Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tipeti

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mick Mars: The Other Side Of Mars (2024) Namármost tőle frankó oldschool riffeket vártunk, és hogy oda…vágjon rendesen, megmutatva hogyan is válhatott a Crüe a kemény rock egyik legjelentősebb, legsikeresebb bandájává. Hát biztosan nem Vince Neil Mickey egér cincogásától, Tommy Lee kényszeres…..
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.wgdestroy.comfacebook.com/wgdestroy Mike Portnoy sok projektje közül talán a Sons Of Apollo állt legközelebb a zűrös körülmények között otthagyott anyabandához, a Dream Theaterhöz. Teljességgel érthető, hogy amint az előre sejthető és sokak által türelmetlenül várt…..
tipeti 2024.03.23 10:33:21
@Kotta: ..és a Journey ènekesekènt is tökèletes volt. Làttam anno Sotòt a Journey-vel Karlsruhe-ban...ùgy tolta a klasszikusokat mintha mindig ott ènekelt volna...döbbenet volt...
Megtanultunk együtt élni a háborúval. Megtudtuk azt is, milyen heroikus eredmény, hogy a másfél éve még fele annyiba kerülő dolgok most már – a magasabb szintről – csak 9.9%-kal nőnek évente. Megértük, hogy a rendszerváltáskor - a csehek után - második legmagasabb életszínvonalú közép-kelet-európai…..
Elegant Weapons: Horn for a Halo (2023) Faulkner, Romero, Travis, Brown. Mi ez, ha nem egy szupergrúp? Olyan is a lemez, zeneileg nyilván odaér, szól is, ahogyan kell (Sneap), ráadásul változatos, mindenki hozzáteszi a magáét. Romero hozza a késői Whitesnake kőkemény hard rockját, felteszem Rex…..
tipeti 2023.11.05 12:03:05
@Régi Olvasó: nekem is...
Kiadó:Atomic Fire Records Honlapok:www.angra.netfacebook.com/angraofficialpage Nehéz földolgozni, hogy Fabio Lione (ex-Rhapsody Of Fire) már gyakorlatilag annyi időt töltött az Angra kötelékében (2013-), mint Edu Falaschi (2001-2012), vagy éppen az alapító Andre Matos (1991-2000). Az idő száguld,…..
tipeti 2023.11.05 12:00:38
@tipeti: szóval bocs...az Angra megeszi reggelire az egész európai mezőnyt...
Ahhoz, hogy valami elfelejtett mesterremek legyen, ugyebár kell(enek) mester(ek), meg valami balszerencsés körülmény, ami miatt elfelejtődik a mesterremek. Nem nagyon akarom megfejteni, hogy itt mi történt, valójában nem is tudom, de az biztos, hogy mind a névadó projektgazda, mind az énekes Nils…..
Nincs értelme elkendőzni a nyilvánvalót. Lehet ugyan a szokott menekülőutakon kimagyarázni, hogy belül milyen fiatalnak érzem magam, de már ez sem igazán egyértelmű számomra. Amikor az éves toplista helyezettjei szinte csak a nagy öregek közül kerülnek ki, akkor valljunk színt bátran; magam is velük…..
tipeti 2021.01.01 10:42:33
@Charlie OBrien: a Green Carnation nekem is nagyon bejött....a Thy Catafalque sem kérdés....
Ez az év a veszteségeké volt, mind egzisztenciális, mind a búcsúzás értelmében. Talán még soha nem hagyott el bennünket 365 nap alatt ennyi példakép, kedvenc, ikonikus alakja a rocknak és a metalnak: a koncertek hiányából eredő frusztrációt vélhetően el is fedte a gyász érzése, az alkotás korlátok…..
tipeti 2020.12.23 15:02:57
@garael: húú Garael, asszem nem lenne idevaló az én listám. Letiltanátok. Szeretek 1-2 jó powert, heavyt, de jobbára az extrémebb irányzat jön be...ami esetleg passzol az oldalhoz és az én listámon szerepel : Sons of Apollo, Fates Warning, Kansas, Pattern Seeking Animals, Green Carnation, nyilván az Armored Saint meg a Pyramaze....na meg itt jócskán alúlértékelt Pain of Salvation. Persze nem rossz indulattal írtam hogy a Te listádról két lemez jön be...meg jó párat nem is ismerek..
tipeti 2020.12.25 10:13:25
@Régi Olvasó: en is várom a listád....pár éve elküldted, sok cucc tetszett a listádról, melyek nem igazán ehhez az oldalhoz passzolnak....
Alighanem éppen egy mániás epizódomat élem, melynek tárgya a Yes, de rendjén van ez így. Lelkesedhetnék éppen a szó szerint betegre ajnározott, de minimum furcsa (mindössze 18 éves) Billie Eilishért is, csak azért még sokkal, de sokkal többet kellene az asztalra letennie, illetve el kellene mennie…..
tipeti 2020.03.04 18:06:15
@SaviourMachine: Nem is hittem volna hogy ennyire egyet tudok Veled érteni....nálam egyértelmüen a Heaven and Earth a leggyengébb. A maradék 20 stúdióalbum a mestermü és a nagyon jó szintet üti meg...SZERINTEM.
Na meg itt a Genesis. Most beszélnek a jól tájékozottak reunionról. Pont a legfényesebb idöszak mesteremberei hiányoznak. Ez pont a Trespasstól a Windig....
