Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varsányi Martina

150 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..
Aki tartott már a kezében régi kéziratot, jól tudja, hogy nem csak a szándékosan kódolt szövegeket nehéz desifrírozni, néha azokat a rendes írásokat is, amelyeket senki nem kívánt titkosítani.  A korábbi századokból ránk maradt kézzel írt szövegek a mai kéziratainkhoz…..
Ada Lovelace az egyik legelső "Geek Girl", legalábbis ahogy manapság neveznénk. Bár nemesi családba született, anyjának köszönhetően kivételes neveltetésben részesült: elsősorban matematikai és zenei oktatásban részesítette. Ma úgy tartjuk, hogy matematikai analitikai tudása…..
isolde Babablog, főleg alvásról 2014.02.14 10:48:19
Szóval az alvás.  Úgy kb. hathónapos korában romlott el a Lány alvása, először csak kétszer, majd háromszor, majd többször kezdett ébredni. Ez egybeesett a fogzással, nyáladzott, nyűgös volt nappal is, ujjait meg mindent rágcsált és látszott is a kis fogcsíra, ami mintegy…..
Tudjuk jól, hogy a Nagy Testvér figyel minket. Köztéri kamerákat telepít a rendőrség, de a magánszféra is előszeretettel használja betörés megelőzésére. Olykor pedig milyen jól jön egy-egy bűneset felderítésénél. Csakhogy technikailag még nem tartunk ott (vagy legalábbis…..
Varsányi Martina 2013.12.17 10:35:12
@matyiakos: és a privátszférád megsértése ("belehallgatnak" a beszélgetésbe) nem zavar?

(Nem trollkodni akarok, érdekel a válaszod.)
Titeket mire emlékeztet ez a kép? A Google naptárára, csak kicsit más köntösben? Nem is vagytok annyira messze a távolságtól. Mert szerintem ez kiköpött Google Calendar, mondjuk kicsit mások a színek, meg talán a szűrőt az új (vagy eddig nem vettem észre, hogy a Google-nél…..
Ha valaki úgy jobban ismeri: Budapest 112-es számú postahivatala a szóban forgó hely. Én mondom, már régóta esedékes volt. A régi rendszerben esélyed sem volt 30 perces szintidőn belül szabadulni az intézményből még akkor sem, ha csak 1 darab levelet akartál feladni. Nem tudom,…..
Portlandi játékosok hálaadásnapi LAN-Party szervezését jótékonykodással kötötték össze: megkérték a résztvevőket és az érdeklődőket is, hogy a pár napos játszadozásra tartós élelmiszert is hozzanak magukkal. A két napos rendezvényre több mint 500-án érkeztek és…..
Aki már kereste a beszállító kapuját egy Ferihegy 1-nél nagyobb reptéren (pl. Frankfurtban vagy Münchenben) és késett már le járatot eltévedésből adódóan az valószínűleg hozzám hasonló kitörő örömmel fogadja, hogy végre a street view-ba a repterek is bekerültek. A…..
bitblog A lány, aki kódolt 2013.11.29 09:00:00
A női kóderekkel szemben a világ előítéletes. Ha nem lenne előítéletes, akkor nem lenne szükség Ada Lovelace napra. Vagy lenne Charles Babbage vagy Neumann János nap. Mintha arról lenne szó, hogy egy nő nem mehet bányásznak, mert nem bírja az ottani fizikai megerőltetést. Mintha…..
Varsányi Martina 2013.11.30 11:02:25
@falomb: pont ez az előítélet, hogy a "férfiaknak agyilag jobban fekszik" ez a szakma.

Honnan tudod? Én nem azt mondom, hogy erőltessék a csajoknál is az IT tanulást, de ne is zavarják el őket a számítógéptől azzal, hogy "kislányom hagyd a masinát, bonyolult, ahhoz te nem értesz".

Ennek az egésznek az a lényege, hogy egyrészt felkeltsék az érdeklődést, ha pedig van érdeklődés, akkor tudja is magát képezni.

