Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Végső Valentina

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állítólag ez a Kanton tartományi ház is illegálisan épült. ..
Tarlós István testvérvárosi megállapodást írt alá Yang Xionggal, Sanghaj polgármesterével szerdán. Na, de milyen hely is ma Sanghaj? Itt van például a Tiny Carousel szépséges time-lapse videója a városról. A Shanghighspeed Sony Cyber-shot kamerával készült és összesen 6148…..
A Beijing Cream videója a reggeli tömegről a Xierqi metróállomáson Pekingben. ..
Petőfi Sándor mellszobra kínai fordítójának, Lu Xunnek (Lu Hszün) a múzeumában található. ..
Semmiképpen sem szeretnénk lelőni a poént és elmondani, hogy mi minden csudálatos látható a Kínai Nemzeti Múzeum kiállításán, amelyen a párt és az állam vezetésének tagjai által begyűjtött diplomáciai ajándékokat lehet megszemlélni. Menjen el mindenki, aki Pekingben…..
Ez egy rövid történet arról, hogy mindegy, hogy közel, vagy távol van a sajtószabadság Kínában, ha nem nyíltan a pártot és a rendszert szidják az újságírók, akkor szinte bármilyen szörnyűségről írhatnak. Így gondolkodott a changshai napilap, a Sanxiang Metropolitan News…..
Hétfőn sztrájkba kezdtek annak a kínai lapnak az újságírói, amelyiknek az újévi köszöntőjét a helyi propagandafőnök az utolsó percben úgy átírta (vagy átíratta), hogy az elseji szabadságukról visszatérő munkatársak rá sem ismertek. Mert mondjuk, ők a reformokat…..
A Reuters vezető fotósa, Petar Kujundzic készített "nem annyira rejtett" fényképezőgépes felvételeket az Országos Népi Gyűlés Házába vezető útjáról. A KKP 18. kongresszusának meghitt pillanatai. Mellékesen megjegyzem, hogy pont ilyen géppel szokták Az igazi Mao szerzőinek…..
Ma van Amerikában a hálaadás napja, a hálaadást követő pénteken van a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelző fekete péntek, a rákövetkező hétfőn pedig 2005 óta megtartják a Cyber Mondayt, azaz a kiber hétfőt, amikor óriási akciók vannak az internetes áruházakban.…..
A kínaiak nem félnek a korrupciótól. A magyarok sem. Éppen ezért szövetkeztek, hogy közösen harcoljanak ellene. De azért valahogy mégis érdekes, hogy éppen Magyarország és Kína ír alá szándéknyilatkozatot a korrupció elleni elhivatott küzdelemről. A Kínai Kommunista…..
November 11. (11.11.) a szinglik napja Kínában. Azért a mai nap, mert a négy egyes szomorú, magányos botocskának néz ki – a kínaiak szerint. A városi legenda (angol, kínai) úgy tartja, hogy a Nankingi Egyetem diákjai terjesztették el ezt a modern ünnepet a kilencvenes…..
Legfrissebb hír, hogy a www.google.com oldal ellen a kínai netrendőrség bevetette klasszikus trükkjét, a DNS-gyorsítótár-mérgezést, az országokra szabott Google oldalak elvileg működnek, bár nekem most sikerült a sajátomat lelőnöm egy a www.google.hu-n jól…..