Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nezumi

16 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futótársunk, Varga Szilvi 2020-ban elsőre körbeért Közép-Európa leghosszabb ultrafutóversenyén Sikerült! (Fotók: Ultrabalaton.hu, saját) Pár éve bukkant föl az edzéseken, sose hagyott ki egyet se. Általában futva érkezett, egy vagy két cuki ikerlány rolleres kíséretében. Szédületes gyorsasággal…..
  Ott hagytuk abba 2019 tavaszán, miután párosban megkerültük a Balatont, hogy na, ez tetszett, csak ne kelljen már ennyit futni! Kéne még egy csapattag. Vagyunk páran az érdi futócsapat környékén, de jóban is kellene lennünk, ugye, hogy együtt oldjuk meg a Balaton-kör 24 órájának minden váratlan…..
  Egyfelé nézni nagyon tudunk! (Fotók: Hosszútáv, Rackatrail) Nem bug, ez feature, mondta el többször is a szervező, akinek karakteres szakálla egyébként a Rackatrail logójában is meg lett örökítve. (Vagyis én felismertem, más meg nem, ha véletlen, akkor bocs!) A pálya - terepfutós szóval -…..
nezumi 2020.08.19 07:10:57
@téglánakgyors: nem gondoltam volna, hogy ennyit számít csak a tudat, hogy valószínűleg valaki hetente ránéz arra, amit produkáltam :) és ez csak egy dolog.
nezumi 2020.09.07 14:23:03
@PéterVirág: Helló, bocs, csak most vettem észre :) fú, sajnálom, hogy benézted, én nagyon odavoltam a szalagozásért-jelölésért, de tudomtudom, én előtte bemagolom az útvonalat...
Bár a futás az életem egyik fontos szegmense, nem vagyok hajlandó hihetetlen mennyiségű pénzeket költeni rá. Szívesen veszek futócuccokat, de van egy lélektani határ, ahol a mohó, akarnok gyíkagyam is megálljt mond.Ezért marha jó dolog, amikor kinézel egy terepcsukát valahol az említett lélektani…..
Folytatjuk a 2. résszel hangban, képben, videóban és linkekben. Az első részt itt találjátok, benne az eredménylistákkal, edzésnaplókkal, rengeteg életrajzi képpel és versenypillanattal, két videóval és egy 12 nyelvű nemzetközi futós társasalgási szótárral. Megnyitjuk a nagy dossziékat!  Először a…..
Valamikor télen szalagoztam a hendikep futásunk pályáját péntek este sötétben és majd össze tojtam magam egyedül a koromsötét erdőben. Emberként nyilván én vagyok a legveszélyesebb vadállat egy erdőben, de a csillag- és holdtalan sötét, a csend, az, hogy mindössze fejlámpám sugarában látok, folyton…..
Futsz most? Mennyit? Hogy megy? Nezumi: Nem tudok nem futni. Edzéstervet kapok hetente, mostanában 60 kilométer körül vannak a hetek éppen. Minél melegebb van, annál rosszabbul megy, viszont olyan még nem volt, hogy untam volna. Róka: Persze, hogy futok! Kell, most talán még jobban. Csak csökkent…..
"Ismeretlen, bizonytalan, titokzatos, nehéz, unortodox, redukált – mindez a Black Hole ultraverseny." Szombaton hajnali fél hatkor depóznék be a rajtba az első Blackhole versenyen, amiről nem tudunk semmit és jól is van ez így. Idén már nem is fogunk tudni, remélem a szervezők száján lakat lesz…..
Kicsit korán kellett kelnünk 4:00, el sem hiszed, hogy vasárnap ilyenkor csörög a vekker, kávé, reggeli, még egy kávé, teszem-veszem, és 5:45-kor el lehet startolni a ház elől, hogy a csodálatosan néptelen fővároson keresztül alig egy óra alatt Leányfalu Duna-parti sétányán rámoljuk kifele a…..
Nezumi: Újra Gúta, de minden változik, szóval érdemes tovább olvasni! Aki elég sokáig jár Gútára év elején maratont futni, és panaszkodott már szélviharra, hóra, fagyra, valamint 15 fokos kánikulára, az legnagyobb meglepetésére egyszer csak ideális állapotokat talál: 5-7 fok, a nap néha kisüt, az…..
Na, hogy ne lódítsak, mint képviselő, ha a kólafogyasztásról kérdezik, egyből bevallom, hogy mindössze az L táv második helyezettjével, Veres Gáborral futottam két km lejtőt az én kis M távom közben. Volt fél óra meg 10 km előnyöm ugye. De attól még öt percen belüli tempóról van szó kérem!Ez a…..
nezumi 2019.10.24 14:37:59
Róka:Ártatlan arccal ülsz a kocsidba házastársaddal és a legjobb barátaiddal, haladsz a maraton rajtja felé. Szelídebb lelkű futótársad azt mondja a hátsó ülésről: - Vettem tök jó géleket.Mire a másik:- Az ember amígGÉL, remél.Arcod picit a tenyeredbe temeted és tudod, hogy ha máshogy nem, előre…..
