Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hutp

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
hutp 2020.05.31 21:29:22
Azért van itt még egy-két kategória, amit fel lehetne sorolni...

Van ugye a Magas Nő. Ő tényleg nem hiúságból írja ki, hogy 178 centi fölöttit keres, mert ő maga 176, és nem akar magánál kisebbel járni. Ebből elég sok van.

Van a lovas. Csodálom, hogy nem sorolta fel az író a kutyásmacskás mellett. A Tinderen hihetetlenül felülprezentált a lovaglós nők halmaza. Ez nem értem, miért van így, de külföldön is ezt tapasztaltam.

Van aztán a külföldi, aki kb. a hazai tinderező nőknek a harmadát simán kiteszi szerintem. Na jó, negyedét. De az biztos, hogy rohadt sokan vannak. A legtöbben csak egy helyi idegenvezetőt keresnek maguk mellé, és még ki is írják. Let's go have a drink together. I'm looking for someone to show me around. Aha... és ez NEKEM, helyinek, aki kapcsolatot/kalandot keres, miért is éri meg? Idejön valaki három napra Bécs és Prága között (rendesen ezt dátumokkal is ki szokták írni, hogy tudd a menetrendjüket: in Vienna 05/19-21, Bp. 05/21-24, Prague 05/25-28. stb). Ezeket tényleg soha nem értettem. Mi a jó nekem abban, hogy megismerek valakit, akivel nem lesz semmi három nap alatt, de legalább örökre el is tűnik utána lehetőleg egy másik kontinensre?

Van aztán az a külföldi, aki bevallottan nem akar semmit. Ezek általában ázsiai lányok. Ezek már annyira urbánus, annyira virtuális, annyira steril világokban élnek, hogy az ilyesmi, hogy testi kontaktus a másik nemmel, aki minden bizonnyal szőrös, büdös és olyan hangokat ad ki, mint egy állat, brr... gondolom, majd Tokióban várja valami virtuális szamurájtamagocsi szerető, aki egy alkalmazás ugyan, de minden figyelmet megad, amire neki, az éteri szépségnek szüksége van. A testiség meg hát, az olyan múlt évezredbeli dolog. Japánban az már nem divat.

De van az a belföldi is, aki nem akar semmit. Ez a "csak unatkozom itt/nem tudom, miért jöttem fel/törölni fogom az alkalmazást" - típusú kora huszonéves csaj. Minél fiatalabb, annál lehetetlenebb vele a valóságban is találkozni, vagy akár egy egyenes választ kihúzni belőle.

Aztán van a troll, aki hülye képeket tesz fel mémekről, és kiírja, hogy 420, magyarán dílert keres.

Az is megérne egy posztot, hogy mi van matchelés után. Mert a legritkább az, hogy akivel összekerültök, azzal sikerül egy normális beszélgetést lefolytatni, mi több, találkozni. A csajok többsége, tapasztalatom szerint, elvárja, hogy egyoldalúan szórakoztasd, legyél egyszerre FÉRFI, tehát minden ház körüli tennivalóban járatos, minden önvédelmi fogás ismerője, legyen térkép a fejedben minden helységről, ahova elvetődhettek együtt, szükség esetén tudj háztartási hulladékból mamut elejtésére alkalmas eszközt gyártani, ugyanakkor legyél stand-upos, aki már az ELSŐ üzenettel valami hallatlanul eredeti és brilliáns dolgot közöl, aminek okán méltónak találtatik a kisasszony figyelmére. Bántóan sok az olyan lány, aki nem érdeklődik, nem kérdez semmit, alig ír vissza, de elvárja, hogy te szórakoztasd. Hát, az úgy nehéz, ha csak az egyik fél akarja fenntartani a beszélgetést...
Az Antarktisz bolygónk legdélibb pontján, a 60. szélesség körtől délre fekvő területek és szigetek elnevezése. Sokak szerint gyönyörű táj, másoknak az örök tél és hideg hátborzongató vidéke, ismét mások számára pedig titokzatos világ. Ám akárhogyan is nézzük: a legtöbbünket érdekli ez a bámulatos…..
Az Aranyélet második évadában egy régi tétel igazolódott be, miszerint bronzszobor > koponya, és Hollós Endre ezzel a lendülettel távozott is az árnyékvilágból - de nem a sorozatból. A harmadik évadban egy klasszikus húzásnak köszönhetően tért vissza, a "ha ezt látod, akkor én már halott vagyok"…..
Reckl Amál blogja X-offenders 2018.12.09 00:37:42
Hát, ezt alaposan benéztem! Pár hete még a tehetségkutatók reneszánszának örvendeztem az idei X Faktor első élő show-ja láttán, ma este már csak ámulok - bámulok, milyen groteszk önbecsapássá fajult ez a műsor, amelyet állítólag az ország harmada néz...
hutp 2018.12.10 12:12:37
Ezt a mocskot még nézi valaki? Nekem ezen a ponton lett véglegesen elegem belőle:

