Regisztráció Blogot indítok
Adatok
O'Murchadha

75 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig nem tértünk magunkhoz az írek kiesése miatt. És a felelősség igenis Trapattonit terheli, mi nem vagyunk olyan nagylelkűek, hogy pusztán a kijutás tényét díjazzuk. (Hogy mást ne mondjunk: milyen nagy dolog volt, amikor a magyar válogatott 1997-ben pótselejtezős helyen…..
Olaszország–Írország 2-0 Az utolsó, az íreknek már tét nélküli csoportmeccs kérdése az volt, hogy Írország megszerzi-e első pontjait, képes-e Trapattoni fölrázni a csapatát a két meccsen kapott hét gól után? Mert ha nem, akkor nincs mese, Trapattoninak, hiába van 2014-ig…..
Trapattoni mester rátett egy lapáttal a kiesés után. Hiába jósoltuk a horvátok elleni vereségünk után, hogy még egyszer ugyanaz a tizenegy ember egyszerre nem lesz már pályán az ír válogatottban, most kiderült, hogy mégis. Given (Aston Villa) – O'Shea (Sunderland), Dunne…..
Lehet, hogy a spanyolok jobban tudnak focizni, a mi drukkereinknek viszont – akik különben harmincezren vannak Lengyelországban, ezzel ők a legnagyobb vendégtábor – nincs párjuk a világon. És akkor a spanyolok elleni meccs 87. percében 0-4-nél az ír tábor rákezdett a The…..
Spanyolország–Írország kb. 4-0 Kiválasztasz egy csapatot a 16 közül, februárban elkezded őket követni, figyeled a rezdülésüket, Trapattoni taktikai repertoárjáról többet tudsz, mint a két gyereked összes dolgáról együttvéve, Given térdkalácsa jobban érdekel az anyádnál,…..
O'Murchadha 2012.06.14 23:50:03
@dr. Ez is csak egy nick: kösz, javítom
Az rte.ie két tippet szokott megadni előzeteseiben az ír válogatott meccseire. Szívük szerint most 1-0-ás ír győzelemre tippelnek, ha az eszükre hallgatnak, akkor viszont 3-0 oda. A mi tippünk 0-0, méghozzá a rosszabbik fajtából, úgyhogy akinek kedves az élete, az alábbi…..
Ebben a posztban csupa nem fontos dologgal foglalkozunk egy kis lazításul az esti spanyol–ír előtt. Nyugi, lesz még rendes beharangozó is az esti meccsről, hogy mást ne mondjunk, előre közöljük a végeredményt. You’ll never beat the Irish! – éneklik Celtic-pólóba bújt thai…..
Az emberek embere: Keith Andrews A franc se akart ezzel a rovattal bíbelődni a gyalázatos 1-3 után, de hosszas tépelődés, három álmatlanul eltöltött éjszaka után eldöntöttem: mégis megnevezek valakit, aki a horvátok elleni meccs legjobb írje volt. A választásunk Keith…..
Múlik a sokk, már tudunk nevetni, és egyre sűrűbben gondolunk a csütörtöki ír–spanyolra. Öszeszorul ugyan a gyomrunk, különösen miután elolvastuk az egykori evertonos ír válogatott Lee Carsley elemzését a meccsről, amit valahogy úgy fejezett be, hogy korábban arról voltunk…..
A joe.ie a vébé előtt 50 nappal kezdte el hátulról előrefelé haladva közölni az ír focitörténelem ötven legnagyszerűbb pillanatát. Ezekben a válságos napokban különösen nagy szükségünk van az ilyen élményekre. A sorozat nyitódarabjáról az 1949-es liverpooli…..
Forgassuk még a kést magunkban, mi más a téma, mint a vasárnapi 1-3. Általános vélemény, hogy az írek éppen azt felejtették el az Eb-nyitómeccsére, amiben eddig a legjobbak voltak: védekezni. A védő St Ledger szerint a második horvát gól vitatható körülmények között esett,…..
Horvátország–Írország 3-1 Na, jól befürödtem a sovány 0-0-ás tippemmel, pedig most mit nem adnék érte, ha bejött volna. Képzeljenek el egy csapatot, amelyik több mint 14 hónapja veretlen, és ez idő alatt összesen három gólt kap. És ugyanez a csapat egy meccs alatt kap…..
A magyar–ír meccs óta minden magyar drukker állati nagy ír-szakértővé lépett elő. Többnyire lesajnálásokat kapok, mondván, örüljetek, hogy nem kaptatok ki, és ilyen teljesítménnyel simán kizúgtok a csoportkörben. A kritikusoknak majd a csapat fog válaszolni a következő…..
