Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dewla

232 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
Dewla 2017.05.23 13:32:21
@hpeter: Konnektor, a kortárs retro!
Nem a mostani lett a legsikerültebb adásunk, de egy hosszú sorozatba - és a Checkpointot hosszúnak szánjuk - óhatatlanul becsúszik egy-egy megbicsaklás. Ezúttal az történt, hogy kiszemelt vendégünnkel az istennek nem sikerült olyan időpontot találni, ami jó volt neki is, nekünk is…..
Töretlen lelkesedéssel csináljuk új projektünket, a Checkpoint című retrojátékos podcastet. Már a harmadik adásnál tartunk, és egyre professzionálisabbak vagyunk. Például harmadik adásnak nevezzük a harmadik adást! (Valamiért a pilot 1x00 lett, aztán a második 1x01, ami…..
Dewla 2015.04.26 10:24:16
Én totál készen vagyok, Stöki Alfa holtbázisos élménye mennyire ugyan az volt nekem is pont ugyan attól az epizódtól!!! Konkrétan andalító békés zenére altattak a szüleim hetekig annyira be voltam parázva tőle a csápos szörnytől...

www.youtube.com/watch?v=6mdMQFZhW58

17:20-tól kezdődik a parás rész...egyébként szerintem a mai napig elég para ahogy megjelenik...oké ahogy a csápokkal verekszik az ma már inkább vicces, de ahogy megjelenik a hang meg a csápok még mindig elég félelmetesek, főleg hogy a sorozat egyébként milyen kis kezdetleges...
A hét egyik nagy híre, hogy a Eurogamer búcsút intett a játékkritikák pontszámainak. Nem lesznek többé 6/10-es, 8-/10-es, sőt 10/10-es játékok, három darab plecsnivel fogják jelezni, ha egy játéknál egyáltalán jelezni akarnak valamit: Az Essential plecsnit alapművek fogják…..
Dewla 2015.02.12 17:04:29
@Stöki: Egyetértek! Még a végén a metacritic elosztotta volna 25%-onként a fenti 4 pontot aztán kész :)

Shameless self promotion, épp a múlt héten beszéltünk pont az pont-rendszerről a Konnektor podcastban:

konnektor.org/post/109866636726/243-pontszamok-mp3-eheti-podcastunket
Dewla 2015.02.12 17:14:46
@Püspök utcai gombaszedő: De az ugyan úgy nem objektív hogy szerinte mi az ami "ajánlott" és mi a "elmegy plecsni nélküli"