www.dailymotion.com/video/x5za9mq

Itt van egy gyerek, aki semmivel sem rosszabb bájalexnél (akinek amúgy már van azóta már valami más neve, mert a saját korábbi elmélkedős bölcsészarcát már leváltotta erre a tetkós keménycsávó imidzsre), ezek a szarháziak meg szanaszét szedik. Meg se hallgatták, rögtönítélő bíróságosat játszottak. A csávót sem értem, hogy miért vigyorog, én annyit mondtam volna a helyében, hogy "Elnézést, közbeszólhatok? ByeAlex, a kurva anyáddal beszélj így, esetleg a kutyáddal!", és vigyorogva lesétáltam volna a színpadról. Ennyit érdemelnek ezek a senkik.

Tényleg, nézzétek meg a zsűrit. Ez már rég nem a "tehetségekről" szól (ha valaki olyanokat akar látni, menjen a Zeneakadémiára), hanem arról, hogy a zsúri milyen jópofákat mond. Amíg selejtező van, addig következetesen seggfejek, utána viszont bármit csinálhat a versenyző, tövig benyalnak neki. Különben is, kik ezek egyáltalán? ByeAlex? Aki egyetlen tök semmilyen dallal futott be vagy tíz évvel ezelőtt? Ki a f---om ez a Radics Gigi? Hány éves ez, 25? És ez zsűrizik? Biztos ért az énekléshez, de ennek nem kéne elégnek lennie. Nekem nagyon abszurd, hogy 25 éves csajok zsűriztetnek meglett embereket. Gáspár Laci meg egyszerű, mint a faék. Valamikor azokban a székekben még olyanok ültek, akik mögött tényleg egy élet munkája volt. A régi megasztárokban olyan emberek voltak, mint Szikora Robi meg Presser Gábor meg Fenyő Miklós. Hol vannak ezek hozzájuk képest?!

A tehetségekről meg ne is beszéljünk. Már évek óta mondogatom, hogy Mo.-n a legnagyobb az egy tehetségre jutó tehetségkutatók aránya.
Az utolsó két részhez érkezett az Aranyéletről szóló kibeszélünk. A posztban spoileresen beszélünk mindenről, ami a harmadik évadban történt...
hutp 2018.11.14 10:43:07
Fura, nekem sok minden egyértelműnek tűnik, ami a cikk írójának nem. Haladjunk sorban:

Atti: Janka kínlódása, életveszélybe kerülése kihozta a férji/apai ösztöneit. Ennyi az egész. Utána meg azért maradt ott, mert az az este újra egy családdá kovácsolta őket. Nekem inkább az a fura, hogy hagyja, hogy a fia elküldje a fenébe a saját házából. Milyen jogon? Márkból amúgy elegem lett az évad során. Totálisan értelmetlen döntéseket hoz. Ha belegondoltok, az egész lavinát az indítja el, hogy kitalálja azt a fantasztikus tervet, hogy majd ő a Novák Zolival bekavar az építkezésbe, hogy a szüleit jól megszivassa, és zsebre tehessen sz_ros 20 milliót. Ezért csinálta? Oké, hogy be van rágva még mindig az apjára Endre bá miatt, de ennek akkor sincs semmi értelme. Ő járt vele végül a legrosszabbkor. Ezt meg is mondta neki az apja: "Magaddal b_sztál ki, hülyegyerek!", és az akkor nagyon is ütött.

