Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Démonmac1

0 bejegyzést írt és 522 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Trekkerként nem volt számomra egyszerű feladat, de a jeles évforduló alkalmából igyekeztem elfogulatlan megemlékezést írni Gene Roddenberryről, aki hetven életéve alatt sok kalandot élt át, szakmai sikereket és kudarcokat, írótársai elismerését és gúnyolódását. Aki kivételes empátiája ellenére…..
Az önkormányzat pénzéből.   A közterületek használatáról és rendjéről szóló 6/2017. (II. 17.) önkormányzati rendelet februári módosítása után Belső-Erzsébetvárosban a vendéglátó-teraszok közterület-használati díja 72.33%-kal csökken 2021. év végéig. Ez akár tízmilliós nagyságrendű…..
Elérkeztünk az évadzáróhoz, ami alaposan felkavarja majd főhőseink életét. A múltkori dráma után Lucifernek jobb a kedve, és újra vidáman veti bele magát a Lux bulis forgatagába. Mi a fene, váltunk a rendőrségre, ott is megy tovább a tánc. Igazi flashmobként mindenki bekapcsolódik és Dirty Dancing…..
Összeszámolom az összes Star Wars tartalom fogyasztásának az árát Magyarországon. Filmek, sorozatok, könyvek, videójátékok és képregények, minden, aminek cselekménye van és kiegészítik egymást.Kihagytam valamit?..
Az elmúlt hetek-hónapok – valójában: az elmúlt évek – egyik legforróbb hazai kulturális-közéleti vitája a Bulinegyed, azaz Belső-Erzsébetváros körül zajló, többnyire az indulatokat sem nélkülöző pengeváltás-sorozat és monstre politikai meccs. Egy sikertelen helyi népszavazás, parázs Facebook-viták…..
Szeptembert váró Belső-Erzsébetvárosi lakók, gyászmenetelő vendéglátósok. A csendrendelet ellen demonstrálnának az elégedetlen vendéglátósok, illetve azok közül is leginkább a külföldi buliturizmusra utóbbi években rátelepülő szolgáltatók...
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
Dr.Démonmac1 2020.06.02 14:31:12
@Bkkzol: "és ellenállást tanúsított." éppenséggel nem tanúsított, de ha tanúsít akkor sem ölheti meg a rendőr.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Minden országban vannak olyan társadalmi szokások (ha úgy tetszik, tabuk), amiket nem illik megszegni, különben elég csúnyán fognak ránk nézni, vagy bunkónak tartanak majd. Esetleg mindkettő. Lássuk, mi a helyzet a dánoknál az italtól a születésnapokon át az udvariasságig!..
Dr.Démonmac1 2020.05.31 15:05:35
Amikor több mint öt évvel ezelőtt Hakapeszi kolléga védelmébe vette Vitézy Dávidot, nem csak a kommentelők küldték el a vérbe, én se értettem a dolgot. Volt is egy szavazás a poszt végén, hogy Vitézy tényleg közlekedési szakember-e, vagy ócska fideszes mutyis karrierpolitikus. A többség az utóbbit…..
Szíjjártó Péter 2020 március 30.: Senkit nem hagyunk magára Judit és férje (65 és 75 évesek) nem ezt tapasztalták, amikor egy hónappal ezelőtt betegek lettek, néhány nap különbséggel torokfájásra, lázra ébredtek, a férjnél hányás és igen magas (38,8 fokos) láz is jelentkezett...
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
Dr.Démonmac1 2020.03.31 13:46:16
@Sir Galahad: Butaságot beszélsz.
A címbeli kérdés látszatra nettó hülyeség. Ha máskor nem, hát minden évben, a hadzs idején látjuk, hogy megvan Mekka, sőt nagyon is látványos. De a történet, ami mögötte van, messze vezet, és nem is csak azoknak érdekes, akik el akarnak jutni Szaúd-Arábiába. ..
