Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata SWL

92 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Martin Scorsese Az ír című filmjéről valószínűleg kevesen tudták, hogy valós eseményeken alapul. A Hoffa-rejtély sokakat foglalkoztatott egészen 2004-ig, amikor Charles Brandt Hallom, szobafestő vagy! című könyve felfedte a titkot. Azonban Brandt sokkal többet megtudott Frank Sheerantől, mint Jimmy…..
Nehéz eldönteni, hogy Marie Benedict missziója, miszerint kevésbé közismert, ám annál jelentősebb nőkkel szeretné a világot újra megismertetni, vagy az ennek eredményeként megszületett, Hedy Lamarr életéről szóló regénye hiánypótlóbb és zseniálisabb. A sokak számára csupán dívaként ismert Hedy…..
Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen…..
A Viasat History tévécsatorna új , izgalmas sorozatot indít: a Mitikus fenevadakat. ..
Egyre népszerűbbek a mókusok mint háziállatok, azonban ha vásárlás előtt tájékozódni szeretnénk, hogy mivel is jár a tartásuk, nincs könnyű dolgunk,mivel szakirodalmat/tudományos írásokat szinte alig találunk róluk. Az alábbi cikkben igyekeztem a legfontosabb információkat összegyűjteni. Nagyon sok…..
Kata SWL 2019.02.26 13:29:32
@Zsuzsanna Lászlóffy: Szia! Nagyon köszönöm az építő jellegű kritikát, átjavítottam a rossz infókat. Sajnos én bíztam a vásárlás előtt kapott tanácsokban, de szerencsére találtunk egy ismerőst, aki rendelésre többször is készített már mókusoknak (is) ketrecet, ő figyelmeztetett, így csináltattunk vele egy számára megfelelő méretűt. A cukros édességek a cikk óta teljesen megszűntek, ugyanis az orvosunk javasolta, hogy kerüljük, a tenyésztő szerint kis mennyiségben nyugodtan adhatok neki cukorosat, mert nagyon szereti... Talán az volt a szerencsénk, hogy a karikát, babapiskótát is 1x és egy mozsányit kapott, amit ellopott, az pedig vagy cukormentes, gyümölcsös keksz volt, vagy el tudtam tőle venni. Sajnálom, hogy ilyen a bolti kínálat, ráadásul a legtöbbünk valóban hisz abban, hogy a tenyésztők/boltosok birtokolják a szükséges tudást.
Nővéreim, ez az eset, amikor félre kell tenni a feminizmust, és egyszerűen csak jókat kell nevetni a filmen. Azért protestálnék, hogy sokkal több a pucér nő, mint férfi, de tekintettel a történetre, talán megbocsátható, és mivel nem igazán alfahímek voltak a főszereplők,…..
Kata SWL 2019.02.22 10:42:29
@Obszerváló: Kicsit erős a kommunizmust egy lapon említeni a feminizmussal. Nem baj, ha nem vagy tisztában a feminizmus szélsőséges irányvonalàt képviselők minimális számával, akik valóban férfigyűlölők stb. Viszont a feminizmus NEM a nőkről vagy a férfiakról szól, hanem az emberről, hogy nemtől függetlenül mindenkit ugyanazok a jogok illessenek meg. Well, ez nem történelem és nem szemétdombra való, mert máig nem sikerült ezt a nem túl bonyolult dolgot abszolválni. Szerinted okés, hogy ma egy nő szavazhat? Ha igen, akkor te is feminista vagy. Tájékozódj pls, mielőtt baromságokat írsz. :)
1962 nyara. Florence (Saoirse Ronan – Brooklyn, Lady Bird) és Edward (Billy Howle – Dunkirk), a két tapasztalatlan fiatal mindennél jobban szereti egymást, ezért úgy döntenek, örökre összekötik életüket. Ám a nászéjszaka korántsem úgy alakul, ahogy álmaikban elképzelték. A lány, férje iránt érzett…..
A tavalyi toplistámnál, amely 2017 legerősebb filmjeit sorakoztatta fel, az idei sem fog sokban különbözni. Habár ezúttal egy "hagyományos" lista elkészítése volt a célom, de végül ezúttal is olyan fajsúlyos darabok kaptak helyet az idei kedvenceim között, amik sokkal többé teszik ezt a listát.…..
