Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LILIOM

527 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta közkinccsé szerettem volna tenni ezt a receptet, mert amióta először kipróbáltuk, csak ilyet készítünk. Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából…..
Kedves család és barátok!A blog átköltözik a következő címre:http://csengebende.blogspot.comA régi blogot megpróbálom majd átköltöztetni szintén, addig ezen a címen elérhető. Tartsatok velünk!..
Szeretném tudatni az érdekeltekkel, hogy a blognak az Anyukája a közel 4 éves fennállása óta nem először sokallt be annyira, hogy megforduljon a fejében, hogy irányt módosítson, de most először volt annyi bátorsága (dühe?), hogy meg is merte lépni. Régi bejegyzéseim itt…..
Vonatpályát épít – épp elrendez egy „jelenetet”: -Nézd, milyen csodálatos látvány! A szalmakazal itt van! Ül a kádban: -Ez egy állóvíz? Álmos: - Alig bírom nyitva hagyni a szememet! A kádban összevizezzük a haját: - Én nem bánom, én öjülök neki!…..
Nálunk volt békásmegyeri-nagymama. Bende kérdi tőle: Most már örökre itt maradsz?Állandó veszekedésben vagyunk a cumi miatt. Bende egész nap a szájában tartaná. Én meg rendszeresen kiveszem onnan és eldugom. Múltkor megtalálta, és bedugta a szájába, majd kioktató hangon így…..
 „ Furkó Kálmán katonája voltam”Válts útvonalat, életet menthetsz!Így hangzik a történet mottója. A történeté, amit sajnos nem tulajdoníthatok saját írói fantáziám virulens működésének, csupán az élet pislogó, irigy bértollnokaként vetek papírra.Mikor…..
 Csenge már 16 hónapos!!! Tizenötöt akartam írni, de aztán Ádám kijavított... szalad az idő. Kész kislány lett belőle, teljesen kinyílt, kommunikál, játszik, fejlődik napról-napra. Most egyszerre 6 foga nő (az őrlők után kinöveszti a ketteseit is :)  szegénykémnek…..
Egy egész halom papír állt már a nyomtató tetején, arra várva, hogy begépeljem őket. Vigyázat, nagyon viccesek! Én azért szeretem a "krokodilost" (játszótér), mert zöld, és én nagyon szeretem a zöld színet.  - És mi zöld ott?  - A kejités!…..
Tibi és Oki bácsi szülinapját ünnepeltük a hétvégén Békáson. Finom tortákat ettünk, a gyerekek vonatoztak, mesét néztek, Csenge pedig aludt másfél órát :)   ..
Csenge minden második nap reggelig alszik (7- fél8)! Este fél10 körül elalszanak, és általában kihagyja a 2-3 körüli ébredést. Csak hajnali 6 körül szokott néha felriadni, de visszaaltatom. Ügyes kislány, sokszor egyedül is elalszik, mikor egy kis ringatás után leteszem. Néha el…..
Elmúlt hétvégén a Közlekedési Múzeumban jártunk, Bende nagy örömére. Már kint egy hatalmas 424-es csatahajó és egy tűzpiros Nohab várt minket. Nem jutottunk be egyhamar :) Bende hosszasan tanulmányozta az alkatrészeket, a kerekeket, síneket, ütközőket, zakatolókat stb... Bent…..
Május elején ismét a Margitszigeten jártunk, egy egész napos program keretében nagycsaláddal. Ott voltak Bende unokatestvérei, nagyszülei, Ádám testvérei. Gyönyörű idő volt, nyári meleg. Bemelegítésnek a nagyréten játszottak a gyerekek, majd átsétáltunk az állatkerthez - mi…..
Április utolsó napján a margitszigeti állatkertben tettünk látogatást a gyerekek nagy-nagy örömére. Bende végig biciklizett. Csengének nagyon tetszett, hogy mászkálhat a kis ösvényeken, megmutatta, melyik a lovacska, nézte a kacsákat is. Bende lovagolt a pónin, és…..
B- betűs fiútalálkozón jártunk április végén Zsuzskáéknál Imrén :) Ott volt Bendegúz, Boldizsár és Barnabás is. A női nemet Csenge és a kis Hannácska képviselték. Ott volt még Petra, Gyöngyi, Eszter és Boróka is. Gyönyörű idő volt, a fiúk vonatoztak, homokoztak,…..
A húsvét a gyermekeknek idén egyet jelentett a hatalmas mennyiségű édességgel. Kétszer is volt alkalmuk kertben keresgélni elrejtett kosárkák nyomában, egyszer nagyszülőknél, egyszer pedig Csenge keresztszüleinél. Csenge már a csomagolásról felismeri az édességeket és…..
A reggeli kakaós kalács után a gyerekek izgatottan nézték meg, mit rejtett a nyuszi a kosárkákba. Gyors csokifalás következett, majd megtalálták a kis fürdőállatkákat is (fel lehet húzni őket és úsznak a kádban), és a piros alagutat. Ki-be bújtak, kukucskáltak, nagyon…..
Végre itt a jó idő, mostanában sokat vagyunk különböző játszótereken. A lakótelepieket annyira nem szeretem, nagy a tömeg, árnyék nincs és nagy a por. Legtöbbször a Kós Károly térre megyünk, vagy a biciklipályás térre. A Kós Károly teret különféle módokon…..
Április elején Óbudán jártunk Áronnál, Leventénél, Bencénél. Egész estig maradtunk, a gyerekek nagyon jót játszottak. Finomat ebédeltünk, Csenge befalta az összes meggyet a gyümölcslevesből. Aztán Bende a fiúkkal vonatozott, duplóztak, építettek. Csenge is jól elvolt,…..
Múlt héten meghívást kaptunk az oviba egy kis délutáni ismerkedésre (Karácsony Sándor Rózsatéri Református Óvoda)Vittem Csengét is, Ádám kicsit később érkezett. Bendegúz rögtön felavatta a kis gyerekvécét, majd közölte, hogy most le kell venni a cipőt, hogy mehessünk…..
Március 15-én Móniék látogattak meg minket. Eljött hozzánk a kicsi Emma is :) Kipróbálta, milyen a mei-taiban aludni és nagyon tetszett neki! Petra és Bende végig együtt játszottak, futkároztak, cséphadaróztak a kis kezükkel, lökték egymást a hintában, és ölelgették egymást…..
Március közepén Zsámbékon jártunk a Hajnal családnál. Csenge és Klári és Misi születésnapját ünnepeltük... A gyerekek nagyon jól összemelegedtek, félóránként kibontottunk egy csomagot :) Misi és Bende együtt tépték a vonatokat rejtő ajándék papírját, aztán…..
Végre kimozdulhatunk itthonról, süt a nap, sokszor játszunk a Kós Károly téren. Csodálatos a tér, sok-sok zölddel, sok szép játékkal, tele gyerekekkel, mégis jól elférünk. Csenge rettentően élvezi a játszóterezést, kedvence a homokozó, fél órát is eljátszik ott,…..
Jókat játszunk itthon a gyerekekkel. Leporellóból labirintust építünk, fonott kosárral hajókázunk, csúszdát, billenőt építünk bútorlapokból, és virágállványon gurulunk, juhéééj!   A képeken látható, Csenge hogyan eszik önállóan, és iszik ügyesen a pohárból!..
Egy hét betegeskedés után lassan gyógyulóban a család. Végül Ádám is elkapta kicsit, nekem arcüreggyulladásom lett, a gyerekek hurutosan köhögnek. Csenge még mindig elég csúnyán, és az orruk is folyik. Március utolsó hetében összesen 20 000 forintot költöttünk…..