Regisztráció Blogot indítok
Adatok
töpöte

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
töpöte 2019.05.30 19:08:00
@kiru55: Én köszönöm az információidat. Sokat segített nekem, úgy érzem .

Tavaly októberben minden különösebb előzmény nélkül egyik este elvesztettem az eszméletemet . Nagyon fáradt voltam, nyolc óra felé lefeküdtem pihenni, a férjem arra lett figyelmes, hogy nagyon furcsán veszem a levegőt. Próbált ébresztgetni, de nem tudott . Mentő , sürgősségi, mert 220-as vérnyomást mértek... Nem voltam soha beteges, derült égből villámcsapásként ért az eset.
Következett egy több hónapos kivizsgálás sorozat ( neurólógia, kardiológia, szív, hasi tüdő CT, szemészet, nőgyógyászat , nagylabor 2x, most tartok a végén, reumatológia következik )
Tulajdonképpen semmi eredménnyel ami az okot illeti, semmi tünetem, időnként nyaki fájdalom, nehéz mozgathatósággal.
Kaptam vérnyomáscsökkentőt, egy Covercard nevűt, amitől pl. köhécseltem. Szerencsére a lábam nem dagadt, de mivel az utolsó vérvizsgálatnál a kálium szintem kicsit alacsony volt, kaptam káliummegtartó vízhajtót . Nem is értettem miért, hisz nem vizesedtem.
A vérnyomásom 140/90 körüli volt, de havonta kb. 1x felment 160-170 körülire, pár napig így maradt, majd vissza. Szóval úgy tűnt, hogy semmi komoly problámám nincs, de azért valami nem oké. Két hete megint jelentkezett az emelkedett érték . Szerettem volna megtudni, hogy mi lehet az ok. Keresgéltem a neten.
Ekkor találtam rá a blogra és olvastam kb a bejegyzésed. Tudtam, hogy azonnal ki fogom próbálni, így is tettem. Kb öt nap után napi egy káliumR szedése után a vérnyomásom 120/80-as. Jobban érzem magam fizikai állapotomat illetően is , tele vagyok energiával, nem érzek szinte fáradtságot estére pedig ebben az évben 60 éves leszek.
Találtam egy olyan potas nevű terméket, amiben 400 mg kálium van. Ha sok lenne az 1000 mg-os, akkor áttérek arra.
Ahhoz, hogy mennyi káliumot lehet szedni, a következőket jegyezném meg.A háziorvosom ajánlotta, hogy szedjek panagint. Megnéztem az ismertetőt , abból be lehet venni napi 9 db-t , ami bőven több , mint 1000 mg. Gondolom, ha az veszélyes mennyiség lenne, nem ajánlanának ennyit. Az ötven db-os készítmény ára 2800 Ft körül van, maximális adagolással 10 napig elég, egy havi adag 8000 Ft felett. A kálium R pedig havonta csak 4-500 Ft . A tablettát felezni is lehet gondolom, ha valakinek 1000 mg sok.

Az áron túlmenően a józan eszem azt mondja, hogy a kálimmegtartó vízhajtó helyett célszerűbb sima káliumtablettát szedni, . ha nincs ödémásodás. Azt is gondolom, hogy vérnyomáscsökkentő tabletta helyett is értelmesebb dolog káliumot szedni, ha a gyógyszertől köhög az ember. Mikor említettem a dokinak, azt mondta, hogy sajnos ez az egyik összetevő mellékhatása. Ennyi.. Nem rég volt polémia a sajtóban, hogy hosszan tartó vérnyomáscsökkentö tabletta szedés esetleg okozhat tüdőrákot. Szóval én úgy döntöttem, hogy felhagyok a vérnyomáscsökkentövel és csak káliumot szedek. Két hete így is teszek, jól érzem magam, naponta mérem a vérnyomásom 2x. Az eredmények több, mint meggyőzőek. Ha még két hét múlva is így lesz és a magasabb érték sem jelentkezik, akkor én is terjeszteni fogom az esetemet a hasonló problémákkal küzdők között.
Örülnék, ha írnál további tapasztalatokat, ismereteket a kálim szedéssel kapcsolatban. Érdekelne a hormonok és kálium kapcsolata is.
Miért mérgezik az orvosok a rákos betegeket, ahelyett hogy meggyógyítanák őket? Miért nem alkalmaznak hatásos, ugyanakkor mellékhatásmentes kezeléseket? Miért alkalmaznak olyan terápiákat, amelyektől a betegek legyengülnek, kihullik a hajuk, hányingerük van, és még egy sor mellékhatástól szenvednek?…..
töpöte 2019.05.21 11:35:15
@mocsing56:
Laukisként köszönöm ezt a hozzászólást. Én is több, általam hitelesnek tartott esetről olvastam, amely során a minimális szénhidrát ( ami a zöldségekben is van, persze )/ nulla cukor / minimális zsiradék / minimális fehérje alapu táplálkozás segített a rákos betegeken.
töpöte 2019.05.21 11:39:17
@mocsing56: Én igényt tartanék az alacsony szénhidrát tartalmu megközelítést alátámasztó cikkek ismertetőjére.
Előre is köszönöm.
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
töpöte 2018.04.14 21:18:02
@GNDL: Jaj, ne. A békemeneten több, mint kétszázezren voltak. Itt kb harmincezren.
Ott senki kezében nem láttál gúnyolódó, az ellenzék bármely politikusára nézve sértő transzparenst, nem voltak skandálások, senki nem neveztek szarnak, stb..