Az ír csapat első számú problémájává nőheti ki magát a kapuskérdés. Adott egy korszakos jelentőségű kapuszseni, a 122-szeres válogatott Shay Given (Aston Villa), aki nélkül éppen annyira elképzelhetetlen a mostani ír válogatott, mint Bonner nélkül a húsz évvel korábbi. A…..
A lengyel nők kifogyhatatlanok a meglepetésekből. Kezdődött az Eb lenge öltözetű háziasszonyával, a bájos, bár sokak szerint erősen túlfotosopolt Monikával, aztán jöttek a vodkás fehérbornál is agyzsibbasztóbb éneklő menyecskék. És most itt van Karolina, teljes nevén…..
Még mindig a budapesti meccs. McGeady fáradtságra panaszkodott, amit az olaszországi edzőtáborozás idézett elő. Amikor Trapattonit szembesítették a szpartakos szélső szavaival, tágra nyílt szemekkel nyilatkozott, miközben vérnyomása valahová az egekbe szökött. "Beszélnem…..
Írország a 18. maradt a FIFA hivatalos, Eb előtti utolsó világranglistáján. Az Eb-győzelem után vajon hányadik helyre nyomulunk előre? * Kevin Doyle nem bízik benne, hogy kezdő lesz a horvátok elleni Eb-meccsen. Minden oka megvan ezt hinni, annak ellenére, hogy a selejtezőkön Keane…..
Az ír válogatott kedd óta Gdyíniában van, ahol a városi stadionban 12 ezer ember előtt tartották első nyilvános edzésüket. A csapat és a szurkolók hamar szívükbe zárták egymást. Előbbiek nem győztek autogramokat adni, utóbbiak kifeszítettek egy hatalmas, WELCOME TO GDYNIA…..
Az írek először az 1988-as Eb-n szerepeltek világversenyen, ahol hiába értek el egy győzelmet és egy döntetlen, továbbjutni nem tudtak csoportjukból. Rá két évre jött az első világbajnoki szereplésük, ahol az ország valami olyan őrületet élt át, amire nincsenek szavak. Az…..
Trapattoni meccs utáni sajtótájékoztatóján az ír újságírók azt akarták kihúzni a kapitányból, hogy csakugyan ez a csapat kezd-e majd vasárnap este Horvátország ellen az Eb-n, úgy, ahogy korábban ígérte. Trapattoni állta a rohamokat, egyben letagadta a korábbi nyilatkozatát…..
O'Murchadha 2012.06.05 14:53:15
@mindigezvan: jogos, ex-MU-t akartam írni, átírtam, kösz!
Magyarország–Írország 0-0 Alaposan bőrig áztunk a hétfő esti magyar–íren, de megérte. Volt egy szektornyi ír drukker is (azt hittem, többen lesznek), és a magyarok között is elszórva, volt rengeteg busszal Pestre szállított vidéki kis gyerekfocista (jó sok felnőtt…..
O'Murchadha 2012.06.05 10:54:46
@Aegopolis2: @eMTé: javítottam, köszi
Ilyen se volt még. Itt vannak az Eb-történet legszebb pillanatai legóból. Mi is szerepelünk benne, Houghton 1988-as góljával, amivel az ősi ellenfelet Angliát vertük meg 1-0-ra. Végül sokra nem mentünk vele, mert a szovjetek elleni 1-1 után Hollandia 1-0-ra legyőzött minket.…..
Shay Given (Aston Villa) – John O'Shea (Sunderland), Sean St Ledger (Leicester City), Richard Dunne (Aston Villa), Stephen Ward (Wolves) – Aiden McGeady (Spartak Moscow), Glenn Whelan (Stoke City), Keith Andrews (West Bromwich Albion), Damien Duff (Fulham) – Kevin Doyle (Wolves),…..
Hétfőn este fél 9-kor aki csak tud, jöjjön a Puskás stadionba, ahol az írek az Eb előtti utolsó felkészülési meccsüket játsszák Magyarország ellen. Nem mintha külön mondani kellene ezt a csehek elleni pénteki győzelem után. Összeszedtük néhány pontban, hogy a magyarok…..
– Lát esélyt arra, hogy Magyarország vb-döntős lehet? – Nem vagyok matematikus, nem számolgatok. – Az ön ideiglenes kinevezése június 16-ával lejár. Ha felkérik, vállalja-e a kapitánykodást? – Nem. – Mihez kezd? – Megvannak a terveim. A fenti…..