Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LINOLEA

138 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birdland Magyar Copperfield 2021.03.27 15:57:32
Ezentúl mit fogunk csinálni, kérdezte Major Tamás, amikor véget ért a Ki Mit Tud? Ezentúl mit fogok csinálni, kérdeztem, amikor véget ért a Magyar Copperfield. Pedig először nem tetszett a cím: túl konkrét és behatárolja a mű világát, gondoltam, rosszul.   Mert a story tényleg…..
Birdland EGY KÖNYV 2020.10.26 09:29:34
Nagyanyja Plaussansból jött, a második császárság idején, és visszament oda, ahonnan jött. Egyrészt néha csettintettem: íme a próza. A Dzsinn (KRUSOVSZKY DÉNES: akik már nem leszünk sosem, Magvető 2019) csúcspróza, tökéletes húzású szöveg, végig tónusban tartva, és az igazi, nagy próza hibátlan…..
Birdland MESEVILÁG 2020.10.11 11:30:22
na ácsi. mert mind rá is vetettük magunkat, mint gyöngytyúk a pedig ez direkte és nem véletlenül lett bedobva, az, hogy egy időben és széles fronton támadják a mesekönyveket (ami agyrém, legközelebb a plüssállatokat fogják, pl a plüss elefántokat, mert nagy az orruk és kajla a fülük), tudván, hogy…..
Birdland Az ifjú kommunista 2020.05.25 12:05:13
Azért az megér egy misét, hogy Orbán Viktor 1985-ben megnyerte az Ifjúkommunista című újság rejtvénypályázatát, a megfejtés: Angela Davis, FDJ, Berlin. (Veress Jenő, Népszava volt fotográfusa vadászta mézkutató légi útjai során). Ez ugyanis nem egyszerűen egy apró talált tárgy, egy vörösen csillogó…..
ZölDió BALATONI NYÁL 2020.01.12 12:18:00
Van Toulouse-Lautrecnek egy, az öregecskedő Oscar Wilde-ot ábrázoló portréja, ami mindent elárul – mindig ez jut eszembe, ha Mészáros Lölő úr kedves, puha arcát látom; mint egy fonnyadó transznemű, sokoldalú színész: elöl Rómeó, hátul Júlia. Ez az arc kicsit gáz, de arra jó, hogy ő legyen a maszk,…..
Birdland Szégyen 2019.10.11 10:01:50
Azt tudjátok-e, hogy a kurdok zászlója ugyanolyan színű, mint a miénk: piros-fehér zöld? És azt, hogy Észak-Szíriában olyan társadalmi-politikai modellt hoztak létre a hírek szerint, ami (talán az egyetlen) kiutat jelentheti, jelenthette volna a jelen polarizált kapitalizmusának…..
Birdland Wenckheim 2019.08.21 06:00:00
Most evett meg a Báró Wenckheim hazatér, letehetetlen,  a jó húzású, tökéletes mondatok, melyek néha vers-szépségűek, az én mondataim, és nincsen remény, a vég eltörli az országot-világot, jövő nélkül, a végén egy hülye, a Hülyegyerek kalimpál csak az üszkös romokon, nem úgy, mint mondjuk az Emberi…..
Az Orbán-univerzumban minden máshogy van, sőt egyenesen mindennek az ellenkezője igaz. ..
De sőt. Aszongya a protkórádió, hogy Tibi bácsi ikon! Már az előző pártállamban is ilyen tipikus zsíros kiszes kreatúrának rémlett tibibácsi a kis műsorával, a Három kívánsággal, és most visszatért, bammeg!!! És ekkor szatorim (megvilágosodásom) volt, hogy mi az istenért is dől a protkórádióból…..
Birdland Forradalom 2019.04.08 06:30:00
Ha netán tényleg kivezeti az únióból az országot CSV (Csüngőhasú Viktor), akkor készítheti valamelyik honvédségi repülőt, mert na, akkor jön el az a pillanat, hogy felrobban a paprikás csirke, elkapják egy szívlapáttal bayerzsótit meg rogán antilopot, akkor alakul ki az a forradalmi helyzet, ami ’56…..
Cselleng az ember, mielőtt a lepukkant Fészekbe bemegy a pintérbélára, ismerem a várost, klasszik urbánus pesti kiskrapek voltam, Jutocsa szerint igazi pesti csibész, és idilli volt gyereknek lenni a Váci utca déli részén, a biztonságos és otthonos városban, és most megállapítom, hogy immár nem…..
