Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom66

0 bejegyzést írt és 603 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán törheti a fejét, miként mászik ki a saját maga által előidézett slamasztikából, de lehet, hogy úgy tesz, mint egykor II. Jóska, szóval, egy tollvonással, legalábbis a rabszolgatörvényt. Egyelőre nem látszik, hogy meg lehetne buktatni a Viktátort, de nem kizárt, hogy a magyarok rájöttek,…..
Tegnap este több ezer fő gyűlt össze a Magyar Televízió székháza előtt, hogy tüntessenek azért, hogy a média pártatlanul számoljon be a tüntetésekről. Velük tartott számos ellenzéki párt is. Az este a feszültség pattanásig nőtt, az országgyűlési képviselők bementek a…..
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
Tom66 2018.12.12 20:45:54
„A német jogban nincs külön szabályozás arról, hogy a munkaadó köteles a túlórákat fizetni vagy sem, és ha igen, akkor milyen értékben. A túlórákról szóló rendelkezések a munkaszerződésben és a kollektív munkaszerzősben találhatóak.
A legtöbb német munkaszerződés egy szabványos túlórai kártalanítási előírást tartalmaz, amely kimondja, hogy a ledolgozott túlórákat a havi fizetéssel arányosan kell kifizetni. A munkaidő és a havi juttatás értékét a német munkaszerződés pontosan szabályozza. Ez azt jelenti, hogy a munkaidőn túli pluszórákat arányosan kell kifizetni vagy plusz szabadidővel lehet kompenzálni.
Mit döntött a Német Szövetségi Munkaügyi Bíróság a munkaszerződésről és a pluszórákról?
Különösen a túlórázás igazolása bizonyul problémásnak, mert nem mindenhol használnak elektronikus munkaidő-nyilvántartási rendszerek. Bizonyítási okokból fontos, hogy a ledolgozott túlórákat nyugtázzák. Rendszeresen előfordul, hogy jelentős számú pluszóra gyűlik össze hónapok alatt. Sok munkaadó nem emlékszik pontosan, hogy a munkavállaló igényelt-e ezeknek a megtérítését.
Eddig a német munkaszerződésben volt egy úgynevezett kizárási záradék, ami többek között a túlórákra is vonatkozott. A záradék értelmében a munkaszerződés kölcsönös követeléseit a keletkezésüktől számított három hónapon belül kell érvényesíteni. A túlórákra vonatkoztatva ezt azt jelentette, hogy a három hónapos időszak után a követelés joga lejárt. Ezt az időszakot azonban a Német Szövetségi Munkaügyi Bíróság döntése értelmében a munkavállaló javára eltörölték, mert túl rövidnek bizonyult és a munkavállalóknak kárt okozott.
Mikor követelheti a munkaadó a túlórázást?
A túlórák néha konfliktusokhoz vezethetnek a munkaadóval, és a vita alapja nem feltétlenül a pénzbeli juttatás vagy a szabadidővel való kompenzáció. Munkavállalóként az ember nem feltétlenül hajlandó túlórázni. Ezért feltevődik a kérdés, hogy kötelező vagy sem a túlórák ledolgozása, ha ezt a főnök külön kéri.
A német munkajog szerint a munkáltató csak abban az esetben kérheti megengedhetően a túlórázást, ha ezt a vállalati folyamat megkívánja. Munkavállalóként ezt a kérést teljesíteni kell, de előfordulhat, hogy a pluszórák elfogadhatatlanok. Továbbá, ebben az összefüggésben a német munkajogot kell figyelembe venni. Kivételes esetekben, mint például egy különleges megbízási helyzetben, a túlórákat megkövetelhetik, de nem megengedett ennek szabályszerűvé válása.” zurecht.de
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
Tom66 2018.12.10 14:11:30
@LebensraumamOsten: Semmi probléma. Ismét megpróbáltad, de sajna most sem sikerült sziporkázni.
Hofi Géza fénykora a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveire esik. Ő volt a nép hangja, az ügyeletes udvari bolond, aki mindenki színe előtt megmondhatta a tutit a királynak. Került, amibe került.A korabeli újságképek az Arcanum Adatbázis Kiadó engedélyével kerültek a cikkbe...
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
Tom66 2018.12.03 14:21:37
@Homyak: Nagyon nem mindegy, hogy ki, hogyan és milyen szándékkal támogat egy intézményt, erre pont az amerikai egyetemek a példák.
Tom66 2018.12.03 15:04:25
@nu pagagyí: Pontosabban a Norvég Alap három programjának magyarországi kezelésével megbízott civilszervezetek és a kormány között volt konfliktus. Ismeretes e civilnek hazudott társaságok áldásos tevékenysége hazánkban.
Egy szép csütörtöki napon, egy nagyon érdekes közvéleménykutatásba futottam bele, miszerint a Fidesz-KDNP tábora zuhant, 7%-al, és ezek mind a bizonytalanokhoz vándoroltak. Természetesen ez nem mai hír, de előbb-utóbb meg kell barátkozni a Fidesznek a ténnyel, hogy el fognak bukni. Süllyed a hajó,…..
Orbán Viktort megalázták Strasbourgban, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben tartani kell a bosszújától. Mindenki félhet tőle, akinek része volt a Sargentini-jelentés elkészítéséhez és elfogadásához. A magyar miniszterelnök azonban a hazai ellenlábasokon is elverheti a port, így eléggé…..
A tál gulyásért megvásárolt szavazatokkal hatalomban maradt Fidesz kormány vezetője most kedvére játszhatta ahogy védi az országot az unió előtt. Mondjuk azt soha nem fogja bevallani most házhoz ment a pofonért, de az arcán levő vastag bőrön ez nem is fog látszani. Na meg az elméjében levő kusza…..
Tom66 2018.09.12 14:22:00
@nu pagagyí: Az európai emberek nem akarnak bevándorlókat, kizárólag csak a politikusok.
Tom66 2018.09.12 14:29:30
@nu pagagyí:Hazugság, folyamatosan a saját ízlésük szerint alakítgatják. Kötök egy szerződést és időnként egyoldalúan módosítgatok rajta, ez valószínűleg sokaknak nem egy szimpatikus eljárás.
Nem kell ahhoz a kormánnyal szemben kritikusnak lenni, hogy megkapja az ember azt, ami a Fidesz 5. számú párttagkönyve szerint kijár. Bereményi Géza persze nem került rossz társaságba...
Tom66 2018.09.11 13:33:31
Az ellenzéki kultúrharcosok (24.HU) is kizárólag most foglalkoznak Bereményivel.

