Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyuzsu

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy a Lipóti pékség is felszállt a Donald Trump megválasztásával elstartolt gyűlöletvonatra? Mi sem igazán értjük, miért zavarja a pékeket a melegházasság. Egy ma készült fotó azonban azt igazolja, hogy valamiért szeretnék kivenni a részüket a homoszexuálisok jogkorlátozásáért folyó…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi Terror blog és kedves olvasók!   Lassan vége az évnek…..
Varró Dánielnek egy verse nagy port kavart az interneten a napokban. Ez a nevezetes költemény ugyanis szerepel az ötödikes tankönyvben, és sokan sérelmezték, hogy a gyerekeknek rossz viselkedési mintát sugall, mivel pl. arra sarkallja őket, hogy nyúljanak bele a konnektorba. Én ezt az…..
8ker Baross 80 2013.05.13 20:11:17
Utcai bandázás folyik a Baross utcában, ami nem annyira kellemes az arra járóknak, lakóknak. Információim szerint a Szigony utcából kiűzöttek folytatják itt, és talán itt sem sokáig: Tisztelt 8ker blog! Kérem, hogy az eszközeikkel segítsék elő az alábbi probléma…..
gyuzsu 2013.05.16 09:31:52
@Katalin Csernai: a felállványozott házban lakom. A tervek szerint a homlokzat felújítása után elkezdődik a tetőtér beépítése, az állvány egy része valószínűleg ezért maradt. ugyanakkor nagy a hallgatás az ügyben, nemsokára lesz lakógyűlés, akkor talán lesz állvány-ügyben is pontos info.
zoli voltam Nyári iskola, igen 2011.06.13 13:17:00
Elsőre elég hoffmannrózsásnak fog tűnni, amit mondok: ma túl hosszú és értelmetlen az iskolai nyári szünet. Mindenkinek jobb lenne, ha kurtítanánk rajta, és fontos, értelmes programok lennének a lecsípett rész helyén.A legutóbbi Napló kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy igen,…..
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy olvasáson túl is részt fogok venni a Praxis blog életében, most sajnos mégis kénytelen vagyok egy történetet elmesélni, ami április első hetében játszódott le Budapesten, a 14. kerületi nőgyógyászati rendelőben. Magamról annyit,…..
gyuzsu 2011.05.21 08:30:52
@Vodkabacsi: sokan és sokáig várnak az örökbefogadásra. Ennek az az oka, hogy kevés az örökbeadható csecsemő, aki szülés után lemond a gyerekéről, az a baba ált. alapítványok segítségével heteken belül családban lesz, nem kerül be a nagy rendszerbe. Csakhogy sokkal kevesebb csecsemőről mondanak le, mint amennyien várnak öf-ra. Az örökbeadható gyerekek többnyire nagyobbak, 2-3-4-5 évesek, vagy még nagyobbak, és sokszor romák. 5-6 év feletti és pláne roma gyerekért meg akkor sem tolonganak a szülőjelöltek, ha amúgy évekig kell v
rni másikra. Ez nem a rendszer hibáhja.
Ami a rendszeré, mármint a gyerekvédelmi rendszeré, az az, hogy egy állai gondozott gyereket sokszor csak több év után nyilvánítanak örökbeadhatóvá, és akkor meg már nem kell senkinek. ugyanis a szülők többsége nem mond le a gyerekéről, és az évi 2 érdekődés után még elég arra, hogy ne legyen örökbeadható.
Tanyavilág Vissza a múltba 2010.12.04 16:25:00
2010.12.04 17:23UPDATE:KARBANTARTÁS LEZÁRULT. TALLÉROKAT JÓVÁÍRTUK. TANYÁKAT VISSZAÁLLÍTOTTUK.2010.12.04 16:25Sziasztok:Mont észrevehettétek kb 30 perce elkezdtük karbantartani a játékot. A legutóbbi szerverbővítéskor olyan kihívással találkoztunk, amely…..
Bárki, akinek tallérokkal gondja volt, az próbálja most beírni a kódot, el fogja fogadni a rendszer. Elnézést a késésért, mostantól azonnal jóváíródnak a vásárlások.A héten a kommentkek között segítséget kértünk és kaptunk is tőletek a hibák felderítéséhez.…..
gyuzsu 2010.12.07 19:29:58
A gyerekemmel (iwiw.hu/pages/main/index.jsp?clearsession=true) játszom, az én lapom ( iwiw.hu/pages/main/index.jsp?clearsession=true ), mindketten úgy jártunk, hogy ültetés közben véletlenül a gémeskutat kattintottuk, és levett 50 tallért, a kút kész lett. Nem akartuk, de ez van. Igen ám, de másnap már a kút nem élő, hanem készülő űllapotú lett, és így nem igazán éri meg a levett 50 tallért. Ráadásul a küldetésekért nekem sem írja jóvá a tellérokat. Az állatok életideje sem látszik. Amúgy végre gyorsabban tölt és ritkán fagy le.