Talán még a Jethro Tull-lal és a Kansas-szel vagyok így mint a Yes-szel. Nem igazán tudtak hibázni....
A Yes minden idők egyik legjobb progresszív rock zenekara, amelynél kevesebb formáció gyakorolt nagyobb hatást a kései utódokra. Ez eddig nem képez(het)i vita tárgyát, mert axiomatikus igazság. A fél évszázados karrier és a 21 stúdió album azonban akkora választékot, olyan már-már földolgozhatatlan…..
tipeti 2020.02.25 21:09:46
@Dionysos: Igazad van, alaposabban kellett volna elolvasnom...a Union nekem se jött be, pedig próbálkoztam vele, viszont a Talk-kal semmi bajom. Emlékszem anno sokan fikázták hogy ez nem az aminek kellene hogy legyen.....nekem bejött..
Sikeres évet zártunk: nem mintha olvasóink száma az egekbe szökkent volna – megmaradtunk az underground hivatástudattal teli mélyén, amihez mindenféle magyarázatot kreálunk saját magunk vigasztalására –, de ha ez jelent valamit, talán még sosem hirdette ízlésünk kifinomultságát a magyar heavy metal…..
tipeti 2020.01.03 10:48:59
@Régi Olvasó: Nagy respect az In Mourning-ért.....
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.avatariumofficial.se Pop-doom. Tudom, ez olyasfajta oximoron, mint a műanyag karácsonyfa (ha már közeledünk az ünnephez) – elviekben nem szabadna léteznie, a gyakorlatban azonban igenis szemünk (fülünk) láttára (hallatára) szökken szárba, kiből milyen érzéseket…..
tipeti 2019.12.10 12:43:45
@SaviourMachine: Light of Day, Day of Darkness alapmü...
Emlékszem, mennyi negatív kritikát olvastam anno az Opeth 2011-ben megjelent "Heritage" című albumával kapcsolatban. Bevallom, értetlenül álltam a jelenség előtt: miért baj az, ha egy zenekar fejlődik? Old school Opeth-rajongók figyelem: a banda nem hogy visszatért volna a régi irányvonalhoz, hanem…..
Kiadó:Nuclear Blast Honlapok:www.opeth.comfacebook.com/Opeth Mivel nem vagyok tipikus Opeth rajongó, nekem nem okozott sem permanens arcidegzsábát, sem krónikus epehólyag fakadást (van egyáltalán ilyen?) Mikael Åkerfeldt markáns stílusváltása 2011-ben a "Heritage" albummal. Az idei már a negyedik…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.tlrhapsody.com A Rhapsody együttes két fő vezéregyénisége által már abban is különbözik a többi, „egy diktátoros” bandától, hogy a csapat különböző variánsaiból maguk a parancsnokok is eltűnhetnek, hogy aztán hol itt, hol ott bukkanjanak fel a Rhapsody szövevényes…..
A Pink Floyd 1973. március 24-én megjelent korszakalkotó, legendás, progresszív rock mesterműve - a "The Dark Side Of The Moon" - hangmérnökeként, továbbá az 1975-ben megalapított The Alan Parsons Project másodvonalas prog-rock zenei társulat vezetőjeként világhírnevet szerzett Alan Parsons 2019.…..
Kiadó: AFM Honlap: www.rhapsodyoffire.com Nulla. Ennyi dallam maradt meg bennem, miután először meghallgattam a Rhapsody Of Fire (hogy melyiket, azaz melyik csapatot, arra még visszatérek) új lemezét. Meghökkentem kissé, nem így szokott ez lenni az itáliaiak produkcióinál, de biztos, ezúttal kissé…..
Kiadó:RN Records Honlapok:www.gatheringofkings.sefacebook.com/gatheringofkingssweden Svédországban királyi nagygyűlést tartottak, de nem a francia napoleonista tábornoktól származó, 1818-ban alapított Bernadotte-ház királyi sarjai jöttek össze, hanem a dallamos hard rock svéd fejedelmei, méghozzá…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.brainstorm-web.net A komfortzóna kellemes dolog, bár amellett, hogy biztonságot ad, paradox módon termel veszélyt is: a kreativitás nem szereti a zónahatárokat, aminek az eredmény látja kárát, mondjuk az unalom képében. Ezzel nem azt mondom, hogy elbóbiskoltam a…..
Kiadó: Steamhammer Honlap: www.unity-rocks.com Egységben az erő – íródna illusztrisan a jelmondat, amennyiben a The Unity afféle erőbrigádként prezentálná a cél lineárisan megvalósuló leküzdését – az egészben csak annyi a hiba, hogy a csapat – aminek keletkezési hátteréről itt írtam – zenéje sem…..
Amikor létrejött 2007-ben a finn Barren Earth, sokan nem is hittek a szemüknek: ha létezik szupergroup, mely minden metalrajongó álma, akkor bizony ez az volt. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, történtek tagcserék a csapat életében, de a zenéjük színvonala, underground hitelessége nem változott. Afféle…..
Kiadó:Napalm Records Honlapok:www.marktremonti.comfacebook.com/MarkTremontifacebook.com/TremontiProject Erre a recenzióra készülve – ahogy szoktam – visszaolvastam az előadó legutolsó lemezéről írott kritikámat. Szerénytelenül jegyzem meg, kifejezetten jól sikerült, gondolatindító írás, aminek két…..
tipeti 2018.06.10 20:08:12