Veszített az ellenzék, a Fidesz végül is listán 52 azaz ötvenkettő százalékot kapott. Akkor mi a több, a 48 vagy az 52 ? Még az sem igaz, hogy az ellenzék összességében több szavazatot kapott.
töpöte 2018.04.11 14:57:33
@ben2: Azzal teljesen egyet értek , hogy be kell állni a párt szervezésbe és húzni az igát . Azért kell ehhez némi pénz is, ami azért a Fidesznek több volt . De valóban, a Fidesz sem teli pártpénztárral kezdte.
Profik sok mindenben, ez az igazság . Szervezettség, kampány, felkészült és tehetséges emberek , jövőkép stb.. A jó politikusnak az a dolga, hogy megszerezze és megtartsa a hatalmát. Lehet utálni, de Orbán képes rá, ez van.
Orbán Viktor 2010 óta kerül minden olyan sajtófelületet, ahol esetleg rendes kérdéseket tehetnének fel neki, de közben viszonylag gyakran szólal meg olyan portáloknak, újságoknak, amelynek a tulajdonosa kötődik a Fidesz holdudvarához. Ilyen például a korábbi független kisgazda Ómolnár Miklós is, aki…..
töpöte 2018.04.06 15:24:03
@felucca02: Nem tudom, hogy mi az a zsigeti ügy, de azért válaszolok.

Sajnálom, ha eddig nem tudta, és csalódást okozok, de nincs független média. Sehol. Érdekcsoportok vannak és a hozzájuk tartozó médiumokat ők tartják fent. Mivel a közvélemény kutatásokat olvasva nem nagyon téved az, aki továbbra is Fidesz kormányt vizionál, ebből következik, hogy a velük szembenálló médiacsoport támogatása mérséklődni fog, ez pedig elbocsátásokat, átrendeződéseket eredményez a szerkesztőségekben. Bizony meg fog indulni a harc , ami gondolom már el is kezdődött , hogy ki maradhat , lesznek akiknek csomizni kell, ez szerintem biztos.
A hét első felében akkorát hazudott a kormánybarát Pécsi Újság az egyik helyi középiskola beöltözős napjáról, ami már tényleg a legsötétebb, diktatórikus éveket idézi. Az intézménybe járó diákok és a szülők nem győznek háborogni a nagyon súlyos ferdítés miatt...
töpöte 2018.04.02 10:55:37
@kószák egyike:

