Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ford Transit Klub

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Használt Transitot lehetőleg télen vásárolunk, de legalábbis +10fok-Celisus alatt.2. Megpróbáljuk megértetni az eladóval: HIDEG indítást kérünk. A hidegindítás nyáron az üzemmeleg leállítás után akár 12 óra várakozás után tekinthető igazinak, de télen is kell…..
Ford Transit Klub 2013.03.16 02:54:11
@Poool: ...sehol. Egy 9igazi tanult karosszériás is BESZÉLNI arról beszél, hogy elmúltak már azok az idők, amikor a karosszériaLAKATOS ötvösművészkedett, amikor olcsó kínaiban bármilyen elem kapható, a gyakorlatban azonban sárvédőívet is saját maguk hajlítana. Hát akkor küszöbelemeket, Az alváz nem látszik (csak úgy :D ) ezért ott pedig főleg sk kivágott lemezdarabokkal dolgozik.

Az igazi Transit-ok utolsó nagy sorozataiból [1986-2000] különösen az utolsó facelift [1994.09.-2000-02-] rohad, főleg az alapszínűek. Különösen pedig a lengyel* összeszerelésű Transitok, ezek alapmodellek és fehér vagy középkék színűek. Rémes látvány egy ilyen Transit, mintha egerek rágták volna le a sárvédőíveit... miközben az alváz mág nem korhadt el. A legvészesebb a hátsó rugó-rugóbak környéke,, elöl pedig a váltó környezete, ahol terhelést kap a karosszéria, a feszültség miatt is hamarabb korrodál... a lakatos kivágja azt a részt és ha szépen megkérjük, "kazánlemez"-zel hegeszti ki.

*hogy hol készült, az az alvázsszám 8. karaktere betűjéből derült ki, a lengyel összeszerelő a német Ford leányvállalata, betűjele E ... ezekkel az autókkal egyéb gondok is voltak...
A vasmotorosokban [is] amerikai gyártmányú Stanadyne porlasztók dolgoznak. igen, persze, hogyne, van kínai is. Azt nem tuidom megmondani (mert annyira nem érdekel, hogy  utánaguglizzak) hogy kelet-kínai, közép - vagy nyugatkínai gyártmány, pedig nem mindegy. A Kínában…..
Az 1991.09-hótól 2000-ig gyártott turbós Igazi Trasitok gyönge pontja a LUCAS adagoló.Minden, ami LUCAS, gyönge pont a Transitban. 1.rész: a LUCAS Epic elektromos szabályozású adagoló A képen látható "nem bizalomgerjesztő képet mutató" LUCAS Epic szakszerű…..
Blogunk az index kaszáló mókusai által ügyesen legyalogolt blogter-pont-hu sodródó blogportálroncson kallódó eredeti első verzió remake-je & folytatása. Valaki ott akadt ránk és úgy volt vele, húzóörvényünkben (hehehe...) markecolja ezt a jó kis videót. Hát…..
Ford Transit Klub 2012.01.21 02:24:20
@Zebulon Dudora: Köszönöm a kommentet! Szívemhez nőtt ez a Zsófi, persze mondjuk éppen, ha kellene is most nekem Trasit, se indulnék el keskenyfutóműves kockalámpásért, bármennyire is meg van öszvéresítve már motorikusan.
Annykit még a témához, hogy a Totalcaron tavaly óta újszelek kezdtek el fújdogálni és egyre több olajmocskos ponyvadarabot rángatnak le a magyar autószerelőtársadalom gonzóiról, akiknek a szakmához szükséges kellékeiből leginkább a jó nagy pofa és a számlaíráshoz meg az ácsceruza lapjárafogva van meg. Én az autózást úgy kezdtem, hogy elolvastam egy szaklapban az olajcsere fontoságáról írt szakcikket, cserélgettem is az olajat éveken át, míg egyszer egy kisgyerek rá nem mutatott az olajszűrőre, hogy azt cseréltem-e már. "Olajszűrő? -mi az?" Meg kifizettem a havifzetésem felét "gyújtás beállításra" aztán hazaérve ugyanazokat a tüneteket tapasztaltam, majd a szerelő közölte velem, hoigy pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el (ugyanis hideg motoron állítottak gyújtást és üzemmelegen osztán! -mégrosszabb lett...)

Szeretném ha Zsófi sorsáról tájékoztatnál.. mert ugye egy dolog a művészet (ábakél valamennyirögnek) meg egy másik a valóság (600ezerért nagyon jó örökélet+kétnap kis transitot lehet összehozni, ami kímélőüzemmódban annyit fogyaszt, mint egy nagypofájúbb sztárdízel... igaz, hogy cserében nem szabad többel menni vele, mint 90km/h)
Kisteherautóban mi, elfogultak, de nem kevés tapasztalat, vér, verejték és könnyek hullatása utánösszesenháromazaz3márkát ismerünk el.Mercedes    (fronthajtású)  100-as , hátsókerekes 200-as és  300-as  sorozat és a korai Sprinterek a gyöngébb nem…..
Ford Transit Klub A Vasmotoros 2012.01.18 03:38:18
A Ford Transit a világ legjobb kisteherautóinak egyik sorozata. Vannak jobbak, szebbek, gyorsabbak, magasabbak, vagányabbak. A Transit történetéről és nagy korszakairól majd később.     A lényeg-a lényeg! -írj, kérdezz, kommentelj bátran. MODERÁCIÓ NINCS! -nagyon…..