Endre bá feltámasztása és újratemetése. a márkos sztorin kívül ezen vagyok a legjobban kiakadva. Adva volt egy óriási lehetőség. A 4. rész végén egy FANTASZTIKUS montázst kapunk, az a zárójelenet a legerősebb minden évad minden epizódja közül. A zene, a vágások, ahogy egyik karakter a másik után rácsodálkozik a hírre, majd Márk kimondja a végszót: "Endre bá él!" Na, itt éreztem, hogy most megfordul az évad. Meg is fordult, csak nem úgy, ahogy képzeltem. A legnagyobb reményekkel indítottam a következő részt, erre mit kapok? Senki nem tud semmit, Endre bá sehol, csak a végén egy meredt szemű múmia. Kiderült, hogy JAKAB ERIKA MAGÁNAKCIÓJA VOLT AZ EGÉSZ, valami hülyén értelmezett túlbiztosítási reflexből kifolyólag. Most komolyan? Erre bírták felhasználni ezt az adu ászt? Annyi mindent lehetett volna ebből kihozni a 4. rész parádés lezárása után... bár, bevallom őszintén, Endre bá visszahozása engem lepett meg a legjobban, és valahol már az első pillanatban tudtam, hogy úgyse lesz belőle semmi. Azt az ütést képtelenség úgy túlélni, hogy ne egy katatón robot legyen belőle egész hátralevő életében... pláne, hogy maga Anger Zsolt is úgy nyilatkozott már korábban, hogy "Endre bá halott".

Aztán persze kiderült, hogy mire kellett ez a csavar: arra, hogy a főszereplők egymásnak essenek, és a lezáró részek megint az ő kálváriájukról szóljanak. És ez számomra a legeslegfájúbb pont. Már kezdett nagyon bevállalós lenni a sorozat. Már kezdett igazán érdekes lenni. Párt, frakció, nagyonkorrupt államtitkár, arab befektetők pénzének tisztára mosása, polgármesteri pozíció a pénzmosáshoz. Itt lett volna a lehetőség, hogy igazán reflektáljanak a magyar valóságra. Hogy ne csak helyi szinten lássuk a dolgokat, hanem bemutassanak valakit "A Párt"-ból, legyenek politikusok, ütköző érdekek, kapzsiság, médialeszámolás, mindaz, ami ma megy. De nem. A 4. résznél a sorozat készítői mintha rájöttek volna, hogy túl közel kerültek a tűzhöz, ezért inkább mindent vissza kellett fordítani. Legyen inkább a jó öreg Feri megharagszik Attira, Atti megharagszik Endrére, Endre meg mindent kavar a háttérből, az a biztos. Közbe tegyünk be egy szaftos öngyilkosságot, jó sok naturális vért, magzatvizet, meg méhlepényt, meg köldökzsinórt meg műbabát (köszönöm, ha valamit, akkor ezeket igazán nem akartam látni ebben a sorozatban), sőt, legyen benne egy olyan is, hogy Márk bérgyilkost küld az apjára! Úúúú! És a bérgyilkos legyen mondjuk TIBI! Na, mit szóltok?

Az utolsó négy rész gumicsont. Mint amikor a kormány valami mocsokságot csinál, és bedob valami olyan hírt, amin lehet rágódni. Eltereli a figyelmet. Nem ezért szerettük meg ezt a sorozatot. Nem ezt vártam tőle. És az a lezárás... Gáll Feri vallomása aranyos utópia, de mindenki érzi, mennyire hamis és légbőlkapott. Akkor már miért nem osztogatja el a pénzét jótékonysági szervezeteknek és megy el Nepálba meditálni? Ugyanez a kérdésem Miklósiékkal kapcsolatban is. Ott a pénz, és Mirának, az SJW-nek itt lenne a lehetősége, hogy menekülteke segítő szervezeteknek adja, meg felhasználja mindenféle jó ügyekre. Ehelyett mit csinálunk? Elégetjük. Jól néz ki a képernyőn, kár, hogy rahedli bizonyítékot hagytak hátra.

