Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnetic star

522 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új platformon szélesíti tevékenységét magazinunk. A szerkesztőség három tagja Zajszint címmel podcast csatornát indított. A rendszeresen jelentkező adásban hallható lesz friss, aktuális megjelenések ismertetője, programajánló, valamit egyéb időszerű és érdekfeszítő témák kitárgyalása – azaz minden,…..
Valahányszor hazánkba látogatott a hajmetal / dallamrock (nevezd, ahogy akarod) fénykorának egyik utolsó világsikerű supergroupja, a Mr. Big, mindig eszembe ötlött, hogy vajon játsszák-e ilyenkor sűrűbben a leghatalmasabb sikerszámaikat az esemény rangjához méltó módon a kereskedelmi rádiók.…..
Hosszú szünet után végre ismét aktivitás jeleit mutatta a komoly prog / power metal reménységként indult, magyar-bolgár összeállítású Avenford zenekar. Februárban a Stardust vendégeként láthattuk őket a Barba Negrában, majd Bulgáriában volt három fellépésük. Na de hogyan tovább? Egyebek mellett a…..
A húsvéti hosszú hétvége egyebek mellett az előző napok, hetek koncertélményeinek feldolgozására is kiváló alkalmat adott. Nos, mit is várhat az ember egy fél évszázados születésnapi bulitól? Karrierösszegzést, meglepetés-dalokat, különleges vendégeket… BZ, azaz Bátky Zoltán ünnepi fellépésétől meg…..
Érkezem a helyszínre, ahol a bejáratnál személyesen Csillag Zoli, a koncertet szervező LOTS Music motorja fogad személyesen. Innen az ember már biztosra veheti, hogy a lehető legjobb helyen jár, és semmi sem szúrhatja el az estéjét!....
A zalai old school death metal harcos Monastery a másodszori újraindulása óta minden eddiginél tudatosabban építi a maga pályáját. Ennek mára olyannyira meglett az eredménye, hogy a tavaly megjelent From Blood albumukat külföldi kiadó, a spanyol Art Gates Records gondozta – miközben az 1990-es évek…..
Jóformán fel sem ocsúdtunk még a bécsi Botch után, egyből várt ránk egy újabb hardcore gyepálás, ezúttal hazai résztvevővel. Ráadásul itt minden azokat az időket hozta vissza maradéktalanul, amikor betekintést nyertem a HC mozgalomba. A klub szerény méreteiből adódó közvetlen hangulat és a disztrós…..
  Noha a Judas Priest éppen az Invincible Shield albummal rója az újabb és újabb (teljességgel megérdemelt) diadalköröket, Rob Halford énekes a minap egyéb zenei tárgykörben is szolgáltatott témát, amikor egy immár évek óta készülő blues szólóalbumáról nyilatkozott...
Bölcs Matt Bayles mondta vala, hogy kevés olyan zenekarral dolgozott az életben, akik nem az Isis vagy a Mastodon, és akiktől ne kapna egy-egy Botch riffet az arcába. Az úriember, ha nem tudnánk, amerikai producer-hangmérnök, és a portfóliójában nem kisebb neveket találunk, mint a Soundgarden, a…..
Ennek a csomagnak már azzal nyert ügye volt, hogy a három klasszikus 1990-es évekbeli albumával turnézó Atheist több mint egy évtizede, a tavalyi anyagát népszerűsítő Cryptopsy pedig öt esztendeje járt legutóbb Európában. Nem véletlenül indultunk el ennyien Pozsonyba az anyaországból. Emellett…..
Tavaly ősszel már próbálkozott a Frontiers magyar üdvöskéje a Barba Negra kisebbik termével – és a regisztrációhoz kötött, kedvezményes árú jeggyel –, de akkor a szervezés, na meg a reklám hagyott némi kívánnivalót maga után. A hibákból láthatóan tanult a Stardust, és lépett egyet előre a rajongói…..
RockStation A mandragóra sikolya 2024.02.22 06:00:00
Annyit már nyilván minden jól nevelt olvasó tud, hogy március 1-én, tizenkilenc év után, új Bruce Dickinson szólóalbum érkezik, június 1-én pedig a lemezbemutató turné keretében Budapestre látogat a Mester. Nos, a The Mandrake Project megjelenésének felvezetéseképp, február 29-én rendhagyó hazai…..
