Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tintafolt

16 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor márciusban megjelentek az első komoly hírek Európában a koronavírus pusztításáról, Pisti és társai aggódva figyelték, hogy mi fog történni Afrikában és különösen Zambiában. De hosszú ideig nem történt semmi. Olaszországban hullottak a betegek, mint az őszi legyek, Ausztriában tartományokat…..
A mai modern, nyugati világban az ember és a természet kapcsolata megváltozott, mindent sokkal racionálisabban közelítünk meg, mint az őseink. A természeti népek hitvilága még teljesen más. Akkor is megmaradtak az ősi hitvilág elemei, ha esetleg a térítők, misszionáriusok átterelték őket a…..
Tintafolt 2019.09.30 22:35:40
@MagyarFarmerZambiában: és ezzel a toll is lekerül a hátatokról egy időre a helyiek szerint.:)
Tintafolt 2020.01.13 03:09:46
 A rendszerváltás finoman szólva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a legtöbb embernek, pár kivételesen korrupt szerencsés és tehetséges enterprenőrt leszámítva. Az egyre növekvő elnyomásnak, a jogállam lebontásának és a folyamatos orwelli uszításnak nem sok pozitív hozadéka van, de tény,…..
1831-ben két, arisztokrata családból származó fiatal francia, Alexis de Tocqueville és Gustave de Beaumont, hajóra ültek Le Havre-ban, és negyvenpár nap múlva kikötöttek Rhode Island államban, annak Newport városában. A páros a júliusi monarchia felhatalmazásával utazott az akkori USA-ba, hogy az…..
Tintafolt 2019.02.18 06:17:55
Zambia keresztény ország, így itt is fontos ünnep a Karácsony. Persze Afrikában minden más, mint északon. Például egészen ritkák a fehér Karácsonyok, mondhatni soha nincsen!  Bevásárló központ karácsonyi díszben Így aztán Pisti számára mindig meglepő, amikor itt is beköszönt a karácsonyi…..
Karakter Magyar az arénában 2018.10.19 10:00:00
  A Harry Potter elképesztő sikere kinevelt egy nagyon széles olvasóközönséget, akik megkamaszodva kiköveteltek maguknak egy nekik szóló regénytípust, és világszerte milliók kezdték el olvasni az olyan könyveket, mint Az éhezők viadala, Az útvesztő, A beavatott vagy újabban A…..
Mindannyian tudjuk, hogy a jó kommunikációs készség mennyire fontos a karrierépítés során. Miért is lenne másként ez egy párkapcsolatban? A jó kommunikáció nemcsak a „jó beszélőkét” jelenti, hanem egy ennél sokkal összetettebb képességet feltételez. Tudni kell, hogy mikor beszéljünk és mikor…..
1950. Tuffi, az elefánt kitört a wuppertali függővasút kocsijából, és a folyóba ugrott. A sekély vízszint ellenére túlélte, és még negyven évig szolgált egy cirkuszban. A fotó utólagos illusztráció. Kösz a képért Sam.Joe-nak!  ..
ReflexIÁk Fától az erdőt 2016.09.09 13:17:20
A napokban több olyan nyilatkozatot tettek a Tanítanék vezéralakjai, amelyek meglephetik  azokat az embereket, akik lelkesen álltak a mozgalom demonstrációi mögé. Pukli István és Pilz Olivér egyaránt úgy nyilatkozott a Magyar Időknek, hogy nem az Orbán-rendszer megbuktatása a cél, hanem az oktatási…..
Itt van tehát az Identitárius Egyetemisták Szövetségének példája. Ezek a helyes, olykor hipszter külsőt öltő, szép kis öltönyökben mutatkozó fiatal férfiak kedves bemutatkozó videójukban a magyar nemzet lelkes konzervatív hőseinek mutatják be magukat. Büszke hazafiaknak, akik…..
Tintafolt 2016.09.06 19:18:41
A B1 blog tudósítója jelenti Franciaországból..
Tintafolt 2016.07.15 16:06:41
@belekotty: Ahogy elnézem, ezzel nincs egyedül.
ReflexIÁk Válaszra várva 2015.11.15 15:45:51
A mai nap még a gyászé. A holnap a háborúé. Mert bárki bármit is állít, ez háború. Egy olyan háború, aminek létéről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hiszen jórészt a nyugati civilizáció határain kívül zajlanak a harci események, de – mint ahogyan a pénteki párizsi…..
Nemrég olvadtunk el Az ételművész egyik vetítésén a rengeteg szexi ételkölteménytől, és rájöttünk, hogy a sóvárgás ellenére is imádjuk a gasztro-filmeket. Össze is gyűjtöttünk tíz nyalánkságot, melyektől garantáltan megrohanjátok a hűtőt. Bradley Cooper csokimázt…..
ReflexIÁk Kocsis jó hírneve 2015.10.30 12:25:03
A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében megállapította, hogy Ungár Klára megsértette Kocsis Máté józsefvárosi polgármester jó hírnevét. Törölnie kell az ügyet kirobbantó Facebook-posztjából a Kocsisra vonatkozó szövegrészt, ugyanott bocsánatot kell kérnie, és…..
Meglepődve olvastam a Népszabadság mai számában, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke is hozzászólt Orbán Viktor napirend előtti beszédéhez. Csuhaj Ildikó azonban megbízható parlamenti tudósító, nyilván bennem van a hiba. Bár meghallgattam az ATV…..
ReflexIÁk Miért ne? 2015.03.18 11:15:51
Március 15-én - lévén hagyomány lassan - úgy gondoltam, hogy kimegyek az utcára. Orbán beszédére nem voltam kíváncsi, a pártok megemlékezései nem érdekelnek, elmentem hát a Keletihez, majd elgyalogoltam az Astoriához. 168ora.hu Végighallgattam a beszédeket, az elején kissé…..
ReflexIÁk Lécci? 2014.11.22 23:45:44
Voltam pedagógustüntetésen. Azért voltam ott, mert komolyan gondolom, hogy ami az utóbbi években az oktatással, a pedagógusokkal, a gyerekekkel történik, az elfogadhatatlan és felháborító. Ugyan nem vagyok valami nagy ordítozó, de hallani hallom, hogy mi történik…..
Nem voltam meglepődve, amikor elolvastam a Medián friss felmérését a paksi bővítéssel kapcsolatban. A kép forrása: median.hu Valószínűleg nagy pofon lehet ez pártunknak és kormányunknak, amelynek tagjai olyan baromságokkal frappánsan akarják bizonygatni a beruházás…..
Fiam hat éves. Jövőre megy iskolába. Ott már kötelező lesz a hittan, de minimum erkölcsre fogják tanítani valakik. De még csak hat éves, és óvodába jár, szóval egyelőre nyugodtak vagyunk a feleségemmel. Illetve csak voltunk. Mert Évi néni kitalálta, hogy akkor ő most hittant…..
Már megint győzködnek. Most éppen a Szolidaritás. Hogy menjek velük tüntetni szeptember 29-én, délután 3-ra, a Clark Ádám térre. Hát mit képzelnek ezek?! Mondjak le a vasárnap délutáni kellemes szundikálásról, hogy meghallgassam Kónyát és Bajnait? És mi van, ha esni fog az…..