Van Óz, a nagy varázsló, és Lőw, a nagy duruzsló - mert mindig telebeszéli a fejed szép versenyekkel. hogy érdemes sokat és hosszan futni, mert van ott valami... Nagy idők nagy tanúja, örökifjú veterán. A Spartathlon törzsvendége és világrekordere: 22-szer finiselt, ez világrekord (Karl Huberttel…..
  Na pont nem miattuk vágtam bele az újabb mászásnak, hanem mert annyira hiányzott az az átok gyönyörű Nagy-Szénás, hogy már fájt. Mintha a szeretteidet nem tudnád meglátogatni, de csak azért, mert hülye vagy. Nem bírsz fölkelni hajnalban, meg ilyenek, nyugi, kifogás mindig lesz. Fárasztó a munka,…..
Hőségben nem futunk – fogadtam meg Róka tanácsát, szeptemberig nincs is nevezésem. (És már augusztusra is megvan a program... :D - rrroka) Logikus, hogy mentem velük Csolnokra futni a 35 fokban július 6-án, amikor napok óta olyan rohadt meleg volt, hogy nem naptej kellett, hanem a grillfűszer.…..
A második adás egzotikus körülmények között, valahol az orosz tajga fölött tízezer méterrel készült. Azon a repülőn, amin együtt jöttünk haza a Dunakanyar bombázójával (fiúk, sajnos foglalt), a Vaskapu Kalüpszó nimfájával, Komárom-Esztergom megye szép szülöttével és kitüntetettjével, a…..
Na elindultunk! Az első adás rögtön kettő lett, mert elbeszélgettük az időt, s így sem tudtunk minden témára sort keríteni. (A Youtube-on szocializálódott generációnak mondom, hogy türelemmel legyen, nem 10 másodperc egy beszélgetés.) Az adások elérhetők itt: iTunes, Spotify, Mixcloud. Hallgatás…..
Fotók: terepfutás.hu, Szőke Dorka, saját Az éjféli rajt előtt tudtam egy jót aludni, ettem, kávéztam, megnéztem a Star Wars 7 végét (Az ébredő erő, vágod), csokis keksz is jutott, és semmi kötelező cuccot nem hagytam a szálláson, bár nem lett volna baj, mert sikerült 300 méterre a rajttól szóbát…..
Pont a Szénás-kör szülinapján persze. Ki nem hagytam volna, neveztem. Aznap óra felhúz fél négyre, mert ajánlott csoportos rajtok vannak, az ötórás kiskörre például 9-kor, na de mikor futok én nyáron a tűző napon? Terv a szokásos, kódolok ötkor, tízre legkésőbb ott leszek a buliban, leadom a…..
A szemeteszsákra vettem föl a kukásmellényt, de arra még a futóhátizsákot is, így vágtam neki a 220 kilométerből rám eső két szakasz közül az utolsónak. Nem, erről nincs fotó, ha valaki megpróbálta volna, azt kikövetem az instán!Éjjel fél kettő, Balatonvilágos, nincs mese, ezt nem úsztuk meg, a…..
nezumi 2019.05.20 14:32:20
@csempa71: hát ha valaki dobogót akar, az gyakran vált és sprintelget, mi viszont egyhangúlag bejelentkeztünk a pofonra :)
nem azé, aki fut Hét év blog 2019.05.10 12:11:49
Minden UltraBalaton arra emlékeztet, hogy egy évvel öregebb lett a blog. Most épp hétéves. 2012-ben indult az egész ezzel a klasszicizálódott poszttal, amikor tökutolsó lettem az UB-n, két és félórával kiesve a szintidőből, de végigmentem, meg is vártak a célban. Szép és fájdalmas minden…..
Régen voltam már a Borvidék Félmaratonon, akkor még a 23 km volt a leghosszabb táv. Már egy ideje viszont van 30 km is, és idén ráadásul Bohém Rapszódia lett a rendezvény témája. Amikor megláttam a rajtcsomag pólót egyből beindult az azonnal kell érzés. Amikor neveztem sütött a nap, és nem…..
Mint ismeretes két napja a főpolgármester megint meglengette a furkósbotot, elküldte a selyemzsinórt, kinek hogy tetszik. Akkor mindenképpen illik gyanakodni, amikor valaki úgy kezd egy mondatot, hogy "szeretem a sportot, magam is sportoltam..." Erről írok az 2-es pontban. Fejlemény is van:…..
Nezumi: Vigyázat, ez már az ötödik gútai poszt, volt 15-ben, 16-ban, 17-ben és tavaly is - ám sose ugyanaz! Mert januárban lehet 15 fok, mint tavaly, de -14 is, mint két éve, vagy pusztító orkán, mint 15-ben. Most egyik se, helyette nagy pelyhekben szakadó hó, pár óra múlva havas eső. aminek a…..