Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitja

120 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utunk Ultrába MozartMaraton 2023.12.24 04:21:41
 Év elején Csabival a covid előtti jedis osztálykirándulások élményein felbuzdulva, egy régóta dédelgetett tervet leporolva beneveztünk a Mozart100 terepfutóverseny maratoni távjára.A jópélda ragadósságában bízva, vártuk, hogy idővel a többiek is fellelkesülnek...
Utunk Ultrába Helló Pilis! 2023.08.12 20:11:50
A nyári szünet az elmaradások pótlásáról is szól, talán most sikerül a tavaszi élményeimet is megörökíteni.A legutóbbi bejegyzésemben megénekelt Bükki Hardot követően gondoltunk egy nagyot Csabival; mi lenne ha június közepén megnéznénk mit is tud a Mozart100, a korábbi Jedis osztálykirándulásokat…..
Utunk Ultrába Visszatérés? 2023.04.01 16:39:36
Mostanában ritkán osztom meg gondolataimat blogbejegyzés formájában. Talán ez is a COVID egyik tünete, avagy egyszerűen kiégtem a műfajból? Legutóbb a Koló könyv októberi bemutatása ihletett meg, míg a terepfutásaim során szerzett élményeket, több mint egy éve osztottam meg (2021. októberi…..
Kolóhoz fűződő személyes kapcsolatomról már többször megemlékeztem; nemhogy büszkének, hanem a sors kegyeltjének tartom magam, hogy jól ismerhettem Őt. Ifjúságom legcsodálatosabb részének egyik főszereplőjeként barátként is tiszteltük egymást. Bár már 14 év is elmúlt azóta, hogy nincs köztünk…..
"A Mátrabérc Trail a hazai terepfutás egyik meghatározó tavaszi terepfutó eseménye, amely évről évre nagy kihívás elé állítja mind a hazai mind a külföldi futókat. A verseny útvonala, a Mátra főgerincét követve, kelet-nyugati irányban keresztülhalad az egész hegységen. A nyomvonal 99%-ban…..
Őszinte leszek, a terepfutas.hu peaks of versenysorozatának kiírását figyelmetlenül olvastam el és mire észbe kaptam, a mezőny már a Mátra, Pilis, Budai, Vértes, Gerecse csúcsait is megmászta, sőt mi több a Börzsöny került terítékre. Figyelmetlenségemre gödi sporttársaim hívták fel a figyelmemet;…..
Szerencsés vagyok, hogy hétről-hétre egy nagyszerű csapat tagjaként örökéletű sportélményekben van részem. Hétvégenként ugyanis a hosszabb terepfutásokat általában a Váci Jedik között teljesítem. Okkal merül fel a kérdés: kik azok a Váci Jedik és hogy mit keresek én köztük, mikor nem is Vácon…..
Utunk Ultrába Szénás Kör 2020.12.13 11:51:59
A világjárvány sajnos a szabadidősportot sem hagyja érintetlenül, a korábban jól megismert és megkedvelt terepfutó versenyek és teljesítménytúrák megrendezése is akadályba ütközik mostanában. Ebben a helyzetben felértékelődnek azok az instant-túrák, melyek egyedül, illetve kiscsoportban is…..
Utunk Ultrába Koló forever 2020.11.01 18:59:49
A mai napon gyertyát gyújtunk és a láng fénye felidézi mindazok emlékét, akik fontosak nekünk, de már nincs meg a lehetőség új beszélgetések kezdeményezésére. Idősebb rokonaink mellett, azok a barátok és kortársak is eszünkbe jutnak ilyenkor, akik ideje korán távoztak. Kolóról, ha tehetem, mindig…..
Talán éppen a Gödi FutóKör egyik CsSzF /Csütörtöki SzentFutás/ alkalmával egy fülledt nyári estén említette Attila, hogy meghívást kaptunk Edelényből Puskás Béciéktől a 30. Bódva-völgyi Maratonra...
Ahogy már több alkalommal is beszámoltam róla a Budapest Félmaraton szeptember eleji teljesítése az éves rutin része, 1996 óta - egy alkalmat leszámítva - minden alkalommal az indulók között találom magam, ennek köszönhető, hogy a versenyszervező Budapest Sportiroda Jubileumi Futók Klubjának tagja…..
Utunk Ultrába Versenycsinálók 2020.08.23 11:44:40
A 2018-as bemutatkozását követően egy év pauza után Jenő barátunk ismét megrázta magát, aminek az eredményeképpen Dunakeszi, Göd, Sződliget és Vác futóbolondjai fittyet hányva a nyári kánikulának, július 26-án pontban 8 órakor útnak indultak, hogy teljesítsék az Összes KM Félmaratont...
Valahogy megint magához vonzott "a tág, a szabad éjszaka, illatos ege, színes csillaga" és oktalan félelmeimet félretéve most én beszéltem rá Zsuzsit, hogy vegyünk részt újra egy éjjeli futáson, ezúttal a Verőce éjszakai trailen. 27 km, 800 szint, nem vészes, este nyolckor rajt, kilenckor leoltják a…..
