Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaldikatus

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasz van, május, hol esik, hol hétágra süt a nap és egyre több helyén a városnak rendeznek ilyen-olyan szabadtéri programokat, vásárokat. Én például szombaton a Pálinka Fesztiválra mentem volna  – ha nem fújja el az esti szél a kezdeti lelkesedésemet. De…..
Április elsejét sokféleképpen lehet köszönteni. Mi, rövid bejegyzésünkben most (magunkhoz híven), Budapest és e nevezetes nap kapcsolatát egy egykori vicclap, a Borsszem Jankó segítségével tárjuk fel. Következzenek alább a bolondok napjára megjelent budapesti vonatkozású…..
Én még emlékszem arra, amikor két forintba került egy gombóc fagyi Budapesten. És arra is, amikor – legnagyobb megdöbbenésemre- felment az ára ötre.  Mindez pedig a nyolcvanas években volt, amikor önfeledt gyerekkoromat töltöttem a budai utcákon és csak a fagyi viszonylatában…..
  1930. februárjában avatták fel a Baár-Madas Református Leánygimnáziumot a Lorántffy Zsuzsanna utcában. „ – Csipőőő-re! – Kettő! – Eeegy-kettő! Föl! Terpeszállás és …Lépj! Re! Ktő!Karokat! Négy! – Keresztbe–kasul szálltak, úsztak a kiáltások…..