Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p.tree

311 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pantone szerint 2024 színe a Peach Fuzz. Ez egyfajta "barackvirág szín". Szép, világos, üdeséget sugalló árnyalat, de az én ízlésemnek egy kissé túl álmos, ha a most divatos, natúr és földszínekkel kombináljuk.  Nekem akkor tetszik, ha belecsempészünk egy csipetnyi feketét. Nem kell sok a…..
Ha valami igazán személyeset szeretnél ajándékozni karácsonyra, még van idő egy "boxart" doboz készítésére. Ennek a lényege, hogy egy szabadon választott méretű dobozba, egy tetszőleges témára felfűzött, 3D-s mini-világot rendezzünk be. A doboz lehet egészen apró és nagyobb is. A téma lehet modern,…..
Kicsi a lakás? Úgyis elutazol karácsonykor? Nem akarsz fára költeni? Esetleg pajkos macskád van? Számtalan oka lehet annak, ha valaki nem akar hagyományos, nagy karácsonyfát állítani, de azért szeretné egy kicsit érezni a karácsony szellemét. Kiválogattam néhány praktikus és könnyen megvalósítható…..
Egyik kedvenc bloggerem a kanadai Karen. Tőle kaptam kedvet illatosított tobozok készítéséhez. Első lépésben gyűjtöttem különféle tobozokat. Nálunk sok a fenyő, így ez nem volt gond. Karen ezt ilyen insta kompatibilisen adta elő, mint a fenti képen. Én csak simán bedobáltam őket egy tálba…..
  Pár napja azzal kapcsolatban kértek tőlem tanácsot, hogy mit tegyenek a kandalló mögötti elszíneződött, kirepedezett fallal. (Igazság szerint nem tudom, hogy mi ennek a fűtőalkalmatosságnak a korrekt megnevezése. Kandalló-kályha? Kályha? Kandalló? Öntvénykandalló? A fenti képen látható dologra…..
Egy ideje már a földszínek és a természetes, növényeket idéző színek uralkodnak a lakberendezésben. Ha egy kicsit elszakadnánk a hófehér és bézses árnyalatú falaktól, a zöld nagyon jó választásnak tűnik. Különféle árnyalatait használva lehet szolid, megnyugtató, vagy akár drámai hatású is. Ráadásul…..
Mikor lett december? Mindjárt itt az első adventi hétvége! Ha idén nem csináltatok, vagy vettetek hagyományos koszorút, íme néhány egyszerű és gyorsan összedobható ötlet. Két változatot el is készítettem, az egyik tényleg nagyon minimalista, a másik vintage jellegű, de egy kicsit csalós. A…..
Nemrég olvastam egy cikket a konyhabútorok világában felfedezhető egyértelmű trendről. Nagyon jól összefoglalta, amit magunk körül látunk a legújabb konyhákban - amelyek legfontosabb, közös jellemzője, hogy egyre kevésbé néznek ki hagyományos konyhának. A felső szekrények szinte teljesen…..
Előző bejegyzésemben megmutattam az idei kedvenc dekorjaimat a Pinterestről. Mivel épp van egy antik képkeretem, ebből a típusból megcsináltam a saját változatomat. Kellett hozzá: - képkeret (üveg nélkül) - díszek - szalag (vagy damil / spárga / vékony lánc), amiről lógnak a díszek -…..
Rég osztottam meg ötleteket ezen a blogon, de most újra tele vagyok inspirációval! Arra gondoltam, megmutatom, hogy idén számomra melyek a legtetszetősebb, könnyen elkészíthető fali dekorációk, koszorúk. A napokban legalább kettőt meg is szeretnék valósítani. Egyszerű, de nagyszerű, világítós…..
Ház a fenyvesben Miért? 2018.06.06 13:23:35
Volt egy blogom, amolyan személyes. De lelopták a képeket, neveket, dátumokat és visszaéltek vele. Így ebben a blogban nem lesznek adatok, nagytotálban lefotózott gyerekek, bizonyítványok, nevek, évszámok... Még a kutya sem lesz nevesítve, elvégre neki is vannak jogai :))) De aki ismer, az tudja…..
p.tree 2022.01.23 18:24:39
@bandarino: Szia, köszi :)
A teraszajtó az Internorm nevű cégtől van. Nagyon minőségi termék, csak ajánlani tudom (sajnos nem fizetnek érte, nem azért írom :)))))
A szigeten nagyon sok programot kínálnak, amivel szórakoztathatjuk a családot. Bérelhető vízibicikli, SUP, jet ski, motorcsónak, bicikli, elektromos roller, vagy motor....De ha egyszerűen elindulunk a szigeten, számtalan érdekes helyet, gyors mártózásra, vagy kirándulásra alkalmas kis öblöt,…..
