Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pancho_sanza

267 bejegyzést írt és 1987 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten jelent meg a zöldek egy újabb tanulmánya a Paks II projekt - értelmezésük szerinti - gazdasági elemzéséről. Szerzőnek a Greenpeace most a Candole Partners nevű társaságot bízta meg. Az elemzést több súlyos ellentmondás és hiba terheli. Tételes problémák a Candole Partners…..
Múlt pénteken látott napvilágot a hír, miszerint tavaly novemberről decemberre Magyarországon az ipari termelés - a legeslegeslegpesszimistább várakozásokat is alaposan alulmúlva - 14,6%-kal csökkent. (A Vastagbőr kommentárját az ügyről lásd itt.) Ez történelmi eredmény:…..
pancho_sanza 2016.06.01 11:55:26
:D
pancho_sanza 2016.06.02 07:39:31
„Vajon mikor tiltjak be a 444-en a kommentelest? A totalis narrativaosszeomlas fenyeben, mind a hivatkozott kulfoldi cikkeknel, mind a 444-es kommentek eseteben. Szabaly: reszleges betiltas kenyes cikkeknel is ervenyes. Vagyis ha csak a cicas gifeknel szolhatsz hozza, akkor effektive be van…..
comment:com A nap képe 2015.07.06 12:00:00
Mrs. Underwood meets Mrs. Obama. ..
pancho_sanza 2015.07.06 12:41:32
Örülök, hogy az Elegem Van nicknevű blogger – bárki legyen is – hozzászólt az Aristóval lefolytatott jogértelmezésről és jogalkotásról szóló eszmecserénkhez (Az igazság és annak szolgáltatása; Jogértelmezés és túlszabályozás (válasz Aristónak); A…..
Olvasgatom a 2004. december 5-i gyalázatra való visszaemlékezéseket / értelmezéseket, még mindig nagy a katyvasz. Pedig ölég egyszerű a történet: 1. 2004. december 5-e előtt minden idők legocsmányabb kampányát (by Gazda Albert) tolták Gyurcsányék. 2. A magyar állampolgársági…..
Mit ér a miniszterelnök által aláírt szakpolitikai stratégia, ha ugyanaz a miniszterelnök mond neki ellent nap mint nap? A Migrációs Stratégiáról kérdeztük a Belügyminisztériumot, de érdemi választ nem kaptunk. Tavaly ősztől kezdve a Komáromy-ösztöndíj keretében vizsgáltam…..
pancho_sanza 2014.12.02 14:16:25
@aristo: jobban elnek nalunk + nem annyira kirekesztok mint mi + jobb kommunikacio (mindenki beszel angolul) + megtanitattjak veluk a nyelvet (ingyenes nyelvorak es 400 000 forint jutalom a sikeres nyelvvizsgaert)

Egy atlagos magyar tizeneves sem akar itt elni (sot mar lassan kozepiskolaba se itt akar jarni, akkor egy menekult miert akarna

Migracios politika, mi:)
1. Vajon a Nyugat felé öklét rázó, Kelet felé kacsintgató, Kádár népének muzsikáló, polgári ethoszt elvető, a modern világot egyre kevésbé értő, kurucos víziókba menekülő vagy csak simán eszmék nélküli, etatista, államra telepedő, hatalomtechnikázó, homályban…..
pancho_sanza 2014.10.29 14:19:15
@rajcsányi.gellért (ergé):
a szavak amiket keresel:

At lettunk verve....mindenki tisztelettel es becsulettel dolgozott ezert a programert.....inkabb az kene, hogy vegre magyarok legyunk, fogjunk ossze a budos uristenit neki es tanuljunk ebbol a leckebol is......sirva fakadtam mikor kijott az eredmeny, ha tetszik, ha nem tetszik es ezt oszinten mondom es azert fogok dolgozni, amig elek, hogy megis probaljuk meg, hatha valami sikerul......ha en ki mernem mondani, hogy mi lehet annak az oka, hogy az ukran......dolgozni fogunk, es higyjetek egy kicsit draga fiatal barataim....es meg is lesznek a stadionok, meg fogjatok latni.....ez nem melto a magyar futballszereto kozonsegre.......nagyon nehez most nem tudok tobbet mondani,,,,,, tudom, hogy mennyire akartunk....olyan kemeny munka folyt itt a sracok, mindneki reszerol azert, hogy a magyaroknak boldogsagot szerezzunk,,, hogy mi legyunk a fokolomposok......nem kell nekunk, kinyalni bennunket, vagy ezt mondani meg igy dicserni, de higyjek el, a joistenre eskuszom, olyan munka folyt a hatterbe....nem az adofizetok penzet akartuk elherdalni.....nem is tudott ittmaradni nyilatkozni, mert annyira kivan, en is kivagyok, elnezest kerek ennyire megvagyok kicsit roggyanva, de nagyon nehez......
A 2015-ös adócsomagról szóló előterjesztésben szerepel a következő, az internet adóztatását megalapozó sor: „(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte.” A megkezdett gigabájtonként 150 forintos adó elképesztően…..
pancho_sanza 2014.10.22 10:26:22
@S=klogW: Na meselj, melyik orszagban volt internet/mobiltelefon elofizetesed?
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása. Attól kezdődően, hogy a magyar jobboldal 2010-ben először, majd 2014-ben másodszor kétharmaddal választást nyert, az ellenzékbe szoruló bal-liberális térfélen egyre vehemensebben…..
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
pancho_sanza 2014.08.26 10:44:19
„Minden ideiglenes: a szerelem, a művészet, a Föld, te meg én.” (Frédéric Beigbeder) A minap tartott reklámadó-ellenes, sajtószabadság- és Origo-párti tüntetés kapcsán újra felszínre került egy olyan ellentét, ami a jelenlegi nemjobbos, nemszélsőjobbos közeg inherens…..
pancho_sanza 2014.06.13 08:53:27
@rajcsányi.gellért (ergé): Europa szerencsesebbik feleben (skandinav orszagok, benelux orszagok) egy ilyenert kirohognek. Igazabol itt van a magyarosch orrfog konzervativizmus baja, hogy nem is akar olyan lenni, mint Svedorszag vagy Hollandia. Azon kene eloszor elgondolkodni, hogy szuksegszeru-e ateistanak lenni ahhoz hogy egy tarsadalom tolerans, kozossegparti, es gazdag legyen, mert egyelore nagyon ugy nez ki hogy igen. Sot nagyon ugy nez ki, hogy ateistanak, emancipaltnak, meg elfogadi a melegeket. Ez all szemben a hittel:)
pancho_sanza 2014.06.13 09:44:31
@Trackers: ha kinn elsz kozottuk, eleg nyilvanvalo, hogy hol gondolnak a jovore. Hol gyujtik szelektiven a szemetet, hol van olyan bebibumm, hogy neha a korhazi folyoson szulnek gyereket, hol teszik zoldebbe a varosokat es moderne a falvakat. Hol gondolja egy tarsadalom kollektiven, hogy az olajgazdagsagot nem koltheti el ez a generacio. Ki kell menni, elni, dolgozni kell kozottuk es latni hogy milyen jovokepuk van. Beszelnek-e az orszaguk, varosuk jovojerol. Van-e elkepzelesuk arrol, hogy mi lesz 20 ev mulva. Itt meg az ilyen okos emberek, mint erge meg Gulyas Gergely sem gondol bele, hogy a mai dolgai mit eredmenyeznek szamukra mondjuk 2035-ben. Egy normalis tarsadalomban mennyit erne egy Heti Valaszos karrier? Vagy gulyasgergelyista demokraciafelfogas? Ott lesz a multjuk minden sziporkaja az Rtl klubon meg az interneten. Egy normalis tarsadalomban Nyerges, Smimcska vagy Szeles Gabor nem aldoz tevere meg ujsagra, mert az latszik, hogy ezt nem tudja csinalni a konzervativ oldal. Csak rafizetessel, cserebe viszont semmit nem remelhet. Es ezert csapda a mai magyaros konzervativizmus. A gulyasgergelyek meg ergek elemi erdeke, hogy itt langyos pocsolya legyen. Ebben kell hinniuk. Vagyis jobb hinni, mint tervezni:(
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
pancho_sanza 2013.11.22 13:12:06
@Shenpen: Ezek szerint 2011 utan a nemet es az osztrak nyitas miatt volt kikoltozes foleg. Akik 2012-ben mentke Angliaba, Irorszagba vagy Svedorszagba azok miert vartak 7 evet 2005 utan? miert vartak 3-4 evet a valsag utan? Mondjuk azok az orvosok akik iden kijottek Svedorszagba olyan lassu felfogasuak, hogy ennyi ideig tartott raeszmelniuk, hogy Angliaba lehet menni? Vagy a valsag miatt nincs munkahely az orvosoknak? A magyar korhazakban tultenges van orvosbol meg noverbol?

