Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donatus a Jerbiton

62 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pogánykő 32-35 játékülés 2024.03.20 09:32:14
  Az elmúlt másfél évben volt négy játék, azt teszem most fel egyben. ..
Pogánykő 31. játékülés 2022.10.21 11:20:56
1204-ben Imre király megvádolta Bár-Kalán nembeli Kalán pécsi püspököt, hogy a saját unokahúgával tart fenn bűnös viszonyt. Őt vádolták korábban azzal, hogy mérgezett ostyával meggyilkolta Béla királyt. A vád azért került elő, mert az esztergomi érseknek megválasztott János kalocsai érsek ellen öt…..
1871. A nagy chicagói tűzvész utáni belváros látképe. Háromszázan haltak meg a három napig tartó infernóban 8,5 négyzetkilométer városrész égett le, mintegy 17 500 ház semmisült meg. Egy korábbi bejegyzésünkben bővebben olvashattok az esetről..
1897. Villamos a Néva jegén, Szentpéterváron. A téli időszakban számos vonalat létesítettek a befagyott folyón..
Donatus a Jerbiton 2022.02.13 21:53:17
@ez a nevem senki: Igen. Úgy néz ki, a magukat civilizáltnak, kulturáltnak tartó keresztény neveltetésű európaiaknak teljesen mindegy hogy melyik földrészen irtják ki más vallású vagy bőrszínű embertársaikat
Donatus a Jerbiton 2022.02.14 07:41:30
@ez a nevem senki: szerintem a vallásos, vagy az álszent, magukat vallásosnak mondó képmutató emberek (ezekből sajnos most megint nagyon sok van, a legmagasabb szinten is) sokkal rosszabbak az ateistáknál, mivel ők erkölcsi megalapozását látják a vallásban saját gonoszságuknak. Az atesita fehér ember inkább olyan mint a cigiző, vagy a kutyás ember, aki azt hiszi, neki mindent lehet és háborog ha valaki rászól.
Pogánykő 30. játékülés 2021.06.17 10:56:48
Treboniust védik a sérült, és kissé már kimerült varázslók, illetve a turba tagjai, amennyire elehet. Adrzej és Dmitrij küzd két ördöggel aránylag távol a többiektől, a többiek pedig próbálják a pokoli követ megszerző varázslót védeni a rárontó ördögöktől és démonoktól, akik – bár kevesebben vannak…..
Pogánykő 29. játékülés 2020.11.13 12:51:29
Héder nembeli Fulko a következő hét végére, Nagy Szent Leó pápa napjára (június 27) vadászatot szervezett, melyre meghívta több környékbeli nemessel együtt Komdus úrat és Katalina úrnőt is. el is döntötték a varázslók, hogy ők is mennek, és megpróbálják a trubadúrt kikérdezni. ..
Pogánykő 28. játékülés 2020.06.19 12:47:01
Ismét elég lóhalálában siettek vissza a conventusba. Az öregasszonynál összeszedték holmijukat és az ott maradt társaikat, fizettek, majd még az éjszaka folyamán útnak is indultak. Meglepte őket, hogy sem ember, sem ördög vagy démon nem követte a turbát, nem is támadt rájuk senki. Ahogy elhagyták a…..
A cím kicsit nyilván csalóka, hiszen nehéz objektíven lemérni a kegyetlenség szintjét és az öt legkegyetlenebb történelmi alak kiválasztása is szubjektív, mert a rengeteg szóba jöhető figura közül mindenki mást választana az első ötbe. Jelen poszt mégis arra tesz kísérletet, hogy öt olyan ismert…..
A háborús filmek rajongóinak, harckocsi-mániásoknak (like me), történelem kedvelőknek és haditechnika-fanoknak kötelező darab a 2018-ban készült, Aleksey Sidorov rendezte T-34. Régóta vártam megjelenését, hiszen mind a 4 előbb említett kategóriába beletartozom. Meghökkentő film még akkor is, ha…..
Pogánykő 27. játékülés 2019.12.20 09:41:56
Ott hagytuk abba, hogy a két fiatal varázsló inkább visszasietett a biztonságot nyújtó Conventusba, hogy a komoly varázsképességet bemutató szerzetessel az idősebb varázslók foglalkozzanak. Ehhez üzenetet kellett küldeniük Coerisbe, majd megvárni, míg onnan visszaérkeznek. Már az üzenetküldés is…..
1908. Barnes zsidó kórház St. Louis, Egyesült Államok. A sebészek által dekorált gyerekműtő..
1866. Osztrák 92 ágyús hadihajó, az SMS Kaiser erősen sérülten az olaszok elleni győztes lissai csata után az Adrián..
1921. május 2. Paul von Hindenburg, Erich Ludendorff tábornok és Tirpitz admirális vesz részt II. Vilmos császár feleségének, Auguszta Viktória császárné temetésén Potsdamban..
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
Pogánykő 26. játékülés 2019.09.11 13:31:06
1203-ban, csak tavaszra ér el hozzájuk az a hír, hogy a keresztesek Velence utasítására előző év novemberében elfoglalták a magyaroktól Zára városát, amiért a pápa ki is átkozta őket. Valószínűleg ezért – mivel a keresztesek között az ördög most már szabadon garázdálkodott – nyár elején, a…..
A mai Dísz tér nemcsak a középkori- és a törökkori Buda központi piacaként működött, hanem híres kivégzőhelyként is. A nevesebb lefejezettek szinte mindig a regnáló király hatalmának megdöntésében voltak érdekeltek.  Csapás előtt. (Fotó: Fotoforge.eu)..
Donatus a Jerbiton 2019.08.12 20:06:27
@Valakiateleprol: A fejlett XX és XXI. század ezzel szemben emberségéről híres.
Ahogy az előző posztunkban ígértük, ezen posztunk témája a hanyatló, ateista, nihilista Nyugat-Európa - ahol a templomok üresen állnak; ellentétben Közép- és Kelet-Európával, ahol még a régivágású kereszténység dívik. Itt, mifelénk, az emberek ismerik a valódi értéket (értsd: utálják a melegeket,…..