Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmarxell

24 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint ígértük, január elsejével megkezdjük a "2008 legjobb játékai" listák közlését - ma tmarxell állította össze, neki mi tetszett legjobban az elmúlt évben. Mindenki 5 kategóriát választhat, amiből egy "az év legjobb játéka", a többi pedig tetszés…..
Gémeskút osztályzat: Zseniális Kiadás éve: 2008 Műfaj: Szerepjáték Korosztály: PEGI 18+ Nyelvigény: Középfok-felsőfok Ár: 9000 Ft Ami tetszett: * a hangulat: sikerült szinte maradéktalanul továbbvinni az eredetit * RENGETEG felfedeznivaló * a grafika: nagyon sokat ad a…..
tmarxell 2008.12.09 19:32:13
@wice: érdekes, én meg pár perc alatt belefutottam Megatonba, ugyanakkor még semmilyen iskolát nem pucoltam ki :P

Mindenesetre engem a Vault-tec-es rajzok nem zavartak, szerintem meg egész jól illeszkedtek a korábbiakhoz. (No meg a régiek közül csak keveset emeltek át teljesen változatlanul.) Egyedül a nem rajzfilmszerű poszterekből kellett volna kevesebb.

Amúgy a játék kezdetét lehet, hogy érdemes újrajátszani, nézd meg pl. azt, hogy a későbbiekben mi történik, ha az elején kinyírod az Overseer-t. Meg másnak is van egy kis hatása ott :)

@Chomy: Az, hogy max. 20-as szintig lehet elvinni a játékot, tényleg kevés, de főleg azért, mert úton-útfélen kapjuk az xp-t. Viszont egy konzolparanccsal feljebb lehet állítani a korlátot - nézd meg a GameFAQs-on, ha érdekel. (Az viszont kár, hogy a játék újraindítása után újból be kell írni.)

Harold-ot megtaláltam ja, néztem is egy nagyot, amikor ott fent kóboroltam a hegyekben. (Amúgy az "eredeti" Fallout 3-ba hasonló cuccot terveztek, vsz onnan emelték ezt át - teljesen jogosan, hiszen megkaptak a Bethesdások szinte mindent, amit anno elkészítettek belőle.) Viszont Cthulhu-s kikacsintásokat még nemigen találtam - lehet, hogy többet kellett volna a metróalagutakban rohangálnom? :D

Amúgy máshol én is azt olvastam, hogy csak egy kísérőd lehet, de vettem magamnak egy robotot, és most momentán így két kísérőm van. Nemtom, ez vajon programhiba? :P (De hard felett mondjuk már csak az is kihívás, hogy életben maradjanak azok, akik melletted vannak.)

      Osztályzat: zseniális Műfaj: körökre osztott stratégia Platform(ok): Windows, Linux, Mac OS X Korosztály: nincs hivatalos besorolás (de bárkinek) Nyelvigény: középfokú Nehézség: kezdőtől haladóig Beletanulási idő: rövid Kifáradási idő: meglehetősen…..
Advance Wars: Dark Conflict Osztályzat: jó Műfaj: körökre osztott taktikai Korosztály: 12+ PEGI, E10+ ESRB Nyelvigény: középfokú Nehézség: középhaladó Beletanulási idő: rövid Kifáradási idő: egy végigjátszásnál valamivel több   A DS-es folytatásokkal előfordul, hogy…..
Most hogy már egy ideje nekem is van Xbox360-am, van rálátásom arra, hogy milyen jó és kevésbé jó dolgokat tartalmaz. Az online játékletöltő szolgáltatásról már írtam és a Nintendo Wii-ével is összehasonlítottam, de most egy olyan Xboxos funkcióról lesz szó, amit a Wii nem…..
The World Ends with You Osztályzat: zseniális Műfaj: akció, japán rpg-elemekkel Korosztály: 12+ Nyelvigény: középfok Nehézség: kezdő-haladó (állítható) Beletanulási idő: viszonylag rövid Kifáradási idő: kétszeri végigjátszás, kb. 20-25 óra (összesen)   Amikor…..
A baráti Gémeskút blogon tmarxell befejezte kétrészes ismertetőjét a zseniális Dwarf Fortressról. Remélem, nem haragszik, ha mégis belinkelem ide. (Elvtelenül imádok ismertetőt megúszni. Ez van.) Pepper powerMitől is olyan zseniális a Dwarf Fortress?Egyrészt roguelike,…..
Még jóval korábban írtam a Dwarf Fortressről, és most is arról lesz szó - de hogy ne ömlengés legyen (azóta is játszom vele, és csak még jobban tetszik), most egy másik részét nézem meg. Ugyanis maga a program két különböző játékot tartalmaz, és múltkor csak a…..
Kösz, hogy ennyien szavaztatok arra, hogy legyenek még retró játékok a blogon - kicsit pedig azt hittem, hogy pont ellenkezően fogtok :P Szerencsére a félelmem megalapozatlan volt, úgyhogy a változatosság kedvéért írok megint egy rétegjátékról. Ráadásul egy olyanról, amely…..
Apollo Justice: Ace Attorney Nagyjából fél évvel ezelőtt írtam egy cikknek álcázott ömlengést a Phoenix Wright trilógiáról, mint a kihagyhatatlan DS-es kalandjátékok egyikéről: ha ezt még nem olvastátok, akkor sürgősen pótoljátok, mivel nem lenne sok értelme anélkül…..
    Ki ne szeretné a jó rejtvényeket? (Aki igennel válaszolt, az ne is olvasson tovább :)) Van valami jó abban, hogy agyalunk egy furfangos kérdésen, de a végén rájövünk a válaszra - ami utólag nem is tűnik olyan bonyolultnak. A számítógépes játékokba gyakran…..
Sins of a Solar Empire - még mindig nem jöttem rá, miért ez a neve Osztályzat: nagyon jó Műfaj: valósidejű űrstratégia Nyelvigény: alapfok Nehézség: kezdő-középhaladó Beletanulási idő: viszonylag rövid Kifáradási idő: gép ellen viszonylag hamar, emberi játékosok ellen…..
tmarxell 2008.03.17 21:19:44
Szevasz dawey! A gond az, hogy igazad van, úgyhogy kösz a kommentet - legközelebb jobban fogok az ilyesmikre figyelni, te meg ne várj pár hónapot a hozzászólással :P (Mondjuk azért marketingszöveget szerintem nem írtam.)
Na akkor nézzük a mostani konkrétumokat!