A legtöbb IT-klub nagyon pasiorientált (én már csak tudom :)), csajként nagyon hamar olyan érzése lesz az embernek, hogy "legizikézik" az ott lévő kockák. Tisztelet a kivételnek :)
Raspberry PI az egyik kedvenc játékszerem. Az Arduino valamiért sose lopta be magát annyira a szívembe, mint ez a kicsi kártyalap. Amire viszont valóban szükség van, az pont ez a remek Micro SD Adapter, amibe “keresztbe” rakva a kártyácskát pont nem lóg ki az eszközből. Ennek…..
A 3D nyomtatásnál – és most a műanyagokra gondolok kizárólag – egyik rákfenéje, hogy a rendelkezésre álló két műanyag stabilitása, formálhatósága adott. Ilyenkor vagy támasztékot (is) kell nyomtatni, vagy a tudomány jelenlegi állása szerint nem kapjuk meg azt a minőséget,…..
A 3D nyomtató orvosi alkalmazásával kapcsolatban szinte hetente jelenik meg egy-egy új cikk. Ez a 3D nyomtató azonban nem az a 3D nyomtató, amivel fegyvereket és egyéb játékszereket nyomtatnak. Akár a NASA ételnyomtatójáról beszélünk, akár a gyógyászati alkalmazásról, szerintem…..
bitblog Pizza a nyomtatóból [3D] 2013.11.22 11:00:00
A NASA komolyan foglalkozik a 3D nyomtatta ételekkel, persze valószínűleg nem 300.000$-os hamburgertkapnak majd az űrhajósok. Közben a "privát" szektor sem marad tétlen és keresik a lowcost megoldásokat, már létezik is egy "cuki" kis nyomtató, ami mini pizzákat (tészta,…..
bitblog RIP Winamp 2013.11.21 11:46:57
15 éves lett a Winamp és ha jól számolom, 15 éve használom. 15 év után (2013. december 20-án) pedig az AOL megszünteti a Winamp összes szolgáltatását. Ahogy a Social Daily írtaa Winampban megvolt a potenciál arra, hogy már azelőtt lenyomja az iTunes-t mielőtt az a video és audio…..
A bakácsoláshoz is szükség van (lenne) megfelelő öltözékre. Persze nyilván sokan vagyunk úgy, hogy egy léc levágásához, vagy egy csőcsatlakozás megszorításához nem fogunk átöltözni munkásruhába, de aki sokat fúr-farag otthon, az már találkozhatott azzal a jelenséggel,…..
Másfél éve írtunk arról a félelemkeltésről, amit a RFID-val rendelkező diákigazolványok bevezetése kapcsán történt. Mindez semmit sem változtatott azon, hogy az új igazolványokat bevezessék, s bár még ebből hazánkban nem volt gond, a hónap elején egy texasi iskolákban tört…..
Valakinek biztos elgurult a gyógyszere a Lifehackernél, amikor ezt az Instructable hack-et javasolta, ami annyira gáz, hogy muszáj felemelnünk a szavunkat ellene. (A Lifehacker folyamatos minőségromlásának egy újabb ékes bizonyítéka, ami miatt már olvasni se érdemes...) Ugyan USB…..
Rend a lelke mindennek. www.woodworkersworkshop.com Szerszámosműhelyek, garázsok, munkahelyek és kiállítások egyik legnépszerűbb szerszámtároló eszköze a perforált lemez. A lyuggatott lemezeket a rögzítjük a falra, majd speciális kampókra akaszthatjuk fel a…..
Varsányi Martina 2013.10.11 16:01:33
@Tarrasque: Köszönöm, megkaptam az emailt (is) :)

A szótár viszont remek dolog, nekem egy barkácsbolt látogatás hozta meg a Lochwand szót, hiába a német nyelvtudás :P
Varsányi Martina 2013.10.11 16:02:41
@Morgan kapitány: Ez jó ötlet! Nálam is elkellene egy (kettő), de nincs kedvem 5-10.000 Ft-okat áldozni valami full műanyag vacakért.
A BitCast vendége Pécsi Ferenc, ismertebb nevén Pollner volt, akivel Martina a közösségi médiáról, podcastekről és Guy Kawasaki-ról. Netes közösségi hálózatokról, netes jelenlétről és podcast-ekről beszélgettünk. Van-e értelme minden cégnek felmenni a Facebookra,…..
A Valve levédette a Half Life 3 trademarkot, ami az jelenti, hogy szinte biztos a következő epizód. Ha pedig jön az új Half Life, akkor talán lesz egy nagy lépés előre a Source Enginben, amivel nem csak a Counter Strike kap még egy újabb vérátömlesztést, hanem sokkal valószínűbb,…..
A Harvard Egyetem Bill Gatest hívta meg 2013-ban egy kérdezz-felelek beszélgetős előadásra. A beszélgetés remek hangulatú, már csak ezért is megéri az 54 percet végighallgatni, de ha valaki nem ér rá, akkor csak a 16. perctől kezdve nézze a videót (a lenti videót számukra erre a…..
Louis C.K. magyar származású amerikai stand-up komikust azért szeretjük, mert időnként nagyon a fején találja a szöget, ha technológiáról van szó. (Még nem került adásba az a bitcast felvétel, amiben egy másik Louis C.K. felvétel kapcsán az okostelefonos-tabletes…..
Kedves Barátaink! Hihetetlen, de meglett a titokzatos "Velencei fényképalbum" szerzője, akit legutóbbi posztunk felhívása alapján  Vizi-Bognár Mónika és Németh Tamás közös munkával végül megtalált. Mindkettőjük kiindulópontja az Albert Schweitzerről készült portré…..
Varsányi Martina 2013.09.17 20:47:24
@Yooha: ha ez az a bejelentett lopott tárgy, amiről ír, akkor jogi nyelven igaza van. Pont. Fogalmazhatott volna finomabban is, ebben meg neked van igazad. Az elégetésben nem, mert azzal bajba kerülhet a blog írója.
Varsányi Martina 2013.09.17 20:49:24
@Yooha: Bár írhatta volna finomabban fogalmazva a levelét, igaza van, *amennyiben* ez a könyv az a könyv, aminek az ellopását bejelentették. Amennyiben a szerzői jogairól nem mondott le, úgy teljesen jogos az elvárása. Ennyi.

Úgyhogy vissza az agarakkal.