Egy korábbi posztra -A buktatáson áll vagy bukik a jövő oktatása?- érkezett posztméretű hozzászólást teszünk ma közzé.Kedves Ellenőrző blog! Eredetileg a "A buktatáson áll vagy bukik a jövő oktatása?" című íráshoz kívántam hozzászólni, de mire leírtam, a…..
gyuzsu 2010.08.21 10:13:54
Ismereteim középiskolából valók. Etika oktatás van, bárki bármit is mondjon. A legtöbb iskolában külön óraként, bár lehet, hogy néhány helyen más órába illesztve. Érettségizni is lehet belőle. A diákok még egy elitiskolában sem veszik komolyan, pontszámot nem ér, csak az érettségizik belőle, aki akar. naivitás azt hinni, hogy ha lesz etika/hittan oktatás, akkor majd erkölcsösebb generációk nőnek fel. Elméleti erkölcs nincs -etika tudomány van, de nem erre vágyik senki, hanem erkölcsösebb generációkra. Amíg a szülő mondjuk adót csal, az iskola nem buktat, mert bizonyos szülők gyereke egyenlőbb, amíg egy index címlapon egy hét alatt minimum egy korrupciós ügy kipattan, amíg sikk bérlet nélkül utazni és az elenőr a hülye, amíg egy focimeccsen a bíró döntése biztosan mindig hülyeség, addig édes mindegy, hogy tanul e etikát a gyerek.

Buktatás. Amíg az iksolákban aza rossz tanár, aki buktat, mert az rontja az intézmény renoméját, addig nem fog változni semmi. Amúgy ez érthető az iskola részéről, a bukási, évismétlési adatok nyilvánosak, ha a szülő azt olvassa, hogy sok a bukás, nem az lesza vélemény, hogy sok a buta gyerek és milyen jó az iskola, hanem az, hogy milyen sok hülye tanár van ott, nem tudják megtanítani a szükségest a gyerekeknek. Persze ugyanez a szülő, ha a saját gyereke osztályában van egy rossz gyerek, akkor azonnal a bukást fogja preferálni...

Többnyire atr látom, hogy megfogalmazódnak olyan vélemények, amelyek mindig ugyanazt gondoló és intelligens szülőkkel, tanulni akaró diákokkal, és szakmai alapokon működő iskolákkal számolnak, mindössze a realitást hagyják ki a számításból, és a realitás legofntosabb elemeként azt, hogy a rendszer mindi szereolője emberekből áll. Az ember meg nem tökéletes. Ja, és sokféle.
A Magyar Televízió információink szerint augusztus elsejétől vezeti be fokozatosan az új műsorrendet, amely hatékonyan tudja képviselni a kétharmados csendes forradalom eszmeiségét. Ennek jegyében információi k szerint megszűnik a Kultúrház, és egy új kulturális műsort kínál…..
gyuzsu 2010.08.18 18:48:44
Érdekes kérdéssel keresett meg minket, egyik olvasónk. A felsőoktatásban uralkodó állapotok miatti tiltakozásként nem venné át a BA diplomáját. Kérdése arra vonatkozik, hogy mehet-e így tovább MA-ra, illetve van-e ennek bármilyen jogi következménye. Szia! A véleményedre…..
A tegnapi poszthoz kapcsolódó írást teszünk ma közzé, elodnek köszönjük!Kedves Ellenőrző blog!   Azt olvastam a minap, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szeptembertől visszaállítaná a buktatás lehetőségét az általános iskola második osztályának végétől.…..
A PISA felmérésről általában az oktatás kudarcára asszociálunk, egyfajta szitokszóként került be a köztudatba, mintha a felmérés tehetne arról, hogy fény derült a magyar közoktatás hiányosságaira. Levélírónk a 2006-os felmérés rövid összefoglalóját juttatta el hozzánk,…..
gyuzsu 2010.05.21 08:16:56
@Foriel: Ezzel a következtetéssel egyetértek. Annyiban lépnék tovább, hogy a szaktárgyi képzés hangsúlya mellett szewrintem kell sok pedagógiai tárgy is. A jelenlegi képzési struktúráról nincs tapasztalatom (21 éve végeztem), de szinte biztos vagyok benne, hogy neveléselmélet meg neveléstörténet és effélék adják a gerincét. (Tényleg, ma fejlődéslélektanból eljutnak a leendő középiskolai tanárok a kamaszkorig? Anno nekünk kisiskolás kornál abbahagyták a fejlődéslélektant.) Tantárgypedagógia, módszertan és sok-sok gyakorlat kéne. És nem gyakorlóiskolai motivált, elitgyerekek között végzett gyakorlat! Az legfeljebb a folyamat elején. Belegondolok abba, hogy jön egy frissen végzett kolléga, és előadásban lenne képes beszámolni a Ratio educationis pontjairól, de sosem látott még naplót, vagy nem tudja hova írja a hiányzókat! És ez csak egy picike kis szelet.
gyuzsu 2010.05.21 11:00:00
@Foriel: A naplós példát szimbolikusnak szántam, arra utalva vele, hogy az iskola belső világát is meg kéne ismerni a leendő tanároknak. Vizsga meg eszem ágába sem jutott! :DD
Amúgy kérdezéstechnikában és még ezernyi effélében igazad van. Az tényleg nagyon hiányzott.
gyuzsu 2010.05.24 14:17:44
@miriamele: Nem hallgatnak. Az átlagos iskolákban azonnal panaszkodnak, ha sok a követelmény, ha nem az a kötelező olvasmány, amit ők akarnak, esetleg ha sok az igaolatlan órája a gyereknek.