Kata SWL 2019.01.03 14:46:59
@ekat: Számomra pont a hitelesség és a sok emberi pillanat (is) tette a listára. :)
Kata SWL 2019.01.03 14:49:21
@exilis: Nekem is inkább a "filmes" barátaim szerették, de azok közül is csak azok, akik szociálisan érzékenyek, nagyon fogékonyak az apró, finom dolgokra, amikből ebben a filmben azért rengeteg van.
Kata SWL 2019.01.26 23:54:09
@tjunior: mit lehet? Kommentelni? :D
Smoking Barrels BÚÉK (2018) 2018.12.06 12:00:00
Goda Krisztina rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró a Csak szex és más semmit követően újra összeállt, hogy elkészítse a Teljes idegenek című olasz film magyar remake-jét, a Magyar Filmalap pedig 350 millióval támogatta a projektet. De megérte vajon, vagy újfent "elherdálták az adófizetők pénzét"…..
A filmet a Jameson CineFesten volt lehetőségem megtekinteni Nemes Jeles Lászlónak nem lehetett könnyű a Saul fia mindent elsöprő sikere után elkezdeni forgatni második nagyjátékfilmjét, azonban a végeredményen sem megfelelési kényszernek, sem nyomásnak nincs jele. A Napszállta egy rendhagyó…..
Kata SWL 2018.09.30 13:15:57
@G_Norton: Várom a "Mit jelent/miért jó/hogyan interpretáljuk a Napszálltát?" felvilagosító és tényfeltáró cikked, Norcika ;D kár lenne azt a tudást egy kommentbe elpazarolni
Kata SWL 2018.09.30 13:17:06
@hannigabi: ezt Teréznek kellett volna címezni, Cica, csak ő pattog rajta :(((( bocsánat, be kellett volna a válasz előtt TAGGELNi
Kata SWL 2018.11.09 19:37:42
@ArriMedes: bocsi, nem kaptam értrsítőt :(
Olvastam én is, ez a kritika is majdnem oda ment :D Nekem kellett az utolsó jelenet, egyrészt Írísz romlottságának tetőfoka számomra,h ő is ott van a fronton, másrészt a kapocs a Saullal. Ami itt kezdődik, annak a Saul a következménye, és ezzel 2 legyet üt NJ egyszerre. Másrészt h stílusában is más, számomra azt is mutatja, h igen, ez mostmár más, valami ridegebbnek a kezdete, aminek nem vagyunk teljesen részesei, a régi szép korszakot
pedig temethetjük.
November 8-án megérkezik hazánkba az Oscar-jelölt Luca Guadagnino új alkotása, a SÓHAJOK című misztikus thriller, amely Velencében a vastaps mellett két szakmai elismerést is szerzett, és amiért a rendezőnek ítélték a Kölni-filmdíjat. ..
Negyven évvel ezelőtt, 1978 őszén került a mozikba a horror nagymestereként számon tartott John Carpenter filmje, a Halloween – A rémület éjszakája, mellyel a direktor – olyan alkotásai mellett, mint például A dolog, A köd vagy épp A sötétség fejedelme – egy azótais sokak…..
Egy fiatalokból álló baráti csoport tagjai izgalmas ötletnek tartják, hogy egy hosszú felfedezőútra induljanak, így szakadva el a szokványos napok unalmától, ám amikor autójuk defektet kap egy elhagyatott úton, akkor az, ami korábban még ideális kikapcsolódásnak tűnt, egyenesen…..
A young adult irodalom legújabb gyöngyszeme számomra az év meglepetése, okkal zengenek ódákat róla a külföldi könyvmolyok. A magával ragadó regény több fontos és kényes témát is érint, de fő célja sokkal inkább a szórakoztatás. A fülszöveg szerint Henry ​Montague úriembernek született, és annak…..
2007-ben, a louisianai mocsárvilágban könyörtelenül lemészároltak 49 embert. Bár eltelt egyévtized, azonban a környékbeliek azóta is rettegve hajtják álomra fejüket, hiszen képtelenekelfeledni az egyetlen túlélő szavait. Andrew Yong állításai nagy vihart kavartak, aki szerint agyilkosságok…..
