Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pantomimes

48 bejegyzést írt és 1526 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétvégén az idei év utolsó versenye következik, nevezetesen a terepfutás.hu által szervezett, méltán nagy népszerűségnek örvendő Budai Trail. Olyannyira népszerű a Nyúlcipőbolt sorozat utolsó állomása, hogy a nevezési időszakban nyitva álló férőhelyek száma (összesen 450 fő) cirka 8 perc alatt telt…..
pantomimes 2016.12.09 12:48:46
@Babosi György: Amikor megszületett az első gyerekünk én is leálltam. Nem teljesen, amikor lehetett mentem, de kevés volt az idő, az energia. Az a baj, hogy ebben a szituban egy 5 kilis futást szinte csalódásként élsz meg, mert előtte meg simán lenyomtál 15-öt. Most már sikerült nagyjából visszarázódni, persze más, nem akkor megyek futni, amikor akarok, hanem akkor amikor van rá lehetőség. Most már megvan az a szint, hogy lenyomok egy félmaratont és után megy tovább a nap mintha mi sem történt volna, de nehéz volt az út ide, a motivációt nehéz volt megtalálni a régi emlékek, eredmények miatt. A lényeg a lényeg menj futni! Nekem bevált az, hogy nem a mennyiség meg a tempó számít, hanem jól essen.
pantomimes 2016.12.12 11:01:13
@b.fruzsi: olvastam erről és úgy érzem kicsit rám is igaz az, hogy sokan az adatbányászást is szeretik ebben, hány km, milyen tempó, melyik hónapban mi hogyan változik, az a baj ezzel, hogy egy idő után teher lesz, mert menni kell előre az adatokban is. Próbálok ettől függetlenedni de nagyon nehéz, néha úgy érzem hagynom kellene az órát otthon és csak úgy futni teljesen fogalmatlanul a távról meg a tempóról. Másrészt viszont kell a rendszer, valahogy kell egy arany középút, ezt keresem.
Már régóta adós vagyok egy beszámolóval, hogy mi is történt velem a maraton utáni időszakban, és a jövő évre is megfogalmazódott bennem néhány célkitűzés, amelyek mind-mind megosztásra várnak. Nagy változás az életünkben, hogy ismét dolgozó anyuka lettem, húzom az igát kemény két hete, napi 8…..
pantomimes 2016.11.14 11:10:07
@b.fruzsi: 1 órából akkor kihoztad a maximumot, time management expert skill unlocked!
A vírusok nekünk is jönnek mennek, gyakorlatilag az ovi első 2 napján olyat hoztunk össze, hogy a nagyobbikkal kórházban voltam 3 napig és még kétszer visszajött persze gyengébben.
Hát, felvetem, de attól tartok le leszek szavazva, sajnos itt rajtam kívül mindenki a teljes kényelem híve, az álló munkahely ötletemre gondolhatod mit mondtak, pedig szerintem manapság már ez nem egy földtől elrugaszkodott dolog. Amikor beöltözök futóba (Munkából haza szoktam futni, szintén időspórolás ) úgy néznek rám, mint egy ufóra.
Ennyire futja Minden hónapban 100 2016.10.17 14:19:16
Egy korábbi bejegyzésem témája volt, hogy a havi 100 km teljesítésére adtam fejem. Már akkor is írtam, hogy ugyan ez nem tűnik nagy kihívásnak, nekem akkor mégis az volt. Azóta igyekszem minden hónapban 100 fölött teljesíteni. Kialakult egy nagyon jó kis ritmus, amit minden hónapban követek, vannak…..
Szombaton a Bükk Hegyi Maratonon versenyzünk a családdal: Tomi, a testvérem és jómagam a maratoni távot futjuk, anyukám pedig a félmaratont fogja teljesíteni, ha minden klappol. Apukám a sportmenedzseri-segítői szerepet vállalta magára, mint ahogyan lelkesen és igen sikeresen űzi ezt már évek óta.…..
pantomimes 2016.06.08 09:38:05
@b.fruzsi: igen, már ott ültem az autóban beöltözve, aztán nem indult be :) Idén már meg sem próbáltam legyőzni ezt a démont, de tényleg majd jövőre!