„Nem, újságírói. Látja, például maguknak is kimeríthetetlen témát ad. Ha jól sejtem, én is ennek a bugyuta cikknek köszönhetem, hogy most egyáltalán beszélget velem.”

@Attilajukkaja: Emlékeztetőül - nem hazánkban gyújtanak fel zsinagógákat, ölnek meg papokat, vernek meg zsidókat fényes nappal vagy gyújtanak fel táborokat. Ellenben e „nemes” cselekedetek jellemzően az imádott nyugaton fordulnak elő, persze erről szeretne diszkréten hallgatni a PC -vel elbódított, álszent balliberális sajtó. Nyugodtan sorold fel a hazai eseteket és állíts mellé a nyugat európai történéseket.
Szinte mindenki egyből. A gyakorolgatós central parkos napon toltunk egy ilyen mikró kvízt a parkban mászkáló embereknek. Ha valaki odatolna az arcomba egy kamerát és egy világtérképet mondjuk a Városligetben azzal, hogy na, merre van Burkina Faso, simán lehet, hogy nem tudnám. Kábé hasonlóan…..
Tom66 2018.09.10 12:02:19
@martineden: És hány nebraskai, hogy hol van Baranya megye?
Tom66 2018.09.10 12:53:30
@Geza vagyok: Így van, a kolléga az alábbi kérdést tette fel :
".Csak kivancsisagbol,Pesten a nepligetben,hanyan tudnak, hogy merre van pl.Nebraska,? "
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
Már régóta egyértelmű, hogy Orbán Viktor fügefalevélként használja a kereszténydemokrácia eszmeiségét annak érdekében, hogy minél több ideig élvezhesse az Európai Parlament legnagyobb frakciójának védelmét. Ha a jövő héten az uniós képviselők kétharmada megszavazza a holland képviselőnő által…..
Tom66 2018.09.09 12:01:48
@teéjesenmindegy: Valaha úgy kezdődött, hogy a balliberális oldal szerint nincs bevándorlás és nem léteznek migránsok sem, nincs migráns bűnözés, kvóta, korlát és no-go zóna, mindezt Orbán találta ki. Ezzel szemben, a jelenlegi európai politikai életet és a választásokat is a migráció határozza meg, néhány év alatt csak ennyit változott a világ.
Tom66 2018.09.09 12:14:38
@invalid username: Beszélj egyenesen és érthetően. Egy költői kérdés, te melyik szekértábor érdekeit képviseled?
Tom66 2018.09.09 12:55:50
@invalid username: „ugyanazzal a politikával, amivel a fidesz 50% támogatottságot tudott teremteni magának, a sokszorta több bevándorló kezelésére rákényszerült, és már évtizedek óta törökökkel, arabokkal együttélő német társadalomban az AfD nemigen tud 15% fölé menni. „

