Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VegaLife

538 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VegaLife Csokis trüffel kosárka 2023.11.19 08:40:00
Briliáns édesség az ünnepnapokra vagy vendégségbe, sőt akár gaszto-ajándéknak is kiváló. Briliáns, mivel kevés hozzávalóból elkészíthető, ráadásul gyorsan elkészül, nem időigényes, az íze pedig olyan tömény, hogy nem kívánunk belőle túl sokat enni. A trüffel szónak két jelentése is van, az egyik egy…..
VegaLife Krumplis sushi 2023.07.15 19:50:00
Magyarországon tombol a kánikula, Angliában pedig a szél. Míg a szigetlakók örülnek ha élvezhetnek legalább 20 fokot, a magyaroknak szépen kijut a 30 fok feletti hőmérsékletből. A következő recept praktikusan a nagy melegben is gyorsan elkészíthető. Vihetjük munkába, utazásra, strandra, stb. Ha a…..
VegaLife Medvehagymás babfőzelék 2023.05.07 07:05:00
Még éppen lehet találni medvehagymát az erdőkben, bár már végét járja. Szinte minden hétvégén kimentünk szedni és ezt az ételt többször is elkészítettem. Férjem és én is nagyon szeretjük a babot. Ha nincs friss medvehagyma, de a fagyasztóban csücsül néhány zacskó felaprított medvehagyma (nálunk…..
Nem csak karácsonykor, de húsvétkor is sok helyen kerül az asztalokra bejgli vagy kalács. Akik szeretik a bejglit, de inkább növényi alapokon kívánják elkészíteni, azoknak se kell szomorkodni, egy nyers almalapból (amit bizonyos sütőkben is el lehet készíteni nyitott ajtóval) és datolyás vagy…..
Ha tavasz és kirándulás, akkor medvehagyma szedés! Nagy szerencsénkre és örömünkre közeli erdőben medvehagyma rét terül el, így minden tavasszal gyakran kijárunk oda medvehagymát szedni. Rendkívül egészséges étel, amit számtalan módon el lehet készíteni. Spenóthoz hasonlóan főzeléket is készítettem…..
A quinoa gluténmentes, fehérjében gazdag, és egyike azon kevés növényi tápláléknak, amely mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. A quinoa rostokban, magnéziumban, B-vitaminokban, káliumban, kalciumban, vasban, foszforban, E-vitaminban és számos jótékony antioxidánsban is gazdag. Egyes…..
Ez a recept a fejemből pattant ki a "mi van itthon, amiből főzzek?" kérdés alapján. A hűtőben pihent rétes lap, savanyú káposzta, az élés kamrából krumpli, a zöldséges tálról pedig egy paprika került hozzá. A vicces dolog az, hogy hála az Olio appnak, ezek közül csak a réteslapokat kellett…..
VegaLife Pesztós zöldbab 2023.01.08 08:10:00
Itt a vegán január, sokan próbálkoznak ilyenkor legalább húsmentesen étkezni. A következő receptet mindenkinek ajánlom, mert hihetetlenül egyszerűen elkészíthető és rendkívül jól laktat. Ha nincs otthon hántolt zabunk, elkészíthetjük barna rizzsel, vagy fehér rizzsel is. Férjemmel mi nagyon…..
VegaLife Rigó Jancsi (vegán) 2022.12.11 18:30:00
Sütemény, ami személynevet hordoz? Nem véletlenül. Ki is volt Rigó Jancsi? Rigó János (Pákozd, 1858. augusztus 23. – New York, New York, 1927. február 3.) az egyik legismertebb cigányprímás, aki ötévesen már hegedűt vett a kezébe. A tanítótól lopott húrokat hozzá, amiért az esperes kérésére…..
A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik. Ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. A bejgli (németül beugen = meghajlít, mohnbeugel = mákos kifli/bejgli) osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba és terjedt el a 19. század második felében. Magyarországon ekkortól kezdték…..
VegaLife Gombás rizottó (vegán) 2022.10.14 16:20:00
A rizottót a legtöbben húsleves alaplével készítik. Nálam ez nem jön szóba. Sőt a zöldséges levet is lecseréltem jó kis növényi tejszínre. A növényi tejszínnek eleve van egyfajta zsírossága, így számomra felesleges vajjal vagy akár olíva olajjal készíteni. Mivel igyekszem olajmentesen főzni (ez nem…..
VegaLife Fodros kel krumplival 2022.10.07 21:53:00
Tudtad, hogy a mélyzöld színben pompázó fodros kelkáposzta szuper táplálék, "superfood". Szerencsére ez egy olyan növény, amiért nem kell országhatárokat átlépni például sem magyarnak, sem angolnak. Európa nagy részén termelik és megterem. Magyarországon is kezd egyre jobban elterjedni a kertekben,…..
