Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hisztimiszti

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkorom óta szeretek színházba járni, főleg a zenés darabokat és a komédiákat kedvelem. Nagyjából 20 éves koromig színházbérletem is volt a Gárdonyi Géza Színházba, Egerbe. Örök emlék maradt a Valahol Európában, a Padlás, a Legyetek jók, ha tudtok... Azonban ahogy teltek az évek, valahogy egyre…..
Unalmas hétfő délután volt... ...a Párommal a munka után fáradtan indultunk el kipróbálni az Exithouse legújabb pályáját... ...és hirtelen ott találtuk magunkat egy sötét cellában, ahonnan alig egy óránk volt kiszabadulni... "Sötét éjszaka volt, amikor megpróbáltatok egy illegális és veszélyes…..
Nemrégiben nyílt Egerben egy apró üzlet a Dobó utcában. Mikor megláttam az első hirdetésüket a Facebook-on, rögtön tudtam, hogy ezt a helyet meg fogjuk látogatni, mert a Párom nagy sörkedvelő. A Bakelit ugyanis kézműves sörök széles választékát kínálja, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének…..
Pénteken kaptam egy szép nagy ananászt. Pont kapóra jött, mert valami trópusi gyümölcsös-csirkés ételt akartam főzni hétvégén. Szombaton sikerült mellé egy jó érett mangót is beszereznem és így semmi akadálya nem volt, hogy vasárnap kitaláljam és megfőzzem az ebédet. Itt látható a végeredmény:…..
Lassan már megszokott módon ismét egy gasztronómián kívüli élmény következik :) Az egri Exithouse nemrégiben nyitotta meg a harmadik pályáját. Az előző, Cinematic pályához hasonlóan ez is az Uráni Mozi épületében üzemel, azonban az eddig próbált szabadulós játékokhoz képest itt a fő cél nem a…..
Gasztronómián kívüli élmény, ami jobban oldja a feszültséget, mint egy nagy szelet csokitorta? Elsőre hihetetlennek tűnt számomra, de ezt kínálja az egri Rage Room, vagy más néven Zúzda, amit az elsők között próbálhatunk ki a Párommal.     A 2016-os év sok feszültséggel, stresszel kezdődött…..
Amikor a Párommal hallottunk az egri ExitHouse új mozis pályájáról, lelkesen vállalkoztunk arra, hogy kipróbáljuk. A játék helyszíne - nevéhez méltóan - az Uránia mozi előteréből nyílik. A termek során is sok filmes, mozis utalással találkozhatunk. Mindezek teszik…..
Idén nem volt ötletünk, hol ünnepeljük a szülinapom a Párommal (ami ugyan csak szerdán lesz, de most értünk rá mindketten) szóval az ismerős taxisunktól kértünk segítséget, vigyen minket egy jó helyre. Ő javasolta az 1552 Éttermet, sőt oda is szólt telefonon, hogy…..
A neve alapján akár borozó is lehetne, de nem... Ismét csak egy gasztronómián kívüli élmény következik: Talán hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy ha egy szabadulós játékot láttunk, akkor már mindent láttuk... Ez azonban korántsem igaz :) A Mágikus Pince borzongató…..
2014. 10. 18. - Eger, Zsálya Bisztró Az Országos Étterem Hét keretein belül az egri Zsálya Bisztrót kerestük fel a családommal. A három fogásos menü ára egy főre 3300 Ft volt. A menüválaszték: Választható előételek/leves: - Erdei gombafőzelék sült pancettával,…..
Ha már a halloweennél tartunk, itt egy igazán rémisztő - és nem mellesleg finom süti :) Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, de most végre eljött az alkalomi is a megvalósítására :D Annyit módosítottam rajta, hogy kihagytam a keserűmandula-olajat és a lisztet nem mértem le…..
