Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wu wei

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozgalmas éjszakája volt az őröknek és a gondnoknak mára virradóra. Először a 12/A-ban műsorozott egy részeg csaj, akire rendőrt kellett hívni. Ezzel szinte egy időben a 10/A hatodik emeletéről akart valaki kiugrani, oda tűzoltók is kellettek. Az eredmény látható, a…..
A paleolit étrend napjainkban egyre elterjedtebbé válik Magyarországon. Ahogyan arra a közismert diéta elnevezése is utal, ez az étrend nem mai találmány, sőt. A lényege, hogy ha visszatérünk a kőkori étrendhez, akkor elkerüljük azokat a modern ételeket, amiket az emberi szervezet…..
Meglepődve olvastam az Index cikkét, miszerint magyar kutatók "megrengették a genetika alapjait". Gyorsan el is olvastam a cikket, hátha valami újat tanulok, de szokás szerint megint arra jutottam, hogy az újságírók tökéletesen félreértették a szóban forgó közleményt. Miről is…..
Nyárspolgár BBQ Smoke ring 2014.03.05 00:12:14
A barbecue-technika egyik védjegye. Közvetlenül a külső húskéreg alatt keletkező, 2-8mm vastag rózsaszín gyűrű, amely a hosszan tartó alacsony sütési hőmérséklet és a minőségi, tiszta, finoman kezelt és adagolt füst eredményeként születik meg. A 110-120C körüli…..
1968. Vérbefojtott prágai tavasz. A halottak között egy férfi próbál meg segíteni a sebesülteknek...
Buddy cop filmeknek nevezzük az akciófilmek azon ágát, mely a két főszereplő viszonyáról is szól. Mint maga a műfaj neve is mutatja, ezek a sztorik általában két teljesen eltérő zsaru sztoriját mutatja be, akik ugyan nem kedvelik egymást, ám valamiért össze kell dolgozniuk és végül országos…..
wu wei 2013.12.26 22:22:28
nejlon Sportolók leplezetlenül 2013.12.16 13:53:14
Nincs két egyforma ember, de sportoló se, pláne ha különböző sportot űznek. Ezeket a képeket Howard Schatz készítette, itt láthatjuk a különbségeket, kinek mi tetszik. Az viszont biztos hogy érdemes sportolni.  ..
wu wei 2013.12.17 08:54:10
nejlon Legomatek 2013.11.25 23:17:01
Talán így megérti az ember fia a matekot.  ..
Az Addams Family újrázása után kíváncsi lettem, hogy mi lett abból a gyereksztárból, aki életre keltette Wednesday Addamset, majd Casperrel bohóckodott. Christina Ricci nagy népszerűségnek örvendhetett akkoriban, de vajon ő is csak tizenévesként tudott jól szerepelni a…..
Hugh Jackman évről évre egyre jobb, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a legújabb filmje, a Fogságban. A 2012-es Nyomorultak című film már meghozta neki az Oscar-jelölést, de kétség sem fér hozzá, hogy a következő gálán is ott lesz a neve a jelöltek között. Jackman eddig is…..
Valahol az észak-afrikai Maliban él egy különös népcsoport. Ők a dogonok. Megismerni szokásaikat, társadalmuk felépítését, épületeiket, már önmagában izgalmas dolog, hiszen ezeken az írástudatlan és a fejlődést nem követő embereken keresztül láthatjuk a régmúlt egy…..
A 2012-es TED előadás óta sokat fejlődött egyik kedvenc projektem, a LittleBits. Olyan legoszerűen összerakható egységekről van szó, amiket egymáshoz mágnessel rögzíthetünk, végeredményként pedig gyerekjáték egyszerűen rakhatunk össze működő áramköröket. Jelenleg három…..
nejlon Közönséges bűnözők 2013.07.16 11:43:29
Egy kaliforniai bolhapiacon találta Arne Svenson ezeket a negatívokat, s miután előhívatta őket akkor derült ki, hogy a képeken körözött bűnözők portréi vannak a 19. századból. Akad itt gyilkos, csaló, tolvaj, rabló, erőszak tevő, gyújtogató, és még betörő is...…..
