Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozmaringeső

81 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha vendégeket várunk, mindig igyekszünk valami különlegessel, valami nem mindennapi fogással előrukkolni. Aztán mikor kész a főétel, jön a következő kérdés: "Mi legyen mellé a köret?" Bár a variációk száma végtelen, én is hajlamos vagyok leragadni a sült krumpli,…..
Rozmaringeső Bögrés meggyes 2016.07.05 19:11:16
Az időjárás végre megengedte, hogy beszabaduljak a konyhába sütni. Gyorsan szerettem volna valami finomat, és erre a meggyes sütire esett a választásom. Méricskélni nem kell, mert bögrés, a legnagyobb munka benne a meggy kimagozása. Ha ennél is egyszerűbben szeretnénk megoldani az…..
Rozmaringeső Csíkos kalács 2016.05.16 13:22:55
Na, ezzel lenyűgözhetjük a családot! Nem kell megijedni, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik :) Finom vaníliás, kakaós foszlós kalács reggelire egy pohár tejeskávé vagy kakaó mellé - tökéletes indítása a napnak. Hozzávalók (2 rúdhoz): 60 dkg liszt, 3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3…..
Rozmaringeső Szilvalekváros csiga 2016.05.15 16:08:53
Ismét egy csigát hoztam, egyszerűen nem lehet megunni. Most elszakadtam az egyébként csudafinom kakaós és fahéjas csiga vonaltól, és a lekvárokat vettem célba. A szilvalekvár most egyébként is nagy sláger nálunk, úgyhogy nem volt kérdés, mi lesz a töltelék. A tészta most egy krumplis alapú tészta,…..
Ha gyorsan szeretnénk valami finomságot, ez a recept egy tuti befutó. A kakaós csigát mindenki szereti, ez pedig kelesztés, dagasztás, minden macera nélküli. A tésztájába túró kerül, amitől belül finom puha lesz, kívül pedig ropogós. Egyszerre több adagot is begyúrhatunk, kiadagolva mélyhűtőben…..
Rozmaringeső 2016.03.19 18:19:46
@Nanenáné: Ízlések és pofonok. Lehet sokaknak ez a véleménye, de nem biztos, hogy el kellene venni tőle azok kedvét, akik viszont kifejezetten szeretik a kakaós csigát :) De örülök, hogy a "nem szeretem a kakaós csigát" vélemény ellenére is megnézte a receptet :)
Rozmaringeső Meyer citromos keksz 2016.01.17 17:40:51
Szeretem, ha a hideg téli délutánok sütéssel telnek. A gyerekek lelkesen segítenek, a konyhában finom illatok terjengenek, a végeredményt pedig jóízűen együtt fogyasztjuk el. Ma kekszet sütöttünk, mert abból sosem elég. Ezek a kekszek a kukoricaliszttől kicsit ropogósak, a belereszelt citromhéjtól…..
Az idei év első bejegyzése :) Ezúton is kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet! Mi mással is kezdhetnénk, mint egy meyer citromos finomsággal! Nálunk a szupermarket ismét megtelt ezzel a citrommal, amit vagy a hagyományos citrom közé vegyítve találhatunk, vagy olyan is előfordult, hogy csak meyer…..
A délutáni sütögetés kikapcsol. Van, hogy nehezen veszem rá magam, de ha belefogok, már az elején rájövök, hogy teljesen jó feltöltődés egy nehéz nap után. Segítenek a csajaim is, végre együtt vagyunk, szóval tökéletes. Viszont vannak napok, mikor annyira fáradt vagyok, hogy…..
Rozmaringeső Chia puding 2015.08.18 15:12:15
Ezelőtt még csak nem is hallottam a chia magról, aztán egyszer láttam egy képet, amin olyan jól nézett ki ez a desszert az apró magokkal. No, mondom, nekem ez kell! De honnan szerezzünk chia magot? Emlékszek, hónapokig vizslattam a szupermarketek bio-részlegét, jártam kisebb-nagyobb…..
Rozmaringeső Cheesecake brownie 2015.06.28 17:11:25
Hogyan lesz két nagy kedvencből egy új kedvenc? :) Végy egy kis browniet, végy egy kis sajttortát, egy kis varázslat, és kész is. A lényeg persze a varázslatban van, de nem nagy ördöngösség. Régóta szemeztem a recepttel, úton-útfélen felbukkant, hívogatott, és idáig tudtam…..
Rozmaringeső Sajtos virslis muffin 2015.05.17 18:32:14
A leveles tészta mindig megtalálható a hűtőnkben. Tudom, hogy a frissen gyúrt házi az igazi, legtöbbször én is házilag készítem, de bizony minden rendes háztartásban előfordul, hogy nincs idő hajtogatással vesződni. Na, ilyenkor tökéletes a bolti tészta is. Kiolvasztjuk, és…..