Nem gasztronómiai élmény, de felejthetetlen az egri ExitHouse kínálta szórakozás :) Régi vágyam volt kipróbálni a - ma már széles választékkal rendelkező - szabadulós játékok valamelyikét és az ExitHouse révén ez végre megvalósult. Mivel is ünnepelhettük volna méltóbban…..
Az ünneplést másnap az egri Boldizsár Cukrászdában folytattuk... Alig fértünk el az asztalon... Gyertyát is kértünk... Már az sem bánom, ha a békából nem lesz királyfi... A rózsa még most is szép :) A habból a Párom formált szívet <3..
Hamarosan írni is fogok az egri Senátor házról és remek étterméről, de egyelőre csak képek következzenek arról a fantasztikus vacsiról, ami megkoronázta a 4. évfordulónkat :) Házilag pácolt lazac fűszeres tejföllel, céklás tócsnival A céklás tócsni különleges,…..
Az új wok megvásárlásával ez a pillanat is eljött és az alábbi finomság született meg:  Trópusi tejszínes csirkemell sáfrányos rizzsel Az elkészítése itt olvasható: http://www.nosalty.hu/recept/tropusi-tejszines-csirkemell-safranyos-rizzsel Mostantól ugyanis a nosalty-n is…..
Valahogy sose szerettem a spagettit... Nem jött be sem az iskolai menza bolognai spagettije, sem az otthoni sajtos-tejfölös verzió, ezért ha tehettem, inkább nagy ívben kerültem az egészet. De ma, munkából hazaérve, rám jött a főzhetnék. Gyorsan előkaptam a fagyasztóból egy adag…..
Ideje pótolni az elmúlt hónapok elmaradt bejegyzéseit :)  Kezdem is a legfrissebbel - tegnap és tegnapelőtt is a Király Pizzát próbáltuk ki a Párommal. A hely megjelenésében a McDonald's-ot idézi - a falakon lévő képek, az ülőhelyek, a drappos színvilág, a kiadópult...…..
A hétvégén spórolás céljából nem mentünk be a városba enni, de mégis megkívántuk a hamburgert, így a Párommal kettesben belevágtunk az otthoni elkészítésébe. Ő beszerezte a hozzávalókat - darált hús, lilahagyma, paradicsom, kígyóuborka, erős paprika, saláta és…..
Hétfőn a születésnapom alkalmából kezünkben egy Bónusz Brigádos kuponnal a Play Pub House-t vettük célba a Párommal. Tavaly is itt ünnepeltük hasonló körülmények között a születésnapom, így a hely már ismerős volt. Előtte való nap felhívtam őket, hogy a "nagy…..
A Puskin kávézó után mentünk tovább. Én még mindig éhes voltam, ezért nézelődtünk, hol tudnánk enni valamit. Ugyanígy véletlenül bukkantunk rá a Fiktív Pubra a Horánszky utcára befordulva. Bár hetekig ebbe az utcába jártam nyelvtanfolyamra, soha nem mentem el az…..
 Újabb hosszú hétvége, amit a barátom nálam töltött Pesten, újabb helyek, amiket felfedeztünk és kipróbáltunk.A Haris közben lévő éjjel-nappal nyitva tartó fogászatról indultunk, a feszültséget levezetendő sétálgattunk, így találtunk rá véletlenül a Semmelweis…..
 Mindennek eljön az ideje... Fura módon még soha nem rendeltem pizzát telefonon -valahogy kimaradt az életemből tegnapelőttig. A barátomnál voltam Debrecenben és nagyon megéheztünk, de nem volt kedvünk elmenni sehová, amúgy is a közelben lévő étteremben nagyot csalódtunk…..
 A hosszú hétvégét nálam töltötte a barátom, így hát volt időnk belevetni magunkat a pesti ízekbe... Szombat este az utunk a Mákos Guba Étterembe vezetett, mivel az volt a lakás közelében, kintről jól nézett ki és az árai is barátságosak voltak. Mikor beléptünk,…..