Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G Data

702 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az indiai fapados SpiceJet repülőtársaságot ért zsarolóvírusos támadás káoszt okozott az érintett repülőtereken, hatásait azóta is érzik. Késlekedő vagy törölt járatok, a negyedéves tőzsdei jelentés elhalasztása, csak hogy párat felsoroljunk az indiai fapados SpiceJet repülőtársaságot ért…..
Most a bűnözők járnak elől egy lépéssel: a Bluetooth Low Energy szabvány nem részletezett hibája miatt a technológiát használó zárak távolról is kinyithatók közvetített támadások segítségével. Sokan hallottunk már a vezeték nélküli autentikációs szabványok gyenge pontjairól: a jel bemérésével,…..
Magukat Microsoft Windows 11 letöltési portálnak álcázó weboldalakkal a Vidar trójait igyekeznek a kiberbűnözők eljuttatni a felhasználókhoz. A Zscaler jelentése rántja le a leplet több olyan weboldalról, ahonnan a megtévesztett felhasználók nem Windows 11-es operációs rendszert, hanem a Vidar…..
Mindenfelé találkozunk QR-kódokkal, segítségükkel weboldalakra látogathattunk el, alkalmazásokat tölthetünk le, hűségpontokat gyűjthetünk, fizethetünk és pénzt is átutalhatunk. A kényelmes megoldást a kiberbűnözők is felfedezték maguknak, aki különböző trükkökkel próbálnak meg átverni. A mai…..
A kutatók két magas kockázatú biztonsági hibát fedeztek fel a két antivírus szoftverben, melyet tíz éve jelen vannak a megoldásokban. Május elején hozta nyilvánosságra a SentinelOne biztonsági cég, hogy az Avast és AVG antivírus szoftverekben két magas kockázatú biztonsági hibát találtak. A…..
Egyelőre nem tiszta, hogy mi a támadók célja, mivel települése után a féreg várakozó állapotba helyezi magát. A Red Canary kutatói fedezték fel még 2021 szeptemberében a Raspberry Robin nevű kártevőt, mely a QNAP márkájú tajvani gyártó külső adattárolóin terjed. A féreg-képességekkel felvértezett…..
Az adathalász támadásokban gyakran közismert márkák nevével visszaélve próbálják a támadók megszerezni felhasználói nevünket és jelszavunkat. A Microsoft különösen népszerű a bűnözők körében, az esetek több mint harmadában a redmonti szoftveróriás nevével élnek vissza. A Zscaler ThreatLabz Phishing…..
Feltehetően a Google algoritmusának kijátszásával, de a napokban mégis kikerült egy megtévesztő gyógyszerhirdetés a Telex.hu oldalára – és ez máshol is megtörténhet. Általános, és nem egyedi gyakorlat, hogy a hírportálok igyekeznek maximalizálni hirdetési bevételeiket, ezért részben automatizált…..
Míg világviszonylatban a vállalatok 66 százaléka szenvedett el zsarolóvírusos támadást, itthon ez az arány eléri a 76 százalékot. A magyar cégek többsége 7 és 18 millió forint körüli összeget fizet váltságdíjként, de néhány kiugró eset jelentősen felhúzza az átlagot. Egyre több a zsarolóvírusos…..
Kiberbűnözők egy trükkös adathalász támadással próbálják meg ellopni a Facebook jelszavakat. Az Abnormal Security kutatói írtak eredetileg blogjukon arról az adathalász támadásról, mely trükkösen próbálja ellopni a felhasználók Facebook adatait. Az angol nyelvű levélben arra figyelmeztetik a…..
A G DATA szakembereinek segítségével összeállításunkban a leggyakoribb telefonos átveréseket vizsgáljuk meg. Rövid csörgés és visszahívás Egy közismert telefonos átverés, amikor egy adott számról röviden megcsörgetnek, majd udvariasságból visszahívjuk az ismeretlen számot. Sokba kerülhet ez,…..
A német szövetségi iroda több ország nyomozó hatóságainak közreműködésével április elején bezárta a legnagyobb orosz illegális online piacteret, a Hydrát. Ez az piactér illegális pénzmosodaként is működött. Április elején jelentette be a német szövetségi rendőrség, a BKA, hogy lefoglalta a Hydra…..