wu wei 2013.07.17 11:21:05
@kheiron: nekem is ez jutott az eszembe viszont nagyon jók a képek :)
Korábban szót ejtettünk már arról, hogyan borította máig a hallgatás leplét a magyar és szovjet/orosz történetírás a honvédségi seregtestekre, melyeket megszállási feladattal küldtek a 2. világháború keleti hadszínterére. Láthattunk néhány példát arra az eléggé…..
wu wei 2013.05.21 10:04:30
@auer: Tchibo: a legtöbb, mi adható :)
A hangyák lenyűgözően fejlett szociális viselkedése régóta ámulatba ejti az őket tanulmányozókat. Az akár emberi léptékben is gigászi hangyabolyokat építő serény kis ízeltlábúak szociális viselkedését számtalanszor hozták párhuzamba az emberi társadalommal - gondoljunk…..
Az index.hu Tudomány rovatában ma reggel megjelent egy aprócska hír, mely szerint a Maastrichti Egyetem egyik kutatója, Mark Post petri-csészében növesztett marha izomsejtekből készül hamburgert készíteni. Ha ez nem molekuláris gasztronómia, akkor mi az? Tényleg, mi is az a…..
. A lepkeolló 2013.04.17 14:44:49
Moses Harris (1730-1788) angol entomológus és illusztrátor volt. 1779-ben készült önarcképén, a festészet és metszetkészítés kellékei, lepkék, virágok és az akkoriban használatos, két rúdra rögzített lepkeháló mellett feltűnik egy furcsa eszköz (balra). Nálunk, a Lepkegyűjteményben is van egy…..
Egyéb közös vonások felemlegetése mellett, a gerincesek általános jellemzésének egyik fontos pontja, hogy az ide tartozó állatoknak zárt keringési rendszerük van, amelyben vörösvérsejtekbe zárt hemoglobin szállítja az oxigént. Mint minden jó szabály alól, utóbbi esetében…..
Méghozzá eddig nem látott képekben, melyeket Eric Draper fotós készített George W. Bush nyolc évig tartó, eseménytelennek nehezen nevezhető elnöksége idején. George W. Bush 2001-ben lett az Egyesült Államok 43. elnöke, és posztját négy évvel később is sikerült…..
wu wei 2013.04.03 12:09:12
@barli: ja, én is néztem, öngyújtó vagy mi lehet az?
„Maga a tömegkommunikációs eszköz az üzenet, a tartalom csak a szelet hús, amit a betörő visz magával elménk házőrzőjének megtévesztésére...” -Marshall McLuhan- Marshall McLuhan szavai valamikor a 60-as években kerültek leírásra, korát kicsit meghaladó módon. Azokban…..
A március 6-i Ferencváros - Győr női kézilabda bajnoki mérkőzés után a Magyar Kézilabda Szövetség ileltékes bizottsága Tomori Zsuzsannát, a Ferencváros játékosát, egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta. Ennek következményei felettébb igazságtalanok - ezt mutatjuk be…..
wu wei 2013.03.28 14:57:17
Több olvasónknak is föltűnt, hogy valami-féle építményeket kezdtek fölhúzni a trolibuszok, villamosok végállomásainál, pl. a Makkosházi végállomáson, vagy a Lugas utcában. Nos, az építmények fedett kerékpártározók lesznek, amelyek a tömegközlekedési nagyprojekt…..
HamPLÓ Szeged elveszett vágányai 2012.04.11 18:00:00
Március elején ünnepeltünk, hogy megindult a szegedi 2-es villamos, most viszont harmincöt évvel korábbról fogok egy másik szegedi 2-es villamost mutatni: Ez a 2-es villamos a Felső-Tisza-parton járt Tápé felé,  amíg 1977-ben a Bertalan-híd építése kapcsán meg nem szüntették. Eredetileg egy, a…..
A hadsereg mindig is a csúcstechnika, az újdonságok sok pénzzel rendelkező támogatója és felhasználója volt. Nem meglepő tehát, hogy az első számítógépek, mint az ENIAC vagy a COLOSSUS is (az USA, illetve a brit) katonaság támogatásával jöttek létre. Ez eléggé…..
Ugye, nem feltétlenül csábít a gondolat, hogy a konditeremben a futógépen izzadjunk hetente akár több alkalommal is egy órán át csak azért, hogy tökéletes testtel napfürdőzhessünk a Francia Riviérán? Szerencsére, ha van pénzünk, akkor nem is kell. Egy kaliforniai cégnek már…..