Olvasónk szeretné az OTP által felajánlott hitelt vállalható részletekben törleszteni, de a Bank valamiért nem ad rá engedélyt."Mint sokan mások - sajnos - mi is nagy bajba kerültünk anyagilag.Az OTP-hez már 10 éve érkezik havonta a fizetésem. Mint sokan mások, én is éltem…..
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
gyuzsu 2010.05.18 22:32:33
@Foriel: Szerencséd van. 35 fős az osztályaim többsége, töriből van heti 2 óra (9-10. évfolyamon, utána már 3), félévente kötelező 3 jegyet adnom, ez nem jön ki nekem egy írásbelivel. egy témazáró 5-6 oldal, persze nem folyamatos írás, de mégis sok. el is kell tenni, meg elektronikus naplóban egy héttel előre bejelölni. És észre vennék, ha nem tenném.
magyarból meg ha tetszik, ha nem fogalmazásokat kell íratnom, 9-ben 1,5 oldal, majd évente nő a limit, különben érettségin nem tudnak minimum 3 (max. 8) oldalt írni.
gyuzsu 2010.05.18 22:54:48
@Foriel: értem, nagyon is. Hát én egy elit kerületben, "fél"elit iskolában tanítok. Hogy finom legyek, nem szeretem. Kispesten jobban éreztem magam. Viszont (tudom, ezzel nem kezdünk mondatot) a nyóckerbe' lakom, és látom mi van itt.
Abban meg tökéletesen igazad van, hogy a ped képzés gyatra, nagyon gyatra. Bölcsévonalon az én időmben, bő 20 éve, tkp. nem is volt, csak tudományos képzés, a pedagógiai rész csak alibi volt. Semmi szaktudást, módszert, szemléletet nem kaptunk ahhoz, hogy mit kell csinálni, ha a rendőrség gyakrabban vendég a suliban, mint a szülő, ha drog, gyilkosság, terhesség stb. (zizizuzu példái)fordul elő.
gyuzsu 2010.05.18 22:59:14
Másfelől meg elvárás nélkül is lehet minőséget csinálni: pl. mint ő: zoldbeka.freeblog.hu/
Az viszont biztosan igaz, hogy jó oktatást nem lehet a szent őrültekre alapozni, csakis az átlagosan jó színvonalat hozó sokakra. No, ez utóbbi nem megy tisztességes feltételek nélkül! A feltételekbe beletartozik, hogy a legjobban felszerelt iskolák pont nem az elitnek kellenek, hanem a nyócba' meg a keleti megyékbe, meg oda kellenek a legjobb tanárok, oda kell pedagógiai asszisztencia, kis csoportlétszám.......majd felébredtem és a bilibe lógott a kezem....
Levélírónk egy olyan témát vet fel, amely sokunkat fájdalmasan érint, ez pedig a szakkönytámogatás összegének megkurtítása. Az évi bruttó(!) 14 000 forint sem volt elég, de hogy milyen (szak)könyvet is vehetnénk a bruttó 4000 forintból, el sem tudom képzelni. Talán, ha…..
gyuzsu 2010.05.17 09:37:37
@eremita: a mindenkinek járó szabadságon túl 42 nap előírt kivételi időpontú szabadság. Igen, ez rettenetesen sok. Gyere nézd meg a közigállás. hu-n, vannak tanári állások.
gyuzsu 2010.05.17 09:39:11
@Páneurópai Harci Kos: kvótára fénymásolhatok, ha lejár még a dolgozatokat is engedélyeztetnek kell.
Tanterni aktívtábla az én amúgy gazdag sulimban van 5 db., szóval pendrive órán nem játszik rendszeresen.
Internet: az otthoni legolcsóbb elérésem gyorsabb, mint a suliban.
gyuzsu 2010.05.17 21:43:34
@matyi10: "Elgondolkodtató, hogy egy pedagógus vajon miért olvassa ezt a blogot. A hozzászólások 98%-a uyganaz mint itt.:
- a tanár ne sírjon
- túl sok a szabadsága
- túl sokan vannak
- túl rosszul tanítanak.
Nem unják meg soha ezekre regálni? "
Abból, hogy rendületlenül reagálunk ezekre, jól látszik, hogy tanárok vagyunk. Úgy működünk, hogy ha valaminek az igazában hiszünk, akkor újra és újra elmagyarázzuk. Hol kommentelőknek, hogy hogy is van ez az oktatással, hol meg a diákoknak, hogy pl. Janus Pannonius igenis érdekes költő volt vagy hogy az Aranybulla pontjainak ismerete miért is fontos.