Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kittcsi83

307 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harom evvel ezelott mar ez az ut tervben volt nekunk, minden keszre is volt pattintva, amikor egy szep februari napon az Air China ertesitett minket a jaratunk torleserol. Ekkor tarolta le a vilagot a koronavirus, zarodtak a hatarok, elsokent a vietnami, igy eselyunk nem volt az ut…..
Mincaban toltott ket napunkon a kornyeken terveztunk turazgatni. Itt is vannak kave (es kakao) ultetvenyek, meg szep magas, 3000-es hegyek is, ahonnan jo ido eseten a Karib-tenger is lathato. Igy az elso nap egy kb 16 km-es turat terveztunk be egy kozeli kilatoponthoz, masodik nap pedig egy…..
Amit sajnos nem lehet megmászni. Ezért mi nem is tettük. Ámde remek kis túrákat lehet tenni a környékén, 4000-es hegyekben. Amit viszont tettünk. Lássuk hát hogyan is történt...
Kittcsi83 2022.03.17 21:48:08
Cartagenaban mar a repulobol kiszallva ereztuk az idojarasban a valtozast, megcsapott minket egybol a paras meleg. Mennyire vartuk ezt, nagyon orultunk mindannyian, hogy vegre nem fogunk fazni! A szallasunk egy hostelben volt az ovaroshoz kozel a Getsemani varosreszben. Ez a negyed a bulik…..
Masodik napunkat igy egy varosnezo turaval kezdtuk, ezuttal a Real City Tours Medellinre esett a valasztasunk. Sokat gondolkodtam egyebkent rajta, hogy menjunk ilyen ingyenes setakra vagy sem, de aztan ahogy a bejelolt latnivalok a terkepen egybeestek epp azokkal a helyekkel, amik az o turajukban is…..
Medellinre ket teljes napot szantunk. Egyreszt fel akartuk fedezni, amennyire csak lehet ilyen szuk ido alatt ezt a kozel 4 millios varost, masreszt meg akartuk erteni a multjat, latni a jelenet es a varhato jovojet. Ehhez segitsegul ket ingyenes varosnezo turat valasztottunk, egyik kifejezetten a…..
K&Zs nagy kalandjai La Piedra 2022.03.03 08:38:00
Mikor terveztuk az utazast, egy este epp egyedul voltam otthon es bongesztem szallasok utan, raktam ossze az utitervet. A youtube-on egy remek Above & Beyond mixre akadtam, gondoltam, jo lesz ez a hatterzenenek. Egyre tobbszor kaptam oda a fejem a jo szamok hallatan es a videoba belefeledkezve a…..
3 ejszakat toltottunk egy Salento melletti kisfalucskaban. Itt volt a szallasunk, ez ugy tunt, jo kiindulasi pont lesz majd a ket kirandulashoz, amit terveztunk.  A szallason csak mi voltunk, igazabol olyan volt, mint egy tabor. Fahazban laktunk, ami nagyon hangulatos volt. Az egyetlen bajt csak az…..
Kittcsi83 2022.03.02 22:27:28
@Terézia Petényi: Koszonjuk, igyekszunk! Az ido lehetne jobb, de hatha majd az lesz, ha a karib tersegbe erunk mar. :) Sok puszi!
Koran reggel keltunk annak erdekeben, hogy 8-ra legkesobb odaerjunk az autokolcsonzobe es felvegyuk a jarganyunkat. A felkeles sikeres volt, az indulas kevesbe. Sajnos kijottunk a rutinbol az Uber hasznalatat illetoen, igy ugyesen olyan autot hivtunk, ami csak csomagot szallithat, embert nem. Vegul…..
Kittcsi83 2022.03.02 22:25:13
@Terézia Petényi: Koszonjuk! <3
Salentoban a masik turank a Patasola Nemzeti Parkba vezetett. Reggel nem kellett koran kelni, hala az egnek, ez egy rovidebb tura volt es raadasul a kezdopontja kozelebb is volt a szallashoz. Elvileg. Probaltunk mindennek utana nezni, hogy pontos infonk legyen minden helyrol. Ez tobbe-kevesbe…..
K&Zs nagy kalandjai Ut Salentoba 2022.02.24 11:55:48
7-kor mar varjuk a reggelinket. Ezen a szallason nem tul gazdag a reggeli, de pont eleg. Gyumolcstal a kezdet, papayat, banant, es ananaszt adnak, majd rantotta kovetkezik, paradicsommal, hagymaval, zsemlevel. Italnak kavet vagy forrocsokit kapunk. Ma reggel vittuk a sajat gyumolcseinket is, ugyhogy…..
Szombat hajnalban indultunk otthonrol, Becs, Milano es Madrid erintesevel, kb 24 oras utazasi idovel vegul este fel 8-kor landoltunk Bogotaban. Uj legitarsasag kerult be ezzel az uttal a gyujtemenyunkbe. Ezuttal az Air Europaval mentunk, ami egy spanyol "fel"fapados legitarsasag amugy. A repjegy…..
