Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Critmiss

655 bejegyzést írt és 786 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen sokat dolgoztam stylistként magazinoknak, aztán sokáig dolgoztam szerkesztőként, mostanában pedig ismét sokat dolgozom lapoknak külsősként. Régóta megy ez az egyik oldalról a másikra átülés. Egy ideig szégyeltem, de mostanra a személyiségfejlődés azon fokára léptem,…..
Kalifornia nyári hangulatát hozzák el az amerikai piacra szánt Armani Exchange márka új tavasz-nyári kampányképei, melyeknek főszereplője a magyar szépség Palvin Barbi. Az abszolút casualnek számító márka képein most sem találunk semmi kirívóan egyedi ruhát vagy…..
Critmiss 2012.01.11 12:39:25
Mindig meglepődöm, hogy miket találnak ki a kozmetikai cégek. Persze alapvetően minden szépségápolást találmány furcsa első ránézésre, aztán valahogy hozzászokunk a narancsbőreltüntető görgőkhöz, a műkörömhöz, a szempillagöndörítőkhöz és a körömmatricákhoz. Most…..
Critmiss 2011.11.21 12:32:13
Critmiss 2011.11.29 21:36:44
@fashionista: Mert a másik blogon látható dolgok azok? Mindegy, szerintem ez nem ide való.
Critical Miss Miszcellánia 79. 2011.06.30 10:12:00
Antony Weiner ügye itthon is ismertté vált, a Slate most annak járt utána, hogy milyen körülmények között dolgozta ki kétségkívül látványos izmait a képviselő. Sokat nem tudhatunk a szenátusi és a kongresszusi fitness termekről, de azért pár érdekes információt kiszedett az…..
Végre, végre, végre! Így tudom összefoglalni az örömömet, amikor hétvégén megtaláltam (egy külföldi blogon) Cséfalvay Fanni diplomamunkájához készült fashion videót. Nagyon örülök, hogy egyre több magyar videó alkotás születik egy-egy kollekcióhoz. Van még mit…..
Még korábban írtam egy - mint időközben kiderült - egyre terjedő jelenségről, aminek a lényege, hogy ügyvédi irodák mezei bloggereket, online site-okat perelnek be szerzői jogok megsértésére hivatkozva. (Erről Bodó Balázs is beszélt nemrég egy Indexes interjúban)A Wired most…..
ANNENN Zara SALE start! 2011.06.24 20:23:00
Mindenkinek nagyon köszönöm az infót, a leárazás kezdetét illetően. Jelentem MA kezdődött a leárazás a Zarában, már le is ellenőriztem ;) A képeken láthatjátok az első zsákmányokat (sál piros-narancs keverék, blúz fehér) persze az előző posztban bemutatott darabok közül…..
Critmiss 2011.06.24 22:18:05
Critical Miss A Cosmo komoly lap 2011.06.20 07:44:00
Eddig meg voltam győződve arról, hogy a Cosmopolitan és társai ugyanolyan kamu cikkeket írnak, mint mondjuk egy People vagy egy Bravo. Ehhez képest kiderült, hogy az eredeti, amerikai lap nagyon komolyan veszi a pontosságot: egész fact checker részlege van.Az itt dolgozóknak az a…..
Critical Miss Miszcellánia 78. 2011.06.09 07:06:00
A Slate egy cikke szerint a hamisítványok vásárlásának van pozitív hatása, mégpedig az, hogy egyfajta "kapudrogként" arra ösztönzik a vevőket, hogy látván a másolatok silányságát inkább valódi terméket vegyenek, még akkor is, ha például korábban eszükbe…..
A Slate egyik szerzője a hírleveléhez szeretett volna logót készíttetni, de lehetőleg kevés pénzből. Ehhez a Crowdspringet próbálta ki, ami egy olyan site, ahol az általad adott briefre szabadúszó designerek beküldhetik az ötleteiket. Neked csak ki kell választanod, hogy melyik…..
Ezek az első kismama polók amik nagyon tetszenek. Általában nem kedvelem a feliratos, "cukizós" dolgokat, de egy kismamának kénylemes dolgok kellenek, így el tudom képzelni, hogy felvenném ezeket az atlétákat.Egyébként a poszt írása közben jöttem rá, hogy egyetlen…..
Critmiss 2011.06.06 16:23:27
Critical Miss Baleset Velencében 2011.06.04 09:49:00
 Csak egy rövid értesítés: a hivatalosan csütörtökön megnyílt Velencei Biennálén Németh Hajnal "Összeomlás - passzív interjú" című munkáját állítják ki a magyar pavilonban. Szerintem jó döntés volt, hogy ezt választották, nekem nagyon tetszik. Ebben a…..
Nem éppen nekünk, mikrotámogatóknak, hanem a jelentősebb összegeket adományozó embereknek szólnak leginkább az Economist, illetve a szerzője által értékelt három könyv intelmei, de azért érdemes átnézni, mi az, amire egyébként minden jótékonykodónak figyelnie kellene.Warren…..
