Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A kulcslyuk szelleme

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy telnek az évek, úgy válik egyre gyakoribb kellemetlenséggé a nyaki, hát- és derékfájdalom. Van, aki az öregedés természetes velejárójának tartja ezt, más a munkahelyi ártalmak közé sorolja. Mindkettőben van igazság, de tudni kell azt is, hogy a gerincfájdalom néhány életviteli változtatással…..
Első kisbabám nemrégiben jött a világra. Nagyon érdekes dolgokat tapasztaltam meg és azt gondoltam, helye van ebben a sorozatban. Hasznos lehet azoknak, akik még babavállalás előtt vannak, kíváncsi lennék mi a véleményük azoknak, akiknek már vannak gyermekük. Illetve ha férfi…..
A legtöbbünk vágyakozik egy boldogabb, egészségesebb életre, amely cél és értelmet ad a létezésünknek. Megmutatom, hogy mik azok, amelyek közelebb visznek ehhez. Nem a te hibád, hogy úgy vagy drótozva, hogy vonzódsz az anyagi dolgok iránt. Ami most van + több = boldogság. Néha egyszerűen átsiklasz…..
A kulcslyuk szelleme 2016.12.21 22:33:00
@para_noir: "olyan ez, mintha, azt kérdeznéd, hogy ejts el egy labdát"
Amilyen labdaérzékem van, még ez sem biztos, hogy menne. :-)

"A feladás egyszerű, engedd el a dolgot."
A gondolatokat, érzéseket nem tudom a labda módjára elengedni, mert hatással voltak/vannak rám, nyomott hagynak bennem. Elhatározással ezektől nem tudok megszabadulni. Nekem nem megy.
Nem tudom, te haragtartó vagy-e. Előfordult-e már, hogy valaki megbántott, és sokáig nem tudtad magadat túltenni rajta? Persze, nyilván attól is függ, milyen súlyú dologról van szó, hát képzelj el most valami olyat, amivel tényleg nagyon megbántanak! Tegyük fel, átver valaki, akiben megbíztál,…..
Nem tehetnek róla, ezt már az elején szögezzük le. Még csak nem is tudatosan csinálják. Valamilyen belső bizonytalanság vagy félelem dolgozik bennük, és úgy érzik, a problémájukra te vagy a megoldás. Különösen, ha nagy empátiával, gondoskodó természettel áldott meg az ég, és nem szabsz határt az…..
Te mennyire veszed a szívedre, ha bírálnak? Az emberek kevés dologtól bőszülnek fel úgy, mint az érzéketlen, negatív kritikától, ráadásul hatása sincs (leszámítva a sértődést és a konfliktust). Ez nem is véletlen, hiszen az ilyesfajta kritikát támadásként fogják fel, s a legjobb esetben nem…..
Vannak, akik nem szeretnek kidobni semmit. Én sem szeretek, mert mindig azt gondolom, valamikor még szükségem lehet rá. Pedig azt mondják, azt a ruhát, amit egy évig nem veszel fel, már soha nem fogod hordani. Manapság divat megszabadulni a fölösleges holmiktól, hiszen ha kevés, de jó minőségű ruhád…..
A zsaroló kártevők fejlődésének és újabb variánsainak felfedezésének híre mellett, javarészt a látványos és sokakat érintő támadásokról olvashatunk mindenhol. A folyamatosan növekvő és egyre kifinomultabb támadások miatt, valamint a biztonságtudatos gondolkodás erősítése érdekében az ESET és a KÜRT…..
Mindenki szeretné, hogy szeressék. Mindenki vágyik az elismerésre, a pozitív visszajelzésre, ami természetes dolog. Igen ám, de ha túl sokat foglalkozunk vele, mások hogyan látnak minket, és az égvilágon mindenki véleményére adunk, az nagyon megnehezítheti az életünket. Emlékszem, gyerekként volt…..
A kudarctól mindenki fél. Azt hiszem, nem túlzás ezt így kijelenteni. De vannak olyanok, akiket ez a félelem egyenesen megbénít. Ha csak a saját múltamat veszem szemügyre, számtalan dolog volt, amibe azért nem vágtam bele, mert attól tartottam, hogy nem sikerül. Minek csináljam?…..
A kulcslyuk szelleme 2016.04.11 22:16:32
@Dunai Amina: "Ha ráismersz egy gyengeségre, akkor legalább tudod, mit kell erővé változtatni."
Azt hiszem, eléggé képben vagyok a gyengeségeimmel már jó ideje. Olyan hosszú a lista, hogy inkább igyekszem nem gondolni rájuk (ennek ellenére folyamatosan ezeken rágódom). És amikor valahol ezekről olvasok, akkor újra tudatosulnak és olyankor elkeseredem. És mindig elhatározom, nem olvasok több személyiségfejlesztő és pszichológiai cikket. Amit persze nem tartok be, ahogy szinte semmilyen elhatározást. :-)
Szóval tisztában vagyok azzal, hogy lenne miben fejlődnöm, csak értelmét nem látom, továbbra sem.
Ahogy például jó lenne kicsit izmosabbnak lenni, de a hiába a cél, nem vállalom a "küzdelmet". Vagy időnként felmerül, hogy meg kéne tanulni valamit zenélni (gitár, zongora). De az élvezhető szintre történő eljutáshoz szükséges munkát nem vállalom, annyira azért nem akarok megtanulni zenélni.