 A tökfőzeléket többféleképpen szokták a háziasszonyok elkészíteni. Van, ahol ecettel, van, ahol paprikásan, van, ahol tejföllel stb. Én már nyers verziót is készítettem. Bizonyára a tökfőzelékről is elmondható, ahány ház annyi szokás. Legutóbb kaporral, fokhagymával és tejszínesen készítettem, de…..
Gyerekkoromban szerettem a tejbegrízt leginkább kakaóval, néha fahéjjal megszórva. Bizonyára a legtöbb ember emlékeiben így él. Azonban gyümölccsel is nagyon finom. A mogyoróvaj pedig még különlegesebb ízt ad neki. Ősszel a füge és körte könnyebben is beszerezhető. Számomra nincs ősz füge nélkül,…..
Ez még mindig a mini padlizsánokból készült, de normál méretű padlizsánokkal is el lehet készíteni, egyszerűen csak megfelelő méretű batátát, azaz édesburgonyát kell hozzá szerezni. Air-fryer-ben (forró levegő sütő) is elkészíthető. Ha társaságnak kínáljuk érdemesebb fogpiszkálót beleszúrni, így…..
Nemrégiben Birminghamban jártunk. Nem tudom ki, hogy van vele, de ha eljutok egy városba, ahol még nem jártam, a piac az, amit örömmel megnézek. Zöldség - gyümölcs piac. Különösen, ha egy másik országba jutok el. Nos amint mondtam, egy nyári napon Birminghamban jártunk, első utunk a belvárosi piacra…..
Krumpli, burgonya, pityóka, kolompér, vagy korompér, földialma, svábtök, mindegy is mi a neve, ha egyszer számos ételt készíthetünk belőle, vele. Sülve, főve, reszelve, kockázva, karikázva, változatossá teszi az étkezéseinket ez a gyökérgumó, ami Magyarországra 1650 körül jöhetett be bajor-osztrák…..
Ha van saját veteményes kerted és megterem a zöldborsó, répa, fehérrépa, krumpli, esetleg karalábé, akkor szerencsés vagy, Bizonyára akkor már készítettél borsó levest így vagy úgy.  Borsó leves az egyik kedvencem. Paprikásan vagy fehéren, mindegy is. Igazából a zöldborsó alapban nagy kedvencem.…..
Ismét egy recept, ami air fryerben (forró levegő sütőben) készült. Azért jó dolog egy ilyen készülék, mert a forróságban nem melegíti át a konyhát egy egész sütő üzemelése és mivel kisebb területet kell felfűtenie, gyorsabban is elkészülhetnek az ételek. A recept Hozzávalók: Néhány szem…..
Az angol királynő immáron 75 éve uralkodik. Évek számából is szép és öröm, ha valaki megélheti, hiszen a Biblia is mondja, hogy "A mi esztendeinknek napjai hetven esztendő, vagy ha feljebb, nyolcvan esztendő, és nagyobb részük nyomorúság és fáradság, amely gyorsan tovatűnik, mintha repülnénk"…..
VegaLife Babos krumplisaláta 2022.06.28 06:45:00
Hallottál már a keményítő megoldásról? A könyvet még nem szereztem be, nem olvastam, de bizonyos online növényi alapú étkezést támogató csoportokban szó esett már a könyvről. John A. McDougall a jelenleg 75 éves amerikai háziorvos a könyv írója, és konyhában jártas felesége, Mary, a fejére fordítják…..
VegaLife Bodzaszörp télire 2022.06.26 06:26:00
Tudtad, hogy Harry Potter pálcája bodzafából készült? Az Elder Wand már elnevezésével is különleges, ugyanis ez tulajdonképpen egy angol szójáték. Az elder szó jelentése ’idős’, valamint ’bodza’- is. Mindkettő igaz a pálcára, ugyanis ez a pálca a világ legerősebb pálcája, mondhatni, a pálcák nagy…..
Amikor rövid ideig Londonban éltünk, gyakran láttam zöldségeseknél egy igen nagy növényt, dinnyére hasonlító mérettel, olyan tüskésnek tűnő küllemmel, héjjal, de nem tudtam mire való, nem is igazán nyomoztam vagy kérdeztem utána. Amikor már elköltöztünk Londonból és letelepedtünk Southamptonban,…..
VegaLife Immunerősítő saláta 2022.01.31 08:31:00
Amikor először jártam az Eleki Életmódközpontban, arra lettem figyelmes, hogy az étkezésekhez párolt fokhagymát is adnak több embernek a turnuson. Szívbetegeknek, vérnyomás problémával küzdőknek, cukorbetegeknek is adták a turnusok alkalmával. Azóta már én is készítettem párolt fokhagymát. Ropogósra…..
VegaLife Vegán nokedli 2022.01.20 20:00:00
Ezúton is köszönöm Anettnek a legjobb és legkényelmesebb nokedli szaggatót, amit valaha használtam, amivel hozzájárult, hogy néhány nap alatt 1-2 kilóval nehezebbek legyünk :D Oké, már le is ment az a felszaladt súly, viszont hosszú évek után (6 vagy talán 7 is) most először főztem és szaggattam…..