Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spermahajder

0 bejegyzést írt és 236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
Spermahajder 2022.05.02 21:16:11
@opati666: Egyértelmű, a kocsit vezető személyt irányítja a szűk helyen.
A háztípus, ami tervek helyett szájhagyomány alapján épült és amit nem is a Kádár-korban találtak fel.  Forrás: Hungaricana - Budapest Főváros Levéltára - HU_BFL_XV_19_c_11_2642..
A második világháború utáni hazai tűzoltókról, tűzesetekről válogattam mára fotókat az Nemzeti Fotótárból. Lássuk, mivel birkóztak meg tűzoltóink a szocialista Magyarországon!  1965. szeptember 18. Tűzoltók dolgoznak a Ruggyantaárugyár gumilágyító üzemében keletkezett tűz oltásán. A tűz…..
Azt mind elolvashatod Georges Simenon könyveiből. Még csak nem is kell tíz frappáns pontba szedni ezeket, hogy kattintásra ingerelje a gyanútlan közönséget, majd felbossznatsa a gyanútlan olvasót, miután elhessegette a reklámokat. Valahol Simenon említett valami olyasmit, hogy ő csak olyasmikről…..
Spermahajder 2020.09.18 13:20:27
Korábban már ismertettük ezt mára már klasszikusnak nevezhető átverési formát, amelynek lényege, hogy az áldozat kap egy telefonhívást, melyben nem létező technikai hibára figyelmeztetik, majd távoli hozzáférést biztosító kártékony weboldalakra próbálják meg elirányítani a naiv felhasználókat. Aki…..
  Valószínűleg a szűk kisebbséget képviselem, de a magam részéről borzasztóan sajnálom Gréczy Zsoltot. Az az igazság, hogy tulajdonképpen nem szól mellette semmi. Csupán az együttérzés.   Tényleg nem szól mellette semmi. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, melyben bejelentette lemondását,…..
Spermahajder 2019.12.22 15:19:06
@G. Nagy László: Ja. Etikailag teljesen rendben van. Lévén egy deklaráltan nagyon katolikus feddhetetlen család. Meg anyagilag is, bizonyára hosszabb ideje spórolt rá. Meg úgy általában is, minden teljesen rendben van a család körül, a jelentős családi vagyon, az ifjú Borkai milliós jövedelmei a 0 forgalmú cég vezetése után, meg egyéb kamu tanácsadói állások után. Így kerek a történet.
Egy üldözött náci és társa egy hamisítót, majd egy herceget csapott be induláskor, de végül egyiküké sem lett az ital.  ..
Spermahajder 2019.12.19 09:28:57
@háromperhármas: A Bambival szinte egyidőben volt kapható a citromos ízű Utasüditő. Elég sokat ittam mindkettőből akkoriban. No nem mintha annyira tehetősek lettünk volna, egyszerűen csak olcsó volt.
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Spermahajder 2019.12.07 14:55:58
Sokkal inkább a különféle álszakértők vagy önmagunkat szakértőnek beállítók, valamint a mindent átpolitizálók. Néha még az olyan cikkek sem segítik a tisztánlátást, amelyek teljes joggal olyan régi mítoszokat akarnak helyükre tenni, mint például „Az amazóniai vegetáció a Föld tüdeje”, ami szó…..
Spermahajder 2019.08.29 10:17:10
@MAXVAL bircaman közíró: Látom nem tagadod meg önmagad, te közbirka. Úgy látszik, szerinted viszont teljes joga sőt feladata a brazil népnek elsivatagosítani a saját országát.
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
   Trombitás Kristóf Keresztély Jenő Samu Géza egyszerűen FIDESZ-ből van. Nemcsak tehetségtelen barom, de az apja Trombitás "Trombi" Zoltán, a FIDESZ alelnöke volt, anyja pedig Orbán volt államtitkára, Pécs money-woman-je, Mikes Éva.  Ő találta azt mondani, hogy Hitler katonái, akik elfoglalták…..
Spermahajder 2019.02.14 15:33:20