Critical Miss Miszcellánia 77. 2011.05.26 07:52:00
Barack Obama úgy döntött, hogy véget vet a sokévtizedes gyakorlatnak, miszerint a fontosabb elnöki beszédeket újra eljátsszák a fotósoknak. Az ok nem egészen világos, ahogyan azt sem lehet látni, hogy hogyan fogják helyettesíteni ezt a megoldást. Az ugyanis valószínűleg nem…..
Ahogy megérkezett a jobb idő, rögtön betévedt hozzánk is egy szúnyog, ezért azonnal a konyhába vettem az irányt, hogy megelőzzem az inváziót. Hogy hogyan? Tavaly még nem írtam meg, mert tartósan tesztelni szerettem volna a dolgot, de úgy tűnik, hogy bevált, ezért nektek is…..
A Businessweek hosszú cikket szentelt a közösségimédia-lufinak elsősorban arra koncentrálva, hogy míg a techlufik általában hátrahagynak valamit, amit az utókor hasznosítani tud, addig a közösségi média bukása után nem marad semmi.Egy másik fontos, fejcsóválós kijelentés,…..
Van Amerikában egy fitnessterem-lánc, a Planet Fitness, ami arról híres, hogy szigorúan leszabályozza a Gyúrós Gyuszikat. Azokat a kis izomcsomókat, akik hangosan nyögnek, dobálják a soktízkilós súlyokat és kakaskodnak. Nos, ilyet a Planet Fitnessben nem lehet: vannak gyakorlatok,…..
Critical Miss Miszcellánia 76. 2011.05.12 07:03:00
A zsírleszívás nem túl hatékony: egy éven belül visszajön minden, amitől megszabadultál, csak éppen máshol. Ez persze lehet jó hír annak, aki már annyira gyűlöli a csípőjén ragadt halmokat, hogy neki mindegy, ha a vállára vagy a tricepszére megy fel ugyanannyi zsír, mint…..
Critical Miss Tipp a Babának 2011.05.10 07:50:00
A Baba brand átmentése az új időkbe szerintem az egyik legjobban sikerült akció volt: nemcsak az idősebb korosztályok, de még a kortársaim is ismerhették. Az újonnan érkezőknek meg valószínűleg szimpatikus ez az egyszerű elemekkel operáló márka, ami kicsit emlékeztet a…..
Sokan nem mernek elmenni divattervezők showroomjaiba, mert zavarba jönnek attól, hogy testközelből láthatják nemcsak a ruhákat, hanem magukat a tervezőket is, és még beszélgetni is kell velük. (Ez egyébként egy külön posztot is megérne.) Teljesen megértem őket, a mai napig…..
Nem kutakodok különösebben Kínával kapcsolatos hírek után, de azt a távolból is lehet sejteni, hogy a nagy gazdasági fellendülésük egy kamu. Míg fontos részletek ki nem derülnek, addig az elemzők is megszedhetik magukat, de kérdés, hogy meddig áltathatja magát a világ. A…..
Critical Miss Magazinsóhaj 2011.04.25 07:03:00
Azt már többször is leírtam, hogy a Fantastic Man és a Gentlewoman ma valószínűleg a két legfontosabb magazin a világon (a kiadójuk ugyanaz). A sikerük titka leginkább a töretlen stílusérzék, a játékosság, a már emlegetett irónia, és az, hogy teljesen banális dolgokat…..
Critmiss 2011.04.25 20:28:06
@k.im: Oké, én várom! :)

@cyber panka: Nem rendelem, nagyobb újságárusoknál lehet kapni. Például a Ferenciek terénél az Interpessben, de esetleg a Váci utcai boltban is meg lehet próbálni.
Critical Miss It's official! 2011.04.20 07:39:00
Megtaláltam a szezon legrondább ruhadarabját, egy Versace ruhát. Érthetetlenül béna, körülbelül ilyet terveztem volna 11 évesen. Ezek a rávarrt izék és az egymásból nem következő elemek iszonyatosak. Mi az a gomb, basszus?!Még azt is megkockáztatnám, hogy ez a ruha…..
Critmiss 2011.04.21 11:56:12
@cyber panka: Sőt, még mostanában is próbálkozik vele!
Az Inditex csoport zászlóshajója, az elérhető árú elegancia képviselője, a Zara márka április lookbookját vettük nagyító alá:Egyre több levelet kapunk tőletek, amely azt fejtegeti, hogy a Zara egyre drágul, amióta kistestvér márkái - és ezek között főleg a hasonló…..
Critical Miss Legtutibb 2011.04.11 07:51:00
A Forma és más hasonló boltok már elhozzák ide is a legviccesebb dizájnerhülyeségeket, szóval ha valamiért mindenáron olyan ajándékot szeretnél adni valakinek ebből a kategóriából, ami senkinek nincs meg, elég nehéz dolgod van.A Swissmissen találtam viszont egy nagyon klassz kis…..