Az 1986 óta létező német Scanner nem csak európai léptékben, de saját hazájában sem tartozott soha a power / speed metal élbolyához.  A zenekar azonban nem adja fel, és 2024 folyamán igyekszik felzárkózni: az év elején megjelent hetedik albumukat, a The Cosmic Race-t új lemezcég gondozza, amely a…..
Az ezredforduló óta aktív Angelus Apatrida fokozatosan vált a metal színtér fontos szereplőjévé, világszerte fut egyre komolyabb köröket. Önálló turnéra ezzel együtt viszonylag hosszú idő után most vállalkozik először a négyes...
Az idén október 3-5. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő németországi Keep It True Rising fesztiválról – a kultikus Keep It True őszi kiadása, szintén az old school metal jegyében, de elérhetőbb helyszínen – egy ízben már hírt adtunk. Már csak azért is, mert a KIT IV-nek magyar…..
A Trottel Records által gondozott Nem az a punk, aki... című könyv megjelenéséről már olvashattatok nálunk. A mai napon a budapesti Edith bárban (a 1065 Nagymező utca 25. szám alatt)  20:00 órás kezdettel könyvbemutató kerül megrendezésre, amelynek keretében pódiumbeszélgetés, filmvetítés és pop-up…..
A cím nem pusztán a szobor méretére utal, hanem arra is, hogy a tavaly áprilisban elhunyt Török Ádám fuvolista-énekes-dalszerző-szövegírónak állított emléket ily módon a hálás utókor...
Aki ott volt a Robotban a Cudi Purci Booking tavaly októberi “bemutatóján”, jól emlékezhet a Mares Of Thrace nevű kanadai duóra, amely első alkalommal járt Európában, azon belül pedig Magyarországon is. Most részletesebben is bemutatkozik a formáció, mégpedig az alapító, fő dalszerző Thérèse Lanz…..
A Rigorist zenekart 2023 tavaszán alapította Dulai Péter dobos (Mistcavern, ex-Purulent Rites, nem mellékesen író, a "Gyilkosság a panel tetején, Amiért halál járt - Utolsó kivégzettek a Kádár korszakban" című könyv szerzője) és Suba Zoltán gitáros (Mephitic Grave), azzal a céllal, hogy…..
Az 1990-es években sokat hallgattam a német Scannert. Legyen szó a hamisítatlan germán power/speed irányultságú korai albumokról (Hypertrace és Terminal Earth) vagy a kimunkáltabb Ball of the Damnedről, ezek mindegyikét nagyon kedveltem. A Mental Reservation is megtalálta hozzám a utat, bár mai…..
Képzeljük el a Barba Negra komplexumot a város bármely pontjából ideálisan megközelíthető helyen, hűtőkamra-effektus nélkül, dimenzióit tekintve négyzetre emelve, és megkapjuk az egykori gyárépületből háromtermes koncerthelyszínné varázsolt Klokgebouwt. /Fotó: Marcel Krijgsman/..
Komoly megújulást ígér következő albumára az Asphalt Horsemen. Minden összeesküdött az ellen, hogy az anyag valaha elkészüljön, legutóbb egyenesen Matyasovszki Géza elvesztése vetette vissza a zenekart. Ők azonban egy ekkora tragédia után is talpra tudtak állni. Az ősz folyamán megérkezett az első…..
Mindig öröm, amikor hazai zenekar nemzetközileg jelentős sikereiről számolhatunk be. A zalai Monastery jelenleg folyamatosan népszerűsíti kora ősszel megjelent From Blood albumát itthoni és határon túli koncertezéssel, december elején pedig a harminc éves fennállását ünneplő osztrák black/death…..
Őszi koncert-nagyüzem ide vagy oda, a Cudi Purci Bookingnál nincs megállás! A Dürer kistermes nemzetközi sludge / doom rifforgiát (Stormo, Lord Dying, Conan) egy hét elteltével máris követte a folytatás. Sajnos szerényebb nézettség mellett, ám semmivel sem alacsonyabb színvonalon...
Annyit mindenkinek illik tudnia idehaza, hogy a Stress a magyar heavy metal egyik alapbandája. Az 1970-es évek végén már léteztek, és a 80-as évek elejétől kezdve klasszikus hard rock / HM stílusban utaztak. Bíró Ica pedig Metal Ladyként vált a színtér kultikus alakjává. Azzal sem mondunk újat, hogy…..