2017-ben Cannes-ben Lynn Ramsay filmje Joaquin Phoenix-nek köszönhetően megkapta a legjobb férfi főszereplő, illetve (az Egy szent szarvas meggyilkolásával együtt) a legjobb forgatókönyv díját is. Az akkori cikkek szerint nagyon megosztó véleményeket szült a You Were Never Really Here, amit a…..
Kata SWL 2018.04.28 11:16:16
@szociál: na igen, nem tudom mennyire vághatta ez a szerep tönkre... Pedig anno kiskoromban a Gladiátor után annyira utáltam,h megfogadtam,h SEMMIT nem nézek majd meg tőle :'DD
Kata SWL 2018.09.11 20:46:48
@Szergej Pub: az utolsó mondatot adom :)
Kata SWL 2018.09.11 20:49:04
@avman: Lehet,h számodra értékelhetetlen, de fosnak nehezen nevezhető.
Kezdjük az elején: valamiért a romantikus regényeket egy olyan sztereotípia övezi, hogy az ilyen műfajú írások csak ponyvák lehetnek. Habár ezt határozottan cáfolom, az biztos, hogy nagyon sok romantikus könyvtől vártam, hogy tökéletes nyári olvasmánnyá kiálthassam ki. A hetekben olvasottak között…..
Nicolas Barreau könyvei igen kedveltek a nők körében, mivel mindet átjárja a Barreau-féle francia báj. Könnyű és aranyos történetek, amik nem váltják meg az életünket, de pont ezért is szeretjük őket: kicsit visszaidézik a gyerekkori tündérmesék olvasása közben érzett…..
Amy Schumer stand-up komikusból lett "színésznő", mivel első filmje a Kész katasztrófa épp' azért lett sikeres, mert Amy nem más bőrébe bújva színészkedett, hanem önmagát adta. A Túl szexi lány egy nagyon aktuális és fontos témát vesz elő, ami minden korosztályt érint, így a nagyszájú, tabudöntögető…..
Kata SWL 2018.07.26 16:33:55
@szociál: Igen, pedig abban sincsenek akkora polgárpukkasztó dolgok, de abban Amy önmaga, és működik. Ő ilyen, a nagy szájával építette fel a brandjét, és nem értem miért akarják mindenképp' megszelídíteni, hiszen McCarthy-t sem a szofisztikáltsága miatt szeretjük, pedig ő nem is a stand-upból jött...
Habár Boldizsár Ildikóról hallottam már korábban, pontosan nem ismertem a meseterápia módszerét. Aztán a könyv címe és borítója láttán a fülszöveget elolvasva alig vártam, hogy kezembe vehessem a könyvet. Sejtettem, hogy jól választottam, de sose gondoltam volna, hogy…..
Június 28-án mutatják be a magyar mozikban a Londoni Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatkozott és számos fesztiváldíjjal elismert Nem vagyok sorozatgyilkos című thrillert. "John Wayne Cleavernek hívnak. 15 éves vagyok, és a hullák a hobbim. A terapeutám szerint…..
A legtöbben már most a "botrányok" miatt ismerik az Oceans's női szereplőket felvonultató spin-offját, ami egyben a trilógia folytatása is. Hogy miért lenne szükséges ezt a filmet csak női kritikusoknak megítélnie - lévén, hogy elviekben ők a célközönség -, annak okát egy ennyire "gendersemleges"…..
Kata SWL 2018.06.22 13:07:46
@Szabó Zsolt Szilveszter: Köszönöm :) Véletlenül alakult így, de azt hiszem jobban nem is tudott volna. Nőként írok róla és nőként mondhatom azt, hogy nem az a baj ezzel a filmmel, hogy "a férfiak nem értik". Ez alapján a cikkeim felét kitörölhetném, mert nem én vagyok a "célközönség", így nem is írhatnék róla.
Az Időcsavarral kapcsolatosan elhangzottakat sem értem - Bullock nyilatkozatával együtt - , szóval én is remélem....
