Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.feketeleves

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Szeptember közepe óta nem jelentkeztem, ez egy részt a gépem elhalálozása, másrészt a diplomamunkám írása miatt történt. Úgy gondoltam, hogy az utolsó 3 napomban még megörvendeztetlek titeket egy összefoglalóval az életemről, meg pár tapasztalattal a munkám és az…..
Kedves olvasók! Sajnos rossz hírrel kell szolgálnom. Az egyik este elszállt a gépem, ami azt jelenti, hogy se kép, se hang és a legközelebbi hely, ahol hozzá mernének nyúlni az Thesszalonikiben lenne, így kölcsön gépet tudok használni néhány órára. Ez annyit tesz, hogy a…..
Vége van a főszezonnak. Ez annyit jelent, hogy lassan minden országban elkezdődik a suli, a hotelből pedig teljesen kihalnak a fiatalok. Azért a héten sem lehetett unatkozni, szóval lesz mivel megtöltenem a bejegyzésemet. A hétvégét egy bulizással kezdtük. Elmentünk a staffal…..
Kicsit elfeledkeztem a blogomról, szóval most megpróbálok mindent bepótolni. Természetesen már nem emlékszem minden napra részletesen, ezért témákra bontom a bejegyzésemet. Az előző két hét egy-két show-t leszámítva nem volt unalmas, sőt gazdagodtam egy pár új élménnyel…..
Jászász! Ez görögül annyit jelent, hogy „sziasztok”! Az új görög barátaim miatt el kellett kezdenem a nyelvet tanulni. Nem töltöttem velük az egész hetemet, szóval nem mondanám, hogy sok mindennel bővült a szókincsem, de ezt nem is fogom részletezni. E helyett inkább írok…..
Elment a július is. Még 3 hónap van hátra az itt létemből és szeptembertől kezdődik a suli a legtöbb helyen, ami annyit jelent, hogy az idősebb korosztály jön majd nyaralni. Szeptember végén a nemzetközi staff javarésze is haza utazik, szóval most kell kihasználni a jó…..
Sziasztok! A mostani részben kicsit megpróbálom összefoglalni a görögökkel kapcsolatos tapasztalataimat, meg persze valamennyit írok magamról is. Előre megsúgom, hogy most sem tervezek túl hosszú beszámolót készíteni. Mivel a szállodában telnek a mindennapjaim, így az itt lévő…..
Sziasztok! A héten nem történt semmi különleges, de azért most sem unatkoztam. A vendégek továbbra is leginkább családok 2-3 generációval, sok gyerekkel. A homokvár építő képességemet már felfejlesztettem oda, hogy nem csak várat, de már teknősbékát, kígyót és kutyát is…..
A hét főleg a problémázásokról, lecseszésekről, vitákról szólt, tehát a szezon közepén mindenkinek kezd elege lenni a görög nyárból. Persze ezen kívül azért volt olyan is, hogy jól szórakoztam, de javarészt munkával teltek a mindennapok. A hetemet az előző szabadnapommal…..
Sziasztok! Bocsánat a késésért, de elkezdtem erősen építeni a kapcsolatrendszereimet, így esténként későn fekszem le, nap közben pedig, ha szünetem van, alszom. Túl vagyok az első 2 hetemen a hotelben és természetesen itt sem unatkoztam egy percet sem, sőt átváltottam a napi 5…..
Megint eltelt egy hét! Valószínűleg a következő pár hétben a bejegyzéseim csütörtökönként jelennek majd meg, mert az új szállodában ezen a napon vagyunk szabadok. Ebben a részben főleg egy nagyobb utazásról fogok mesélni nektek és természetesen bemutatom az új munkahelyemet…..
Ismét itt vagyok egy új bejegyzéssel a 4. hetemről. Holnap lesz egy hónapja, hogy elhagytam az országot. Ez alatt otthon kiömlött a Duna, szóval nyílván ott sem unatkoztok, itt pedig felpörögtek az események, főként ezért sem sikerült időben elkészítenem a bejegyzésemet. A…..
Ismét eltelt egy hét, úgyhogy megint itt vagyok egy új bejegyzéssel. A mai blogomat nem szeretném hosszúra nyújtani, mert a mostani szabadnapom nem egészen sikerült olyanra, mint terveztem. Ebből adódóan a héten történt változásokról fogok mesélni picit. Szokásomhoz híven…..