@Grrr: "...ez egy kóros személyiségmintázat. Ezek ütközni akarnak, provokálni akarnak. Kényszeresen. Mint a kisiskolás bully, akit otthon vernek, és szétfeszíti a megalázottság és düh, ezért keres minden nap magának valakit, akivel összeakaszkodhat."
Hm, kire is emlékeztet, kire is...
   Mi sem adja vissza hűebben a cselgáncs Magyar Kupa női 63 kg-os súlycsoportjában történtek heves voltát, mint az a tény, hogy az ezüst- és bronzérmes az eredményhirdetésnél nem a dobogón, hanem már a kórházban volt. Történt, hogy Honvéd Tüzér utcai csarnokában szombaton rendezett versenyen a…..
Spermahajder 2018.12.17 17:52:57
@Muad\\\'Dib: Nem egészen azon röhögtek. Az esti híradóban Mártíriuszunk mindössze egy 10 forintos méretű tapaszt viselt a kobakján. Másnapra jelentősen romlott az állapota, már az egész feje be volt pólyálva, a karja felkötve, meg a jó ég tudja még mije volt bekötve. Lehet hogy az éjszaka folyamán jelentkezett némi repetáért valamelyik kapitányságon. Így lett belőle Mártíriusz. Mellesleg a kifejezést Kuncze Gábornak tulajdonítják, pedig Révész párttársai alkották, Kuncze csak bedobta a köztudatba. Ennyit a hülyére verésről.
Spermahajder 2018.12.18 15:04:26
@ikaruss: Ezesetben téves információ birtokában voltam, elnézést kérek. Valamelyik TV beszélgetős műsorában hangzott el, bennem meg így ragadt meg tévesen.
Az ókori görögök és rómaiak gazdag nemesei előszeretettel tartottak szolgát a toalett melegítésére. Ezek elsősorban kőből vagy márványból készültek így hűvösebb időben kellemetlen volt ráülni. A szolga akár fél napot is ücsörgött a hideg kövön hogy mire ura megérkezett, kellemesebb legyen a…..
Sokunkat nem hagy nyugodni a macedón politikusbűnöző ügye. Hiába próbálja a kormány egyszerű „jogi ügynek” beállítani Gruevszki befogadását, attól az még egy börtön elől menekülő korrupt politikus maffiafilmekbe illő szöktetése marad. Tételesen utánajártam, mi igaz abból, amit a kormány állít.…..
Spermahajder 2018.12.06 13:50:32
@John Brennan: Megláttad a szádat a tükörben?
Spermahajder 2018.12.06 13:53:42
@maxval balcán bircaman: Hogy neked nincs ezzel gondod, az érthető. A kicsit is tisztességesebbeknek annál inkább.
Az állami feladatellátás szinte minden területén egyre több okot lehet találni a szégyenkezésre. Az oktatásban (ld, PISA-felmérés katasztrofális eredményei), az egészségügyben (ld. pl. előző írásunk), a tudományos kutatásokban (ld. pl. MTA függetlenségének felszámolását), és sajnos még hosszan…..
Spermahajder 2018.11.06 12:58:01
@Szél Bernadett börtönben van már?: Jobb lesz, ha abbahagyod. Minden hozzászólással csak erősíted a rólad kialakult véleményt. Ideje lenne meglátogatnod egy hozzáértő elmeorvost.
"Élő rendőrkordon vette körbe Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét." Gér András így…..
Spermahajder 2018.05.12 14:49:02
@Cycmen: "...már nagyon érik...". Némi önbizalom túltengést érzek. Nem becsülöd túl magadat?
              A szöveg nagyjából száz oldal és teljes egészében letölthető.          Erről a könyvről írt az index.hu, emiatt őrjöngött Németh Szilárd. Ha valaki bele akar olvasni, egy kattintással megteheti. ..
Ha Majtényi László a médiáról beszél, akkor szakmai, sőt erkölcsi alapon is megérdemli, hogy odafigyeljünk a véleményére. Az ORTT (Országos Rádió és Televízió Testület) vezetője volt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány idején, majd egy MSZP-Fidesz mutyi után, amidőn a 2010-es választásra való…..
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Spermahajder 2018.04.10 16:20:49
@nemecsekerno_007:
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok!"