Van néhány téma, amiről a németek, mint „bűnös nemzet” nem szívesen beszélnek: az egyik a német nemzeti identitás, a másik a zsidókérdés. Rengeteg tanulmány készült a témáról, e téren óriásiak a mélyben a társadalmi feszültségek. Azonnal szembesülsz vele, ha egy némettel politizálni kezdesz.
Blogadó A propaganda hatása 2018.09.07 18:57:24
Áprilisban, a Fidesz KDNP teljesen meglepő választási győzelme után, úgy döntöttem elvégzek egy kis kísérlet szerűséget, és megpróbálom leírni az eredményét, közérthető módon. A kísérlet lényege az volt, hogy beléptem Fideszes csoportokba, és próbáltam megfigyelni az ott tevékenykedő emberek…..
Minden 2010-ben indult. A jelenlegi miniszterelnök akkor használta először az azóta legendássá vált szót: fülkeforradalom. Akkor még sokak számára nem volt világos, mire is gondol valójában, mostanra viszont egyértelmű: feudális hűbérbirtokot csinálni az országból. A Fidesz 8 éve nem megnyerte a…..
Tom66 2018.09.06 11:15:19
@Rettegek mert ballib vagyok:

„Az Index egyébként 2010 elött tényleg független volt. Egyformán ütötték a Fideszt és MSZp-t kb.”

Nem szeretnék megbántani senkit, de ez egyáltalán nem igaz. Az Index soha nem volt független, de ez nem is probléma. Nem létezik független újságírás, ez egy mítosz. Egy viszont tény, hogy 2010 előtt az Index nem volt ennyire erősen nemzetellenes.
Tom66 2018.09.06 11:30:02
@blah: Nagyokos, olvasd el az Indexes cikkeket, például az augusztus 20-ai írásokat.
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy összevonják a kémiát, fizikát, biológiát, így helyet csinálva a hazafias nevelés nevű tantárgynak. Na persze a hazafias nevelés szerintem az lenne, ha például Trianonért nem Európát tennék felelősség, hanem elsősorban önmagunkat, a saját soviniszta, hataloméhes…..
Tom66 2018.09.03 11:02:02
„..ha például Trianonért nem Európát tennék felelősség…”

Trianon a nemzeti tragédiája. Kivételesen nagy és elrettentő volt a büntetés nagysága és tulajdonképpen ez a probléma gyökere. A győztesek Magyarországot példátlan büntetéssel sújtották. A mai napig rejtély, miért éppen hazánkat. A németeknek is súlyos feltételeket kellett elfogadniuk (hetvenezer négyzetkilométer elcsatolása, a haderő létszámának, technikájának korlátozása, jóvátétel fizetése), de még mindig messze elmarad a magyarokétól. A trianoni békeszerződés következtében az ország kétharmada idegen országok területét gyarapította. Határon túl rekedt hárommillió magyar. A hadsereg létszámát harmincötezer főben maximálták. Nehéz fegyverzete, repülőereje nem lehetett. A győzteseknek jóvátételt kellett fizetni. Még nem számoltuk hozzá az egyéb intézkedéseket (például csak egyvágányú vasút építhető), hogy a román csapatok kirabolták az általuk megszállt területeket. Ezekhez képest a háborúban szövetséges Ausztria területi veszteségei elenyészők, sőt érthetetlen módon a győztesek Magyarországtól vettek el négyezer négyzetkilométert és Ausztriához csatolták, Burgenland néven. Vesztestől vettek el, hogy vesztesnek adják.

A szerző történelmi ismeretei hiányosak és ebben a tekintetben is a Kádári eszméket követi. Amíg a szomszédos országok kommunista vezetői mind nacionalisták voltak, addig a magyarországi elvtársaik a nemzeti érdekek feladását választották. Bár állítólag Lenin és Kádár mondatai ezek is: „Igazságosnak kell nevezni a második világháborút lezáró szerződést, de ami helyre van állítva, az imperialista rabló szerződés… Őrültség volna azt mondani, hogy nincs határprobléma, 18 éve ezzel küszködik a párt.”

