Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j.gabi

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit csúszva, de végre itt a Checkpoint Now, a szokásosnál kicsit hosszabban, de ezt nem szoktátok bánni. Amint Grath hazajött Japánból, felvettük az adást, de eddig tartott megvágni. Mert hát volt miről beszélni, szeptemberben visszajöttek a videójátékos cégek CEO-i, és akcióba lendültek. (Aki…..
Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz -…..
j.gabi 2022.04.22 15:37:05
@scherier: Már te vagy a második, aki ezt csinálja. Jön egy hagymázas hülyeséggel, de bő nyállal kifejtve, nem csak úgy odavatve, hogy még egy begombázott nógrádi györgy is csettintene, majd a végén - és ez a cseresznye a habon - még be is apuzol, hogy ne politizáljunk. Erre csak ezt tudom mondani: "Hermészre! Elmész te..."
Régi hagyományunk, hogy az évet kristálygömbös adással kezdjük, vagyis megnézzük, mi várható az újévben, tippelgetünk és szembesülünk előző évi tippjeinkkel. Hasonlóan régi hagyományunk az is, hogy amint kimegy ez az adás legalább early accessbe, történik valami olyan játékipari fejlemény, ami máris…..
j.gabi 2022.01.19 09:52:44
@Thresherr: Akciós a kotííík. Kettőőőt fizet, egyet kaaaap.
BÚÉK minden drága hallgatónknak, ez itt a 2022-es első Checkpoint, bár logikailag még inkább az óévhez tartozik, hiszen ez az esedékes Now, vagyis az előző hónap híreinek összefoglalója - egy kis 2021 vége az újév elején. Túlnyomó többségében jó visszajelzések érkeztek erre a "Havi kettes"…..
A napokban volt ötéves a Checkpoint, hiszen 2015. március 18-án indult el a podcastunk, de inkább egy másik évfordulót ünnepelnénk most a podcastban, már csak azért is, mert a mostani vírusparás időkben nehéz lenne máshogy rendesen megünnepelni. Szóval a Checkpoint (egyik) lelke, motorja, élő…..
j.gabi 2020.03.23 10:58:23
IDDQD Checkpoint 5x07: Stormregion 2019.04.21 21:42:23
A Checkpoint szívügye régi magyar játékfejlesztő stúdiók sztorijainak előásása. Volt már itt a Digital Reality egykori vezetője, de beszéltünk a Philos egyik volt igazgatójával, volt Black Hole-osokkal vagy legutóbb a Zen Studios két tagjával, és akkor még régi novotrade-eseket nem is említettünk. A…..
j.gabi 2019.04.24 12:33:31
@mbm: "hogy egyetlen kiadó sem ment rá a csőd után..." Gondolom ennek ahhoz is köze volt, hogy az rts műfaj akkorra már lefelé ívelőben volt.
IDDQD Checkpoint 5x06: Zen Studios 2019.03.29 22:19:37
Tök véletlenül jött ki így, hogy az Operencia: The Stolen Sun megjelenésének napján jelenik meg podcastadásunk is a fejlesztőkkel. Amikor a felvétel készült, még nem volt publikus a premier dátuma (csak az, hogy már nagyon közel van), aztán valahogy pont így jött ki a vágás. Ja, igen, mert a játék…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
j.gabi 2019.04.01 16:07:32
@Bobby Newmark: van baj
Van ez a magyar gémersajtót feldolgozó sorozatunk, amiben volt már szó a Zedről, a Gamestarról és a PC-X-ről, és persze fájó hiány még egy (vagy akár kettő) adás a Gururól, az 576 Kbyte-ról és persze a Commodore Világról. Most ugyan nem ezekről lesz szó, de a CoV-ot kicsit azért érintjük, ugyanis…..
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
j.gabi 2017.09.22 08:34:09
@kis_kiraly: (na nem a komoly műfajban)

Esetleg a saskabaréban előadhatná a Kazal-számot.
Facebook oldalán jelentette be Demcsák Zsuzsa, hogy kérte szerződése felbontását az ATV-nél, amit Németh Szilárd vezérigazgató elfogadott. Kóros fáradtsággal indokolta döntését. Az ügyben kerestük Demcsák Zsuzsát, aki azt mondta, hogy egyelőre nem szeretne nyilatkozni. Ahogy arról korábban…..
j.gabi 2017.09.20 14:09:10
Gondolkoztál már azon, hogy amire érdemes rátenned az életedet? Ha a halálos ágyadon visszanéznél az egészre, vajon mitől látnád értelmesnek? Nekem úgy tűnik, az emberek nagy része egyáltalán nem teszi fel ezeket a kérdéseket. Sokak „érdeklődési területén” egyszerűen „kívül esik”, hogy ilyesmin…..
Fotó: Beliczay László / MTI Már Héder Barna vezetésével forgatják a Duna Tévé vetélkedőjének új részeit, írta a Bors, majd péntek délután az MTVA sajtóosztálya hivatalosan is megerősítette az információt. A lap úgy tudja, Kovács Kokó Istvánt is kipróbálták, de a köztévé végül mégsem őt…..
Mélyen megmaradt az emlékezetemben egy eset. Repülőgépen utaztunk, amikor egy férfi nyíltan szembeszegült a légiutaskísérők utasításaival. A gép leszálláshoz készülődött, ezért már érvényben volt az utasítást: mindenki üljön a helyére és kapcsolja be a biztonsági övét! Erre egy kigyúrt fiatalember…..
j.gabi 2017.02.15 08:12:22
@jabbok: Szivesen. :)
j.gabi 2017.02.16 11:18:38
@pacsy: Neked is szivesen :) Nagy koponya az öreg. Nem is olyan rég járt Budapesten.
Remélem, sikerült elég figyelemfelkeltő címet találnom a most következő poszthoz. :) Amit el akarok mesélni, azt persze nem csámcsognivalónak szánom olyanoknak, akik éppen nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel és szívesen foglalkoznak mások magánéletével. (Perverzek kíméljenek! :) Inkább csak…..
Ahogy látom, a Time Magazin Ferenc pápát újra beválogatta a világ legbefolyásosabb személyiségeinek 100-as listájába. Nem biztos, hogy jót tesz az ilyen népszerűség; persze nehéz is ellene védekezni. Az is vitatható (s vitatját is eleget), hogy vajon tényleg „prófétai” vezetőre van-e szükség…..
j.gabi 2016.09.15 11:02:40
@ka_TARZI_s:
>Nem vagyok benne biztos, hogy Ferencnek/Bergoglionak jutni fog.