Bocsánat a csúszásért, csak kedd este belefutottunk egy pár orosz vendégbe a szálloda bárjában és volt náluk egy üveg wiskey, aminek a hatására eléggé szétcsúsztam, másnaposan meg inkább aludtam a szünetekben, minthogy blogot írjak. A második hetem is egész jól telt. Most…..
Sziasztok! Ismét beláthattok picit a mindennapjaimba kb. fél éven keresztül. Az idei évben végeztem a szorgalmi időszakommal a suliban, ezért esedékes volt a szakmai gyakorlat megkezdése. Turizmus-vendéglátás szakos hallgatóként sokat gondolkodtam rajta, hogy otthon érné meg jobban…..
Ahogy ígértem ebben a fejezetben ismét a munkahelyem lesz a fő témakör. Sajnos egyebet továbbra sem nagyon tudok írni, mivel a legjobb, ami történt velem az mind Budapesten volt. Így lassan két hónap után kezd bennem összeállni a kép, hogy mitől olyan jó ez az étterem és…..
Ismét elrepült 2 hét. Sajnálom, megint lusta voltam és nem sikerült beosztanom az időmet, de így egy kattintásra, egyből 2 hetet is elolvashattok, ami már az elején viccesen kezdődött. Hétfőn bementem a munkahelyemre, hogy belekezdjek a 7 napos munkahetembe. Miután átöltöztem…..
Sziasztok! Mivel volt olvasóm, relatív sok, így megpróbálom folytatni a blogomat. Sajnos az már kiderült számomra, hogy a heti egyszeri bejegyzés tarthatatlan, főként az elfoglaltságom miatt, meg azért, mert lusta vagyok munka után az éjszaka közepén neki ülni írogatni. Az…..
Wie geht es in Wien?! 6 nap munka 2012.07.09 19:06:00
Ez a hetem teljes mértékben a munkáról szólt, meg persze kicsit a kapcsolatépítésről is. Sajnos nem tudok olyan hosszan beszámolni a hétről, mivel a munka nem tartogatott túl sok meglepetést, viszont az egész hetemet elvette. Vasárnap kezdtem el dolgozni és egészen szombatig nem is…..
Üdv az olvasóknak! Úgy alakult, hogy nyárra édesapám szerzett nekem munkát Bécsben felszolgálóként, így június 24-én ismét elhagytam az országot 2 hónapra. Úgy tervezem, hogy hétvégente megírom, ami történt velem a héten, ezzel tájékoztatva az otthoni ismerősöket arról,…..
Prága 120 napban szabad hét 2011.12.05 19:38:00
 A szemeszterem szinte teljesen a végéhez ért. Ez mondjuk leginkább csak rám és pár sulis társamra volt igaz, akiknek hasonló képpen a héten egyetlen egy órán kellett részt venniük.Hétfőn volt ez a négy órás iskolai látogatás. Én a múlt héten elmaradt prezentációmmal…..
 Megint eltelt egy újabb pörgős hét. Voltak benne új emberek, vizsga, utazás, tánc, kocsma, úgyhogy most sem unatkoztam.Hétfőn megint az izgalmas „Üzleti érték” órával kezdtünk. A napirenden prezentációk voltak, különböző cégek SWOT analíziséről. Az elején…..
 Bevezetés  Az európai turisztikai piacon a 90-es években lényeges hangsúlyeltolódások történtek, amelyek mindmáig meghatározzák mind a keresleti, mind pedig a kínálati oldalon ható trendeket. Ezek közül kiemelkedő fontossága van a települések, térségek,…..
 Az utolsó hónapom első hete itt Prágában. Kezdek ráeszmélni, hogy már nincs sok időm itt és ezt nagyon sajnálom. Minden nappal egyre jobban megismerem a várost. Végre kezdem úgy érezni, hogy sikerült megtalálnom magam, így két hónap után.Hétfőn reggel bementem suliba.…..
Eltelt egy újabb hét. Természetesen most sem ültem otthon, úgyhogy történt egy pár érdekes dolog. Hétfőn újabb tantárgyam vette kezdetét „Business Valuation” néven. Ezt az órát csak azért vettem fel, mert azt hittem, hogy ezzel letudhatom az otthoni pénzügytan…..