Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komojtalan

0 bejegyzést írt és 886 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen szomorú ez a visszafele fejlődés mindenhol. Ami például a szakmámban is tetten érhető, még a jelen napig is folyamatosan romló tendenciát követve. Azért nagyvonalakban összefoglalom azt, ami az én nézőpontomból látni véltem. Persze, hogy pékségről van szó. Meg az elmúlt 30-35 évről...
Komojtalan 2022.01.01 15:38:03
@szivar: Nem vagyok pék, de azért egy konyhában nem lehet "eladni". Annyi kézműves pékség nincs, ezért nem szeretnék konkrétumokat írni. Van szemem, én is látom mit jelent pl. egy kalácsnál a tojáslé és a rendes tojás, a tojáslétől sokkal fényesebb lesz az áru. A kovászt mi csináljuk rozslisztből, állítólag 60 éves és nekem savanyú. Ez mondjuk egyéni szoc. probléma, pedig régen ettem olyant ami egyáltalán nem volt az. A főnökségben pék is van, sőt a szakmát ráhagyják. A spórolás szóba sem jöhet, legalábbis az alapanyagon, pedig sokszor a kevesebb több lenne. Részletkérdés miért, nyilván a rosszabbhoz vagyok szok(tat)va, de nagyon kevés dolgot eszek a saját pékségünkből. Ingyen. Inkább adok pénzt érte máshol, vagy én megcsinálom itthon.
Az én reggeli "szeánszomhoz" hozzátartozik az olvasás. Mindig is szerettem a könyveket, az újságokat, a papír illatát, súlyát, szeretek analóg módon olvasni. Sokat költöttem havonta újságokra, majd nem volt szívem kidobálni őket. Miután minden betűt kiolvastam belőlük, a garázsba kerültek, komoly…..
Komojtalan 2021.01.17 17:13:22
@Válasszunk: Plusz munka lehet nincs a nyomtatott verzióban, de plusz pénz annál több, minimum 60%, de lehet több. Ezt én sem fizetném ki pár száz/ezer példányért.
Ezen a héten ismét összegyűjtöttem nektek néhány érdekes és különleges régi játékot. Ezek között akad olyan is, amihez valószínűleg csak komoly csata és egy nagyobb összeg leszurkolása után juthattok majd hozzá, de természetesen a hozzám hasonló szerényebb lehetőségekkel rendelkező gyűjtőkre is…..
Általában a turistákra komolyabban felkészült országokban, városokban gyakran találni olyan tárgyakat, amelyeket a látogatók előszeretettel vásárolnak meg a nyaralásuk alatt.Ezek közül a legtöbben a hűtőmágnesre szoktunk voksolni, de azért sokan más emlékeket választanak az adott országból. Ezek…..
A sikere töretlen a rovatnak, így a szabadság ideje alatt igyekszem néhány naponta újabb képeket gyűjteni nektek a 60-as, 70-es és 80-as évekből.A sorozat legújabb részében ismét hoztam nektek néhány fényképet, amelyeken az elmúlt időket idézhetitek fel néhány fénykép segítségével. Ezúttal is…..
Komojtalan 2020.08.09 08:15:41
@geegee: Akkoriban sem tetszett különösebben, de nem volt más (krémtúró).

@taffer: Egy kicsit nagyobb tétel: Ismerős vendéglősnek van egy 60-70 -es évekbeli kávégépe. Nem az a "modern", hanem Herendi porcelánból van. Persze már rég nem használják, 10-15 éve azt mondta 1 millióért eladná, de szerintem el sem adná, de ha igen legalább 10M.

A konyhai készletet most is használom, a lapát kivételével, valószínűleg eltört valamikor. Azt sem tudom mikor lett véve, akkoriban kicsit tartósabb dolgokat gyártottak.
Egy film számos rendezőt elfogyaszthat a megvalósulásig vezető úton és néha a legvalószínűtlenebb személynél köt ki. Így volt ez a valós események inspirálta Pénzt vagy életet! című akció-thrillerrel is, melyet először Bryan Forbesra, majd a tévés direktorként számon tartott Don Medfordra bíztak, ám…..
Blogkocsma A legjobb túróscsusza 2020.04.21 07:00:00
(legalábbis szerintem), amikor a csuszát szalonnazsíros tepsiben forró sütővel ropogósra pirítjuk. Lehetőleg sok pörccel megszórjuk. Akad, aki erre még kristálycukrot is szór, hogy az milyen jó, ropogós .....
Komojtalan 2020.04.23 12:00:44
@Kumari aki Nilüfer: Ne haragudj, de aki a túrós tésztát édesen eszi az bolond :-). Engem épp fordított csalódás ért a katonaságnál, egyszer volt túrós tészta, gondoltam jót eszem belőle, erre ment mind a moslékba.