Ahogy en latom az Orbanek az utolso remenyt vettek el hogy ebben az orszagban valaha valami normalisan fog mukodni:( Es sajnos teljesen igazuk van. A kontraszt egyre csak no a kulfold es Magyarorszag kozott. Erre lehet mutogatni, hogy a romanok is elmennek, a lengyelek is elmennek, meg a bulgarok is. De ezekbol azert mennek el az emberek mert ezek szar orszagok es ha tolunk is mennek el az emberek akkor a mienk is valoszinuleg egy szar orszag:( Maga Tolgyessi mondta, hogy nagyobb a kulonbseg most Magyarorszag es Ausztria kozott mint 23 evvel ezelott. Erre olyan dolog a megoldas mint a rezsidemon, Kozgep, trafikmutyi meg KLIK iskolak ahol a tanar nem is nyilatkozhat semmirol mert athelyezik Gyorbol Biharnagybajomba... Hajra Magyarorszag, hajra magyarok...
Egy zsenire emlékezünk: 400 éve, 1613. október 23-án választotta a kolozsvári országgyűlés Erdély fejedelmévé Bethlen Gábort, aki ezt meghálálva, nem csak Erdély legnagyobb uralkodójává, hanem a magyar történelem egyik leginkább tiszteletre méltó személyiségévé is…..
pancho_sanza 2013.10.24 10:59:47
444.hu/2013/10/24/a-30-legszervilisebb-magyar-1-resz-a-tol-k-ig/

Sracok, gyorsan mindenki hozzon meg egy embert, mert G Fodor meg Kumin elott alltok szervilissegben.
pancho_sanza 2013.10.24 18:59:57
@dobray: vegre egy verseny ahol tenyleg igaz, hogy nem a gyozelem, hanem a reszvetel fontos;)
A Tumblr nevű, különös és tanulságos echo chamber-ben a szokásos napi (hol jogos, hol fárasztóan önismétlő) Magyarország-ostorozásban rendszeresen előjön az a téma, hogy a magyarok mennyire nem beszélnek idegen nyelveket. Most is újra ezen megy a vita, ezúttal a Ténytár által…..
pancho_sanza 2013.10.09 14:53:31
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az esztek ertik a finneket, mert amikor meg szovjetek voltak a finn televizio sugarzast preferaltak a szovjet adassal szemben.

A svedek 100%-a tud norvegul, szoval itt lehet valami problema a listaval, mint ahogyan a spanyol es a portugal is kozel vannak egymashoz. Aztan itt megsem ugy jelenik meg, mint szerinted a cseh meg a szlovak. Szerintem egy most 14 eves spanyol jobban erti a portugalt, mint egy ma 14 eves cseh a szlovakot.

A luxemburgi teljesen jo helyen van, mert naluk tanul mindneki angolul, nemetul meg franciaul, de egymas kozott luxemburgit beszelnek. Nemreg partiztam luxemburgiakkal es elmondtak, hogy ez ugy van, hogy angolul mindenki beszel a franciat vagy a nemetet meg altalaban egymas karara tanuljak. Attol fugg hova mesz egyetemre.
A Kutatópont szerdán hozta nyilvánosságra a nyolcezer 15 és 29 év közötti fiatal megkérdezésével készült felmérésének eredményeit Magyar Ifjúság 2012 címmel. A kutatásból készült első kiadványban tíz témakörről esik szó, a családalapítástól, a sporton át, a…..
pancho_sanza 2013.09.20 11:00:26
A kozelet nem erdekli az europai fiatalt sem jobban. Nem tartom kirivonak ezt a statisztikat. Ugyanez a problema megvan Skandinaviaban vagy az Egyesult Allamokban is csak ott a fiatalok lehetosegei sokkal jobbak, mert mondjuk a fiatalsag tobb mint felenek meg van a lehetosege, hogy egy nyarra, tanevre vagy csak egy hosszu nyaralasra elmenjen utazgatni Ausztraliaba, az USA-ba vagy Europaba.