Remélem igazadd lesz, nézz rá most az oldalra kb. 12 review van ha jól számoltam most az oldalon, kettőnél nincs pecsét, abból az egyik egy micro pc :D
Home Brew Porlex vs. Rhino 2015.02.02 21:39:22
Szinte nem találkoztam olyan magára valamit adó baristaval, aki ne mondta volna el legalább egyszer, hogy az őrleményen nagyon sok múlik. A konzisztencián, a nem megfelelő szemcseméreten az otthoni kávénk könnyen elcsúszhat. Egy kis odafigyeléssel persze a kockázatok is…..
Az elmúlt két hét egyértelműen legizgalmasabb történése a kávé világában: a Tim Wendelboe – Nespresso vita. Őszintén szólva, véresebbre vágytam, de Wendelboe messze túl jó fej ehhez, a Nespresso meg egy profi multi, hát nyilván nem estek egymás torkának. Az feltűnhetett az…..
Dewla 2014.12.20 17:59:15
Az év végi, illetve év eleji listaőrületnek engedve minden év végén megkérdezzük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, hogy mondjon véleményt az év legjobbjairól (2010, 2011, 2012), és ez most sincs máshogy. Hat kiváló férfi osztotta meg velünk meglátásait: Chris a PC…..
Hopp, máris érkezett egy levél tegnapi felhívásunkra, amiben kiadtuk a (kép)vadászati engedélyt magyar otthonokban található játékszobákra. A levél küldője Dewla, a Konnektor videojátékos podcast egyik alkotója, akinek máig lógok egy vendégszerepléssel (és ezennel szentül…..
Hoppá, jól átaludtuk a születésnapunkat. Az úgy volt, hogy tavaly október 4-én ünnepeltük, hogy egyévesek lettünk, mert ekkor született az első poszt a blogban. Aztán később rájöttünk, hogy ez a poszt még csak próbaposzt volt, amin a dizájnt reszelgettük, majd az IDDQD…..
Dewla 2011.11.02 14:46:07
zoli voltam Költözünk 2011.08.25 11:53:00
Most hívtam fel a jelenlegi tulajt, hogy szeptemberben lelécelünk. Rengeteg változást hoz majd ez a döntés, de remélem, javarészt pozitívakat.Addig is: aki tud javasolni valami TÉNYLEG jó költöztető céget, az írjon levelet, kommentot, megköszönöm. JÓ alatt azt értem, hogy nem…..
IDDQD Így photoshopoltok ti 2011.02.09 10:00:00
Érdemes volt emlékeztetni beneteket legutóbbi nyereményjátékunk határidejére, hétvégén sok új Photoshop-alkotást küldtetek. Emlékeztetőül: a feladat egy tetszőleges játékborító kratosizálása volt, azaz a God of War főhősét, Kratost kellett valahogy ráhegeszteni egy…..
Itt a blogon az egyik legkeresettebb poszt az otthoni kávézásról szóló. Azóta több más helyen, de többek között itt is panaszkodtam, hogy az általam választott nagytudású, ám nem tradicionális kávéfőző gyártótól származó Solac CA4815-ös gépem nem épp megbízható.…..
Game, Gadget, TV Konnektor.org 2010.10.08 10:10:35
Mint azt mindenki látja, az utóbbi időben nagyon kevés új tartalom keletkezik itt a blogon. Ennek elsősorban az az oka, hogy most már teljes értékű tagként csatlakoztam a konnektor.org stábjához, oda írogatok elsősorban videó játék és mindenféle más tech témában. Ezen kívül…..
Game, Gadget, TV Kávézás otthon 2008.06.04 16:16:00
Egy ideje már akartam írni erről a témáról egy bejegyzést, mert végülis a kávéfőző is egy otthoni gadget. A kávé élvezete és a bor élvezete között jó analógiát lehet felállítani. Egyszer abból a szempontból, hogy a bort fogyasztók közt megtalálhatóak olyanok akik nem…..
Dewla 2010.08.26 09:20:55
@sbalazs75:

Helló!

Először is abszolút ide tartozik :)

A gépről. Összességében el kell mondanom, hogy szerintem rossz vétel, aki megkeresett a témában senkinek sem ajánlottam. Papíron jók nagyon a tulajdonságai, egész jó kávét főz, de maga a gép és az általa nyújtott szolgáltatások rossz minőségűek.

Kb. három éves 3500 körüli főzött kávéval, most a gép, és 5-6x volt szervízben. Többször folyt alul, ilyenkor tömítéseket cserélték. Egyszer elromlott a daráló motor, 3 hónapig vártam az alkatrészre, legutóbb úgy romlott el kb. 1 hónapja, hogy belülre folyt a kávé a zacctartályba nem a csészébe. A tejhabosítója még a Cappucinatorral is lényegében használhatatlan. Ha beadja a kulcsot kizárt hogy újra Solac-ot válasszak.

A te problémáiddal kapcsolatban:

Az én tapasztalatom az, hogy ha a kávé mennyiségét az érintőképernyőn 7g-ra (egy kávészem) állítóm, akkor jóval kevésbé, sőt egyátalán nem lesz nekem vizes a zacctartály.

Ha ez nem válik be, akkor próbáld meg lemérni, hogy valóban kiadja e a beállított vízmennyiséget (tehát ha pl. beállítod hgoy 125ml-legyen a hosszúkávé akkor valóban annyi csorog e ki). Ha kevesebbet ad ki, akkor a többi belül folyik ki és ezért lesz vizes a zacctartály. Nekem is volt ugyan ez, szervíz lett a vége.