Az egyik vendégünk repülővel érkezett. Miközben a zadari reptér felé tartottak, sikerült megörökítenie a szigetet a levegőből is. A képen jól látszik a közeli Pag sziget és a Velebit hegység vonulata is...
Készítettünk néhány képet arról, hogyan várta a nyaraló idén a vendégeit...
Ház a fenyvesben Teraszajtó csere 2018.06.18 19:02:21
A teraszajtónk idén feladta a harcot, megette az idő vasfoga, elrepült felette az idő, és még sorolhatnám - a lényeg, hogy ki kellett cserélni. Mivel a nappali nálunk egyben van az étkezővel és a konyhával, egyértelműen a lakás központi része. A teraszajtó pedig a nappali fókuszpontja, egyszóval a…..
Az 1 fő háziállaton kívül laknak a kertben ún. vadállatok is. Pl. sün, béka, gyík, denevér, valami nyest féle, talán egér, és számtalan madár. Az egyik rigópár pont a kocsibeálló melletti ereszhez fészkelt, nagyjából fejmagasságba. S miért ide? Mert az előző fészekből kilakoltatták őket, méghozzá…..
Az egyik nyaraló vendég motorcsónakkal és biciklivel járta körbe Vir szigetet és környékét. Csodálatos képeket készített! A sziget végén ilyen a part: Körülhajózva, sétálva, vagy biciklizve ilyen látványban lehet részünk:         Mentés Mentés..
Vendégeink az idei évben is készítettek képeket a házról, kívül-belül :) Mentés..
Vízcsövekből is lehet menő, ipari stílusú kiegészítőket, kisebb bútorokat kreálni. Férfias stílusú lakásokba ideális. Forrás itt...
p.tree 2016.10.04 15:07:14
@majomábécé: Sajnos a képek külföldön készültek, és ott a barkácsboltok kínálata is más. Érdemes az ebay.com-on szétnézni, biztosan lehet rendelni ilyen korongot. De hogy mi lehet angolul a neve, azt nem tudom :)
Az a jó Vir szigetben, hogy néhány perc autózással, vagy bringázással a legkülönfélébb partszakaszokon mártózhatunk meg. Van zsúfolt és népszerű, van kihalt és csendes, vagy vadregényes - fövenyes, sziklás, köves, homokos, vörös vagy fehér...csak el kell indulni!..
Az apartman a központban fekszik, a legfrekventáltabb stand közelében (Jadro). A part 1-2 perc sétával elérhető. A tengerpartot végig murvával szórták fel, a vízben azonban finom homok van. Napernyő és napágy is bérelhető a helyszínen. Az apartman utcája... Az utca végén forduljunk balra, és…..
Az apartmanhoz saját kert tartozik, ahová autóval is be lehet állni, így a parkolás megoldott. A teraszon műanyag kerti bútor és szárító áll a vendégek rendelkezésére...
Vir sziget Horvátországban, Dalmáciában, Zadar közelében fekszik. Hídon keresztül megközelíthető. Kb. 650 km-re van Budapesttől, az út pedig végig autópályán vezet, az utolsó 40 km kivételével. A sziget honlapja: http://www.otok-vir.info/# Mentés Mentés Mentés..
Az új katalógusban elég sok olyan új bútordarabot és kiegészítőt találhatunk, ami jól passzol egy ipari stílusban berendezett térbe is. Kullaberg forgószék A furcsa nevű szék (Kullaberg egyébként egy természetvédelmi terület Svédországban, egy félszigeten) pont úgy néz ki, mint egy régi…..
p.tree 2016.08.18 18:31:09
@Airnold: Tök menő, de ez már régi :))) Van azért még pár jó cucc, pl. Hektar lámpák, vagy a PS fémszekrény.
p.tree 2016.08.19 23:36:28
@Airnold: Volt már ilyen korábban is, csak most az ára új. Azt hiszem, 5 ezerrel olcsóbb, mint tavaly - talán ezért ajánlgatják most.
Az Airbnb-n több szigetet is kínálnak bérlésre, de az egyik különösen romantikusnak tűnik. A Bird Island Beliz-hez tartozik, szóval nincs közel - emiatt nem olyan nagy gond, hogy minimum 3 napra kell kibérelnünk. Egy házikóban 4 fő fér el. Lakberendezési szempontból nem igazán kiemelkedő, de azt…..