minőséget telepítenek, azt olcsóbb beszerezni Bangladesh-ből, így még többet lehet lopni.
"Az érintett címen 2G/GSM hálózatunk jó beltéri, 3G/GSM hálózatunk gyenge beltéri, 4G/LTE hálózatunk gyenge beltéri jelerősséggel érhető el." - hát, hogy egy jó 2G-s lefedettség nem teszi túl boldoggá olvasónkat, az azt hiszem teljesen érthető. Sérelmeit és az ügyben eddig történteket egy jól…..
Rémbódess 2018.11.22 16:41:43
@Kondom Keselyű: Na ja, de akkor legyen annyi gerinc, hogy elengedik a vérbe...
A lakásbérlés egyik neuralgikus pontja, amikor kiderül, hogy a tulajdonos értékesíteni kívánja az ingatlant. A bérlő ugyanis a lakhatása megoldása mellett legtöbb esetben azzal is szembetalálja magát, hogy a tulajdonos a legváratlanabb pillanatokban toppan be…..
Rémbódess 2018.11.05 17:20:51
@Hujber Tünde: És nem mindegy neked, hogy a képre felkerül a dominaszerkód, ha egyébként semmilyen más módon nem lehet azt a személyedhez kötni?
Államvilág Csalárdok Éve 2018.10.17 21:06:43
 [audiovizuális cikk: hallgatásra ajánlom közben a következő számot: Kozmosz: Okosak Földje] Úgy tűnik, hosszú évek után a türkmagyarkeresztény kormány turbómódba kapcsolt, és igyekszik véglegesíteni Magyarország feudalizálását. Vegyük sorra, hogy az elmúlt hetekben mik tűntek el végérvényesen az…..
Rémbódess 2018.10.19 13:27:45
@$pi$: Nem lehet. Amikor a "ne lopj" sorhoz érnének, mindet agyonsújtaná az úr haragja... :))
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
Rémbódess 2018.10.13 19:28:37
@Skywatcher: Bögyös Maca a Hamis a baba című filmben volt...
ApexNews Összeáll a mű 2018.09.13 12:50:41
Gergő: az elmúlt hetekben megtört a megszokott rend, nem jelentkeztünk a pénteki cikkekkel. Ennek oka egyszerűen kitalálható: költöztünk, majd szívtunk. Akadt egy elég komoly probléma a motorvezérlővel, amit nyilván meg fogunk oldani, de azért bosszantó. Ezzel kapcsolatban csigáznánk még kicsit…..
Rémbódess 2018.09.15 10:34:36
Prológ. Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz. Az egyik egységes a hitében és tetteiben, a másik meg képtelen magát megszervezni a győzelemhez. Ugyanakkor csalást sejt, diktatúrát vizionál a vesztes, forradalmat, polgárháborút a győztes.  A választás és az eredménye legálisnak mondható.…..
Rémbódess 2018.04.15 13:52:08
@midnightcoder2: Még szerencse, hogy Orbánék annyira úriember módjára tudtak veszíteni 2002-ben, hogy a hidak is maguktól foglalódtak el...
Ha van valaki, aki igazán kíváncsi, hogyan működik a kormánynak az a része, amit megtévesztő módon sajtónak neveznek, annak jó nap a mai. A kormány lapjai ugyanis tökéletesen szemléltetik a propagandaminisztérium egyébként faék-egyszerűségű működését. Kedden megjelent egy cikk az Origón: ebben…..
A szupergazdagoktól sosem állt távol a felesleges rongyrázás, ám most egy amerikai autóbolondnak alighanem sikerült szintet lépnie. Kris Singh leendő Aston Martinját akarja igazán egyedivé varázsolni...
A Westworld készítői nem hülyék. Pontosan tudták, hogy ha az HBO 20 év után újra elkölt egy szlovák másodosztályú csapat stadionjára elég pénzt ahhoz, hogy a Super Bowlban reklámozzon valamit, akkor egy sima előzetes nem lesz elég. Rejtett kódok, easter eggekre van szükség, ami miatt felpörög a…..
Rémbódess 2018.02.08 09:13:01
@Ravazdi Edem: "Direkt félrevezetni a nézőt, hogy izgalmasnak tűnjön..."