Birdland Loving Vincent 2019.02.18 11:25:00
Vannak filmek, melyeknél jobb lenne beérni az előzetessel. Mert az ötlet hatalmas: megmozdítani, animálni a van gogh-i világot, és az előzetesek megrendítően szépek voltak: az életre keltet provence-i tájak, a gabonaföld, az éjjeli kávézó, a jól ismert arles-i enteriőrök és arcok, önarcképek,…..
Nem jól csinálják. Nem jól kormányoznak. Nem tudnak kormányozni. Itt egy csomóan ájuldoznak, hogy milyen tehetséges a miniszterelnök úr, hát nem, egy nagy lóf@szt. Az ország a majd’ évtizedes regnálását követően az utolsó előtti Európában (GDP-t és az átlagbért nézve), és ha kivennénk az úniós…..
Birdland Ruben Brandt démonai 2018.11.08 16:53:10
Ruben Brandt démonai Viccesen és velősen foglalta össze a vetítés után a film lényegét Milorad Krstic: azt elhatároztam, hogy életem folyamán készítek egy filmet a művészetről, de nem akartam, hogy unalmas legyen, ezért lett az alapja a krimimese és kellettek bele a pszichológiai problémák. És…..
ZölDió A calvados 2018.11.05 08:49:48
 Többek közti simenonitisben is szenvedünk. E tünetcsoport fő jellemzői: egész napos Maigret-olvasások, ezek a napok mehetnek a levesbe, nem jók semmi másra, ha reggel elköveted azt a hibát, hogy Maigret-t veszel a kezedbe, az a nap már semmire sem jó. Az emberiség jelentős része szenved…..
Birdland A neofarok prolidiktatúra 2018.10.04 10:41:55
"A dzsentri és a proli mindig más pénzéből él." (Nádas Péter) Ahogy visszamenőleges törvényekkel meg kormányrendeletekkel kormányoznak, valahogy úgy kéne visszamenőleges abortusszal megakadályozni, hogy a miniszterelnök úr a világra jöjjön - mondja a taxisbácsi durván. Őrült gyűlölet hullámzik az…..
Tényleg: hogy’ is szokták hívni a mélymagyarok és sajtókutyáik azt, aki szerintük idegen érdekeket szolgál ki? Egyáltalán: bárkit, aki kritizál? Most nem arra gondolunk, hogy sorosbérenc mindenki, aki nem szopja be azt a szellemi táplálékot, amit a kormány (kabinett, gabinetto)…..
Az űrhajó a baromfiudvar mögötti réten landolt egy szemeteszsák mellett, amit a szomszéd falubéli boltos hagyott el a réten, mindig odahordta a fölösleges szemetjét.Hajnalodott, kukorékoltak a kakasok, megszólalt egy flex.Az ufó, egy idegen világ követe, kikászálódott a leszállóegységből,…..
Birdland Eco, fascio, ecco 2018.09.12 16:01:46
Két dolgot nem lehet elégszer ismételni: ceterum censeo, a Fideszre nem a választók kétharmada szavazott, hanem kevesebb, mint a fele, ők buherálták meg úgy a választási rendszert, hogy ebből kétharmad legyen, tehát minden erre való hivatkozás bayerság (a. m. ócska, gusztustalan hazugság). A másik,…..
Birdland Carmen 2018.09.10 12:02:52
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház stúdió-előadása Jobb sorsra érdemes színészek tették bele a szívüket-lelküket Sediánszky Nóra Carmen-verziójának nyíregyházi előadásába, tipikusan az az eset, amikor a rendezői-írói önkényt (mindkét funkciót Sediánszky jegyzi) korrektül megvalósító színészi…..
Birdland KÉK ANYUVERS 2018.05.06 09:05:46
  Meghalt apu. Anyu fekszik a szobában, mindig a tévét nézi. A tévében meccs megy. Anyut sosem érdekelték a meccsek. Kezében bűvös kocka, nézi. Mintáit nem érti. Azért jöttem be a kertből, mert van ez a húker, a tekszasi. A műsorújságba’ be van karikázva a Bud Spencer van bekarikázva a…..
In medias res, kezdjük a közepén: inkább eszeveszett csalódás volt a film, mint eszeveszett szórakozás. Pedig az Eric Toledano-Olivier Nakache szerző- és rendezőpáros beírta magát a filmtörténelembe az Életrevalókkal, és még a Samba is kellemes élmény volt. Sajnos Az eszeveszett esküvő nem hogy a…..