Utunk Ultrába Verőce Night Trail 2020.07.25 00:33:17
  Több, mint három hónap böjt után ismét terepen versenyezhettünk a hétvégén! A Verőce Night Trail-en szerzett élményeim megosztását megelőzően régi hiányosságomat pótolva prológként a tavaly szeptember végi Szilvásvárad Trailről is szívesen mesélek, tekintettel a párhuzamos vonásokra...
Utunk Ultrába Tamás 2020.02.14 22:09:50
Kavarognak a gondolatok bennem, mit is lehet ilyenkor mondani, ha lehet egyáltalán. Szinte már mindenki megszólalt és magasztalnak, mint Szent Jupát földi helytartóját avagy Aranyembert. Sok helyen olvasható az is, hogy már 17 évesen magyar bajnokságot nyertél, egy évvel később pedig olimpiai érmet…..
Beszámolómat egy őszinte vallomással kezdem; az erőt, ami évek óta terepen tart, kizárólag a Jediknek köszönhetem. A közös futásaink tartanak még mindig lendületben. Mester remek szakmaiságán és ezáltal barátaim kirobbanó formáján túl, az a tudat, hogy a tavaszi terepfutó szezonom csúcspontját…..
  Futóblogunk nagy pillanata következik; az egyik legjobb, számomra legkedvesebb hazai terepfutó barátunk osztja meg élményeit az UTH SzentlászlóTrail teljesítésével kapcsolatosan és egyben őszinte képet kapunk a célhoz vezető göröngyös útról. Jól látható, most sincs ingyen ebéd. Verigát a lelkes…..
Utunk Ultrába Fel-le sem tréfa 2019.05.13 15:31:24
  Egy réges-régi galaxisban, mikor ChevyOne még Lacika néven futott és kenunk sebesen siklott alattunk  a dunai hullámhegyek között...Akkor még egyikünk sem gondolt arra, hogy jó 30 évvel később az örök-fiatalság elixírjét közösen keressük a Mátrában. Volt itt már Dupla Élményünk többször…..
Régi-régi vágyam, hogy az országos kéktúrán végig menjek, szerencsémre ebben rengeteg segítséget kapok az ökofutás.hu csapatától; évente két tájegységen a kék jelzésen átvezetve szerveznek versenyt nekünk. Tavaly a Börzsönyben és a Cserhátban, míg idén tavasszal a Visegrádi-, Pilis és…..
  Szeretek felfedezni új helyeket, olyan ösvényeken futni, ahol korábban még nem volt alkalmam. A versenyválasztás során ez nagyon fontos tényező. Januárban így jutottam el a Téli Börzsönyre is. Ahhoz, hogy visszatérjek egy korábban teljesített pályára, annak mindig nyomós oka van. Mester…..
Utunk Ultrába I. Panoráma Trail 2018.10.27 17:19:34
  "Panoráma Trail –  egy terep maraton (45 km, 1500+ szintkülönbség) , ami összeköt három csodás várat a meseszép zempléni erdőkben. Sokan valószínűleg még sosem jártatok erre, de nekünk itt vannak a családi gyökereink, sok időt töltünk itt, kirándulásaink gyakori célpontja a Panoráma Trail három…..
Utunk Ultrába Wachau Marathon 2018.10.22 18:56:03
Juhász Bazsi barátommal 2012. óta a kapcsolattartás rendhagyó módját gyakoroljuk; minden évben közösen részt veszünk egy maratoni futóversenyen. Idén január végén esett választásunk a szívemhez oly közel álló Duna mentén található Wachaura. A helyválasztás során nagy súllyal esett  latba a Duna.…..
Június végén, hirtelen ötlettől vezérelve Verigával és Fecóval neveztünk az UltraKék Cserhát váltók versenyére. A ZugspitzTrailt követő nyári pihenés alatt inspiráló célként lebegett a szemem előtt, hogy a Váci Jedik között megálljam a helyem...
Utunk Ultrába Felkelőnap Újháza 2018.10.01 11:07:29
Május elején utcabálról  félmaratonról jött a hír a szomszéd ÚjHÁZ mögül; Attila invitálta a gödi futókat, hogy legyünk részesei egy vadonatúj, különleges versenynek, ami a Balaton közepén egy fergeteges napfelkelte megtekintéssel kezdődik. Bár a nyári hőségre is figyelemmel augusztusban inkább…..
Utunk Ultrába Jenő FM 2018.09.17 22:09:23
A cím ne tévesszen meg senkit, nem egy új, frekvenciát frissen elnyert rádióadóról van szó. A futóberkekben az FM jelentése félmaraton, mint köztudott. De mitől Jenő? Rögtön választ kapunk erre a kérdésre is...