Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakiee

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VASÁRNAPI VERS MEGHÍVÁS 2015.11.29 08:44:00
Az ébrenlét és az álom közötti keskeny sávonkövess, kedves olvasóm, szép szerelmem, barátom;kövess gyönyörű, csodaszép országokba engem,mert én csodaszép, gyönyörű országokba mentemaz álom és az ébrenlét végtelen határán,határtalan végén, ahol már nem-volt bátyám…..
VASÁRNAPI VERS SZÉDÜLET 2015.11.22 08:43:00
Szeretem szép, szerelmes szemed,szenvedélyes, szerető szíved,szeretem szomjas, szomorú szád,szerelmem szilárd, szabadon szánd!  Szédülve szenvedek, szegényen,szótlanul szól szavam, szerényen,szárnyalna szemtelen személyem,szembeszáll százados szemérem. Szánd szeretettelen…..
VASÁRNAPI VERS TÉMAADÁS 2015.11.15 08:40:00
Hitről és szerelemről írok, s politikáról,egy bizonyos ritmusban, ám az mindent elárul,hogy mit mondani minden előtt kellene, azt nemmondhatom el, túl szent és túl személyes volna, nemkönyvbe való, csak a Mindenben Jelenvalónakszólna, és nem a jelen lévő könyvolvasónak;a…..
VASÁRNAPI VERS ÍZLELGETŐ 2015.11.08 08:36:00
Szó, szó, szó, folyó, tó, tenger, ember, lány, nyár, tél, tavasz, hét, hó.  Szót, szót, folyót, tavat, tengert, embert, lányt, nyarat, telet, tavaszt, hetet, havat. Szók, szavak, folyók, tavak, tengerek, emberek, lányok, nyarak, telek, tavaszok, hetek, havak.  Szókat,…..
VASÁRNAPI VERS NAGYIDŐ 2015.11.01 08:46:00
A vers napszaka az éjszaka,és évszaka az ősz. Kimódolt, szép szavacsillagos éjszakatér haza hozzád,mint a rossz szerető,kiről egy epedőnyárvégi nappalonmondtál le végleg,mint a nyári napról,és most arra kér meg,hogy tölts vele még egynyári nappal érleltszeptemberi éjt,…..
VASÁRNAPI VERS MEGYNYITO 2015.10.25 11:13:21
A szo elszol.Az iras megmutat...
VASÁRNAPI VERS AJÁNLÁS 2015.10.18 09:00:00
A dal ered szívből, s szívhez vágy újra röpülni, mestere szárnyaival téreit így röpüli; rímes-időmértékes (szótagszáma tizennégy) sor, de ha kézbe veszed, mást a kezedbe ne végy; pentameter sor rímel vaskos hexameterre, kis figyelemnek ezért nincs tere, nincs…..
VASÁRNAPI VERS ElŐSZÓ 2015.10.11 12:13:54
Én...
VASÁRNAPI VERS PROLÓGUS 2015.10.04 09:00:00
Óh, művészet! Óh, költészet! Óh, költemény! Óh, költő: én...
VASÁRNAPI VERS BEVEZETÉS 2015.09.27 10:04:00
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.Hálát adok, hogy az utat megadja megélnem.Egyedül vagyok most vele, a lelkem csendjében.Amihez nincs köze, annak már hírét sem kérem.Csak őt látom a könnyfüggöny mögötti kék térben.Kirajzolódik, mint nagy történet egy…..
Kedves olvasók! Azok akik eddig mindig keverték az Átlátszót az Átlátszó Oktatással, azok a médiumok, amik rendszerint az Átlátszónak tulajdonították anyagainkat és azok, akik az átlátszó email címére küldözgették felháborodott és feljelentést kilátásba helyező…..
Folytatjuk sorozatunkat Hollandiáról és az Erasmus+ programról. Az előző rész után, ahol szó volt a jelentkezés mikéntjéről és arról, hogy mégis hogyan képes befolyásolni egy svájci belpolitikai kérdés egy magyar egyetemista külföldi tanulmányi ösztöndíját, következzen…..