Ennyire futja Az én ultrabalatonom 2016.06.02 12:55:41
Mint a korábbi bejegyzésben olvashatjátok nem indult könnyen az idei ultrabalaton. Történtek tagcserék az idei csapatban még az indulás is veszélyben volt. A megelőző héten azonban már tisztulni látszott a kép és így már én is tudtam egy kicsit a saját preferenciáimmal foglalkozni. Azt terveztem,…..
pantomimes 2016.06.03 08:10:55
@bencsikp: én is mennék jövőre, persze jövő év elején legyen nagy a lelkesedés!! Én most úgy látom nekem 2 etap ideálisabb lett volna, illetve nem kellett volna annyit enni. Tényleg a normális, reggeli-ebéd-vacsora ciklushoz kellene visszamenni, nekem ez mindig gyenge pontom. Idén viszont nem durvult dugó ügyben a helyzet, eddig mindig egyre többen és többen voltak, idén mintha nem sikerült volna überelni a tavalyit, ami persze nem baj.
Hatodszor értem célba ötfős csapatban az UB-n. Az idei UB viszont majdnem nem jött össze nekünk. Nem volt kérdés, hogy nevezünk, viszont ragályos sarokfájdalom pusztított a csapatban. Tibs71 már tavaly kiesett az eredeti futóötösből. Februárban aztán Sekiwake, márciusban pedig én is hasonló…..
Teljesen objektív és független tesztünk következik a Nike+ Sportwatch GPS-ről. Szuflavéder, aki futóként állítom, hogy nincs feltétlen oda a Nike sportszerekért (úgy kellett lebeszélnem egy Nike vs Kalenji összehasonlító tesztről), tavaly karácsonyra vásárolt magának egy Nike+…..
pantomimes 2014.06.11 07:44:24
@DirtyHarry: mert külön órám már volt, ami teljesen korrektül működik. Először fura volt a 2 órás megoldás, de hamar megszoktam, hogy a jobb kezemen tudom a pulzust, a balon a távot és a tempót nézni.
Mostanában nem futok annyit pulzus kontrollal, idővel meglátom mennyire kényelmetlen ez a rendszer.
pantomimes 2015.06.17 13:34:04
@hyp-r: nekem rémlik olyasmi, hogy nem szervízelhető az óra. Nekem a szíj és az óra között engedett el a ragasztás (pont ahol az usb csatlakozó megy), sajnos voltam elég hülye és megpróbáltam pillanatragasztóval visszatenni, egy darabig jó is volt, de megkeményedett ott a puha műanyag és újból szétnyílt.
Eddig csak esuztétikai a probléma, remélem így is marad.
pantomimes 2016.04.18 16:14:48
@feketelevente: nem tudom mire számítottál, amikor ide tévedtél, de nagy szerencséd van :) (Arra gondolok, hogy a blog kihalt)
Szóval a le, vagy fel gombot megnyomva a CLOCK opció alatt lehet az órát beállítani. (Egyébként ha jól tudom ha letöltöd a hozzá tartozó szoftvert, akkor PC-n is be lehet állítani.)
Ma este az ölembe pottyant egy kis szabadidő, így gyorsan kipipálom ezt a versenybeszámolót a teendői listán, ki tudja, hogy mikor lesz rá ilyen remek lehetőség.  A Vértes Terepmaraton volt az idei első versenyem, és bár nem volt éppen célverseny, de azért elvárás volt, hogy rendesen tegyem magam…..
Ennyire futja 100 2016.03.29 15:57:18
Nagyon régen jelentkeztem bármilyen beszámolóval, leírással. A tavalyi Ultrabalaton beszámolóm sem készült el, az igazság az, hogy elkezdtem írni és meg is volt már a nagy része, de sajnos elveszett és nem volt kedvem újból elkezdeni. Röviden annyit tudnék róla írni, hogy jól éreztem magam,…..