Kata SWL 2018.06.22 16:30:23
@Kishableany: A férfias szerepeket én sem látom megoldásnak, bár az Atomszőke kapcsán annak ellenére, hogy Theron nagyon jól verekszik, Leith törekedett arra, hogy nőként tegye ( pl. tárgyakat, ajtókat használ néhány ütéshez). És igen, képregény, de számomra a Wonder Woman az, amiben tökéletesen egyesül a két dolog: erős nő, önálló, de nem férfias és nem is nyomja el a nőies tulajdonságait (empátia, érzékenység stb.) annak érdekében, hogy érvényesülni tudjon. És itt sem férias vagy erőszakos szerpekről van szó, tip-topak a csajok az Ocean's-ben és egy pofon sem csattan el, emiatt inkább a független, erős nő (elsősorban nem a fizikailag) képét erősíti Hollywood. Viszont sajnos sokszor skatulyákkal és klisékkel bőven megspékelve, ami miatt gyakran "halottnak a csók" effektus lesz a project vége.
Június végén lesz második éve, hogy nincs köztünk Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer, aki önálló és Terence Hillel közös filmjeivel örökre beírta magát rajongók millióinak szívébe. Az évforduló alkalmából június 15-én emlékprogramot rendeznek a XV. kerületi Pólus Moziban...
Szinte évről-évre bekerül a mozikba egy olyan film, ami nagy nevekkel dolgoz fel egy, az idősebb korosztályt érintő témát szórakoztató formában. A Könyvklub néhány vonásában az Amit még mindig tudni akarsz a szexről című korábbi, szintén az ötvenen túliak szexualitását boncolgató vígjátékra hajaz,…..
Kata SWL 2018.06.01 10:33:33
@Medgar: jaj, ezen de felröhögtem :DDD
Kata SWL 2018.06.01 11:02:45
@Medgar: Erre keresi a film is a választ. :) De tény, hogy itthon, ha házaspárokról beszélünk, akkor rendesen megkopik a kapcsolatnak ez a területe (sokszor korábban is, mint 60). Azt, hogy az özvegy/szingli nők ilyen korban valóban randiznak-e stb. X százalékban, azt még megtippelni sem tudom. De az egyik szereplőn keresztül feldobják a "nem illik"/"nem nekik való, már nem mai csirkék" sablononokat is, pont emiatt.
Kata SWL 2018.06.01 13:33:23
@Alick: Bocsánat, az 1.kommentednél sikerült a válssz helyett a moderálra kattintanom az e-mailbrn, de pótolom:
"Házban lakó nő, ötvenes évei közepén, egész jól néz ki... és hetente legalább ötször este hangosan tolják a hasonló korú pasijával, legalább fél órán keresztül. :)
Szóltak már nekik, de így is kihallatszik. :)"
Ez jó nagyon, hogy pàrt keres és talál ennyi idősen is, ahelyett, hogy otthon gubbasztana egyedül. Ha minden korabeli meg merné ezt lépni, talán már kicsit kevésbé illene a társadalmunkra az "elmagányosodó". (Persze azt teljesen megértem, ha valakinek meghalt a férje, aki élete szerelme volt és nem tud más férfit elképzelni sem helyette.)
Smoking Barrels SW Unboxing! 2018.04.28 06:00:00
  Rendhagyó módon nem könyvről szól ez a bejegyzésem. Úgy gondolom, minden embernek vannak olyan emlékei és élményei, ami végigkíséri egy életen át. Nos, nekem ilyen a Star Wars, egy emlék egy élmény, amit az évek nem koptatnak el, hanem még szebbé tesznek. Emlékszem,…..
Kata SWL 2018.05.08 20:15:45
@Sunabouzu: Szíve joga, hogy neki mi tetszik. Mivel - sok TLJ rajongóval ellentétben - ő sem fikázza azokat, akiknek nem tetszett a film, nem hinném, hogy fordítva jogod van erre. Az egy dolog, hogy kritikuskénr látja a film hibáit, az pedig egy másik, hogy ez egy személyesebb, nem kritikai hangvételű cikk, amiben a saját magának vásárolt termékről ír elsősorban. Mindenkinek vannak guilty pleasure-jei, én például """filmkritikusként"""" egy kemény hét után sokkal szívesebben nézek meg egy Ne szórakozz Zohannal!-t, mint pl. egy Oscaros, A+++ kategóriás A régi várost. Ha ezért valaki megszól, hát tegye. Az orvos sem szikével vágja fel otthon a rántott húst.