Még "szerencse", hogy vannak ilyen "jól tájékozott" emberek, akik már tudják előre, hogy ez is el van döntve. (gondolom a pártközpontban döntötték el)
A 24.hu szúrta ki, hogy a mai Híradóban, Fókuszban és az időjárás-jelentésben is illuminátus kéztartással köszöntek el az RTL tévései, ami ugye vagy TÖK VÉLETLEN, vagy ótvaros nagy trollkodás, de a javából, és a legszórakoztatóbb módon. Vagy... ..
j.gabi 2016.07.30 14:36:37
@Mercel: Azért volt a sicc. :)
j.gabi 2016.07.30 14:56:47
@Világít a torony: Előző kommentem. (másodszor)
j.gabi 2016.07.30 16:20:59
@Mercel: Diploma: egy ismerős orvos evolúció tagadó. Wtf!? A diplomások között valszeg ugyanannyi hülye van statisztikailag, mint a nehézbúvárok, evangélikus lelkészek, vagy a villamosvezetők között.
A gyógyszeripar talán legnagyobb hasznot hozó üzletága a védőoltások gyártása, ki hinné ezek után, hogy az egész egyszerű tehénnel kezdődött. A vakcinákat megjelenésük óta támadják és istenítik is egyszerre, a két tábor időről időre egymásnak feszül, holott a védőoltások rövid, alig több mint…..
j.gabi 2016.06.18 01:37:51
@Admin Kapitány: Mindenki tudja, hogy az védőoltások a fényevő gyíkemberek céljait szolgálják. Így fogják átvenni a zsidó ügynökeik a világuralmat.
Röviden szeretnék nektek egy olyan témáról írni, amiről majdnem soha nem olvashatunk a spirituális élettel kapcsolatban. Pedig nekem úgy tűnik, hogy fontos, sőt nélkülözhetetlen kérdés; olyasvalami amivel mindenki találkozik, ha valaha is komolyan és tudatosan rászánta magát a lelki életre. A…..
j.gabi 2016.06.17 08:26:14
@türkiz:

1. "Annyit azért árulj el nekem, melyik mondatomban KÉRTELEK ÉN MOST meg arra, hogy a "bejegyzéseidet előzetesen mutasd már meg" nekem?"

2. "...de tennénk egy próbát: azaz mielőtt felfektetnéd az adott írásodat erre a felületre, megmutatnád nekem is, újragondolnád mindazt, amibe így is, úgy is beleakadunk egy páran."

A sok offtopic személyeskedés miatt sajnos lassan már olvashatatlan a blog. Kérném szépen, hogy akinek valami személyes problémája van pacsyval, az menjen el és egy sör mellett beszélje meg vele! Köszönöm.
Érdekes hajtépés zajlik éppen Bernáth József séf és az RTL között, legalábbis valami ilyesmiről ír a Bors: a séf már nem szerepel az RTL terveiben, amit közöltek is vele, de ettől még továbbra is a Konyhafőnökkel azonosítja magát, és a műsor egykori szereplőivel is haknizott, ami kiverte a…..
j.gabi 2016.03.25 12:02:56
@Jimbo75: +1
Istent nem bírom máshogy elképzelni, mint nyitottan. Éppen Jézuson és az ő szavain keresztül ismerem meg Istennek ezt a létét, hogy esőt és napsütést ad jónak, rossznak, hívőnek és hitetlennek egyaránt (vö. Mt 5,45). Jézus a vallásos emberek szeme elé tükröt tart: „Nézzétek az Isten nem olyan, mint…..
j.gabi 2016.02.02 11:37:20
@khamul: Ajánlom figyelmedbe ezt a beszélgetést:

Jó volt olvasni. Köszi szépen.
Nem nagy écesz, bugyiban a kamera elé zavarták a menyecskét és főz. Fördős Zével nemigen működne. ..
j.gabi 2015.03.24 08:18:38
@Tapmancs: Még lehet, hogy pinája is van. Bár az már tényleg túlzás lenne.
Az, hogy a mindenkori magyar kormány onnan szerez magának (válság)kommunikációs tanácsot, ahonnan csak tud,  2006 óta nem titok, akkor Ron Weber és az MSZP kampánystábja ült le Az elnök emberei című sorozat elé, és nyúltak le belőle hatásos elemeket egy…..
Valószínűleg kevesen vitatkoznának azzal a kijelentéssel, hogy a sci-fi a film médiumának legizgalmasabb zsánere. Már csak azért is, mert a tudományos-fantasztikumot gyakorlatilag nem is lehet zsánerkeretek közé szorítani, hisz olyan sokoldalú világról van szó, amely történeti…..
Egy magát a világ legnagyobb Die Hard-fanatikusának tartó blogger írta a közelmúltban a sarkon kopogtató Drágább, mint az életed kapcsán, hogy szkepticizmusának egyik alapvető pillére az új résszel kapcsolatban az, hogy forgatókönyve a kezdetektől fogva kifejezetten Die…..