Te is az vagy, aki a vágyait keveri a valósággal. Sajnállak.
töpöte 2018.04.02 10:59:42
@odysszeusz:
Nekem is van gyerekem, akinek pedig számos kortársa, barátja, ismerőse akik nem vágynak külföldre, mert itthon is tudnak boldogulni. A te ismerőseid, gyerekeid másként látják a világot, nagy valószínűséggel úgy, ahogy a családjukban szocializálódtak. Aki menni akar menjen... De nem kell lenézni azokat, akiknek jó itthon.
Ez egy kalapemelős poszt. Ilyet kurvára ritkán írunk, de most helyzet van. Kormányváltó hangulat, botrányt botrányra halmozó (köszi Simics), defenzívába szorult, vergődő, sőt lassan pánikba eső Fidesz. Kicsúszott a kezükből a saját sorsuk, már csak az ellenzék baszhatja el, csak ebben bízhatnak. Ez…..
Számomra egészen váratlan módon az előző írásom hihetetlen tömegű embert vonzott ide. Nem dicsekvésként mondom, de több, mint tizenháromezer emberhez jutott el. A visszajelzések (nem csak az itteni kommentek, hanem email-ek, facebook-os kommentek és üzenetek) elég vegyesek, a teljesen egyetértek-től…..
töpöte 2016.02.17 08:47:19
@m e o w: Régóta foglalkoztat, hogy mire lehet jutni egy olyan rendszerben, amiben a minőséget gyakorlatilag nem lehet biztosítani, szabályozni. Sajnos az iskola világa pont ilyen. Ha egy tanár nem akar rendesen tanítani, minden különösebb következmény nélkül megteheti. Unalmas órák, diktálás a könyvből, módszertani nihill .. Sajnos nem ritka.
Ugyanakkor vannak nagyon elkötelezett, minőséget nyújtó tanárok, sajnos egyre kevesebben.
Mit tehet egy szülő, ha pl. az emelt érettségire készülő gyereke a 2. típusból fogott ki valakit ? Magántanárhoz járatja a gyerekét, nem kevés pénzért. . Aki nem tudja megfizetni, annak a gyereke pedig legfeljebb nem lesz orvos, jogász, közgazdász stb. Pont a legkurrensebb egyetemekre nem jut be. Annyi a társadalmi mobilitásnak. Esetleg elmegy a gyerek tanárnak, ahova nem kell sok pont. Ördögi kör, avagy kontraszelekció a pénz miatt.
Pedig lehetne tenni ellene, pl. minőségértékeléssel, ami ellen épp most tiltakoznak a tanárok. Kár.
A palántanevelés kapcsán gyakran felvetődik az a gondolat: mi a fenének vesződjek vele, mikor a piacon mindent meg lehet venni? A gyakorlat engem többször meggyőzött, hogy ez nem teljesen igaz, megjegyezve azt is mindjárt, hogy egy igazi biokertésznek ez nem vesződség, hisz csaknem ugyanolyan…..
Várhatóan még ebben a hónapban megszületik a jogerős bírósági ítélet annak a 211 vérmintának az ügyében, amelyek legnépszerűbb élsportok érintettségét bizonyíthatnák a 2006 óta gyűrűző nemzetközi doppingbotrányban. A bő évtizedes múltra visszatekintő ügy kiindulópontja az egykori kerékpáros, Jésus…..
töpöte 2016.01.17 09:54:30
@Spiritmonger: Azért ez szerintem nem ennyire egyszerű. Egyrészt nem hozzáférhető mindenki számára, Másrészt az, aki pl. nem gondolja azt, hogy a győzelem mindent megér , de nagyon tehetséges és sokat is dolgozik az eredményekért , simán hátrányba kerül azzal szemben aki a győzelemért mindent megetesz , még a saját egészsége kárára is. . Tipikus példa erre a teniszben , szerintem a spanyol Nadal. Róla is mondták, hogy Fuentes ügyfele volt.
Dr. Pogátsa Zoltán közgazdászt, szociológust, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértőjét, a Nyugat-magyarországi Egyetem docensét kérdeztük a Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország által közösen felállított északi modell fő pilléreiről és sikeréről. Hogyan…..
töpöte 2015.10.31 18:01:58
Vitray Tamás a Borsban szólt be egykori mentoráltjának, akivel, ha minden igaz, 2008-ban vesztek össze valami piszlicsáré ügyön (valamelyikük kihagyta a másikat valami műsorból, vagy mittudomén), és azóta sem nagyon beszélnek egymással. A Bors egy gálán kapta el az 57 éve…..
töpöte 2015.10.14 10:29:11
@white zimbabwean: Gondolom azt Vitray sem felejtette el, hogy ismeri.
Szerintem ez egy kissé ironikus kérdés, ami azt hivatott jelezni, hogy Fridi , mint riporter a béka se..e alatt van, és ebben igaza is van. Volt benne potenciál, de mára csak egy lecsúszott hajdani ígéret, akinek túl nagy az egoja.