A magyarországi elhízással kapcsolatos problématengerbe akkor dobnánk igazán nagy követ, ha végre azoknak a felelősségét vizsgálnánk meg, akik 20 éve osztják az észt mindenféle szakmai felkészültség nélkül. ”Az ostoba, mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával” – ez a Bonhoeffer-idézet jut…..
Dagad a botrány, fogynak a termékek. Mindenki azzal van elfoglalva, hogy hogyan lehet azt mondani a nőknek, hogy szülés után dagadtak lesznek, illetve arra utalni, hogy pasik mennyire ösztönlények, és csak a hús érdekli őket, semmi más. Ha pedig dagadt vagy, akkor tuti, hogy el fog válni a férjed,…..
Az előző bejegyzésben nagyjából beszámoltam Nektek arról, hogy hogyan is sikerült eddigi életem során kövérre ennem magamat. Ugye három nagyobb állomása vagy ha úgy tetszik időszaka volt az életemnek, ahol a súlyom kontrollálásában kicsúszott a lábam alól a talaj. Az első pedig nevezetesen a…..
Az utolsó Jedik negatív visszhangja és baklövései után J.J. Abrams új filmje ott próbálja menteni a menthetőt, ahol csak lehet. A Skywalker kora több, mint két órájának egy része azzal megy el, hogy megmagyarázza az előző rész eseményeit, miközben két film akar lenni egyszerre. A kritika enyhe…..
Jelenleg a világ legnagyobb haditengerészeti flottáinak listáján az Egyesült Államok és Kína után az orosz flotta következik, mely leginkább Vlagyimir Putyin utóbbi években mutatott haderő-fejlesztési politikájának köszönhető. Napjainkban az orosz haditengerészet legütőképesebb egységeit 1…..
Dr.Démonmac1 2019.12.22 21:56:54
@Pervenimus: Nyilván, csak az a gond, hogy:
mikor készültek?
mennyire jól képzett /motivált legénysége van?
mivel van felszerelve?
mekkora az akciórádiusza ? (egyáltalán kimehet nyílt tengerre? vagy ott fog elsűllyedni a part mellett mert annyira nincs karbantartva)
Pluszban még az is probléma lehet, hogy ha kifutottak, hol találnak baráti kikötőt?
ReAd-blog Olvasnak a magyarok? 2019.11.10 11:29:17
Minap szembe jött velem egy kérdőív. Hogy én még sosem készítettem egyet sem? Nosza rajta, az ember mindig tanul, így nagy érdeklődéssel ástam magam bele a kérdőívkészítés fortélyaiba. Az nem volt kérdéses, hogy az én kérdőívem mire fog irányulni. Természetesen az olvasási szokásokról és a blog…..
Profigrammer's Kajatolvajok 2019.11.09 08:18:20
Egy rántott hússal kevesebb volt a dobozban, amikor kivettem a céges közös hűtőből az otthonról hozott kajámat. Ez azért volt kellemetlen, mert csak egy húst hoztam a rizs mellé – mesélte Tamás szomorúan egyik korábbi élményét, amikor arról kérdeztem, hogy náluk hogyan működik a hűtőmegosztás. A 36…..
Dr.Démonmac1 2019.11.11 14:16:30
@Medgar: D :D
--
Szerintem a zárható doboz a megoldás (+gps)
  Legutóbb júniusban szörnyülködtünk egy gyanús Adidas webshopból érkezett cipőn (azóta az az oldal szerencsére az enyészeté is lett), de az a Kínában postázott példány - bár nem volt szép, és pláne nem volt Adidas - semmi  az alábbi képeken szereplő darabhoz képest. Igen, a nyitóképen balra a…..
Dr.Démonmac1 2019.10.11 15:23:04
Amikor év elején felvettünk egy adást Buttinger Gergellyel, homályos ígéretként elhangzott, hogy egyszer majd a legendás Boros-Szikszai művészpárossal is készítünk egy felvételt. Ennek az ígéretnek a felét most betartjuk, új adásunk vendége ugyanis Szikszai Gábor, akivel elég szokatlan helyzetben…..
Dr.Démonmac1 2019.10.05 11:57:38