Zárójelenet: ott se értem, hogy Janka miért lett egyszerre ilyen visszafogott, gondoskodó családanya. Illetve, érteni vélem, csak nem érződik annyira hihetőnek. A babát én se értem, hogy akkor most az Mira gyereke, és ebben az esetben hol a túróban van Enikő, vagy ha ő Enikő, és Mira ki lett nevezve anynak (mert ezt hallottam), akkor hogy gondolják, hogy hazugsággal indítják az új életükben a babát?

Még pár technikai dolog:

- a szüléses jelenet az elejétől a végéig nevetséges és hiteltelen volt. A felpuffadt has, a felpuffadt arc. És mi az istenért nem mentek kórházba hamarabb? Akinek ennyi pénze van, az magánhelikoptert is rendelhet akár.

- Márkot lövik öten, de húsz méterről egy golyó se találja el.

- Márk egy pillanat alatt szerez egy teljesen ugyanolyan színű és tíőusú Mercit, és egy teljesen ugyanolyan színű és típusú vontatókocsit ugyanazzal a matricával, és az egyenruha tökéletes másával.
hutp 2018.11.14 10:53:42
Még pár dolog:

- írtátok itt páran, de Mira párja a végén nem az ügyész faszi, hanem valami új, fiatalabb csávó.

- az arabok sose hagynák annyiban, hogy lenyúlták a pénzt, megtalálnák őket.

- egyébként ami még nagyon b*szta a csőrömet, hogy mi az, hogy Atti beleegyezik abba az utolsó munkába? Annyira karakteridegen volt. Sose menne bele. Az előző évad úgy zárul, hogy felpofozza a fiát, hogy ne szórakozzon, és ne akarjon még több őrültséget, mert már így is kapott egy golyót a vállába (ami megint nem olyan amúgy, hogy csak úgy pikk-pakk elmúlik a sérülés, de mindegy). Itt meg előáll egy még őrültebb tervvel, tudják, hogy fegyverek lesznek az araboknál, és Atti simán belemegy. Ugyan már.

- nekem amúgy a kezdettől fogva nagyon karakteridegen volt az ügyész kapcsolata Mirával. Tök jó karakter lenne, de amikor erre kerül a szó, olyan lesz, mint egy tízéves, és magyarázkodik, hogy ők már mióta együtt vannak.

- valaki érti amúgy, hogy mi ez a sorozatos utalgatás a jégkockára? A negyedik vagy ötödik rész címe "a jégkocka". Gondolom, arra utal ez, hogy Endre bá le volt fagyasztva, ez ok. De utána még Endre bá is mutogat a felvételen egy jégkockát, és valami tanácsot akar adni Márknak, hogy mit csináljon ellazulva egy kád meleg vízben, mikor Márk úgy dönt, hogy törli az egészet a francba. Ez mi akart lenni? Mármint a jégkockás üzenet?