A még csak javaslat formájában létező EU-s szabályozás megszüntetné a kriptotranzakciók névtelenségét. Április elején az Európai Parlament pénzügyi bizottsága megszavazott egy olyan törvényjavaslatot, mely átláthatóbbá tenné az összes kriptovalutás tranzakciót. Az új szabályok szerint az összes…..
Több mint 100 ezer hamis felhasználói fiók segítségével, Ukrajna területéről indították a dezinformációs kampányokat – feltehetően az oroszok. Az online kiberbiztonságért is felelős Ukrán Biztonsági Szolgálat (SSU) ismertette, hogy a háború kezdete óta öt különböző botfarmot fedezett fel és zárt…..
A német kibervédelmi intézet után a hazai Nemzeti Kibervédelmi Intézet sem javasolja a Kaspersky termékek használatát. A német BSI, vagyis a szövetségi információbiztonsági hivatal március közepén adott ki egy figyelmeztetést, melyben az orosz-ukrán háború miatt nem javasolják a Kaspersky…..
Március közepén rengeteg Windows adminisztrátor jelezte, hogy a Microsoft Defender vírusnak nézte az Office frissítéseket. A problémát a zsarolóvírusok detektálásáért felelős komponens helytelen programozása okozta. A Twitteren Windows adminisztrátorok arról panaszkodtak, hogy a Microsoft Defender…..
Míg az orosz hackerek az ukrán és európai infrastruktúrát támadják folyamatosan, több hacker csoport az ukrán oldalt támogatja erőfeszítéseivel. A Google biztonsági munkatársai az utóbbi időben több száz figyelmeztetést küldtek ki ukrán szervezeteknek, hogy a közismerten orosz állami támogatású…..
A Microsoft Teams hamis biztonságérzetet kelt a céges felhasználók körében, ám tudatában kell lennünk, hogy ez is egy sérülékeny platform. Az Anavan biztonsági vállalat kutatói fedezték fel és írtak először a népszerű vállalati kollaborációs eszközt, a Microsoft Teams-et érintő támadásokról. A…..
Noha semmi garancia sincs az adatok visszanyerésére, a vállalatok az esetek többségében inkább kifizetik a váltságdíjat – derül ki a friss adatokból. A Quantum vállalat kutatása szerint – melyben többszáz IT szakembert kérdeztek meg – öt vállalatból kettő zsarolóvírusos támadás áldozata volt az…..
Tényleg veszélyesek az androidos kártevők? Hogyan előzhetem meg, hogy mobilomat megfertőzzem? Hogyan távolíthatok el egy kártevőt készülékemről? Az Android kártevőkkel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket válaszoljuk meg összeállításunkban. Mint a legnépszerűbb mobil operációs rendszer, az Android…..
Míg a felszínen a hivatalos orosz-ukrán harci helyzet javulni látszik az orosz csapatok egy részének visszahívásával, addig a kibertérben komoly háború folyik Ukrajna ellen. A héten az ukrán védelmi minisztérium és két állami bank, a Privatbank és Oschadbank szenvedtek DDoS támadásokat. A védelmi…..
A kiberbiztosítás megkötése csupán egyik eleme a vállalat védekezési stratégiájának. Mellette elköteleződésre és pénzbeli befektetésre is szükség van a kockázatok csökkentéséhez. 2017-ben a NotPetya zsarolóvírus szerte a világban komoly gondokat okozott, óriási ipari vállalatok a kártevő estek…..
Az FBI arra figyelmeztette a pekingi olimpiára készülődő sportolókat és szurkolókat, hogy komoly biztonsági támadásokra kell felkészülniük. Az eseményen kötelezően használandó kínai alkalmazással kapcsolatban is biztonsági kérdések merültek fel, ezért eldobható telefon használatát javasolják. Az…..
Biztonsági kutatók 40 WordPress témát és 53 különböző plugint érintő biztonsági problémákat fedeztek fel, melyek segítségével a támadók teljes hozzáférést kaphattak az érintett weboldalakhoz. A WordPress kiegészítőkre szakosodott JetPack csapat biztonsági szakemberei olyan biztonsági problémát…..
Egy felhős videó hoszting szolgáltatás feltörése után hackerek több mint száz ingatlanokkal foglalkozó oldalról loptak bankkártya adatokat. Az ellátási lánc jellegű támadást a Palo Alto Networks Unit42-es szervezete fedezte fel. Ilyen támadásnak azt nevezzük, ha egy beszállító rendszerének…..