Kilométerkövek Back on track 2016.02.08 13:08:13
A január, a lábujjtörésemnek köszönhetően, nem éppen úgy telt, ahogy szerettem volna, és ez rendesen rányomta a bélyegét a kedélyállapotomra. Mindezek mellett le is betegedtem, ahogy a gyerekek is szép sorban, tehát jöttek a hosszú éjszakázások. A kialvatlanság miatt pedig még mordabbnak láttam…..
pantomimes 2016.02.15 10:13:51
@b.fruzsi: fiú, Marci (Márton) lesz a neve. Botond pont most lesz 3 éves 18-án, én meg 33 21-én úgyhogy nagy szülinapozások lesznek itt februárban :)
Nekem az a baj, hogy a bioritmusom valahoy nem tűri az esti futásokat, egyszerűen 5-6 után már problémás, nem is megy olyan jól, másrészt éjszaka ilyenkor képtelen vagyok aludni. Nekem inkább a korán reggel jönne be, de majd meglátjuk, remélem kicsit már lazábbak leszünk a másodikkal, mert az elsővel szerintem kicsit sokat aggodalmaskodtunk.
pantomimes 2016.03.05 16:15:34
@b.fruzsi: Igen, 20-án megszületett! Én majdnem 3 hét szabira mentem, így tök jól elvagyunk, nagyon nyugis ez a gyerek, mondjuk mi is sokkal lazábbak vagyunk lehet, hogy ez is számít :) Még a futás is tök jól megy, szinte minden nap megyek, nem tudom mennyire lesz húzós ha visszamegyek dolgozni, de egyszer már túléltük csak sikerül megint :)
A sztori ott maradt abba, hogy a legkisebb gyerkőc elmúlt 5 hónapos, én meg már javában futogatok. Azt kell, hogy mondjam, hogy eléggé kezdtek összeállni a dolgok újra. Még mindig elég "nagydarab" vagyok (nyilván magamhoz képest), de emellett valahogy erős is, a tempóm se olyan rossz már! Szóval…..
pantomimes 2016.01.28 10:46:10
@b.fruzsi: Őszintén szólva nem emlékszem meddig volt érzékeny, de futásnál annyira nem zavart szerencsére. Nekem még most is másfélszer olyan vastag a bal lábujjam (amivel gond volt), ezért is gondolom, hogy valami nem lett jó, mondjuk ameddig a vérkeringést nem zavarja addig szerintem nagy gond csak nem lehet (ugye?) Szerintem próbálj meg kocogni aztán kdierül mennyire fáj, én úgy emlékszem meglepően hamar tudtam vele mozogni.
A gerincem vizsgálata során bekerültem a mókuskerékbe és természetesen más betegséget is találtak, amibe kis híján beledöglöttem. Erről itt olvashattok. Ahogy már írtam az utolsó hatos című posztomban az orvostudomány a kezdődő gerincsérvvel (előboltosulás) nem tud sok…..
...de 2015-ben nem fogok 2015-t futni. (Megkésett évértékelő) "Kissé" leült a blogunk, majdnem egy éve nem volt semmilyen posztunk. Többet is szerettem volna írni, de így alakult, sajnos. Megkésett évértékelőm következik a tavalyi évről, még mielőtt a már lezajlott idei UB-t…..
Futóblog Fuss Balaton 2015 2015.05.07 22:28:31
Ugye az megvan mindenkinek, hogy idén is lesznek Nike-csapatok az Ultrabalatonon? 3 csapat indul idén, azaz 30 fő nyerhet ingyen versenyregisztrációt és szállást. A bejutás a tavalyihoz hasonlóan úgy működik, hogy a játék időtartama alatt, azaz április 29. és május 13.…..
Futóblog Watch out! 2015.03.12 22:41:27
Az aktuális Nike+ Running frissítés (4.7 a verziószám, ha valaki még követi) ismét egy fontos új funkciót vezetett be: ezentúl lehetőség van más partner alkalmazásokból a Nike+-ba importálni. A saját appokon kívül ez a Garmin, a TomTom és a Wahoo alkalmazásait jelenti. Ha…..
Az előző hónaphoz képest visszalépés ez a hónap, abból a szempontból, hogy egyáltalán nem tudtam egyensúlyt tartani az időbeosztásomban.  Számítottam arra, hogy a szorgalmi időszak kezdete húzós lesz, de arra nem, hogy két hétig egyáltalán nem tudok elmenni futni. Két…..