Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pappdori.bp

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évszázad végére minden bizonnyal a tengerbe vész egy teljes kultúra, több ezer ember otthona, az egyedálló szépségű Kuna Yala szigetcsoport. Az őslakosok kitelepítését 2012 nyarán kezdték meg. Miután elolvastam az NBC riportját az volt az érzésem, érdemes lenne…..
Update: kaptunk fényképet az első olvasói sütésről! Szerencsére már téma, miért készítsünk ajándékot saját kezűleg, ahelyett, hogy tonnányi lomot vennénk. És az is köztudott miért fontos újrahasznosított alapanyagokba csomagolni vagy ami még jobb, egyáltalán nem…..
„Tűzoltóknak öltözve próbáltak bejutni az atomerőműbe a stressz-teszt közben” - állította a belga erőmű vezetője, miközben az aktivisták csak néhány kérdőívet szerettek volna kitöltetni a biztonsági tesztben résztvevő polgármesterekkel, és a helyszín közelében sem…..
Minden felháborodás mellett nagyon örülök, hogy ennyien érdeklődtök az iránt, miként lehet szobanövényekkel érdemben tisztítani a lakásunk levegőjét. Egy-egy cserépnyi növény meglepően sok káros vegyianyagot képes kiszűrni nappalink, hálószobánk levegőjéből. Van mit: a…..
(avagy a szépségért szenvedni, az oxigénért ültetni kell - I. rész) Ráadásul hetek óta halasztom egy érdekes cikk elolvasását, és most eljött a határidő... A kikerülési stratégiám briliáns volt, elöntött az érzés, hogy addig nem tudok dolgozni (!), amíg nincsenek kifestve…..
Anna Henley (Egyesült Királyság) a brit Természettudományi Múzeum által hirdetett 2012. évi természetfotó versenyre nevezett képével, A Föld a kezünkben van (The World in our hands) kategória győztese lett. Anna a Spitzbergák felé (a Jeges-tengeren…..
A NASA az alábbi 26 másodperces animációval szemlélteti a Föld átlaghőmérsékletének változásait 131 éves távlatban. Összehasonlítás alapjául az 1951-80 közötti időszak átlagát vették, ettől magasabb hőmérsékletet jelölték piros színnel, az alacsonyabbat kékkel. A…..
A cseh nukleáris manipuláció sem tudja megakadályozni az embereket abban, hogy hangot adjanak ellen-véleményüknek. A Csehországba tervezett két új temelini reaktor ügyében tartott nyilvános Környezeti Hatásvizsgálati Meghallgatáson Koukal, Csehország ausztriai nagykövete egy…..
Van paradicsom, van paprika, legyen-e lecsó? - Kiskertek a nagyvárosban I. című minapi riportunk folytatása, amelyben arra kérdésre kerestük a választ Simon Gergely vegyianyag-szakértővel, vajon a városi kiskertben (azaz közösségi kertben, balkonon, udvaron, járdaszegélyen,…..
Aki városban él, az otthonán kívül nagyobb területért kevésbé szeret felelősséget vállalni. Gazdátlan a lépcsőház, koszos az utca, nem túl vonzóak a közterek. Az elmúlt években azonban változott valami Budapesten.  A „közterület-közérdek-közöm sincs hozzá”…..
A francia környezetvédelmi tárca élére kinevezett Nicole Bricq beiktatásának dokumentumain még friss volt a pecsét, amikor a Shell Francia Guyanára tervezett fúrásait egyetlen tollvonással áthúzta. Indoklásában valós tényekre alapozott kételyt fogalmazott meg: túl nagy a…..
Az ipari méretű termelés mindehol kért okoz, első a profit, és mindent annak rendelnek alá. Elidegenítik, tárggyá - pénzügyi-statisztikai adattá - silányítják a környezetet, az ott élő állatokat és embereket egyaránt. Előtte-utána (nem elhanyagolható környezeti…..
Ha a Deepwater Horizon olajkatasztrófa második évfordulójához közeledve megnézzük, mit tanult az olajipar az esetből, úgy tűnik, mintha meg sem történt volna. Nézzük meg az öt legfontosabb tanulságot, amelyet az érintett kormányok és olajvállalatok azóta sem vontak le:1)…..
 Nemrégiben kitoloncolták Dél-Koreából a Greenpeace három vezető beosztású munkatársát, akik fontos szerepet játszanak az ország nukleáris terjeszkedése ellen folytatott kampányunkban. A fenti eset is bizonyítja, hogy az atomenergia és a demokrácia nem összeegyeztethető. Ez…..
A Shell arról próbál meggyőzni, hogy biztonságos és nincs miért aggódnunk. Mi mégis tudunk 10 olyan okot, amiért nem éri meg olajat kitermelni az Északi-sarkon:  A Cairn Energy egyik fúrótornya, a Leiv Eiriksson (forrás: Greenpeace Új-Zealand)1. Borzasztóan veszélyes:…..
munkanélkül zengőn 2012.01.11 15:47:00
Inspiráló hétvége: lassan, magasan, nyugodtan...
A Verespatakért tiltakozó sokat próbált aktivista nem csodálkozik el azon, hogy a aranybányászattal ausztrál cégeket hoznak összefüggésbe (lsd. a tiszai ciánszennyezést okozó Aurult). Ebben vitában mindegy volt, hogy Bukarest vagy Budapest, mindenhol ugyanúgy előállították a…..
Tudjuk, hogy a progresszív klímaváltozás elleni harc egyedül nem akadályozhatja a gazdasági válságot – nem is feladata -, viszont segít, ha megoldást keresünk a hanyatlásra. Nem kell hinni a “zöldek” szavának, múlt hónapban a konzervatívnak számító Nemzetközi…..
A Fehér Ház - november 10-i - bejelentése elvágta a Keystone XL olajhomok-vezeték építését, döntés csak a 2012-es választás után, leghamarabb 2013-ban várható. Globális felmelegedés témában ez egy kiemelkedő jelentőségű győzelem az Egyesült Államokban, ahol évek óta nem…..
Mahatma Gandhi – szabadon értelmezve – mondta, hogy "Az elején átnéznek rajtad, majd kinevetnek, aztán kémkednek, végül tiéd a győzelem.”Korábbi események sorozata vezetett a Francia bíróság ítéletéhez, melyben kémkedés vádjában elmarasztalja a franci…..
 A fosszilis energiahordozó kitermelés melléktermékeként keletkező szén-dioxid kibocsájás eredménye, hogy az Északi-sarkkörön az egyik leggyorsabb a hőmérséklet emelkedés, ennek köszönhetően a sarki jég kiterjedése is csökken.  A Cambridge-i Egyetem néhány…..
A rabszolga-felszabadításért küzdő Theodore Parker szerint a történelem íve hosszú, mégis az igazságosság irányába mutat. Vannak pillanatok, amikor rövidíthetjük a ránk váró utat: ha közösen cselekszünk.A világ számos pontján aktív megmozdulásokat látunk. Az Arab Tavasz,…..
Az iroda melletti telken lakó néhány kunyhóról már volt szó a blogban, a beköltözés után mutattuk be őket. Az A XIV. kerületi önkormányzatnak azonban nem csak a romos házak befalazására telik, tegnap markolót béreltek. Ma reggel felkeltek, lezseren öltöztek és kivonultak a…..
A "Nagy Szakítás" belátásra bírta a világelső játékgyártó Mattel vezetőit, nem éri meg az "erdőirtó" Asia Pulp and Papertől (APP) vásárolniuk az olcsó indonéziai import csomagolóanyagot, amibe többek között Barbie-t is csomagolják gyanútlan…..