A hangminőséget is örülök, hogy írta valaki, nekem is nagyon szemet szúrt. Csomószor kellett visszanéznem angol felirattal, mert másképp nem jöttem rá, mit mondtak, annyira elharapták a szavakat.
Bár a House of Cards (nálunk Kártyavár) alkotói természetesen azt mondták, a világért sem azért tették ki Kevin Spacey-t a sorozatból, mert 14 éves és idősebb fiúk zaklatásával vádolták meg, hanem mert hát már amúgy is pont ki akarták rúgni, és bár nyilván most is azt mondanák, a most kijött,…..
Negyedik részéhez érkezett a Westworld című sorozat az HBO-n. Alábbi posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb kérdéseit...
hutp 2018.05.16 11:22:31
@rtomix: Engem jobban érdekelne az, hogy a fenntartók miért géppisztolyokkal mennek a robotok ellen, mikor rakétavetőket, tankokat is vihetnének, és akkor egyiküknek sem kéne meghalnia...
Otthon az ezredünk egyik fiatal olasz légiósa golyót röpített a fejébe egy őrjárat alatt. A mi körzetünkben meg a csádiak futottak pokolgépre, 2 halottat és 4 sebesültet vesztettek.  Mi a konvoj távozása előtti éjszaka a területet biztosítottuk, ahol másnap reggel a konvoj elhaladt. A slaborok a…..
Hét évad mindenből sok. Trónok harcából is, Agymenőkből is, X-Faktorból is. Megújulni hét évad után szinte lehetetlen, a reality műfajban meg különösen, és mondom ezt úgy, hogy 17. éve nézem a Survivort, és látom, hogy izzadnak vért az alkotók, hogy az alapformátumba valami csavart vigyenek. A…..
Miután visszabuszoztunk az ezredbe, kaptunk 3 hét szabit, de addig sem állt meg az élet. A Guyanán minket váltó slaborok tűzharcba keveredtek az aranyásókkal, nekik egy könnyebb sérültjük lett, a Surinameba visszamenekülő ellenségnek meg két súlyos. Marseilleben ugyanekkor egy helyi lakos fegyvert…..
Augusztust szabadságon töltöttük, szeptembert meg gyakorlatozással a laktanyában. Közben mégis szerződést hosszabbítottam másfél évre, így volt a leglogikusabb. Adminisztrációs okok miatt legkorábban 2018 szeptemberében mehetek felvételizni a rendőrséghez, és az addig hátralévő időt pont kitöltöttem…..
Emerald City néven érkezik az NBC-re január elején az sokezredik Óz, a csodák csodája-feldolgozás, amihez megérkezett egy meglepően látványos előzetes. Azt eddig is lehetett tudni, hogy Vincent D'Onofrio alakítja a varázslót, Adria Arjona pedig Dorothyt, de csak most derült ki igazán, hogy az NBC…..
A világ legrémisztőbb épületeiről készült listáról szemezgettünk. A rövid bemutatást kiegészítettük egy kis irodalmi és filmes illusztrációval is. Sőt, újraindítjuk a szavazást!..
hutp 2016.08.31 11:01:21
Hiányolom a felsorolásból a személyes kedvencemet, a londoni Barbican tornyokat:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Barbican_towers.jpg

c2.staticflickr.com/8/7187/6847742742_9399175a4b_b.jpg

Mikor először megláttam ezeket, azonnal elkönyveltem őket a világ legrondább épületeinek. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan lehetett ezeket az ocsmányságokat felhúzni pár száz méterre a Szent Pál-székesegyháztól:

megalopolisnow.files.wordpress.com/2013/06/img_2505.jpg

Az angoloknak nincs szépérzékük.
  Ha belegondolunk, hogy az 1827 május 23-án nyitott, egy évtizeddel később már csak Hungáriának nevezett fürdőben még a reformkor nagyjai, vagy a márciusi ifjak is megfordulhattak, eltűnése egy fürdőkedvelőnek Trianonnal felérő fájdalom. Évtizedekig kellett néznünk…..
Mennyien vagyunk, akik aszerint kezdünk élni, és elvárásokat támasztani elsősorban magunk, majd a családunk, a párjaink, a barátaink felé, ahogyan azt a media, a reklámok, a facebook, az instagram, és ezek “szócsövei” diktálják ?!  Szerintem rengetegen. Erről viszont, a…..
Ott hagytuk abba legutóbb, hogy Cuddy mégsem lett örökbefogadó szülő, de helyette jött hozzá House, istenesen lesmárolta, majd gyáván elhúzta a csíkot. Ez egész pontosan a mostani (The Itch az eredeti címe, sajnos magyarul a többletjelentés visszaadhatatlan) epizód előtti iccaka…..
Deansdale Skyfall sucks 2013.01.15 22:53:10
Ilyet se csináltam még, de a Skyfall annyira szar volt, hogy muszáj valahol levezetnem az idegzsábát. Az imént fejeztem be a filmnézést, de ahogy egyre többet gondolkodok, úgy látom egyre gyatrábbnak ezt a halom szart. Vigyázat, spoilerek! Keményen, az összes fordulattal és a végcsattanóval…..
hutp 2014.01.30 22:03:03
A logikai lyukak stimmelnek, viszont nem értek egyet a klasszikus Bond-elemek számonkérésével. Ugyan mi a baj azzal, hogy a filmsorozat fejlődik és szakít a hagyományokkal? Hisz 20 olyan filmet láttunk már, amiben elhangzik a vodkamartini, a felrázvanemkeverve, és a szokásos sablondumák. Akinek ez hiányzik, nézze meg az előző húsz filmet.

