Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babosi György

153 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2023. év első napjaiban nézelődtem a megyei zöldhatóság oldalán. Egy akkumulátor alkatrészeket gyártó cég engedélykérésébe botlottam. Ekkor Debrecenben már javában állt a bál, hogy a CATL kínai akkumulátorgyár ne épüljön fel a hatalmas víz, energiaigénye és környezetre való negatív hatásai miatt...
  (fotó: Molnár Tamás) Az ellenzéki sajtóban, mint véres kardot hordozzák körbe a debreceni közmeghallgatást; íme a corpus delicti, a narancsízéről ismert, cívis városban, a bezzeg Debrecenben, ahová Kósa Lajos, mint Toldi Miklós, petrencés rúddal tereli a befektetni vágyó tőkét, a „népek”…..
2022. decemberében közérdekű adatigényléssel elkértem a Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi üléseinek jegyzőkönyvét, ha nincs, akkor olyan egyéb dokumentumot, amelyből megismerhető, hogy a kuratóriumi tagok 2021 és 2022 évben mely napokon milyen időtartamban végeztek tevékenységet a…..
Az energiaválság Nyíregyházát is elérte. Erre való hivatkozással több intézmény is bezárt. Az október 27-i közgyűlésen a fideszes többség támogatta azt az előterjesztést, amiben a Hóvirág bölcsőde kis lakóit átrakják más bölcsődékbe. Még ezen a napon megjelent egy polgármesteri interjú, amiben azt…..
7./ Előterjesztés a 7. számú Hóvirág Bölcsőde működésével kapcsolatban Halkóné Dr. Rudolf Éva: Előadó Babosi György önkormányzati képviselő. Köszöntöm körünkben Képviselő Urat körünkben, aki ennek a napirendi pontnak az előterjesztője. Megkérdezem az előterjesztőt, hogy kívánja-e szóban…..
Hogyan lehet leírni a jelenlegi magyar politikai viszonyokat? Ez már egy beállt, konszolidálódott tekintélyelvű rendszer? Unger Anna: Reálisnak tűnik az a megfogalmazás, hogy ez egy konszolidált választási autokrácia. Egy ilyen rendszer úgy van kialakítva, hogy a hatalmon lévők mindig megnyerjék a…..
Nyíregyháza évente 612 millió forintot fizet a közvilágításért. Érdekes módon nem az elfogyasztott energia után fizetünk, hanem a beépített fényforrások teljesítménye és száma után. Azaz ha van egy izzó, ami nem világít napokig, azután is fizetjük a díjat, hiszen be van építve, csak nem működik. De…..
A májusi közgyűlés előre láthatólag kibeszélendő napirendekkel volt tele. Nézzük meg, mi lett belőlük!..
A 2019-es önkormányzati választások előtt az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország Ez a Minimum! néven átláthatósági programot hirdetett meg, amely hat témában foglalta össze az átláthatóság alapkövetelményeit. A választások előtt a program mellett elköteleződő jelöltek…..
Többrészes cikksorozatot szeretnék írni a témában, ezért kezdjük a végén!..
A márciusi közgyűlés elmaradt annak ellenére, hogy határozatban fogadtuk el a tervezett időpontját. Indokot nem közöltek, de vélhető, hogy a kampány miatt döntöttek így. Ezzel is csökkentve a megjelenési lehetőségét az ellenzéknek. Csak a szokásos pitiánerség, megszoktuk. Az áprilisi közgyűlés…..
Korábbi bejegyzésekben már írtam arról, Nyíregyházán mi a gond az építményadóval. A napokban kiderült, a jelenlegi városházi vezetés évekig nem tartotta karban az adatbázisát. De az előzőek sem!..
A Nyírvidék hetilap 1897. márciusában így ír a szabadságharc eszméiről:..
Az európai zöld megállapodás keretében a 2030-ig tartó időszakra meghatározott uniós biodiverzitási stratégia 2030-ig legalább 3 milliárd további fa telepítését helyezi kilátásba az EU területén. Az uniós erdőstratégia ütemterve rögzíti, hogy a Bizottság hogyan fogja elősegíteni e…..
Éppen a mai nap helyezték ki a városban a helyi adófizetők pénzén beindított fideszes kampányplakátokat. Az egyik a sóstói szökőkútról szól, ami ellen a helyi Momentum tiltakozott, legfőképpen a természetromboló hatása miatt. A beruházás lezárult, a beígért, megmaradónak tervezett fák közül is sok…..
Az év első közgyűlése az egyik fontos napirenddel, a költségvetéssel. 1./ Tájékoztató a két közgyűlés között történt eseményekről (szóban)  Sok választó keresett meg bennünket, hogy a tavaly karácsonyi csomagok kiosztása nem történt mindig az elvárások szerint. 31 millió forintért…..
Az év utolsó városi közgyűlését a szokásoshoz képest egy nappal korábban tartották. Érdekesnek ígérkezett, volt pár napirendi pont, amivel bővebben foglalkoztunk. Számomra a legfontosabb az építményadó tárgyalásának jövő évi lehetősége volt. Lentebb kiderül, mit szándékozik tenni ezzel kapcsolatban…..
A Nyíregyházi Törvényszék múlt héten tárgyalta Seres Mária és Stekler Ottó különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette vádjával indult ügyét. A vádirat szerint I.rendű Seres Mária. vádlott és II.rendű Stekler Ottó. vádlott házastársak, akik 1995-ben illetve 2009-ben két…..
Októberben nem volt közgyűlés. Az okát nem tudjuk, de valószínű, annyira kiüresítette a Fidesz az önkormányzatiságot, hogy nem volt mit a közgyűlés elé hozni. Ez nagyon szomorú.   Fotó: Szarka Lajos, nyiregyhaza.hu..
A már megszokott Nyíregyházi Kisbíró, oszd meg, terjeszd!..
„A múzeum a kulturális javak tudományosan rendszerezett gyűjteményeiből álló muzeális intézmény, amely a kulturális javakat és a szellemi kulturális örökség elemeit tudományos, örökségvédelmi, oktatási és ismeretátadási céllal gyűjti, megőrzi, feldolgozza, kutatja és kiállítja, továbbá egyéb…..
Előző, felvezető cikkemben vázoltam, milyen helyzet állt elő a nyíregyházi kórházban. Az ügy immáron a harmadik bírónál van a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi bíróságon. Tegnap megtörtént a perfelvételi szak első tárgyalása az új bírónál. Személyesen is jelen voltam. A benyújtott iratok…..
Felelősséggel tartozik-e minden ott dolgozóért egy intézmény igazgatója, vezetősége? Mindenkiért, aki az ő általuk vezetett intézményben munkát végez, az intézmény megfelelő működését biztosítja? Tisztában kell-e lennie, hogy az intézményében kit és milyen munkaszerződésekkel foglalkoztatnak az ő…..
Önkormányzati képviselőként fontosnak tartom, hogy a Nyíregyházán működő vállalkozásokkal partneri viszonya legyen a városházának. Olyan kapcsolatra kell törekedni, ami a városnak és az itt működő cégeknek is előnyös. Ne legyen a kapcsolat részrehajló, legyen igazságos és átlátható. Az…..
Az idei év második Kisbíróját jelentettük meg a napokban. Aki még nem kapta meg a postaládájába, az itt is olvashatja és oszthatja tovább...