Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_||_

30 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerezz be néhány farönköt, és fesd be a tetejüket sötét színűre. Majd fluoreszkáló akrilfestékkel fesd át! Tökéletes és viszonylag olcsó megoldás, hogy feldobd a kerted, nem? (Arra azért figyelj, hogy hosszú távon az akrilfesték nem bírja a vizet, szóval jobb szárazon…..
_||_ 2018.01.16 18:05:08
@takacsveca93: Szia Veca! Általában hobbiboltokban kapható, de én pl. az ebayen rendeltem, az olcsóbb. yourhobby.hu/foszforeszkalo_akrilfestek
Válaszolj az alábbi kérdésekre, hogy megtudd, milyen személyiség vagy - s ez alapján a jelenlegi Deichmann-kínálatból melyik cipő illene hozzád.  1. Mit érzel, ha a munkádra gondolsz? A. Imádom! Pillanatnyilag a karrier számomra a legfontosabb.  B. Lazulós, ezt…..
Mi lenne, ha vennénk a Deichman őszi-téli cipőkínálatát, és kombinálnánk a kifutók merész kollekcióinak darabjaival? Nos, Rock ’n’ Roll, a hatvanas éveket idéző szexi kisugárzás, „it girl”-ös elegancia vagy éppen a végzet asszonyának betoppanása. Öt divatmárka…..
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Azok, akik próbálkoztak már árnyékos terület füvesítésével, sokan csalódottan adták fel. Aki azonban nagyon kitartó, vagy pedig nem pártolt át mondjuk a talajtakaró virágokra vagy öntötte fel betonnal a területet egy életre, szóval nekik ez a cikk tartogat pár érdekes és…..
Bár az árnyékos kerteknél először általában valami talajtakaró növényre, évelő virágokra gondolunk, zöldségeket, fűszernövényeket, sőt, még bizonyos gyümölcsöket is ültethetünk árnyékos helyre. Bár utóbbiak esetében a termés várhatóan kevesebb és talán nem is…..
Amennyiben a kert árnyékos része egyben nyirkos is, az alábbi növények közül válogathatunk attól függően, hogy teljes árnyékról, félárnyékról vagy szűrt fényről beszélünk-e. (Ha ezzel kapcsolatban elbizonytalanodsz, olvasd el az árnyékos kertekről szóló blogsorozatunk…..
Amennyiben a kert árnyékos része egyben száraz is (pl. fal mentén vagy fák alatt), akkor érdemes az alábbi növények közül válogatni annak megfelelően, hogy teljes árnyékról, félárnyékról vagy szűrt fényről beszélünk-e. (Ha ezzel kapcsolatban elbizonytalanodsz, olvasd el…..
Az árnyékos kert általában problémát okoz az embereknek, és nehezen kezdenek vele bármit is. Pedig az árnyékban is gyönyörű növényeket nevelhetünk, sőt, bizonyos zöldségfélék számára is kedvező az árnyék. Mennyire árnyékos a kertünk? Ahhoz, hogy eldöntsük, mit is…..
A magas kerti ágyás nagyban megkönnyíti a munkánkat a kertben, mondhatni jót tesz a gerincnek, hiszen kevesebbet kell hajolgatni. Az alábbiakban a Popular Mechanics remek cikke alapján bemutatjuk, hogy hogyan kell olyan emeltágyást építeni, ami amellett, hogy jól mutat, védelmet is…..
Közeleg az első fűnyírás ideje, de mit kell tennünk azért, hogy a mi gyepünk idén is zöldebb legyen, mint a szomszédé? Végezzünk gyepszellőztetést. Így eltávolítjuk azt a szerves takarót, ami az elhalt növényi részekből rakódik le és hozzájárul a mohásodás,…..
Virágainak formájáról a tulipánfa vagy liliomfa néven is ismert, ugyanakkor a tulipánfa nem megfelelő névhasználat, mert a tulipánfa egy Észak-Amerikában honos növényt jelent, bár az ugyanúgy a liliomfélék családba tartozik. Gyakran össze is keverik a két növényt. A…..
Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy a kertjében termesztheti meg a szükséges zöldségeket. Ha azonban van olyan hely, ahova legalább egy kis kosarat felakaszthatunk, máris van rá lehetőség, hogy legalább némi friss paradicsom, eper, saláta vagy fűszernövény jusson a reggeli…..