A Bond-széria csak akkor folytatódhat, ha meg tudja újítani önmagát. A 21. században azok a kémfelszerelések, amik a hidegháborúban hasznosak lehettek, az álcázott kocsik, a robbanó golyóstollak már inkább nevetségesek. Nincs létjogosultságuk egy olyan korban, ahol a technológiai fejlesztést az egyre vékonyabb, egyre univerzálisabb okostelefonok, egyre nagyobb teljesítményű kódfeltörő számítógépek és szoftverek jelentik. Ahogy az új Q (akit egyébként nekem is nehezen vesz be a gyomrom) mondta: "Ilyet ma már nem gyártunk". Ez a célzás az egész régi Bond-kütyüvilágra vonatkozik. Haladni kell a korral. Az elején egyébként egyetértettem veled, főleg az előző "Bond-film" kapcsán, ami tényleg kritikán aluli, és amit szerintem legjobban ez a nagyon találó netes kritika jellemez: Az új James Bond most már nem először üt és aztán kérdez, hanem már nem is kérdez".

De most már megszoktam Daniel Craig-et. Visszagondolva most már inkább a Pierce Brosnan-féle golyókikerülő szuperhős tűnik életidegennek. Az első Bondok még viccesek, önironikusak voltak, de P.B.-nél komolyan kezdte venni magát a széria, és úgy viszont már nem feltétlenül jópofa, ahogy JB mindenből kimenekül, hanem néha kissé fárasztó. Mert tudjuk, hogy ilyen emberek egyszerűen nincsenek és nevetséges, hogy egy titkosügynök egy zuhanó gépet elindítson és elrepüljön vele, vagy pont alá tudjon repülni egy másik vadászgépnek, hogy aztán az őt fojtogató ellenfelét belekatapultálhassa, és aztán természetesen csak jópofán megigazítja a nyakkendőjét, meg mond valamit sármosat, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Nekem nagyon tetszett, hogy az új film merte JB-t végre emberinek mutatni. Hogy láttuk, hogy ez sem egy félisten, hanem vannak ez erejének határai, öregszik, ő sem mindig talál célba, neki se jöhet össze mindig minden. Kivétel persze az elején a vízbe zuhanás, az nálam is kiverte a biztosítékot.
 -Jancsi bácsi! Te BKV-n? -Ó, előfordul, édesapám. Kinézek a Margitszigetre - a Ancsáék ott vannak a gyerekekkel, aztán megnézzük az állatkertet meg miegymást. Végre szép az idő. Neked meg aztán jó törkölyszagod van, mint a Matula bácsinak -  csak nem kocsmából?…..
Modorosblog A legmodorosabb hobbyk 2008.12.14 11:38:00
Az ipszilon direkt volt természetesen :-)Amikor Jóskával még nem kezdtük el használni a modoros kifejezést, tudat alatt már akkor is körvonalazódott egyre több jellemvonása és szokása imádott emberfajtánknak. A most felsorolt szabadidős tevékenységek leginkább az öntudatos…..
hutp 2014.02.01 14:04:02
Modorosblog A kreatív helyesíró 2010.08.13 09:54:00
A stílus maga az Ember - bántóan igaz ősmodorosság. Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy ha rendszeresen valami - szerintünk - helytelent látunk ugyanabban a formában valakinél, akkor az csak a sima tudatlanság, a nemtörődömség, esetleg a tudatos stílusteremtés egy…..
hutp 2014.02.01 14:03:44
VÁÁÁ, ez remek! :D A "sejtelmes" nagyon igaz!

Viszont kihagytál kétféle igénytelenséget (amiktől én pl. a falra mászok): az egyik a mindent nagybetűvel író (gyönyörű példa:
envagyok.info/konnyek-a-ferfi-ara/), akik úgy gondolják, hogy mindent, ami fontos dolog, biztos nagybetűvel kell írni. A másik kedvencem meg az összetett kijelentő mondat végére kérdőjelet tevő:

"Senki nem tudja, hogy végül is mi lett a Borostyánszoba sorsa?"