Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mocsing56

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló cukrosmadzag 2019.12.09 23:49:03
Az emberi találékonyságnak nincs határa, különösen, ha mások becsapásáról van szó. A beteg ember kiváló célpont: a gyógyulás reményében olyan ígéreteket is hajlandó elhinni, amelyek a józan (betegségtől nem érintett) szemlélő számára irreálisak. A beteg embereknél,  különösen a nehezen vagy nem…..
Miért mérgezik az orvosok a rákos betegeket, ahelyett hogy meggyógyítanák őket? Miért nem alkalmaznak hatásos, ugyanakkor mellékhatásmentes kezeléseket? Miért alkalmaznak olyan terápiákat, amelyektől a betegek legyengülnek, kihullik a hajuk, hányingerük van, és még egy sor mellékhatástól szenvednek?…..
mocsing56 2020.02.28 21:26:51
@fordulo_bogyo:

Gondolom,alkalmanként, ugy Halottak Napja környékén aktuális egy temetöi látogatás.

Ha igen, mi van kiirva a fejfára?

Két évszám.

A nagyobból a kisebbet kivonva (másképp, a fejfán a jobboldali feltüntetett számból a fejfán bal oldalt feltüntett évszámot kivonva) megkapjuk a ténylegesen megélt évszámot.

S az lenne a kérésem, ezek után kerüljük egymást.

Elöre is köszönet!
mocsing56 2020.02.28 22:43:10
@kodpiszkalo:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001c.html

daganatos megbetegedések száma
1930: 8888
1950. 12792
1960: 17396
1980: 27937

és igy tovább.
Nekem nehezemre esik ebböl csökkenö tendenciát kiolvasni, de higyjen mindenki a saját szemének
Az újszülöttnek a régi vicc is új. Sőt, neki még a régi német medicina is új. Mert az a módszer, amivel újabban (s sajnos, egyre gyakrabban) új német medicina néven találkozunk, már nem is annyira új: több mint 30 évvel ezelőtt találta ki egy német származású orvos. A…..
Az újságírás alapvető szabálya, hogy már a címmel fogjuk meg az olvasót, de ugyanilyen fontos, hogy az első néhány, gyakran kiemelt sor (ún. lead) is érdekfeszítő legyen. A Népi gyógyászat: Gyuri bácsi gyógyteái című írás az első kívánalomnak nem felel meg, azonban…..
Felkiáltójelekkel és indulatokkal teli körlevelet kapott több ismerősöm is az utóbbi időben. Bár néhány motívum (háttérbe szorított magyar feltaláló, gonosz gyógyszerlobbi stb.) már ismerős lehet a hazai összeesküvés-elméleteket követőknek, Horváth István története és…..
mocsing56 2019.06.25 10:12:06
@fordulo_bogyo:

A Horváth-féle protokoll része a mindenkori elözetes vérvizsgálat. S minden további annak függvüenye. Ezt a papa Horváth több forrásban is megerösiti.
mocsing56 2019.06.28 08:58:03
@fordulo_bogyo:

A források: Horváth elöadásai és a könyv amit B.Király Izabella irt róla (illetve abban HI szóbeli közlése)
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
mocsing56 2019.05.29 11:58:56
@Nagyhusi:@kiru55
és, hogy reagált Szendi a figyelmeztetésre?

Az ugye teljesen kizárható s mint olyan kvázi lehetetlen, hogy az emberi üzemszerü müködéshez szükségeltetik egy kálium-koncentrációs sávszélesség meg egy Na/K koncentrációarány tól-ig sávban?
mocsing56 2019.06.03 20:52:12
@kiru55:
"Pl, kivégzéskor az elitélt "ejakulál"

Ha azt nem is, de akasztáskor a záróizmokra a hatás székletüritést okoz.
A sokak által kedvelt mákról eddig is tudni lehetett, hogy fontos gyógynövény, hiszen a mai napig az egyik legerősebb fájdalomcsillapító, a morfin forrása, és más, fontos gyógyszereket, pl. a köhögéscsillapító kodeint is a terméséből vagy szalmájából állítják elő. Azt…..
mocsing56 2019.05.03 10:18:04
@kiru55:
A mák rendben van, persze, finom is, legyen is, de ha már a K-bevitel a cél, akkor miért nem a dió a favorizált?
mocsing56 2019.05.04 10:17:14
@kodpiszkalo:
"
2. A máriatövis/szilimarin esetén ez nem érvényes, a máriatövis hatóanyagainak kivonására nem az olajpréselés a legalkalmasabb.
3. Minden elsősorban attól függ, hogy a hatóanyag mennyire zsíroldékony, illetve másodsorban az olajkinyerés módjától is. Ha egyszerű préselést alkalmazunk, és az olaj a magban a hatóanyagoktól elkülönítve tárolódik, még akkor is kevés kerül az olajba, ha az jó vízoldékonyságú."

