Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odav

3 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mirkóczki Ádám szociológus, a Jobbik parlamenti képviselőjének törvényjavaslata és a rendőrségnek a Meleg Méltóság Menetét elutasító határozata kapcsán, mint minden évben, újra előtérbe került a homoszexualitás témája. Sokat gondolkodom a homoszexualitásról:…..
odav 2012.04.22 17:41:52
@Deutsche Gabbana: Úgy hiszem, nagyon röviden és egyben nagyon találóan fogalmaztad meg a tanulságot: "hát ez az, kegyetlenség más emberek lelki egészségén erőszakot tenni azzal, hogy hazugságba, láthatatlanságba kényszerítjük őket. minimális empátiával belátható." Erről van szó!!!
odav 2012.04.23 22:37:58
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Ok! Ebben igazad van! Én is így gondolom, de nem erről beszélgettünk eddig! Hanem arról, hogy az emberi méltóság a legfontosabb. És akkor talán nem zsákmányolnánk haszonért a földet!
odav 2012.05.11 22:11:57
@Linda_: szia! bocs, hogy ilyen soká válaszolok. nem az akartomon múlt. szerintem a feszültség mindig a külvilág és a belső önazonosság ellentétén múlik. sőt a belső feszültségnek külső oka van mindig: nem fogadnak el, másképp látnak... nem kíváncsiak arra, mit érzel-gondolsz te belül. az elvárások. de hát milyen elvárások és miért, és ki jogosult elvárást megfogalmazni?... csupa kérdés. egy biztos. aki az elvárásokhoz igazodik, magányos pillanataiban szeretne önmaga lenni...
A húsvét előtti utolsó munkanapon, nagypénteken hozta meg a Budapesti Rendőr Főkapitányság azt a határozatát, amellyel megtiltotta a 2012. július 7-re tervezett Pride felvonulást. Tekintettel arra, hogy a rendőrség indoklása – mely szerint a forgalom más úton nem…..
odav 2012.04.21 23:05:20
@==T==: Ugyan @kaleidoscope azt írta arra a megjegyzésedre, hogy "Meg vagytok tűrve, legyen elég ennyi.", hogy no comment. Én mégis hozzáfűznék néhány sort.

Amikor az ember fölismeri, hogy homoszexuális, még nem tudja, milyen élet vár rá. És jó, hogy nem tudja... Ez nem választás kérdése!!!!

És akkor még kiket kellene megtűrni? Mi a határ? Ismersz melegeket közelről? Elbeszélgettél velük? Tudod, milyen problémákkal küzdenek? Ne felvonulás alapján ítélj! Elhamarkodott döntés lenne...

Ja és ne ítélj, hogy...
Living in Limbo címmel kiállítás nyílt az erősen konzervatív Alabama állambeli Birminghamben, amely leszbikus párok és családok életébe enged bepillantást. A cím arra utal, hogy e kapcsolat bizonytalan és törékeny. Pedig Carolyn Sherer fotói olyan azonos nemű párokról…..
az ezer színű világ Légyott! 2012.04.12 08:31:36
Április 16-án emlékezünk a holokauszt magyar áldozataira. Szomorú, de tény: ma a napi politika ad fájdalmas aktualitást az megemlékezésnek. A magyar országgyűlés harmadik legnagyobb frakciója hivatalosan olyan törvényjavaslatot nyújtott be a Parlamentnek, amellyel súlyosan…..
odav 2012.04.15 22:46:30
Többen kifogásolták már korábbi bejegyzésekhez fűzött észrevételekben a Kaleidoscope blog rövid bemutatásában szereplő „keresztény humanizmus szándékát”. Érthető, mivel a magukat konzervatív, bizonyos értelemben fundamentalista kereszténynek tartó emberek a…..
odav 2012.04.15 22:45:54
Csak tegnap a világ három, egymástól kulturálisan és politikailag is meglehetősen eltérő országával – Nagy-Britannia, Oroszország, USA – kapcsolatban jelentek meg olyan cikkek, amelyek arról szólnak, hogy a katolikus egyház (a római és az ortodox) össztüzet zúdít a…..
John Henry Mackay: Kiáltás  El nem múlt, el nem múlt az éjnek egy perce sem,hogy én terád ne gondoltam volna messzi - kedvesem.Az álomból minden órán föl-fölpattan a szemem,míg emléked bús kapuit kinyitom és beteszem. A szívemben olyan vággyal, éhes vággyal foly a…..
A nem keresztény vallású emberek nagy része is jól ismeri a szívtelen, gonosz szolgáról szóló példabeszédet (Mt 18, 21-35.). A hivatkozott rész elején Péter apostol megkérdezi Jézust:„Uram, ha vét ellenem testvérem, hányszor kell neki megbocsátanom? Talán hétszer? Mondom…..
odav 2012.03.08 23:25:43
@kaleidoscope: Szia Kale!

Biztos vannak olyanok, akik, előítéletet táplálnak magukban. Biztos vannak olyanok is, akik sztereotípiákban gondolkodnak. Szerintem sokan vannak ilyenek, amíg közelebbről meg nem ismerik a dolgokat. Vagyis sztereotípia nem önmagában rossz, hanem akkor, ha kikezdhetetlen.
Ui: Bocs a megszólításért. De egyszerűbbnek tűnt!
E kifejezést a 20. század elején John Henry Mackay használta a homoszexuálisok közti szerelmi kapcsolatra. Németül „die namenlose Liebe”, angolul „the Nameless Love”. A németben e szót olyan dolgokkal és jelenségekkel kapcsolatban használják, melyeket az ember…..
A konzervatív keresztény álláspontot képviselő (politikailag általában jobboldal valamelyik irányzatához kötődő) emberek egyre gyakrabban vádolják azzal az általuk baloldali-liberálisnak bélyegzett médiumok képviselőit (beleértve az írott és elektromos sajtónak, valamint az…..
Egy rendkívül tanulságos vita olvasható a egy brit hallgatói honlapon azzal kapcsolatban, hogy be kell-e engedni egy homofóbiát támogató vállalkozást (Chick-Fil-A étterem) egy egyetemi campusba. Nagyon érdekes olvasni az angol és más nemzetiségű hozzászólók (jellemzően…..
az ezer színű világ 10.000 2012.02.25 09:53:47
Mai napon – emberi számítás szerint – átlépi a Kaleidoscope blog a tízezres határt az oldalletöltések számában (tegnap 9998-ig jutottunk el). Szép kerek szám. Hogy mennyire sok, vagy kevés az nagyon relatív. Vannak olyan oldalak, melyek szerkesztőit azonnal kirúgnák, ha…..