Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Tóth Zoltán

2074 bejegyzést írt és 294 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024-04-26 13 óra Rádió Bézs az interneten. Május 1. hogyan vált a munkások ünnepéből 160 ország nemzeti ünnepévé? Magyarországon 1946 óta nemzeti ünnep május 1. és 1955 óta katolikus ünnepnap is, amelyet Jézus apjáról neveztek el: Munkás Szent Józsefről, aki ácsmesterségre tanította meg fiát,…..
A Paradicsomban Éva bűnbe esett, mert evett a Tudás fájának a tiltott gyümölcséből, és ezért az egész emberiség viseli a bűn következményeit. A katolikus egyházban a nők másodlagos szerepét sok ezer éven át az anya szerep elismerése mellett az alávetettség jellemezte. A 2021-ben kezdődött Vatikáni…..
GÁBOR GYÖRGY: JOBB LETT VOLNA, HA CSÖNDBEN MARAD A holokauszt magyar áldozatainak emlékülésén Sulyok Tamás megtartotta a beszédét, pedig jobban tette volna, ha csöndben marad. Mindenekelőtt olcsó konyhafilozófiai nyelvezettel förtelmes közhelyeket eregetett, amelyeket akár egy biztosító…..
  2024-04-19 13 óra az interneten Rádió Bézs. Utunk Budapestről – Lenti érintésével – Lendváig (Szlovénia) két is fél órán át tart személygépkocsival. Kirándulásunkon a Menü c. folyóirat „Lendvai ízkavalkád” cikkgyűjteménye segít feltámasztani személyes emlékeinket. A Muravidék központja egy…..
2024-04-12 13 óra Rádió Bézs az interneten. A költészet napja József Attila emlékére minden évben április 11. Azonban a költészet napján is kell főzni! E hónap a primőrök nyitánya. A szezonális ételeket a spárgával nyitjuk és az indiaiakkal folytatjuk. Krémlevessel kezdjük és baconba göngyölt sült…..
Simkó János: A szerelem folytatása…versben 2024-04-15 20-21 óra között a Civil Rádió Olvasóköre az interneten. A szerelem folytatása a szeretet vagy a gyűlölet?! c. sorozatunk mai vendége Simkó János újságíró, szerkesztő, Rádió alelnök, marketing szakértő. Beszélgetésünk témája Ady Endre és Tóth…..
2024-04-05 Rádió Bézs 13-14 óra között. Húsvéti maradék majd minden családban keletkezik: sonkavég, sajt, lila tojás, fél kalács, negyed kenyér. Az ember sajnálja kidobni az ételt, másrészt kellő ötletességgel mindenből készíthetünk egy új ételt. A sonkából rántottát újszerű módon vagy magyarosan…..
Másodszor voltunk a Budaörsi Lugas Étteremben, és továbbra is jól éreztünk magunkat. A kedves pincér 11 órakor (!) kinyitotta előttünk az ajtót. Láthatólag takarították az elmúlt egy hónapban is az éttermet. A másik pincér már hozta is az étlapot és sorolta a napi ajánlatot. Az első látogatásunkkor…..
2024-04-01 20 óra Civil Rádió Olvasókörének a vendége Kamarás István vallásszociológus. Az Európa vallási/egyházi térképe c. műsorunk része az Európai Unió c. sorozatunknak, amelyben eddig a sajtószabadságról (Vicsek Ferenc), a gazdaságról (Inotai András), a külpolitikáról (Ara-Kovács Attila) és az…..
  A másik galaxis hete             Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádiónak az európai csúcsról), hogy úgy érzi magát Brüsszelben, mintha egy másik galaxisba érkezett volna. Magyarországon ugyanis higgadt, nyugodt gondolkodás zajlik, míg Brüsszelben úgy beszélnek a vezetők, mint akik saját…..
2024-03-22 13 óra Rádió Bézs az interneten. Egy hét múlva húsvét, itt az ideje a húsvéti menü tervezésének és a próba főzéseknek. A vendéglista alapján előre tudjuk, hogy a vendégek közül ki mit nem eszik, ki kér cukor vagy glutén mentes ételt: így nem hibázhatunk a menü összeállításakor. A…..
Spiró György: Szappanopera Javaslom, hogy menjenek el a 6szín-be (Budapest, Jókai u. 6) és nézzék meg a Fórum színház előadását! Spiró remek egyfelvonásosa emlékezetes marad minden nézőnek: vagy a megrendülés, vagy az ellenérzés miatt. Ez a dráma elevenébe vág mindenkinek, aki túllép az…..