Azt akkor most már tudjuk, mi a nem jó, meg hogyan nem, de akkor mi a jó megoldás?

1. préselés, olaj, +
2. a préselt massza vizes fözete? +
3. a maradék tinkturája?

Vagy hogy??
ködpiszkáló halló, mennyi??? 2019.02.02 16:41:18
Az időskorúak számának gyarapodásával a halláscsökkenés egyre többeket érint. A hallásromlásnak számtalan oka lehet: a hallójárat elzáródhat (pl. fülzsír), a dobhártya trauma következtében kilyukadhat, de tartós orrdugulás esetén, ha a dobhártya behúzódik és a középfülben váladék halmozódik fel,…..
2018. június 29-én robbant a bomba: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását felfüggesztette, mert felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények hatóanyaga. A határozatokból kiderült: a spanyol hatóságtól az…..
mocsing56 2018.09.11 20:23:20
@oeruelt: ezek bizony nagyon józan kérdések.

Elnézést a szakmában levö s itt olvasgatóktól, támadható de leegyszerüsitett lesz a gondolatvezetés.

Szóval:
A tumoros elváltazásokból eredö halálokok a sorrendben az 1-2. helyen vannak (a keringési elégtelenségekkel együtt holtversenyben. A 3/4. helyezett...a gyógyszermellékhatás+mühiba.

A human szervezetben minden pillanatban többmilliárdnyi sejt osztódása révén új sejtek keletkeznek s pusztulnak el a régiek.A keletkezés során teremtödik "selejtes" sejt is. Ezt a szervezet ön-minöségellenörzése kiszüri, megsemmisiti s kiürül.
Erre a célra egy egészséges szervezetben egy többrétegü "gát"rendszer, /védömechanizmus létezik. Ez olyan mint egy védögátrendszer a folyó mellett.

A baj akkor van, ha a gát szakad, ha a "folyó" szintje magasabb mint a gát szintje. Ez föleg akkor fordul elö, ha egy krónikus alapgond "megjelenési utat" keres magának.

Az, hogy 30 %nál detektálnak tumoros elváltozást, az kevéssé lényeges, mert ugye, mindenkiben keletkeznek minden pillanatban tumoros sejtek. Amik el is tünnek. S keletkeznek ujak.

A tumordiagnosztika pedig nagyon jelentös fals pozitiv számot produkál. Ennek sem szabad bedölni.

Mo.-on a tumoros alapbetegségre visszavezethetö halálozások száma gyengén emelkedö tendenciával 1960 óta megkétszerezödött s most ugy évi 33 000.
A parlagfű (latin nevén Ambrosia artemisiifolia) évről évre sok százezer ember életminőségét rontja a növény virágzásának idején, mivel virágpora a jelentős allergének közé tartozik. A mintegy 100 évvel ezelőtt, Észak-Amerikából behurcolt parlagfű agresszíven terjeszkedik, és ennek a folyamatnak az…..
A vizelet gyógyászati felhasználása, bármennyire is visszataszítónak tűnik sokak számára, még a 21. században is élő hagyomány. A dolognak sok értelme nincsen, veszélye annál inkább: jobb lenne, ha a vizeletben kiválasztott anyagok (gyógyszerek, toxinok stb.) a vécében kötnének ki, ahelyett, hogy…..
A hvg.hu-t  eddig nem a bulvárportálok között tartottam számon, de a lenti cikk olvasása után elgondolkodtam: vajon közéleti írásaik is ennyire megbízhatóak? Jó, tudom, ez a gasztro rovat, de a hitelesség ott is elvárható. Lássuk csak, mit írnak:  Limabab, rebarbara levél,…..
Várandósság alatt az anya egészségén kívül a növekvő magzat épségét is óvni kell. Bizonyos gyógyszerek ebben az időszakban kerülendőek, és a közismerten káros élvezeti szerek (cigaretta, alkohol stb.) még szigorúbb elbírálás alá esnek. Az életmódon és az étrenden is szükséges ilyenkor módosítani.…..
ködpiszkáló barackmagkultusz 2012.08.25 16:51:53
Lehet-e rákot gyógyítani barackmaggal? Abszurdnak tűnik a felvetés. És B17-vitaminnal? Ez már "tudományosabbnak" hangzik, jóllehet a lényeg ugyanaz. A ködpiszkáló egy hazánkban is népszerű, alternatív rákkezelésnek járt utána. Amigdalina (B17 vitamin) cukormolekulából,…..
mocsing56 2017.08.18 10:23:42
@BeKa:
"A petefeszekrakos holgy eseteben nem tudom, mi a valodi helyzet. Ha ilyen nagyszeru a gyogyulas, akkor azt a kezeloorvosa publikalna, ebben biztos vagyok."

