Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amna

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közgondolkodás számára gyakran magától értetődő, hogy a nők sírva fejeznek be szexuális együttléteket. Vélemény.   Nagyon sok nő nem érzi jól magát szex közben, mégis elviseli. Miért nem hagyja ott a partnerét, ha kellemetlenné válik a helyzet? – teszik fel a kérdést sokan.   A kérdés…..
Amna 2018.02.16 14:03:30
Bennem is többször merült fel egyes metoo-történeteket olvasva, hogy az igazi gond az, hogy sok nő nem tanulta meg jelezni egyszerűen, hogy egy szituáció már ellenére van, és a férfi le sem veszi az apró jeleket, amiket küld, ha küld egyáltalán. De ez nem az adott férfi hibája, inkább azé a neveltetésé, ami miatt a nő nem képes egyértelműen megmondani, hogy ez neki rossz.
Én nem kaptam semmiféle feminista nevelést, de azt megtanultam gyerekként, hogy ha van valami bajom, azt mondjam meg. Nekem teljesen természetes volt a szüzességem elvesztésekor leállítani a barátomat, mikor fájdalmat éreztem. Nem aggódtam, hogy megsértődne vagy ilyesmi, és nem is sértődött meg. Megoldottuk máshogy, hogy mindkettőnknek jó legyen a végén, nem kellett semmiféle megjátszás.
Nemtől függetlenül mindenkinek azt kéne megtanulni gyerekkorában, hogy ami neki rossz, azt nem kell udvariasságból eltűrni. Illetve hogy van némi súlybeli különbség a dolgok között, mert az lehet, hogy unszolásra veszek még egy tányér levest a nagymama leveséből, de hogy nem fogok végigkínlódni egy aktust, az tuti. Van, aki nem tanulja meg az egyensúlyt aközött, hogy hozunk egy kis áldozatot a másik öröméért, nem teszünk szóvá valamit, és aközött, amikor valaki végtelenül önző és csak magával törődve keresztülgyalogol mindenkit,megbánt mindenkit. Így lesz valaki vagy az előbbi kategória, amikor már mindent szó nélkül lenyel a legfontosabb kérdésekben is, vagy a másik, akit mindenki utálni fog, mert egy minimális kellemetlenségre sem képes más kedvéért. A szexualitás az a kategória, amiben igenis törődnie kell az embernek a saját igényeivel is, nem csak a másikéval, mert komoly sérüléshez vezethet, ha nem működik.
A beteget a nővér is kioktatta alaposan, miszerint ő „érthetően és európai módon” elmagyarázta, hogyan kell a pelenkát használni. Tisztelt Praxisblog, nem kommentálom, csak közzéteszem a Szt. János Kórház betegjogi képviselőjének írt levelemet és remélem, ezzel is…..
Amna 2014.08.14 12:19:52
Mindamellett, hogy nézeteim szerint kortól és demenciától függetlenül mindenkiért meg kell tenni mindent, én ilyen eseteket olvasva mindig arra jutok, hogy a magam részéről, inkább essen egy cserép a fejemre szellemileg és fizikailag aktív éveim végén, vagy ilyesmi, mintsem pelekában kelljen feküdnöm annak valós reménye nélkül, hogy ez az állapot valaha jobbra fodul. De ezt csak magamra vonatkoztatva mondom, tehát ezzel nem azt mondom, hogy ilyen állapotú betegeket ne kezeljenek, mert "minek az" meg mert nekik már biztos csak szenvedés az élet stb. Véletlenül sem.
Én orvosi egyetemre járok, ami együttjár a kötelező kórházi gyakorlattal. Azt tudomásul kell venni, hogy vannak ott olyan dolgok, amik nem éppen a legétvágygerjesztőbbek, és úgy gondolom, az efölötti dühöt és frusztráltságot nem az adott betegen kell kitölteni üvöltözéssel. Ő nem tehet az állapotáról, és neki még rosszabb és kínosabb az egész, mint az ápolószemélyzetnek, hiszen szégyenként éli meg. A hozzátartozóknak sem esik jól a dolog, hiszen nekik ő nem egy idős, esetleg nehezen kezelhető beteg, hanem a szülőjük/nagyszülőjük/dédszülőjük. Szerintem ilyenkor, ha felmegy a pumpa valakiben, érdemes egy pillanatra megállnia, és elképzelnie, hogy a saját hozzátartozójával viselkednek úgy a kórházban, ahogy ő készül dühében viselkedni, és akkor mindjárt megértheti ő is azt, miért reagálnak erre panaszlevéllel, szidással a beteg rokonai, miért nem képesek úgymond felfogni, hogy az ápolószemélyzet is gyarló emberekből áll, akik stresszes helyzetben nem mindig állnak konfliktuskezelésben a helyzet magaslatán.
Nekem most a nagypapám fekszik kórházban, mert súlyos betegség alakult ki nála, még vizsgálják, mi is lehet valójában. Mondjuk, ő abban nőtt fel, hogy az orvosokat, ápolókat tisztelni kell, ezért úgy szól hozzájuk, hogy nemigen szoktak vele úgymond "bunkózni" pedig néha fel tud tenni olyan kérdéseket, meg tud úgy félreérteni valamit, hogy az kevésbé türelmes embert kihozzon a béketűrésből. Egyébként ő is mindennap látogatva van, hogy lássák, nem egy családja által elfelejtett öregről van szó, akinek az esetén nem lenne semmi baj, ha esetleg trehányabbak lennének vele.
Én amikor meglátogattam, beszéltem az orvosával, aki a pihenőszobából jött ki a hívásomra, és udvariasan, a szemembe nézve, érthetően elmagyarázta, mire gyanakszanak, milyen vizsgálatok történtek addig és milyenek voltak. Ő velem, mint hozzátartozóval, szerintem jól kommunikált. Ja, és nem tudhatta, hogy orvostanhallgató vagyok, szóval nem ezért.
Az ápolók közül is akivel találkoztam, kedvesnek, normálisnak tűntek. De ez nem a János, vidéki kórház.
Alimento Népirtás inzulinnal 2014.06.01 14:32:26
A múltkori vicces poszt után visszakanyarodunk egy jóval komolyabb témához, ezúttal néhányan úgy gondolták, jó dolog elriasztani a cukorbetegeket a kezeléstől...
Amna 2014.06.01 15:18:38
Elképesztő, hogy miket tapasztaltunk! Betegek meztelenül az ágyuk mellett állnak, és szerencsétlen öregek várják, hogy kész legyen pl. az ágyhúzásuk. Mindez nyitott kórterem ajtónál - talán ez az a dolog, ami könnyen megoldható lenne egy kis odafigyeléssel. Mi van az emberi…..
Bornai Tibor A fa ára 2012.12.30 19:35:58
Szomszédom szomorúan mutatja a kertjében álló, félbevágott fenyőt. Valaki ellopta karácsonyra a felső másfél métert. A fejemet csóválom, és már ébred is bennem a tanult gondolatsor, hogyan lehetne elkapni az illetőt, miként bizonyítható, hogy éppen annak a fának a csúcsa…..
A mai napon az Új Germán Medicináról (röviden GNM, angolul German New Medicine vagy New German Medicine) lesz szó, ami egy újabb csodagyógymód, melynek hívei és praktizálói rendkívüli gyógyulásokat ígérnek. Nagyon rendkívülieket. Szerintük a jelenlegi orvostudomány teljesen tévúton jár, ezzel…..