2024-03-08 13 óra Rádió Bézs az interneten. A tea mint ital „felfedezése” Kínában történt, de világhódító útját a brit birodalom segítette. Az angol tea az életforma részére vált, különösen az ötórai tea, amely családi, társadalmi szertartássá lett. Magyarországon a polgári szórakozás (plusz pezsgő…..
Budaörs Lugas étterem Budaörsön „Lugas” néven nyílt meg - a korábbi Oliva helyén - egy új vendéglő. Facebook Vasárnap délben – próba-szerencse alapon - benyitottunk a vendéglőbe, ahol első vendégek voltunk. Rend, tisztaság, ajtót nyitó pincér, étlap azonnal. Mivel a vendéglő magyarosnak nevezi…..
20240226 Civil Karsai Dániel Hogyan távozzunk? „Hogyan megyünk el? Hogyan menjünk el?!” című műsorsorozatban a halál kérdésével foglalkozunk. A sorozat szakértői voltak eddig: a Hospice Alapítvány önkéntesei, Huncik Péter pszichiáter, Iványi Miklós lelkész, Kende Péter ügyvéd. A Civil Rádió…..
2024-02-23 13 óra Előételek és desszertek receptjeit osztjuk meg a hallgatókkal. Ugyanaz az étel besorolható mind a két kategóriába, pl. a sajtos roló és a sajtkrémes piskóta minden helyen jól érzi magát. A rolót általában a cukrászdában vagy a péknél szoktuk vásárolni, bár rendkívül egyszerű (és…..
·      A Civil Rádió vendége Boros Péterné az MKKSZ szakszervezet elnöke. A kérdéseket Tóth Zoltán fogalmazta meg számára. HoHogyan lehet egy nő, egy családanya vezető egy munkahelyen? ·       Milyen egyenlőségi hátrányokkal kell egy nőnek megküzdeni? ·       Mennyivel kevesebb bért kapnak a nők…..
Ara-Kovács Attila az Európai Unió Parlamentjének egyik magyar képviselője, a DK színeiben. Tagja az EP Külügyi és Biztonságpolitikai Bizottságának, amely a katonai, titkosszolgálati és külügyi kérdéseivel foglalkozik. Az Európai Unió főtárgyalója a hivatalos elnevezése az EU külügyminiszterének.…..
2024-02-16 13 óra Télre való ételeket készítünk olyan alapanyagokból, amelyek frissek. A rizottó olasz változatával Itáliában ismerkedtünk meg, de hamar a magyar konyha részévé vált. Milyen rizsből készítsük, olaszból vagy kínaiból? Mit kezdjünk a rizottó maradékával? A máj is tipikus téli étel és…..
Az egyik csaló, a másik erkölcstelen. Schmidt Pál után felkészül a Novák Katalin, hogy élvezhesse a volt köztársasági elnökök életfogytig tartó kiváltságait: luxus lakás, személyzet, két gépkocsi, alapítványi támogatás stb. Így jutalmazzuk a kiváltságos kiemelkedőket...
Mentegetik a menthetetlent! Pedofília! A gyermekek megrontása (szexuális élvezet tárgyaként) évezredes kéjelgési szokás az erőszakos családfők, hitehagyott papok, rablóbanda főnökök és diktátorok világában. Újabb időkben előbb kevesek, majd egyre többen és a legújabb időkben feminista nők, pártok,…..
Budapest 19. ker. Kispesten él Losó Györgyné Melinda, aki fodrászként sokféle önkéntes munkát végez: helytörténész, Holokauszt-kutató. Szociális munkaként rászorultaknak főz, valamint kulturális-vallási programokat szervez a kerület lakosainak. Roma Felzárkóztatási Egyesület tagjaként minden…..
2024-02-09 13 óra Rádió Bézs az interneten. Vegetáriánusoknak főzünk! A legfontosabb kiegészítők felsorolása: zabpehely, joghurt, rozskenyér, zöldfűszerek, fokhagyma, hagyma, piros és fekete retek, torma, egyes tejtermékek, sárga és fehér répa, cékla, saláták. A vegetáriánus ételek alapanyagai:…..
Ismeretlen számról hívott valaki, amíg ki volt kapcsolva a mobilom. Visszahívom, és egy gépi hang megkérdezi: Panaszügy? Egyes gomb. Áramügy? Kettes gomb. Gázügy? Hármasgomb. Mivel nincs panaszügyem és nem tudom hogy gáz vagy áramügyben hívtak-e, ezért találomra megnyomom a kettest. Zene, várok,…..
Iványi Tibor háziorvos volt Magyarországon 13 évig a MET egyház Dankó utcai hajléktalanokat ellátó kórházában. Nyugdíjazásáig Svédországban dolgozott szintén háziorvosként, így megalapozott véleménnyel tudja összehasonítani a két egészségügyi ellátó és biztosítási rendszert. Az oroszok által…..