Amúgy a legfontosabb alkotóelem a túró, de jó túrót nehéz venni. Lehet ráírva, hogy félzsírós ha köze nincs hozzá. Leginkább az állaga számít, hogy jól rá tudjon tapadni a tésztára, de múltkor a Pennyben (ott jó a túró) összekevertem és krémes túrót vettem, mert ugyanaz a doboz. Olyan ízetlen túrót még az életben nem ettem, ment is a kukába.
Komojtalan 2020.04.26 17:18:55
@Kumari aki Nilüfer: Volt ott egy smile, természetesen ízlések és pofonok ... Az a citromos nem hangzik rosszul, én nagyon szeretem a savanyú dolgokat.
A halálos ítélet kimondásakor mindössze 27 esztendős Mészáros István alakja köré már életében is legendák szövődtek. Mintegy 10 éves bűnözői pályafutása a második világháború utáni zavaros időszakban csúcsosodott ki. Több álnevet használt, "rendőr"igazolványt lopott, melynek segítségével eltüntette…..
Komojtalan 2020.04.23 12:13:23
@Tehetséges ugandai buzi: Ez a tipikusan rossz adatvédelmi hozzáállás. Én már most nem emlékszem ezekre az adatokra, mert egész egyszerűen nem érdekel. Akit meg érdekel az úgyis megtudja, mert a szerző sem az ujjából szopta. Természetesen védeni kell az adatokat, de ebben és sok más esetben semmi értelme.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Komojtalan 2020.03.31 18:53:20
@DeMarco: Az Arnhem volt az első ilyen jellegű játékom még Spectrumon, ezért azt többször is végig játszottam. Talán valamelyik Spectrum könyvben volt hozzá 20-30 oldalas leírás is. Először örültem hogy nyertem, negyedszerre talán egységet sem vesztettem. Nem az ajánlott helyre kellett ledobni az ejtőernyősöket és nem is olyan keveset, azokkal tartani lehetett addig az állást amíg odaértek a komolyabb csapatok, azok meg szétszedtek mindent.