A bambusz tulajdonképpen egy fűféle, csak éppen elfásult. A világ számos részén megtalálható, így például a Távol-Keleten, Észak-Kelet-Ausztráliában és Dél-Amerika bizonyos részein, miközben egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Vigyázzunk azonban vele,…..
Elindítunk egy kutatást, ami a kertészkedéssel kapcsolatos attitűdökre keresi a választ. Kitöltése nagyjából 10 percet vesz igénybe (szinte csak pipálgatni kell), ugyanakkor számunkra óriási segítséget jelent. Minél többen töltik ki, annál biztosabb eredményeket kapunk, így…..
A legújabb trend a nagyvilágban a légnövények ültetése, azon belül is elsősorban a broméliák nemzetségébe tartozó Tillandsiáké. Ez az egzotikus növény több mint 500 variánsával valóságos szín-, méret- és formakavalkádot alkot a trópusokon. Népszerűségük…..
_||_ 2013.02.06 12:05:52
Kedves 1papa!

Itt érdemes megnézni:
www.bonsaistudio.hu/tillandsiak-szilfara-kotve/.
Esetleg még virágpiacokon is körülnézhet, hátha...
2013-ban az érzékek és a saját termelésű zöldségek éve lesz a kertekben. Az alábbiakban megtudhatjátok, mire kell ügyelnetek, hogy trendi legyen a kertetek...  Kevesebb fű, több virág Egy gyep fenntartása nem kis munkával jár, ezért egyre többen egyre nagyobb füves…..
Sokan hiszik azt, hogy a síelés egy veszélyes sport, pedig egy brit felmérés (AposTherapy, 2010) bebizonyította, hogy a lejtőkön csúszkálni négyszer olyan biztonságos, mint kertészkedni. Sérülések kapcsán ritkán asszociálunk olyan tevékenységekre, mint az ültetés, metszés…..
Télen, lombjavesztett fákon nemegyszer megakad a szemünk a fák koronája tar ágai közül élesen elkülönülő, zöld, gömb alakú, sűrű ágú bokrocskákon. A fehér fagyöngy (Viscum album L.) élősködő növény bokrai ezek. Különös természete, hogy nem a talajon él, hanem a…..
Bár már sokan inkább a karácsonyra készülnek, a legtöbb kertbarát már a tavaszt várja, a lombseprű letételével pedig úgy gondolja, nincs több teendő a kertben, pedig egyetlen apró gondolattal és némi anyagi ráfordítással dolgos órákat szerezhetünk magunknak, tavaszra pedig…..
Ez a csodás növény akár éveken át ősztől egészen januárig gyönyörködteti a gazdáit, ha odafigyelünk a megfelelő gondozásra. Télen, a szoba meleg és száraz levegője gyakran okozhatja a levelek sárgulását. Ezért a cikláment tartsuk hűvösebb, 12-15 C-os helyen. Ne…..
A múltkori blogbejegyzésünk utánozhatatlanul hatalmas sikere után :-) még feljebb tesszük a lécet, és íme, a FresHome gyűjtéséből további tippek arra, hogy miként varázsoljuk különlegesebbé otthonunkat növények segítségével. Zöld szőnyeg Zöldítheted a faladat,…..
A kerti tó egész évben folyamatos karbantartást igényel – ha ezt megtesszük, kevesebb gond van vele a téli felkészítés során is. Ha nem, akkor muszáj minden lépésen végigmenni, hogy rendben átvészelje a telet a kerti tavunk. Javítsuk a víz minőségét! Érdemes még az…..
Ha egy kicsit túllépnénk a hagyományos, "rakjunk a sarokba egy pálmát" típusú szobanövény-telepítésen, akkor itt van néhány ötlet a FresHome gyűjtéséből, amivel a házunkba költöztethetjük a természetet...  Zöld falak Legyen szó saját házunkról vagy egy…..
Nem csak a kertépítők foglalkoznak a kerttel, képzőművészek is gyakran merítenek ihletet a természetből, de az is előfordul, hogy műveiket viszik ki a természetbe, és ott igyekeznek valami különlegeset alkotni. Most ilyen installációkat mutatunk be. Íme egy gyönyörű…..