Az egyenletlen folyás lehet még vízkő is, próbálj meg egy soron kívüli vízkőtelenítést.

A kávé őrlési finomságának állításánál én egyszer főztem egyet az egyik végállásban (még amikor megkapta), egyszer a másikban és amelyik jobban ízlett (nem volt valóban túl nagy különbség) azon hagytam azóta is.

Ha tehetném most Jura ENA-t vennék.
Game, Gadget, TV iPhone 4 hands-on 2010.08.13 10:33:00
Nemrég volt a kezemben egy iPhone 4. Lehet ez mostanra már nem annyira nagy szám, de valahogy úgy alakult, hogy csak most kerültem érintésközelbe az Apple új telefonjával. Az első benyomásom amikor kézbevettem az volt, hogy hú de "éles". Tovább forgatva, a telefont tovább…..
Dewla 2010.08.23 15:50:16
@I am: Utolsó mondat :)
Game, Gadget, TV Dodo 2010.06.29 17:38:00
A dodo egy pár száz éve kihalt madár neve, amiért ez most érdekes, mert erről a madárról kapta a nevét az az iPad tok, amit lassan négy hete rendeltem magamnak (még nem jött meg). Ez eddig nem nagyon érdekes önmagában. De ha kicsit jobban megnézzük a tokot és az azt gyártó…..
Game, Gadget, TV E3 különszám 2010.06.16 09:56:12
Hétfőn-kedden lezajlottak az E3 konferencia nyitó előadásai. A legnagyobb figyelmet persze a három nagy konzolgyártó kapta (Microsoft-Nintendo-E3). A keynote-okat élőben lehetett követni. Miután tegnap éjjel 11-kor véget ért a Sony prezentációja, azon melegében ki is…..
Tegnap bejelentették az új iPhone-t, én most itt nem sorolom fel az összes új feature-t. Röviden a véleményem az az eszközről, hogy az Apple mindent belepakolt amit ma bele lehet egy új telefonba. Szoftveres után most újra hardverben is fölényben van az Apple a konkurenciához…..
Zseniális TED előadás, azért ágyazom be ide, mert rögtön az első hat percben megmagyarázza, hogy az Apple miért sikeresebb a versenytársaihoz képest. Érdemes megnézni, komolyan.  És ha belegondolunk, pontosan ezért tudja mos az Apple újra feltalálni a mobilos…..
Game, Gadget, TV Ma este WWDC 2010 2010.06.07 10:24:00
Ma este tartja az Apple a hivatalos fejlesztői konferenciát, ahol többek között az új iPhone bejelentését is várjuk, de lehet még Safari 5, vagy végleges iPhone OS4 bejelentés. A bejelentést élőben követni kívánóknak javallott a Plastiknation követése valamikor hat óra után…..
Két és fél éve írtam egy akkoriban viszonylag nagy érdeklődésre számot adó posztot a fülhallgatókról. Akkor kezdtem bejáratni a Sony MDR-EX90-es fülhallgatómat, ami azóta is kivvállóan szolgált. Sajnos csak múlt időben, mert egy számomra is rejtélyes helyen és időben…..
Appleblog Jönnek az új Mac minik 2010.06.04 07:13:00
Az Appleinsidernek négy különböző forrás is megerősítette, hogy nem nagyon érkeznek a Mac mini rendelések, kitolják a szállítási időket, ami akkor szokott előfordulni, ha új termék várható.Úgy tűnik tehát, hogy a kis halk szavút is kibelezik hétfőn, a korábbi hírek…..
Game, Gadget, TV Ekagrata 2010.04.28 10:38:00
Sok különböző nyomtatott és online forrásból hat rám a figyelem koncentráció godolatköre. Ennek az a lényege, hogy megpróbáljuk minél inkább úgy élni az életünket, hogy bármi amivel épp foglalkozunk csak azt csináljuk és csak arra figyeljünk. Ha eszünk akkor együnk, ha…..