Mostani sorozatunk Hollandiáról fog szólni, vagyis inkább a holland felsőoktatásról, de ha nagyon konkrétak akarunk lenni, akkor annak is csak egy szeletéről, hiszen egyik bloggerünk jelenleg a nijmegeni Radboud Egyetemen tölti öt és félhónapos Erasmus+ félévét. Első részben…..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től!Témák:- Magyar délibáb, avagy a pécsi fiatalok- Mit várhat az oktatás ügye 2015-től? Az adás itt meghallgatható. Mai pupákok: Tamás, G, Unya, Bálint és Szaki!..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től!Témák:- Fontos határidők az oktatásban.- Hasznos ajándékok karira.- 10 mondat, ami őrületbe kerget.- Infografikák a vizsgaidőszakhoz. Az adás itt meghallgatható. Mai pupákok: Fanó, Zsófi és Szaki!..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től!Témák:- Mo-i romák társadalmi helyzete + közfoglalkoztatás gyerekszemmel.- Juhászképzés. Végeztek az elsők.- Iskolabezárások - kéttannyelvű gimik- Kötelező iskolai drogteszt – az alapjogok tükrében. Az adás itt…..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től! Témák:- Botránytankönyvek. Balhé, balhé hátán.- Stepford jelenség, avagy a nyugalom megzavarására alkalmas liberalizmus.- Programajánló: Együtt az Erőszak Ellen – Konferencia a szexuális erőszakról. Mai pupákok:…..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től! Témák:- AFS Unesco szimpózium élménybeszámoló.- ELTE kirúgások és választások.- Gimnáziumi megszorítások. Mai pupákok: Fanó, Zsófi és Szaki! Az adás ITT hallgatható meg.   Post by Átlátszó…..
Október 18-án a HÖOK Tisztújító Közgyűlést tartott Egerben. A HÖOK új elnökével Gulyás Tiborral beszélgettünk a fizetéséről, a HÖK átláthatóságáról és hogy mit szól a pletykához, miszerint az egyik általa jelölt és a közgyűlés által  megválasztott Garbai Ádám…..
Október 18-án a HÖOK Tisztújító Közgyűlést tartott Egerben. A HÖOK leköszönt elnökével Körösparti Péterrel beszélgettünk a szervezet jövőjéről, az internetes szavazásról és a törvényi újraszabályozás lehetőségeiről. // Post by Átlátszó Oktatás.…..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től! Témák:- Milyen hatással van az oktatásra a gimnáziumok bezárása- NETADÓ: miért fontos az oktatásban az internet, mi a következménye, milyen trendek vannak a világban. Mai pupákok: Fanó, Zsófi, Szaki és meghívott…..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel héttől!Témák:- Orvosnak tanul nálunk a legtöbb külföldi- A társadalom problémáit tükrözi az iskolai erőszak- Jövőre újra támad a fejes káposzta!Mai pupákok voltak: Fanó, Bálint és Szaki!Az adás ITT hallgatható meg. ..
Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel héttől!Témák:- a kevesebb több a HÖOK-nál, ha Navracsicsról van szó.- egymillió Erasmus gyermek- szemlézzük a HVG Psziché most megjelent számát, amiben az alternatív iskolákról van szó.Mai pupákok voltak: Zsófi, Bálint és…..
Ha kedd, akkor Egyetemi Rádió! Mai témák voltak:- idén is késő könyvek- HÖOK vs törvények- Nyelvvizsga botrány, 1000 gyanúsított Mai pupákok voltak: Zsófi, Unya, Szaki, Bálint. Az adás ITT hallgatható meg. ..
A szilícium-völgy új sztárja a Bulletproof kávé, ami hosszantartó éberséget és jobb memóriát ígér. Ez persze nem csak a programozóknak, webmestereknek jöhet jól, hanem a hallgatónak és diákoknak is. Mi is befizettünk egy körre és élőben kipróbáltunk a Tilos Egyetemi…..