Két gépen próbáltam ki a játékot, mindkettőben 2 giga ram, és 64 bites AMD proci (2800+ és 3400+), a videókártyák pedig: Geforce 6600GT és 8600GT. Egyik sem egy négymagos atomerőmű, de a játéknak nem is olyan jó a grafikája, hogy AA és bloom nélkül az előbbi gépen 1280x1024x32-ben már fél órás saven is láthatóan akadozzon. A felbontást lejjebb véve az előbbi gépen már szépen ment, de azon azért csodálkoztam, hogy az erősebb gépen se tudtam feltenni a maximumra (vagy a közelébe) a beállításokat. Annyira azért nem néz ki jól a játék :) (Ja, közepes méretű pályákon néztem, de nekem úgy tűnt, hogy nem a proci a szűk keresztmetszet.)

Az AI-ról meg kicsit bővebben. Azzal lepett pl. meg, hogy már normal-on csinált olyan okos húzásokat, hogy amikor egy kalóztámadás után ráküldtem majdnem az egész flottámat az egyik gépi ellenfélre, akkor a másik szépen megvárta, míg majdnem odaértem, és akkor támadott, ráadásul számára kerülő útról. Amikor meg az utolsó előtt pillanatban visszafordultam, akkor persze jött utánam az a flotta is, amelyiket eredetileg meg akartam támadni. Szóval ez szép volt - az viszont nem, hogy később pl. úgy akart a hajóival menekülni, hogy két rendszer között ide-oda ugráltatta őket. Ráadásul a gép az egyik bolygóját így védtelenül hagyta, és amikor otthagytam pár fregattot (őrizet nélkül), hogy bombázzák porrá, rájuk se hederített.

Összességében véve viszont egész jól játszik a gép (pláne az ilyen játékokhoz képest), az építkezési tempójával nincs gond. Nem vagyok biztos benne, hogy a legnagyobb nehézségi fokozaton nem csal, de nem tudtam tetten érni :)

Na vége a nagyméretű kommentnek. Lehet legközelebb inkább mégis átírom a cikket magát.
Sandbox játékok 2: Frontier: Elite II, avagy a bejárhatatlanul nagy világmindenség Vannak olyan játékok, amelyekről az ember majdhogynem nem mer cikket írni, és kivételesen nem azért, mert olyan borzalmasan rosszak. (Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy az utóbbiakról szívesebben…..
Hotel Dusk – Room 215 Osztályzat: nagyon jó Műfaj: point & click kaland Nyelvigény: középfok Nehézség: középhaladó Újrajátszhatóság: minimális Ha már prezzey írt arról a játékról, aminek sose tudom, mi a címe, akkor nem tudom megállni, hogy ne írjak a…..
Gémeskút [DS] Luminous Arc 2008.01.15 20:00:00
Luminous Arc: ami jól indul, aztán... Osztályzat: jó Műfaj: taktikai szerepjáték Korosztály: mindenkinek Nyelvigény: középfok Nehézség: könnyű Kifáradási idő: max. kétszer végigjátszható Vannak olyan programok, amiket egy ismerősünk azzal a kiáltással nyom a kezünkbe,…..
Tyrian 2000 „Do you love the smell of a vaporized galaxy in the morning?” Osztályzat: zseniális Műfaj: 2D lövöldözős Korosztály: mindenkinek Nyelvigény: minimális Nehézség: könnyűtől a véresen keményig Kifáradási idő: többszörösen újrajátszható Sokan…..
Miért ne ítéljünk meg rögtön egy játékot elsőre a screenshotok alapján? Azon kívül persze, ha azok egyszerűen rosszak :D Például azért, mert egy-két kép lehet, hogy teljesen csalókán adja vissza magát a játékot. Ha anno a Lieróról csak a képet néztem volna, akkor le se…..
Gémeskút [PC] UFO: Afterlight 2007.12.05 20:05:00
Ufo: Afterlight - avagy harmadszorra már csak sikerül "Jó játékot 5000 Ft alatt karácsonyra" sorozatunkban most az UFO: Afterlightról lesz szó, a régesrégi X-Com taktikai-kommandós földönkívülivadász alapötletének egyik újabb és viszonylag jól sikerült…..