@molnibalage: Az 576 azoknak volt akik képeket szerettek volna nézegetni, a SPV/CoV, később a Guru meg azoknak akik meg is akartak valamit tudni a játékokról. Egyetlen kivétel van, a Black Cryptről csak a 576 írt 2 oldalt.
Érdekes anomáliát tapasztalhattak meg a LastPass felhasználók az elmúlt hétvégén: a szolgáltatás szerverei leálltak, és ennek aztán további, nem várt kellemetlen mellékhatásai is lettek...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Virslit eszünk egész évben, de Szilveszterkor már hagyománnyá vált a fogyasztása, mint a lencséé, malacé. Meg is ugrik a fogyasztás december végén. Az elképesztő széles választékban nehéz tájékozódni a vásárlóknak, hiszen évről-évre több új termék van, és a hagyományos márkák is jönnek új…..
Komojtalan 2019.12.28 12:52:10
@Weißkopf: Azért 400 -ért nincs, legalábbis múlt héten 650 -ért láttam a legolcsóbbat. De 2500 -ért már marhahúst veszek, nem is a legolcsóbbat, hagy a szűzpecsenye 1600 -as áráról ne is beszéljek. Mivel leginkább piacon vásárolok ezért márkákat nem tudok írni, de ott ha 2k -ért szeretnék virslit venni nagyon erősen kellene keresnem. Az igaz hogy változó minőségűek, de a tesztben is.
"Az történt, hogy kikopott a kenyérsütő üstjének a tengelye. Ezt nyilván megelőzte a szimering halála, csak nem jelezte semmi. Szóval a szimering mellett leszivárgott a lisztes víz, és szépen tönkretette a tengely fészkét. Vettem új üstöt, immár a harmadikat, jó drágán, kb a gép árának feléért, és…..
Komojtalan 2019.11.25 17:28:31
@zooltek: A kopott tengelyt is meg lehet csinálni, ha megéri: Eggyel kisebb méretre esztergáltatni, vagy hegesztéssel felrakni és leszabályozni. A mostani esztergályos árakat passzolom, pár éve 1-2k -t kértek érte.
Októberben beindul a kolbászszezon. Jönnek a kolbászfesztiválok, ahol finomabbnál finomabb termékeket kóstolhatunk a magyar gyártók termékeiből. Mi egy kicsit elébe mentünk ezen eseményeknek és az országosan kapható csípős vékony kolbászokat vakteszteltük. A tesztgyőztesre a kóstolók szórták a magas…..
Komojtalan 2019.10.19 09:20:04
@Stenonis: Ez azért így nem teljesen igaz. Sütni való kolbászból csak Békéscsabait vagyok hajlandó venni, mert az összes többi édes a sok köménytől. 1 évig végig kóstoltam a Kossuth-téri piac majdnem összes hentesét, egy helyen találtam olyan kolbászt amit nagyanyám és a rokonság készített Békés megyében.
A cikkhez: Pont az erős fűszerezés miatt nem annyira lényeges a termék, én az 1200-1500 -ös árkategóriából veszek hentestől. Valóban van különbség, de nem 2-3-4x -es. Pizzára, tölteni, stb ... jó, enni szintén ugyanazon a hentesnél vett békéscsabai vastagkolbász a nyerő (3200 Ft), ez megfelel a 30-40 éves Békés megyei receptnek.
Komojtalan 2019.10.19 16:28:35
@maradokapénzemnél: Mint írtam ízre nem sok különbség van, főleg ha felhasználjuk: Pizzára, húst tölteni, akár levesbe. De ha valaki kenyérrel eszi akkor sem rossz az 1200-1500 kategória, egy 2000 forintos párizsival egy napon nem említeném. Azért nem írok márkanevet, mert 2-3 félét is szoktam venni, nagy különbség nincs.
Pilóta társai egyszerűen csak Boszorkánynak becézik az első lengyel vadászpilótanőt...
Komojtalan 2019.08.05 10:29:11
@n3spr3ss0: Is-is. Tényleg szépen repül, a feladatára az egyik legjobb gép, más kérdés hogy a modern hadviselésben mennyit ér? Ha lenne egy komolyabb háború azt légi szinten rakétákkal vívnák nem pedig géppuskával mint a 2. VH -ban, márpedig az amerikai gépek 50 km távolból is lőhetnek a Mig29 meg fele(?) ennyi. Hogy a cikkhez is szóljak: A kolléganő jobban érdekelne :-).
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Akik régi követői a blognak, azok talán emlékezhetnek, hogy egyes torrentkeresők számára nem létezik akadály, megtalálnak ők bármit, még ha az nem is létezik és kedvesen felkínálják az érdeklődőknek. Kicsit úgy, ahogy Chuck Norris megoldotta a Rorschach tesztet: hibátlanul :). Ezúttal is a torrent…..
A mai bejegyzés legalább annyira egy régi játékról szól majd, mint amennyire egy mai lemezből készült nosztalgiajátékról.Az utóbbi években hatalmas divat lett a régi játékok gyűjtése, azonban ezek a régi kincsek már nem igazán valók gyermekek kezébe. A Játékanno csapata rettenetesen jó érzékkel…..
Nem tudom, te hogy van vele, de ha palacsintáról van szó, én olyan leszek, mint Gombóc Artúr. Szeretem feltekerve, rétegezve, háromszögbe hajtva, kakaósan, meggyesen, mákosan, diósan, baracklekvárral megkenve, édesen vagy sósan, juharsziruppal meglocsolva, csokiszósszal nyakon öntve... egyszóval ez…..
Ha gyűjtők vagytok, akkor egészen biztosan fontos részét képezik a gyűjteményeteknek azok a játékok amelyek gyerekkorotokban nektek is megvoltak vagy éppen bármennyire is vágytatok rá sajnos soha nem lehetett a tietek.Be kell vallanom, hogy az általam összegyűjtött játékok között is bőségesen akad…..