K&Zs nagy kalandjai K&Zs are back! 2022.02.18 18:47:07
Kedves valaha volt es uj Blog Olvasoink, visszatertunk!  Az utolso blogolas ota eltelt 3 ev...de vegre ujra itt vagyunk! Most szukos az idonk, meg keszulodunk, pakolunk, de kb 6 ora mulva mar indulunk is Becsbe, ahonnan aztan Milano, Madrid erintesevel tovabb repulunk Bogotaba, ugyanis az uticelunk…..
K&Zs nagy kalandjai Racoon rescue 2019.02.23 04:31:29
A sziget, ahol elek szuper egy hely. Szeretek itt lenni. Mindenhol ragyogo elenkzold palmafak vannak, gyonyoru kek, finoman hullamzo tenger vesz korul minket es van sok szuper elelem itt. Teknos tojas (erre nem vagyok buszke, hogy ezt eszem), gyumolcs, na meg bogarak, hernyok, gondolom amiatt, hogy…..
Cancunba Mexikovarosbol repultunk a Volaris legitarsasaggal. A gepunk 19:35-kor indult, ezért legkesobb f5-kor el akartunk indulni a hosteltol. A repterre metroval mentunk ki, ketszer is atszalltunk, jo hosszu volt az ut. De legalabb el lehet jutni a repterre metroval! Amugy nagyon szeretem ezt a…..
K&Zs nagy kalandjai CDMX 2019.02.14 05:05:52
Mexikovaros megnezesere (CDMX) bo masfel napot terveztunk. Ez a 20 millio lakosu fovaros elkepesztoen oriasi. Sikerult a Zocaron (foter) foglaltunk szallast, ami a kozponti elhelyezkedese miatt kivalo valasztas volt a varosnezeshez...
K&Zs nagy kalandjai Taxco 2019.02.06 06:14:16
Ezt a nagyon kis cuki varoskat hegylancok olelik korbe, amelyek szedito panoramat, keskeny, meredeken kanyargo utcacskakat biztositanak Taxconak. Ezt az egykori gyarmati varost regen ezust varosnak is hivtak. Itt alapitottak meg a kontinens elso ezusbanyajat, amely a varost felviragoztatta es bar…..
A jo korai kelesnek meglett az eredmenye, sikerult megirni az elso napunk torteneseit. Blogolas kozben kutakodtam a neten, hol is volna erdemes es egyaltalan lehetseges reggeliznunk. A kozelunkben talaltam egy piacot, amely elvileg nyitva van reggel fel 8-tol, ezert ugy voltam vele, hogy ezt…..
K&Zs nagy kalandjai Teotihuacan 2019.02.04 14:34:52
Amikor visszafele megyunk az utazasaink soran az idoben (azaz nyugat fele), az mindig azzal jar, hogy a jetlag miatt altalaban koran felebredunk es nem sikerul azonnal az atallas. Mar masodik napja meg a szokasosnal is korabban felebredek/felebredunk. Ma mar hajnali 5-kor felebredtem es nem is…..
Sokaig tanakodtunk, hogy azt a par napot, amit a tengerparti pihenesre terveztunk, melyik thai szigeten toltsuk el. Nyilvan figyelembe kellett vennunk a valasztasnak tobb szempontot is...
Reggel ebredes utan, mikor elhuztuk a kis uszo hazunk fuggonyet, az ajtonktol ket meterre levo Kwai folyo csodas latvanya tarult elenk, a masik oldalon pedig ott volt a dzsungel. Elkepeszto latvany volt erre ebredni Szenteste napjan!..
Karácsonykor és szilveszterkor milyen jó lenne egyszer külföldön lenni, főleg a hőn szeretett Dél-Kelet Ázsiai régióban lévő országok valamelyikében régi álmunk volt. Bíztunk benne, hogy egyszer hátha lesz lehetőségünk megtapasztalni, hogy milyen is ez...
Az idojaras nem volt hozzank tul kegyes az utolso napunkon Tangalleban. Reggel koran keltunk, en kimentem az ocean partra napfelkeltet nezni meg, de ez nem az erdeklodesem hianyaban maradt el, hanem a sok felho miatt. Ekkor meg nem sejtettem, hogy a sok felho majd az egesz napunkra ranyomja a…..
Mindig, amikor uton vagyunk, nagyon varom a nyaralas veget, mert az ugye azt jelenti, hogy kb egy hetig valami csodaszep helyen vagyunk, ahol csak a semmitteves var rank. Nyilvan az ezt megelozo idoszakot is elevezem/elvezzuk, mert ugye ekkor fedezunk fel minden mast, de olyan jo megerkezni a…..
Elozo este megbeszeltuk, hogy koran indulunk majd Tangalleba, minek legyunk sokaig ezen a "szuper" szallason, inkabb keljunk fel koran es induljunk el mielobb, hogy a delutant mar a tengerparton tudjuk tolteni. Rankfer mar a pihenes, jo sokat utaztunk, setaltunk, kirandultunk mindenfele, ideje van…..