A kulcslyuk szelleme 2016.04.18 22:42:46
@Dunai Amina: "Ha nincs különösebb célod" Talán ez lehet az egyik problémám...
A martfűi sorozatgyilkos története kétszeresen is hátborzongató. Egyrészt félelmet keltő az a kéjvággyal keveredett brutalitás, mellyel az áldozataival végzett, másrészt mélyen elgondolkodtatóak azok a módszerek, melyekkel a korabeli hatóságok igyekeztek minél hamarabb megtalálni és megfelelően…..
A közelgő tavasznak és az ebből adódó löketnek hála egyre gyakrabban látogatja a szerkesztőség a gyúrós-boltokat és mivel sokat beszélünk egyébként is az eladó-sporttársakkal, gondoltuk, hogy megkérjük Őket, hogy sztorizzanak kicsit a vásárlókról és ha van valami ütős…..
Ez nem csalás és nem ámítás! 30 perc alatt a sütőben olyan mennyei paradicsomos pasta szószt ütünk össze, ráadásul friss alapanyagokból, hogy napokkal később is erre fogunk vágyni! ..
Idősebbek és katonaviseltek még talán emlékeznek, amikor a DOS-os vírusok hajnalán, úgy jó 25-30 éve még a fájlfertőző vírusok voltak napirenden. Ilyenkor például egy rezidens (állandóan tárban maradó) vírus megfertőzhette az egészséges állományokat, és hozzáfűzte magát az eredeti fájlok végéhez,…..
A Slicer (Szeletelő) egy olyan lehetőség Excelben, amelyet vagy valaki ismer már és akkor igen jó barátságot kötött vele, vagy valaki nem ismer, de akkor mindenképpen hatékony megismernie, hiszen olyan szűrési lehetőségeket kapunk kézhez vele a táblázatkezelő újabb verzióiban, amelyeket vétek lenne…..
A mai poszt témája egy olvasói kérdés, amely egy igencsak mindennapos Excel-problémát jár körbe, egy olyat, amelynek eléréséhez valószínűleg mindenkinek megvan a saját kis megoldási módszere, most egy ilyen megoldást fogok bemutatni - nem biztos, hogy a legegyszerűbb, de a lényegi célkitűzést…..
Ha valaki kicsit bizonytalan ,akkor itt egy kis segítség, vagyis optimális maghőmérsékletek - segítség a sütéshez Marhasült, véres maghőmérséklet: 52-54 C Marhasült, közepesen sütve maghőmérséklet: 60-65 C Marhasült átsütve maghőmérséklet: 70-80 C Sertéssült maghőmérséklet: 70-85 C Báránysült…..
Ahol sokat sütnek, főznek, ott mindig marad egy két szelet fölösleges hús vagy egyéb alapanyag - amit vétek lenne kidobni. Ilyenkor jöhet egy kis kreativitás, és mire a család felébred, akkora ott a tányéron egy-egy ropogós héjú, belül ízes és zamatos grill szendvics...
A Városi levegő blog sorozatában tesztelheted, hogy mennyit ismersz fel Budapest legszebb épületeiből, apró szépségeiből. Az eddigi részekben a legszebb tetők, tornyok, homlokzatok, szecessziós házak, illetve Budapest eltűnt tornyai kerültek bemutatásra. A legszebb brazil modern épületeket pedig itt…..
avagy, amit a LED-ekről tudni érdemes! Napjaink slágercikke a LED, amelyet boltok és webshopok százai kínálnak. A rengeteg típus és változat közt nehéz eligazodni, ráadásul annyi mértékegység és fénytechnikai jellemző keveredik a csomagolásokon, hogy ember legyen a talpán, aki…..
A kulcslyuk szelleme 2015.12.16 16:01:10
@Gukker: A színvisszadásra gondolsz, ugye? Ez is egy lényeges szempont. Az én fényforrásomnál ez 80% feletti, gondolom, inkább 80%, mint 90-100% (utóbbit közelíti a hagyományos izzó). Pedig ez is szempont volt a választásnál, de úgy néz ki, hogy még a 80% is kevés. Legközelebb keresek 90% vagy felettit, de azok meg elég drágák. Ahogy számolgattam, nem biztos, hogy megtérül a csere. És egyelőre még kapni hagyományos izzókat is.
Milyen a hatékony dicséret? Mindenki tudja, hogy sokat kell dicsérni a gyerekeket, mert számukra ez a megerősítés egy cselekvés megismétlésére. Mindenki tudja, hogy így lehet őket aktivitásra és önállóságra buzdítani. Feltéve, hogy megfelelő módon dicsérünk. Nem mindegy ugyanis, hogy a gyermek egy…..
A lakberendezésben az a jó, hogy minimális helyeket is hasznosítható térré alakítunk át. Sok embernek okoz gondot az, hogy mindig arra törekednek, hogy minden talpalatnyi hely jól berendezett és hasznos legyen. Ez sokszor nagyon rosszul sül el, hiszen van olyan eset, amikor érdemesebb…..
Az elmúlt időszakban ha Excel került szóba, akkor szinte kizárólag formulákkal, tömbökkel és képletekkel foglalkoztunk, pedig ennek az Office-modulnak a felhasználási területeit illetően ez a rész csak egy apró szelet, jóval több, jóval másabb lehetőségek is rejlenek a…..