Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jazzcool

1 bejegyzést írt és 744 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
Kezdem a lényeggel: a Duna TV Oscar-közvetítése, pontosabban az, ahogy a stúdióban megbeszélte a három műsorvezető azt, ami történt, ami várható, és úgy általában, hogy mi zajlik, az rendben volt. Lehet, hogy azért mondom, mert eredeti nyelven néztem, úgyhogy nem tudom milyen volt a szinkrontolmács…..
Ebben a posztban Európa legrövidebb, legkihasználatlanabb, legfölöslegesebb metróit nézhetjük meg. Rögtön az elején el kell, hogy szomorítsam a kedves olvasót, mert bármennyire is azt gondolta, Budapest zöld színű metróvonala sajnos nem lesz benne a sorban, annál sikerült értelmetlenebbet találni,…..
Van ez az újkori majomság, pardon, "vicces" népszokás, hogy a szerelmespárok lakatot tesznek hidak korlátjára, hogy izé... nos, igazából nem értem, miért, mindenesetre feltehetően a lakatokat árusító boltok, illetve a gravírozók örömére teszik, és ez a fontos, nem? Ahogy az…..
Tegnap bejutottam a "Sorsok Házába". Bejárhattam az egyelőre üres kiállítótermeket, és meghallgathattam Schmidt Mária prezentációját. Józsefvárosi önkormányzati képviselőként érdemeltem ki ezt a lehetőséget. De ott volt az MMA-vezér Fekete György is, hogy ne érezzem magam…..
„Soha nem gondoltam volna, hogy én valaha is önként beszélek németül egy némettel.“ Ezt Hedy Böhm mondta, itt, Budapesten, Fahidi Éva vendégeként. Hedy és Éva egyazon napon tettek tanúvallomást Lüneburgban, az egykori SS tiszt, Oskar Gröning ellen indított perben. Hedy Bohm…..
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
Jön az év legkisebb forgalmú időszaka, szegény fapadosok kénytelenek fillérekért árulni a jegyeket. Több városba is felbukkantak a 3 ezer forintos ajánlatok, de bőven 10 ezer alatt Róma és Barcelona mellett olyan kellemes klímájú kedvencek is elérhetők, mint Szicília, Ciprus és…..
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,Minden álmunk.(...)El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,El…..
Én kicsit elszégyelltem magam, amikor az MTV-ról szombat este kiderült, hogy katalógust vezet az online sajtó vélt vagy valós elkúrásairól, és percre pontosan kijegyzetelik a hírportálok hírfolyamát. Azért szégyenkeztem, mert ez nem nekünk jutott eszünkbe, márminthogy a…..
jazzcool 2014.11.10 10:12:11
@Nűnű: igazad van, de jelenleg esélyét sem látom annak, hogy normális hírműsorokat készítsenek. több mint 4 éve nem nézem, illetve közfideszrádiót sem hallgatok. ennél többet most sajna nem tudok tenni.
Eddig nem látott új műfajt vezetett be az MTV Híradója szombat este: az internetes hírportálok hírszerkesztéséről szóló szubjektív jegyzetet. Miután a Híradó egy részletes, hatperces beszámolót adott arról, hogy a Moody's hitelminősítő javított Magyarország minősítésén…..
A Wizz Air vezérigazgatója szerint nem a piros-fehér-zöld festés teszi a nemzeti légitársaságot, hanem az számít, hogy ki mennyit tesz az országért. Váradi Józseffel a cég jövő nyári menetrendjének bejelentését követően beszélgettünk, a miniinterjú csak itt a blogon…..
Tisztelt Olvasók! Lapunk – előreláthatólag az év végéig – 16 oldalon jelenik meg. Annak érdekében, hogy ezt ellensúlyozzuk, néhány változtatást hajtottunk végre. Ezek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy Önök ezt ne érezhessék meg, a megszokott tartalmat és minőséget…..
Tegnap is sejtettük, hogy az MTVA sajtósai a seggükből húzták ki azt az indoklást, hogy Bajor Imréről azért nem emlékeztek meg az M1 esti Híradójában, mert nem volt Kossuth-díja, náluk pedig az a vízválasztó az ilyen témákban, de most van négy bizonyítékunk is. Ilyenkor…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
A múltkor a Fővám tér kapcsán mutattam ezt a régebbi képet a Közraktárak épületegyüttesének északi homlokzatáról:   Akkor elgondolkoztam azon, vajon csináltam-e fotót az én életemben mindig romnak tűnő épületről. Kicsit utánaturkáltam... és persze csináltam: Mi…..
Hónapok óta írják a szakik, hogy az USD-nek erősödnie kellene fundamentálisan. Erre, hónapok óta gyengül a legtöbb devizával szemben.  Még az ultra gyenge HUF is rávert vagy 4%-ot idén! Aki olvasta írásaimat, vagy ismeri a gondolataimat az pontosan tudja, hogy régóta USD medve…..
Szépen beledurrantott a nulláslisztbe pár hete egy brit lap, amikor világgá kürtölte, hogy a Wizz Air egyik London-Budapest járatának 293 próbálkozás közül egyszer sem sikerült késés nélkül elindulnia. A magyar sajtó ahogy kell, felkapta a hírt, a légitársaság pedig kissé…..
NZA barátomnak a jelek szerint tetszett a múltkori vendégszereplés, mert újabb írást küldött, ezúttal a jelenleg nem túl fényes hírnévnek örvendő olasz villamosgyártásról. A lentebb olvasható sorok nem feltétlenül az én véleményemet tükrözik. Az olaszok villamosgyártása…..
JóVáros Blog 47-38-11-3-1 2014.03.09 18:01:49
Ez lesz a végeredmény április 6-án. Kormányváltás-Fidesz-Jobbik-LMP-Resztli. Ezeket tessenek behelyettesíteni a számokhoz. Hogy mire alapozom? Semmire és mindenre. Egyszerűen itt az a pillanat, ami 1998 óta minden kampányban eljött egy órára. Megérzem az eredményt, és még sosem…..
A Hírtelevízió politikát csinál. És élvezi.Múlt szombaton rendezték az MSZP nagygyűlését, amelyen a Mesterházy-beszéd közben elhangzott egy bekiabálás. (Sőt, nem is egy, de ugye csak egyet hallunk folyton.). A Hírtévé vasárnap déli híradójában leplezte le, hogy mi…..
jazzcool 2014.01.30 20:04:25
Hamarosan átadják a négyes metrót, nagy az öröm, lesz nemzeti színű szalag, rengeteg sajtófotó, megajándékozott első utas, életében először metrózó politikus, nagyívű beszédek. Csúnya dolog ebbe belerondítani, most mégis megtesszük. Ennek mindössze egy oka van: a négyes…..
Elég erősen indul a hét: a Cink megtudta, hogy Magyar Krónika néven kormányújság indul, amibe maga Orbán Viktor is fog publikálni. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő írt felkérő levelet legalább 100 kormányhű szerzőnek (NÉVSOR ITT). Az…..
Offtopic Öngyilkos kerékpárosok 2014.01.04 00:03:04
A mozgás és a sport jegyében kerékpárral járok, gyakran tekerek a Duna melletti kerékpárúton, a budai oldalon. A téli időpont ellenére sokan mások is tekernek ezen az úton. Rengetegen a szokásos varjújelmezben (fekete cipő, fekete nadrág, kabát, sapka és hátizsák), a…..
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..