Azt a kezelöorvost agyon is verné a szakma.

Ellehetlenitenék, megkuruzslásvádolnák, de minimum szakmaiatlan lenne egy jó kis etikai bizottsági hercehurcával.

Ergo, többet ésszel - s meghuzza magát a fü alatt.
Na jó, csak én zártam be épp az előbb a böngészőm bezár gombjára kattintva. Talán nem hazudtam túl nagyot, csak a hatásvadászat kedvéért nem bontottam ki a az igazság minden részletét. Egy biztos: sokkal többen kattintottak így az írásra, mintha csak azt írtam volna: Antal Valira hivatkozva részben…..
mocsing56 2017.06.27 08:14:53
@kodpiszkalo: Pont fekélyt okoz.
mocsing56 2017.06.27 08:15:31
@Kalle: Mit konkrétan?
KANADA-HUN Mostoha testver 2010.10.13 03:27:00
A tartalom megtekintéséhez regisztrálnod kell, vagy be kell lépned VAGY A fórum látogatásából ki vagy zárva a következő okok miatt: Nincs indoklás.A kizárás feloldásra kerül: Soha Ha valaki ismeri a Canadahun forumot az tudja miert van ottBevandorlas, zenelopkodas, bugyuta…..
Ha az ember beteg, bármilyen gyógyulással kecsegtető ígéret csábítónak hangzik. De miért költenek rengeteg pénzt intelligens emberek olyan terápiákra, amik többsége nem volt megfelelően tesztelve, hatástalan, vagy veszélyes? Egyáltalán kell-e, etikus-e ezzel…..
Quantum woo: kísérlet az irracionális hiedelmek és a kvantumfizika összeegyeztetésére; áltudományos állítások alátámasztása kissé misztikusan csengő kvantumfizikai fogalmakkal. A következő írásban egy olyan, erősen vitatható módszert elemzünk, ahol szívesen dobálóznak…..
Aposztróf. Kinek mi jut eszébe erről a szóról? Egy írásjel - de vajon tudjuk-e, mit jelöl? Az aposztróf görög nyelvtani műszó, egy kihagyott hangot, illetőleg betűt jelölő hiányjel. Az aposztróf a pongyola beszédben elhagyott hangok jelölésére is használható: "Ne…..
A fogyasztók megtévesztésének technikái napjainkra a végletekig kifinomulttá váltak. A csodára váró fogyasztó (különösen, ha beteg) az űrkorszakban ugyanúgy bedől a pénzére pályázó csalóknak, mint középkori elődei az akkori kuruzslóknak. Bár az átlagember ma elvileg…..
mocsing56 2014.09.27 20:44:40
@kodpiszkalo:

A helyzet az, hogy én P4-s statusu tumoros betegek apoptozisos therapiája során esetenként fellépö myocardialis infarctusra utalo tüneteknél rendszerességel alkalmazom a Stophantus gratus tinkturáját..

Ennek soha nem lépett fel arrhythmia, ugyanakkor jómagam profilaktikus szándékkal a Tinctura Strophanthi-t rendszerességgel szedem. S használtatom, veszélyeztetetteknél.

Mindeddig mellékhatás nélkül.