Rozmaringeső Kakaós csiga 2015.04.28 19:30:07
Évek óta ez a recept a nyerő, ha kakaós csigáról van szó. Belül finom puha, kívül ropogós. Mindig próbálok kis gyerekkézbe illeszkedő csigákat készíteni, hogy könnyebben ők is könnyen boldoguljanak vele. Amikor délután kisült, még frissen elfogyott a fele, a többit pedig…..
Az egész ott kezdődött, hogy valami különlegeset szerettem volna készíteni. A browniet nagyon szeretjük, de formabontóbbat képzeltem el. Mini muffinformában sütve már alakul, de még adjunk hozzá egy kis extrát, mondjuk sós karamell tölteléket. Na, így együtt lett a tökéletes!…..
A répatorta alternatívája, mert a gyerekek jobban szeretik a muffint. Legalábbis az enyémek mindenképpen :) Egyszerű elkészíteni, az almától, répától, diótól nagyon egészséges, finom fahéjas, és gyorsan fogy. És nem utolsósorban a tésztája tényleg süthető tortaformában,…..
Nálunk elkezdődött a húsvéti készülődés. Lassan tojásfestés, menütervezgetés, sonkafőzés, lakásdekorálás... Húsvét reggelire süthetünk ilyen zsemléket. Fűszeres, mazsolás, édes, fényes a teteje. Nagyon finom egy kis vajjal, mézzel, házi lekvárral, hozzá egy pohár…..
Rozmaringeső Whoopie pie 2015.03.20 17:53:24
Ez egy igazi meglátni és megszeretni sütemény. Tulajdonképpen két puha kakaós sütiréteg valamilyen krémmel összeragasztva. A variációk száma végtelen, bár engem ez az egyszerű vaníliás krémes változat is simán levett a lábamról. A tésztát nagyon hamar ki lehet keverni, a…..
Számomra a tavasz egyik egyértelmű jele a medvehagyma megjelenése. Előbújt a kertünkben, ellepte a piacokat, ezzel együtt pedig a konyhánk állandó vendége is. Idén az első adag ebbe a kekszbe került. Omlós, nagyon sajtos, medvehagymás... Ha nem vigyázunk, pillanatok alatt…..
Ma kekszsütögetős nap volt. Csupa egészséges alapanyagot tartalmaz, és lisztmentes. Persze, aki szeretne, tehet bele egy kis darabolt csokit is, nem fogja elrontani :) Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely, 10 dkg búzakorpa, 1 nagyobb alma reszelve, 10 dkg puha vaj, 2 egész tojás,…..
Rozmaringeső Mákos citromkenyér 2015.02.28 16:24:39
Amibe a citrom és mák párosa kerül, az csak jó lehet! Így van ez most is. Egy csésze forró teával kiváló délutáni nassolnivaló :) Hozzávalók:  23 dkg liszt, 2 evőkanál egész mák, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 1 csipet só, 22 dkg cukor, 4 egész tojás,…..
Ez az aktuális kedvencünk. Igazi íz-orgia! A lágy vaníliás sajtkrém a sós karamell szósszal... Nagy finom! Nem kell megijedni, a szósz sótartalma éppen csak kiemeli a karamell ízét, ad neki egy pluszt. Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt, 8 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 egész tojás,…..
Lemon curd, az angolok nagy kedvence. Felhasználása nagyon sokrétű. Használhatjuk sütemények töltelékeként, palacsintába, gofrira, kekszek mártogatásához, vagy csak úgy kanalazgatni. Gasztroajándékként is tökéletes, de arra figyeljünk, hogy a tojás miatt hűtőben csak 1-2…..
Rozmaringeső Meyer citromos pite 2015.01.10 13:50:37
A Meyer citrom... Sokáig csak olvastam róla. Mindenki ódákat zengett erről a fajtáról, de látni nem láttam sehol. Aztán egyszer csak a közelünkben lévő boltban észrevettem a citromok között, és rögtön fel is tankoltam belőle. Kicsit narancsos színű, simább felületű, aromás…..
Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak :) Itt az új év, jöhetnek az új receptek! Ma kalácsot sütöttem, kicsit rendhagyó módon muffinformában, házi nutellával és házi szilvalakvárral töltve. Nagyon finom lett! Hozzávalók (30 db-hoz): 60 dkg liszt, 2,5 dkg…..
Rozmaringeső 2015.01.05 14:06:36
Hamarosan itt van az év legszebb időszaka! Én ilyenkor mindig írok egy listát, hogy mikkel szeretném elkápráztatni a családot. Ha újdonságról van szó, előtte mindenképpen rendezek egy próbasütést. Ez a mai keksz is emiatt készült. Na meg persze azért, mert szeretjük, ha tele…..
Az idei utolsó sütőtökös finomság. De ez nagyon jó lett! Fűszeres, sült tökkel dúsított tészta, fahéjas töltelék, és a mesés karamellszósz, ami nélkül nem lenne igazi. Nagyon finom, próbáljátok ki! Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 2,5 dkg…..