Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balfa

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy olvasó rosszat akar írni, általában azt fejtegeti, hogy túl sokat foglalkozom a kommentelőkkel. Holott nem is annyira a hozzászólók foglalkoztatnak, mint inkább a mögöttük rejlő jelenség. Erre világított rá tegnap két kommentelő. Az egyik (Finalnyik Eugén) ezt írta: „A hagyományos sajtónál…..
balfa 2020.05.03 15:21:49
@midnightcoder2: az olvasószerkesztő meg a korrektor nem ugyanaz, bár mindkettő javít (illetve ha egyik sincs, akkor nem:).
A 2020-as év többek számára hozott új lehetőségeket, kihívásokat. A nadrágszíj eggyel (kettővel) beljebb kerül, a családi költségvetést át kell számolni, így akár a telefondíjcsomag, extra fogyasztási javak, cikkek mérséklése, átmeneti megszüntetése mellett kell eldönteni, hogy mi az, amiből viszont…..
balfa 2020.03.27 21:47:25
Állandó úti- és jelenlegi lakótársam, Csenge nemzeti ünnepünk estéjén, március 15-én kezdett el köhögni és belázasodni. Alapesetben nem is tulajdonított volna jelentőséget a dolognak, csakhogy ezúttal szokatlan módon mindehhez nehéz légzés is társult, ami az új koronavírus fő…..
balfa 2020.03.24 17:49:14
@Muhammad Balfas: az mtk is
Először is ez nem a nacionalista megítélését jelenti. Bár a konzervatizmus és a nacionalizmus némi átfedésben van a nyugati világban (a miértbe most nem megyek bele), csaknem teljesen fedik egymást a magyar szóhasználatban; mondhatni, az erősen hiányos polgári fejlődésünk és az etnicizmus…..
balfa 2020.03.17 11:45:08
@civisvarosi: mészáros egyrészt nem versenyképes, hiszen nem versenyben szerez pozíciót, másrészt az utakat továbbra is a strabag építi, lőrinchez (viktorhoz) csak a pénz folyik. de hát ezt tudod te is.
Attól, hogy valamit kimondasz, még nem lesz hihető. Ha nem állsz a szavaid mögött teljes meggyőződéssel, nem leszel hiteles, ezt pedig ki fogják szúrni. Ezért is tartom fontosnak, sőt mi több, egyre fontosabbnak az önazonosságot. Inkább legyek népszerűtlen egy kijelentésem miatt, mint álszent…..
balfa 2020.03.09 06:53:22
@csúti csüngőhasú tolvaj: butaság, ha lefárasztod a sétán, tök mindegy, hogy hektáros birtok vagy pesti garzon, ahol alszik
2020. február 12-én 1 euro 340,01 Ft-ot ért. Ennek számos oka lehet, de a legfontosabb következménye az, hogy kevesebbet ér a fizetésünk, nyugdíjunk, mint néhány hónapja. A kormány és a jegybank a szokásos flegma stílusában reagált a történésekre, bár a hivatalos megszólalásokból érezhető volt, hogy…..
balfa 2020.02.17 07:21:35
@MAXVAL bircaman közíró: 2010-ben 266 forint volt egy EUR. te olyan végtelenül okos vagy, áruld el, ez kismérték?
Ha kocsiba ülsz és vezetsz, Magyarországon zéró tolerancia van az alkoholfogyasztás terén. De nincs a világban mindenütt így!..
Nem mondom, hogy avatott mestere lennék a körutak szervezésének, de van már mögöttem pár darab. Írországban csak két állomás volt, de legutóbb Romániában már hatra bővítettük a megállók számát. Idén pedig egy lengyel két illetve egy olasz öt-hat megállós van szervezés alatt...
Magyarország: a szolidaritás számára felperzselt föld. Többször beszéltem már ezen a blogon arról, hogy a magyarok politikai nyelvének (tudásának) messze legfejlettebb rétegévé az utóbbi százötven év során az etnicizmus  vált: olyan nyelvvé, amely meghatározza a gondolkodást, de ami még fontosabb, a…..
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
balfa 2020.01.20 21:23:59
@Ínyenc Fenevad: ha sznob lennél, tudnad, hogy az arrabbiata 2 B-vel írandó, a többi tévedésedről nem is szólva. szóval nyugi, nem vagy sznob
Valahol szimbolikus, hogy még a Vár is beintett Viktornak - ez az egyik kerület, aminél a visszataszító mutyik ellenére a legkisebb esélyt adtam, hogy átfordulhat, mégis ez történt. Budapest mellett nagyon sok nagy és kisváros is elküldte a vérbe a Fideszt és a párt legzűrösebb, legkorruptabb arcai…..
balfa 2019.10.14 12:06:05
@consul: kormányt pesten lehet buktatni, ingoványos talaj lehet orbánnak, ha pénzzel zsarol. meg a turisztikai iparnak se tesz jót, pedig abban nyakig benne van a család
Modern háziasszony Gulyásleves 2019.10.12 20:23:28
A gulyásleves igazi Hungarikum, amit szerte a világon ismernek. A hozzánk látogató külföldiek jelentős része biztos beül valamelyik étterembe egy tányér gulyásért. A hagyományos verzió marhalábszárral készül, de szokták főzni combbal és sertéshússal is. Én is váltogatom, hol marha-, hol sertéshúsból…..