A mérgezésröl annyit: egyszer egy öngyilkosság során 300 db Stroporal-t szedett be. Ez A strophantin G oral verzija, tabletta. Lett egy jo kis hasmenése.
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
Van néhány képes magazin, amelyeket előadásaimban a "hiteles" tájékoztatás példáiként szoktam emlegetni. Tény, hogy az olvasók számának megőrzésén, növelésén a lap túlélése múlhat, és ennek érdekében egy-egy hatásvadász főcím még megbocsátható, de ha az egész cikk…..
mocsing56 2013.04.08 18:58:48
@RMO:

Tökéletesen jó számok, amelyeket a németországi (szigoruan klinikai belsö, nem publikus) adatsorok is alátámasztanak.
"A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk!” Számos újságcikk, internetes blogbejegyzés kezdődik hasonlóan magabiztos felütéssel, mióta már-már mindenki számára evidenssé vált, hogy a szervezet „elsavanyodása” káros, ezért az egészség…..
mocsing56 2013.03.19 18:03:05
@kodpiszkalo:

Bizisten nem tudom miért kell ilyen alaptalan dolgot irni.

Pl. a Cancer Research a különlenyomatokért pénzt kér, min. 100 db. Azzal meg ne tessen jönni, az más,mert az nem a cikk leközlése, mert a min. 100 db különlenyomat árát (nekem utoljára 2 szines fotóval,ami nagyon megdobja az árat, 650 USD volt) azt elöre át kell utalni.

Ez azért azt mutatja nekem, hogy valaki dumál valamiröl,amiben nincs benne.
mocsing56 2013.03.21 14:51:13
@kodpiszkalo:
Hát, én a kategorikus minösitéseket pl. Szabó Gyuri bácsi tudását illetöen pont forditva látom ám. Ilyen a subjectum-).
Ráadásul,ha valaki egy dologban téved, azaz, hol mennyibe kerül egy publikáció s egyáltalán pénzbe kerül-e, az ugye máshol ugyanugy téved.

Mi több, én a "subjectumomat", pl. a pajzsmirigy Gyuri bácsi féle galajos kezelésére avagy a (kiujult s reménytelennek tartott, ö általa ötletelt) melanoma kezelésére még TAJ-számmal, fotóval, laborlelettel is meg tudom támasztani.

Talán segitene az öregember reális megitélésben egy kicsit kevesebb nagyképüség s több szerénység. Ö ugyanis az eredményeit nem csak publikálja hanem betegekkel tudja igazolni. S ezt nem patikus vagy klinikus tudja.

Abból indulok ki,hogy a klasszikus orvos magát legjobb tudása szerint kezeli és kezelteti.
A magyar orvosi kar az exitust 59,6 évesen éri meg. Gyuri bá betöltötte a 85-t.

Rövid fejszámolás után: egy valamire való impakfaktoru lapban egy publikáció (nekem) a 90-s években ugy 300 000 DM-be került. Ez ma is ugyanez ugyanannyi, csak épp €-ban.Azaz, a duplája.
mocsing56 2013.03.21 15:55:42
@kodpiszkalo:

Az "irtózatos" összeg igy tényleg félreérthetö, elnézést. Ez az cikk teljes kivetitett s átlagos költségigénye,azaz,

- elnyert pályázati dologi kiadások, személyi kiadások, eszköz, kegyszer,vegyszer, állat, nagygépbeszerzési összegek,
- fejpénzek,
- egyéb támogatások ugymint pántlikázott névreszólo adományok,
- elnyert dijakkal járó pénzek
összessége egységszinten (jelen esetben osztály) elosztva a az értékelhetö elhelyezésü kiment publikációk számával.

A magam ügyetlen módján azt akartam leirni, hogy a fentebb emlitett diszkusszióban az un. mezei ember (mert ugye bárki publikálahat, ha az olyan minöségü, valahogy igy volt a megfogalmazás) bármennyire okos lehet, kisérletes tudományban természetszerüleg nem tud publikálni, de még a kész cikk "bekerülési költségét", ezek szerint a Canc.Res.-ben immáron 1125 USD-t sem képes elöteremteni.

Az válasz utolsó mondatában levö vélelmezéssel, hogy mi miért felelös, nem tudok mit kezdeni.De két lábon járó tény elmond ezt s azt.
Kérem, ezzel a két lábon járó "referenciával" bánjunk kellöbb tisztelettel.