Az az igazság, hogy akit ez nem zavar ez egy aljas, nemzetellenes rohadék és ide lehet sorolni e remekmű névtelen szerzőjét is.
Az új olasz kormánynak kár Orbán Viktorra fecsérelnie az idejét. A magyarországi demokratúra, vagy választási autokrácia gyakorlatilag egypártrendszert jelent. Búcsú a brüsszeli pénzesőtől, a franciák nem kívánnak több pénzt adni a demokrációból csúfot űző magar és lengyel kormánynak...
Tom66 2018.09.02 12:49:08
@felucca02: Az a virágzó európai kultúra már a halálán van, ahol például a karácsonyt és jelképeit, mint a karácsonyfa, karácsonyi jászol-installációk és keresztek már nem kívánatosak.
Tom66 2018.09.02 13:06:55
@HaD: Nekem ne emlegesd Németországot, ott élnek rokonaim és elég sűrűn is járok arra. Ha pedig összehasonlítom a 30 évvel ezelőtti önmagával, ég és föld a különbség. Nyugaton egy élhető ország van az pedig Svájc, bár sajnos már ők sem a régiek.
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
Tom66 2018.08.31 15:39:55
@vanRob: Többek között a rendszerváltás módja, a Demokratikus Charta és a hozzá kapcsolódó értelmiségiek szabotálták el a normális rendszerváltást. Ne feledkezzünk meg a balliberális kormányok áldásos tevékenységeiről sem. Ha ezek nem történnek meg, akkor ma nem lenne gyűlölködés és talán még szebb is lenne az élet.
Tom66 2018.08.31 15:54:14
@totopad: Ez nincs mit csodálkozni, ez mindig így volt és mindaddig így is lesz, ameddig a hazai bérek el nem érik a nyugati bérek szintjét. Tudod, a német orvos megy Angliába, az angol pedig megy az USA-ba, ez így működik. Ezért is vannak gondok Németországban is az egészségügyben, és ez okból szívják el a kelet európaiakat. Bolond lenne az a kormány amelyiknek ha lehetősége nyílna rá, nem adna nyugati béreket, mert ezzel örökre és végérvényesen bebetonozná a hatalmát.
Hírünk a világban. ..
Tom66 2018.08.30 15:53:24
@chrisred: Így van. Itt is elmondható, hogy mindig a szélsőségekkel, vadhajtásokkal van a probléma.
Tom66 2018.08.30 16:12:37
@GIeccsertetű: A bér és a minimálbér emelésekkel kapcsolatban emlékeztetnélek, hogy Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke és a mindenkori balliberális kormányok ágáltak minden esetben ellene. Ha rajtuk múlott volna, még ilyen bérek sem lennének. 2018-ban meg azt harsogják, hogy nyugat európai bért mindenkinek, nincs itt egy kis ellentmondás?
A Fidesz érdemi válasz helyett ellenstatisztikákkal altatja a problémát. A múltkor még az az egy menekült is kimászott a kerítésen. ..
Tom66 2018.08.30 11:40:10
„A lenti térképen szereplő számok százalékosan, a jelenlegi lakossághoz viszonyítva mutatják az adott országban született, de jelenleg az ország határain túl élők arányát, vagyis a kivándorlás mértékét. Magyarország esetében 6 százalék szerepel az ENSZ 2015-ös adataira támaszkodó számításban, vagyis jelenleg megközelítőleg 600 ezer Magyarországon született ember élhet külföldön. (Fontos megjegyezni, hogy a statisztika nem állampolgárság, hanem születési hely szerint számszerűsíti a kivándorlás hatását, vagyis nem azt nézi, hogy hány magyar állampolgár él külföldön, hanem azt, hogy mennyi a Magyarországon született, de külföldön élők aránya.) A 600 ezer első ránézésre megdöbbentően soknak tűnhet, a térképet vizsgálva azonban elmondható, hogy ez a kivándorlási arány cseppet sem számít magasnak Európában, sőt az alacsonyabb értékek közül való. Nem meglepetésre a nyugat-európai és a skandináv országokból a legalacsonyabb a kivándorlás mértéke, jellemzően 3-5 százalék közötti, míg a kivándorlás által leginkább érintettek a kelet-európai országok. (A legnagyobb arányszámok a balkánon láthatóak, ennek oka vélhetően a háború és az azt követő országhatár változások lehet.)
A magyar 6 százalékos kivándorlás igencsak eltörpül például a lengyel 11,5 százalék, a román 17,5, az ukrán 13,0 vagy a bolgár 16,5 százalék mellett, de még az osztrák, a svájci és a cseh adatnak is alatta marad. Az ENSZ adatai alapján tehát kijelenthető, hogy a kivándorlás egy teljesen természetes folyamatnak számít az Európai Unióban, a Magyarország esetében jelentkező 600 ezer fő pedig bár első ránézésre valóban aggodalomra adhat okot, valójában azonban nemzetközi összehasonlításban még csak nem is számít soknak.”
www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/sok-vagy-keves-600-ezren-vandoroltak-ki-magyarorszagrol
Micsoda rémséges hírek röppentek fel az elmúlt napokban. Volt egy szaros pelenka, aztán jött a kőbányai fantom. Talán nem is a kiszámíthatatlan élet produkálta egyik borzadványt a másik után? Múlt héten, amikor még augusztus 20-i ünnepségek és a nyár végi szabadságok mámorában úszott az ország (a…..