Öltönyös urak és kosztümös hölgyek vacsoráznak egy tengerparti étteremben. Jókedvűek, harsányak, ugratják egymást – látszik, hogy közös politikai családba, egy zárt, belterjes közösségbe tartoznak. Rodrigo Sorogoyen író-rendező nem érez rá késztetést, hogy fokozatosan vezesse be nézőjét ebbe a…..
balfa 2019.10.10 22:04:43
@kewcheg: borkai egy ostoba fasz, győr nem tőle működik. a cikk pedig egy spanyol filmről szól
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
R.G. élt 32 évet, majd hirtelen lefordult a székről: ÉHEN HALT EGY MOZIBAN! Nem akármilyen bulvárcím lehetne, igaz? Persze a sztori ordasnagy kamu... Viszont megfigyeltétek, hogy a mai mozinézők Pavlov kutyáján is túltesznek? Amint lekapcsolódik a villany, mintegy varázsütésre vad zabálásba…..
Csodálatosan szép katamaránt vett a tenisz egyik legnagyobb sztárja és így már érthető az is, miért árulja egy kisebb hajóját. Igaz, a Sunreef Yachts katamaránjára egy picit még várnia kell a sportolónak, de a képeket elnézve bőven megéri...
Szia, a nevem Betti. 27 éves vagyok, és 6 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek,…..
balfa 2019.07.19 23:15:14
@Robcsa73: szia, én alkoholista vagyok, 6 és fél éve józan. lehet, hogy most még úgy érzed, a munka vagy a család nem látja kárát napi 6-8 fröccsnek, de egyrészt ők talán máshogy gondolják (vagy érzik), és ha most még nem is, később egész biztosan. jó úton jársz, ha foglalkozol a kérdéssel. talán érdemes lenne egy száraz novembert kipróbálnod, higy tisztázd a viszonyod a piával
Az ember azt gondolná, hogy ha 10 dolgot fel kell sorolni a Kanári-szigetekről, akkor azok mind pozitívak lesznek, hiszen mi gondja lehetne az embernek egy ilyen helyen. Azonban mint Bencito listájából is kiderül, azért a kép ennél árnyaltabb. Következzen tehát a Tíz dolog-sorozat friss darabja! (A…..
A 2019-es EP-választás előtt a korábbiaknál talán világosabban lehet látni, hogy Magyarország politikai értelemben sziget lett az Európai Unióban. Nincs még egy ország, ahol ennyire lefutott, belpolitikai értelemben szinte tétnélküli lenne a választás, ahol akkora fölénnyel nyerne a győztes, mint…..
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában...
Egy korszak vége… Ezzel a címmel hozta De Rossi távozását az nso, és kivételesen nagyon beletaláltak. Csakhogy ez a korszak most több, mint az AS Roma egy fejezete. Ez a labdarúgás egy fejezete. De Rossi távozásával talán az utolsó igazi, egycsapatos ikon távozott, mintegy szimbolizálva a modern…..
balfa 2019.05.16 13:08:56
@Fidesz Casztro: gonosz vagy, a mumbai cityből már nem ment tovább :)
A mandalori ellopta a showt a 2019-es Star Wars Celebrationön. Az élő közvetítésben csak azért nem, mert abból a legjobb részeket szándékosan kihagyták, de azt hiszem, a chicagói McCormick rendezvényközpontban nincs egy árva lélek, aki ne akarná már ma látni az élőszereplős Star Wars-sorozatot,…..
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
A Bors úgy tudja, a TV2 március elején elkezdte egy új, tudásalapú műveltségi vetélkedő forgatását, és az új show vezetésére Stohl Andrást kérték fel, aki el is vállalta a feladatot.A lap úgy tudja, az előválogatók már lezajlottak, és a napokban elkezdődnek az éles forgatások is. A műsorban párok…..
balfa 2019.03.08 12:52:06
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
balfa 2019.03.06 19:32:59
@Aegopolis2: szerintem ez a mi pénzünkből felhúzott "szabadságharcos kocsma" lehet a bem rakparton, a margit-híd tövében