Nem nagyon van ismerosom, aki elmenne dolgozni miniszteriumba vagy allami szervhez. Egyszeruen mindent beszennyez a politika, amihez hozzaer es ez egyre tobb mindent takar. Mar iskolak, trafikok, meg fold szintjen vagyunk de a Kozgep sem jobb. (Ki a faszom menne el dolgozni ketsegek/kerdesek nelkul a Kozgephez?). Amikor ezt elovezettem, azt mondta egy sved kollegam, hogy ez nagyon rossz, mert az allamnak is szuksege van jo emberekre. Nem az a baj, hogy elmennek az emberek, hanem hogy azok az emberek mennek el, akik eggyel komolyabb erkolcsi tartassal rendelkeznek. A fiatal orvos sem azert megy el, mert nem eleg a penz, mert siman lehetne korrupt, meg elfogadhatna halapenzt vagy bemondhatna elore a szolgaltatas arat. Egyszeruen szar erzes lehet neki nyugdijas nenik penzet elvenni. En peldaul lefizetni sem tudok egy orvost, egyszeruen nem all ra a szam/a kezem, nem tudom mit kell mondani, hogy kell jelezni. Egyszer megprobaltam, aztan inkabb visszaadtam nagyanyamnak, hogy intezze el o.

Migracio elott beszeltem egy orok optimista haverral es o mondta, hogy nekunk kell tennunk azert, hogy nekunk jobb legyen es igazabol nem is tiltakoztam, csak annyit mondtam, hogy mi van, ha nem akarok, ha egyszeruen nem akarom beszennyezni magam, ha sokkal egyszerubb csak elmenni. En mar azt beszennyezesnek ereznem, ha a politikusok elkezdenenek foglalkozni velem.
„Lengyelországban is van megosztottság, de az semmi ahhoz képest, amit itt lehet tapasztalni. Az önmagában nem volt meglepő, hogy korábbi barátok ma már ellenfelek. Ilyen előfordul nálunk is. A probléma az, ahogy a hétköznapi emberek egymásról beszélnek. Fasiszta. Bolsevik.” E…..
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
pancho_sanza 2013.06.08 19:09:21
@bbjnick: de a leszbipornot azert komalja legalabb? Egy jo threesome almaiban ket bombazoval...le is pofozna oket ott nyomban?
pancho_sanza 2013.06.08 19:10:54
@Tehetetlen Dodó: A pingvineknel sok a buzi. Biztos azert, mert nem imadkoztak eleget;)
pancho_sanza 2013.06.10 12:53:05
@bbjnick: Sajnalom, nyilvan vannak ilyenek is, de peldaul erdekelne, hogy ez mennyire jelenseg a polgari underground kornyeken. Mi van, ha az a devians kisebbseg, aki nem nez pornot?
Marmint a nezes az ok, de hogy meg nem is lattal soha?

@Tehetetlen Dodó:
"Okoska, előfordul, mivel a természet alkotásai nemcsak az emberek között nem tökéletesek, van némi hibaszázalék - ellenben még nem hallottam arról, hogy a például a buzi pingvinek erőszakosan akarnák ráerőltetni a többségi egészséges pingvin-társadalomra aberrált szokásaik rajongó elismertetését."

De a tobbsegi pingvintarsadalom sem mondja a buziknak, hogy Ti nem furodhettek bizonyos helyeken, nem kommunikalhattok a gyerekpingvinekkel, mert azok szinten buzik lesznek. A pinvintarsadalomban nem sert erkolcsot a melegseg, hanem csak elfogadjak, mert a pingvineknel nem jellemzo igazan a kirekeszto magatartas, nincsenek csuhas pingvinek vagy 'Tehetetlen Pingvin Dodo" egyedek, akik kirekesztenek a homoszexualis pingvineket.

Nyilvan az emberek eseteben a termeszet elkovette az utobbi hibat (csuhas pingvin) ezert van szukseg pl. melegfelvonulasra;)