- Köszönjük, hogy fizethetjük nagyanyád/nagyapád nyugdíját.

- Köszönjük, hogy fizethettük a tanulmányaidat

- Köszönjük, hogy a világ legnagyobb Mama Hotelét üzemeltethetjük.

Köszönjük, köszönjük...."

Köszönd magadnak meg a fideszednek, te nagyon okos. Közös munkával üldöztétek el az épeszűeket. Hát most fizessetek. Mindenért, a világbajnok gázárat, áfát, meg ami csak létezik. Cserébe orbán személyesen fog kiállni a határra, hogy megvédjen a bevándorlóktól.
Spermahajder 2018.04.10 16:53:53
@nemecsekerno_007:
Igazán örömteli, hogy te beszélsz vastag bőrről. Hogy ki zabálta ki a hűtőt, jobb lenne kicsit körülnézned. Hogy csak apróságokat említsek, ki is nyúlta le a Manyup 3000 milliárdját? Ki is döntötte be a forintot szinte a kormányváltás másnapján? Ki is "mentette" meg a devizahiteleseket olyan szépen a végtörlesztésekkel, hogy sok milliókat nyertek a fidesz-apparatcsikok, a csórók meg mentek a híd alá, az ő pénzükből meg matolcsi pereputtya nyúlta szeretőstől a millárdokat? Hogy is gazdagodott az orbán-klán és a kiszolgáló réteg ilyen hihetetlen mértékben? Úgy hogy gondold át ezt a hűtő-kizabálást. Ezt nagyon mellé címezted.
Barta János egy kis MSZP-s és fideszes rásegítéssel gyakorlatilag kicsinálta saját magát, azonnal vissza is léptették a többi ellenzéki jelölt javára...
        TGM a HVG-n magyarázta el, hogy miért nem demokrata Gyurcsány. Elsősorban azért nem demokrata a Gyurcsány, mert le akarja ültetni Orbánt és klánját.         " Vitatkozni kell az ellenféllel, nem pedig fenyegetni. Az, hogy ezt az egyszerű és közismert szabályt Gyurcsány Ferenc ellenfelei…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
Spermahajder 2018.02.04 16:19:07
@kuszkusz1: "Elsőrendű fontosságú az ország irányítójának lényegfelismerő képessége."
Perfekt. orbán tökéletesen felismerte: a lóvé és a hatalom, így együtt.
Meg azt is, hogy fogalma sincs, hogy ezek az emberek most merre vannak és mit csinálnak...
Spermahajder 2017.12.13 14:46:50
@csobi2011: "...ellenőrzés nélkül írja ide a hülyeségeket..." Amiket te irogatsz, arról már nem is beszélve. Átvilágítás után, név-lakcím stb. megadása után? Konkrét esetekben azonosított orosz bűnözőket, prostituáltakat és hasonló szívesen látott kétes elemeket tömegével szabadítottak rá az Unióra. Számtalan esetben még lakcímet sem tudtak megadni ezek a derék befogadottak. Miről beszélsz te? Lövésed nincs semmiről, csak jártatod a szád.
Pár éve, amikor Rogán meg Habony elkezdték a letelepedési kötvények árusítását (hehe, haza árulók lettek) szóval már akkor többen szóltunk, hogy ez azért igencsak furcsa. Egyrészt mert az akkor még felfutóban lévő hivatalos, kormányzatiálláspontos bevándorlásos mizériához képest is értelmezhetetlen…..
Spermahajder 2017.12.12 14:55:18
@Ballib cenzúrázók réme 25: Arról a rogán és habony baráti köre által zsebretett 180 milliárdocskáról tudnál ilyen kimerítő választ adni, tahó (ez kijár a "bige" kifejezés használatáért) nyalonc? Mert azt a pénzt az adófizetők fogják kamatostól visszafizetni. Ugyanúgy, mint Paks II. árát, meg a többi magas kamatra felvett giga hitelt. A telhetetlen mohó gazemberek el lesznek számoltatva az ország kifosztásáért, ne legyenek kétségeid, nem lehet megúszni.