Ez a Lost és a jegesmedve tipikus esete... :-D
Egykoron az RTL Klub legnézettebb saját gyártású produkciója volt a Barátok közt, melynek eredményeit lehetetlen volt megközelíteni is. Az utóbbi időben több változáson is átesett a sorozat: 2015-ben 17 év után távozott Kalamár Tamás kreatív producer, a helyére érkező Rozgonyi Ádám pedig két évet…..
Rémbódess 2018.02.06 16:24:26
@blexpress: a "melegcsók" már megvolt vagy 10-15 éve. A Hoffer Misi csókolózott az akkori barátjával.
Sok esetben a közös képviselet odafigyelésén és hatékonyságán múlik, hogy mennyire engedi a közös költség tartozás felhalmozódását a társasházi  tulajdonos-társaknak. Esete válogatja, hogy egy új közös képviselő vagy sürgős felújítási munkálatok ébresztik-e rá a…..
Az anorexia az egyik legnagyobb károkat okozó testképzavar. Az elszenvedői - a testépítőkkel ellentétben - vállalhatatlanul kövérnek és túlságosan nagydarabnak látják magukat és képesek mindent megtenni azért, hogy a lehető legtöbb zsírt és izmot veszítsék el. Azért, hogy ezt elérjék nem tesznek…..
Rémbódess 2017.10.23 10:42:27
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Hidd el, semmiről nem maradtál le :-D
Egyre több munkát végeznek robotok a világon, ráadásul foglalkoztatásuk egyre növekvő tendenciát mutat. Mi történik azonban majd akkor, hogyha az egyre gyorsabb ütemben haladó fejlesztések révbe érnek, és elkészülnek a teljesen élethű, az emberekhez megszólalásig hasonlító szexrobotok? Néhány kutató…..
Rémbódess 2017.10.11 18:57:47
@karandash: Viszont az ingyenes, tömegek számára elérhető pornó (a neten) azt okozta, hogy egyre többen szállnak ki a "párkeresési mókuskerékből". (Jellemzően a béták.) Ugyanis van az a költség/haszon elemzés, ami azt mutatja, hogy sok bétának vaskosan nem éri meg az idő és pénzráfordítás a csajozásra, hiszen a sikerráta nagyon alacsony. Nagy esélye van annak, hogy a technológia fejlődésével (VR, robotok) egyre élethűbb lesz az illúzió, ami azt fogja okozni, hogy az eddig a döntési határon billegők is átállnak az olcsóbb megoldásra.
Rémbódess 2017.10.12 16:10:29
@Bambano: Szerintem is nagy pofáraesés lesz a nőknek. Az egyre jobban atomizálódó és elmagányosodó társadalom megkapja az utolsó lökést, a férfiak egész nap azt csinálhatják, amit csak szeretnének és nem lesz szükségük arra a kismillió megalkuvásra, amit a pinához való hozzájutás érdekében napi szinten bevállalnak.

A nők meg pöröghetnek a f...szkörhintán napestig, még kivénhedt macskásszingliként ők is beruháznak egy férfi szexrobotba. Természetesen az alfák ugyanannyit fognak szexelni, mint mindig is, csak a bétáknak ez már nagyon nem fog fájni...

És nem mellesleg ez lesz az evolúció megoldása a túlnépesedésre. :)
Rémbódess 2017.10.13 06:45:33
@karandash: Hát, a migrikkel kormoltatásban lehet valami.

Viszont szerinted a nyugati férfiak miért kérnek mindenért elnézést? Akkor ezek szerint elmondhatjuk, hogy a nők tehetnek a nyugati civilizáció visszaszorulásáért? :-DDD
Nézem a pénztárcámat. Számolok. Számolom a forintokat, hogy mire mindent kifizetek, mire marad, és mi az, ami álom marad. Megint. Mint oly sok minden az elmúlt években. Napok óta nem alszom. Szorítanak a határidők. Dolgozom. Fáradt vagyok. Nézem a pénztárcámat, és számolok. Sokszor eszembe jutsz,…..
Rémbódess 2017.10.02 12:06:11